http://www.elito-epox.com/dl/techsupp/kra23a28.zip
Pisou tam ze je vopraveny bootovani ze SATA.To je teda dost chudej update :evil: na to ze je to celkem novinka.
Printable View
http://www.elito-epox.com/dl/techsupp/kra23a28.zip
Pisou tam ze je vopraveny bootovani ze SATA.To je teda dost chudej update :evil: na to ze je to celkem novinka.
Ja sem toho nasel vic a krome toho je v BIOSu i soft chlazeni(fakt mi to funguje):
Mainboard Model(s):
EP-8KRA2+
EP-8KRA2I
BIOS FILE NAME:
KRA23A28.BIN
BIOS FILE DATE:
10/28/2003
BIOS Part No:
6A6LYPAO
Boot Title:
10/28/2003 For KT600 DDR Chipset
BIOS Checksum:
AC00 (h)
Workaround :
l.Support SMART function.
2.Add new item for show AGP/PCI
frequency.
3.Set AGP aperture size default
128M.
4.Fix system hang up at POST C1h
when CMOS checksum error.
5.Update VT6420 SATA ROM to 2.20V.
6.Patch no SATA hdd in setup with
both HPT37x & SATA hdd exists.
Uz se tesim na ten soft-cool!!!! ;D Akorat ho jeste nemaj na oficialnich strankach (www.epox.org, www.epox.com.tw > USA)
2 baros: Kde jsi sehnal ty informace? Je to presne ten BIOS, kterej tady Maxim uvadi?
Takže ten BIOS z 28.10.03 opravuje jenom :Behebt Bootprobleme von SATA
Ale odkad je potom ten popis vejs ???
To nevím,ale to co jsem našel,tak bylo jen to váše postnuté mou osobou :|Citace:
Původně odeslal IntEx
to by me take zajimalo odkud to vzal. pac na www.epox.de popisuji jen tu sata. btw zkousel ho uz nekdo? :wink:
Zdroj odkud je ten popis a odkaz na stazeni:
http://www.aoaforums.com/forum/showthread.php?t=21548
Flashnul sem ho, jede to OK, jsou i nejaky zmeny u pameti.
Driv sem mel pri 205 a pameti By SPD casovani 3-6-3, ted to nastavuje 3-8-3.
Zda se mi ze jedou lip i vyssi FSB, predtim se mi to tak od 215 kousalo nahodne na postu, ted ani jednou, jede to az do 225, ale pak uz se to zase kouse.
Zapínání Stop Grant a Halt režimů na KT600 (softwarové chlazení):
STPGNT - register D2, bit 7 = 1
HLT - register D5, bit 1 = 1
Nastavení frekvence v Stop Grant a Halt režimu a rychlost změny frekvence viz. můj program CPUMSR (viz. www), záložka Low Power Modes v Athlon XP.
A tedka jeste koukam, ze to neseekuje disketovku! :eek: Goingo to Flash.... ;D
Tak jsem to tam flaknul... Ihned po doflashovani jsem najel do BIOSu a hledam nejakou polozku CPU Cooling Halt Command Detect, HLT Disconnect, a nic. Jenomze ja mam takovej neznacvkovej zdroj, keter pri soft-coolingu jakoby cvrka (proto jsem to taky nepouzival) a hnedka jak se na displayi zobrazilo FF a zacaly nabihat XPcka, bylo hnedka jasny, ze to softcooluje (cvakalo to, ale min, nez kdyz se pouzije soft-cool pomoci nejake utility :-) ). Po nabehu jsem jentak mrknul do USDM a co nevidim :o , teplota sla naadherne dolu - z 51°C se to usadilo na 38°C!!! :o Tak to tda fakt cumim, sice to trosku cvrka, ale po zakrytovani to snad tak strasny nebude (ale cvrka to i pri pohybu mysi :-( , v klidu nee) a az dobehne zaruka na zdroj, tak zaleju civky. Jo a jeste jsem zapomnel dodat, ta disketofka vazne neseekuje a v Power Bios se objevily novy polozky DIMM Default Voltage: 2.70V a AGP/PCI clocks next boot (nebo tak nejak) kde to pocita velikosti frequence ze zadavanyho FSBcka. Takze jsem spokojenej, az na to cvrkani... :?
zkoušel to někdo flešnout na 8KRAI??? :drool: :drool: :drool:
no ja si myslim, ze by to melo bejt na 100% v poho :wink: , vzdyt ty desky jsou, az na vybavu, identicky 8-)Citace:
Původně odeslal gorge
ok, take jsem to zkusil. no prvni zklamani to, ze s mym puvodnim nastavenim nejak nemohlo vubec postnout. dost prace mi dalo prijit na to, ze problem je v napajeni CPU. puvodne jsem mel 1.625 a nyni sem musel zvysit na 1.675V. jo samozrejme se nejak nechytal INSERT coz z nejakeho zahadneho duvodu nefaka :evil: takze sem musel rozebrat case :evil: :evil: :evil:
zmena vcelku zadna. krom napeti vse bezi jak ma s puvodnima hodnotama. coz je ovsem zajimave ( zmeny voltaze se chystam sledovat teprve ted ) je teplota. FAKT CUMIM jak to slo dolu. takhle sem mel puvodne nejakych 50-51 stupnu a ted to jede na 43-44 coz je vyborne. pak jeste napisu jak to bylo kdyz sem zacal zatezovat procik. na to ted uz nemam chut.
No pravda, ze mi to taky nechtelo postnout, zkousel jsem resetovat CMOSku a znova to nastavit, jak to bylo, ale jakmile jsem vsechno nastavil, tak to na diplayi koncilo C3. Ale pak jsem sel krok za krokem (zmena jedny polozky>save>reset) a tak jsem nastavil vsechno tak jak bylo a bezi 8-) . Zajimavy, vono to je asi tim, ze zdroj zacne bejt vic zatezovanej kdyz se softcooluje (mam vyzkouseno cvrkanim a kolisanim napeti na vsech vetvich), ale zase dokud tam neni FF, tak necooluje (taky odzkouseno :wink: ). Newim, asi si ta deska po par bootech (a resetech CMOSky :-) ) zvykla na novej BIOS. :D
EDIT> Jeste k ty teplote, ja jsem tam zatim minimalne videl 35°C a pri normalni praci (WWW, Word, Excel...) tam mam kolem 37°C takze gut ;D A hlavne to nedela bordel se zvukem, jako nektery softcoolovaci programky...
no nevim. ja sice nemam zadnej fortron, ale celkem solidni 320W toptech ( mam odzkouseno ze utahne docela zajimave veci ) ale nechtelo se ji. no hele pokud to prospeje stabilite a kdyz mam nizsi teplotu, tak proc ne. nic nenamitam... jinak prvotni vec byla rozcarovani.Citace:
Původně odeslal IntEx
Tak jakpak je to s tim zatizenim zdroje pri softcoolu?
Muj 300W Aopen se dost hreje i ted (vetrak mam na 6V).Rad bych to zkusil ale nerad bych odcudil zdroj.
a co máš prosím tě za desku?Citace:
Původně odeslal mISHA
mam 8kra2+. jinak nove poznatky:
pokud chcete taktovat, musite nejdriv nastavit voltaz a po restartu teprve menit nastaveni ( jinak to nenajede ) takze sem zpet na svych puvodnich 1.625V. a teploty jsou:
absolutni klid 36
klasicka prace 42
nejvyssi zatez 54
pro porovnani s puvodnim biosem to bylo:
absolutni klid 47
klasicka prace 50
nejvyssi zatez 54
Aha :idea: , takze tady je zakopanej pes, nejdriv napeti a pak to ostatni :idea: . No snad to uz v dalsim releasu opravej :wink: . Jiank je jasny, ze teplota v zatezi bude stejna se softcoolem i bez nej, protoze v zatezi nema proc case se vypnout a tak nechladi :wink: .Citace:
Původně odeslal mISHA
jééé, lidičky! neviděli jste někdo, zda se to dá použít i na její ségru, 8KRA2I???
dneska jsem ten BIOS flashnul kamosovi, kterej ma 8KRA2I a fachci to jak po masle ;DCitace:
Původně odeslal gorge
Tak uz mam taky novy BIOS a je to parada !!!!!!
XP 1700+ na 2255 pri 1.7 V s TT Vulcano 7+ na stredni otacky = 34 stupnu v klidu.
Vau ! Super .... :-)))
A jeste jsem si vsimnul, ze pri nastaveni 1.675V jsem se starym biosem mel ve windows 1.689 s ted mam 1.712 a na AGP bylo 1.50V a ted je tam 1.488V
Zvlastni .... :-))) Ale nevadi mi to, jen postreh ...
To je prave tim zdrojem. Musi zvladat vetsi napetovy narazy (on/off) a tak mu ta napetova regulace pomalejc spina (viz moje cvrkani :? )Citace:
Původně odeslal svaca
no s tim kraI jsem uz take zahledl novy bios primo pro tu desku, takze staci hledat ( nekde v tech odkazech co tu byly zminovany ).
a muj dalsi postreh s timto biosem je v tom, ze se mi mirne cas od casu trha Aliens vs. Predators 2. - proste jako by pocitac najednou usne a pak se mi zobrazi az novej frame kdy uz sem se pohnul. nechapu to. btw hry nehraju. tohle je jen na zkousku...
Tohle taky svadim na ten softcooling, ikdyz mozna jsem mel neco podobnyho jeste pred flashem, preinstaloval jsem widle a pohoda 8-)Citace:
Původně odeslal mISHA
Tak je tam a softcooling je faky cool - ze 60 stupňů v klidu na 40,5 je skutečná úleva pro procesor i moje nervy... :wink:
Tak je tam a softcooling je faky cool - ze 60 stupňů v klidu na 40,5 je skutečná úleva pro procesor i moje nervy... :wink:
a čo sa tyka toho AGP/PCI FSB to akože len ukazuje na akej freq to je ?
Ja.
K tem gamesam ... Mastim Max Payne 2 a Midnight Club 2 a zadny chvilkovy tuhnuti .... :-)))
Kua mesiac a 1 týždeň a dosku ešte z reklamačky nemam. haj-zli :evil:
MOja 8K3A+ sa už nevyrába mohli by poslať Epox 8KRA2+ pretože ta jedina ma ATA Raid. inakšie sa nerobia. tešim sa
PS: revizie su stále 1.0 ?
no nevim, ja rozhodne preinstalovavat widle nebudu, pocitac nemam od hrani ( ackoliv sem jeste nevyresil to, ze se mi poc nevypina ani nerestartuje ).
AGP/FSB skutecne jen ukazuje to, co si kazdy muze spocitat na kalkulacce, ale je to lepsi nez dratem do voka :wink:
a k revizim, no zatim je vsude 1.0 a nevidel sem nic jineho. tak jsou asi s deskou spokojeni...
Už je i revize 1.1, ale v čem se liší, to netuším.
a nebudeš mať takuto niekedy teraz po ruke ?Citace:
Původně odeslal Eagle
Vlastním verzi 1.0 a chodí bez problémů. Na testy se nechystám.Citace:
Původně odeslal cLiVe
Vim, že se to úplně k tomuhle tématu neshoduje, ale už se delší dobu pokoušim zjistit, jak na téhle desce funguje Speedfan, jestli teda funguje vůbec:-) Díky
Nefunguje.Citace:
Původně odeslal Mastr
A na kterých deskách to vlastně běhám. Vim, že na MSI jo, ale jsou i nějaké další značky?Citace:
Původně odeslal Eagle
kdyz kouknes do moznosti nastaveni FSB a nasobice, tak zjistis, ktere desky s tim spolupracuji. jinak doporucuji navstivit homeweb speedfanu a tam se to urcite dozvis bez problemu...Citace:
Původně odeslal Mastr
tak jsem zkoušel flašnout bios z této desky 8kra2+ na moji. pak následoval restart, dále jsem nastavil hodnoty biosu, druhý restart a a pak...... mrtvá deska! musel jsem to řešit přes programátor eeprom.. 200 Kč.. takže jedu na "starý" z 28. 8. :?
trosku te nechapu. proc mermomoci tam pichnes bios pro kra2+ ( ackoliv je to temer identicka deska ) kdyz je oficialni bios pro kra2i v teto nove verzi...Citace:
Původně odeslal gorge
teď asi nechápu já.. :?: chtěl jsem to zkusit hlavně kvůli soft chlazení a podle některých příspěvků tady, to mělo jít..Citace:
Původně odeslal mISHA
a já osobně nevím o žádně oficiálním biosu pro 8kra2l, který by to měl umožňovat... když si na něco natrefil, tak bych byl za nějaký link vděčný.
p.s.: možná to už chápu a mýlka vznikla z mého nepřesného vyjádření, takže upřesňuji: já na můj ofiko bios flešnul tu novou verzi http://www.elito-epox.com/dl/techsupp/kra23a28.zip
ty mozna mi nebudes verit, ale na nejaky strance jsem narazil primo na soubor tusim to bylo nazvane kra23a28.zip s popisem primo pro kra2i, nicmene kdybys me zabil, tak ted si nevzpomenu kde to bylo. :?
EDIT: heee tys me predbehl :wink: jo ja zkousel totiz soubor kra23828.zip a ne to co je psane vyse. tak ja nevim. kdyztak sorry za spatnou informaci...
EDIT2: tak covece este oprava, flashoval jsem tu verzi co si zminoval. tak ted stahuju jeste to 23828 a porovnam to jestli se to v necem lisi ( krom jmena souboru )
jseš hodnej... ale jak tak koukám, tak někde má zmatek i epox: http://www.epox.org/temp_cgi/viewnews.cgi?search
tady se uvádí, že je to pro obě, ale když se dostaneš na stahování, tak je tam uvedená pouze 8kra2+
ted koukam na ty dve verze a lisej se, ten soubor 23828 je z 11:07 a 23a28 je z 15:55. takze uz fakt nevim.Citace:
Původně odeslal gorge
jedine co vim ze urcite sem nekde videl jen pro kra2i. ale je mozne, ze to byl jeden z techto souboru.
btw na strankach americkeho epoxe neni jeste ani jeden z tehle souboru a je tam stale ta starsi verze...
já ho pro jistotu stáhnul a zjistil jsem, že je v *.txt napsáno určení pro 8kra2+ :?:
Ja sem si stahnul z pctuningu ten bios co tam maj a flashnul na mou i-ckovou verzii a de v pohode. Kdyz se podivas vodkad sou ty odkazy na pctuningu tak uvidis ze sou oba stejny ci uz pro + alebo i. Takze nevim.
no zmatek v popisu teda fakt je...kdyz se kouknes na to co pisou napr. na holandskym ,anglickym a nemeckym webu,tak jsou vsechny tri popisy ruzny...k tomu samymu BIOSu... :eek:
...jinac,bych rekl,ze kdyz je to pro 8KRA2+ tak to bude i pro 8KRAI...ale je to ciste osobni nazor...
to, že se jedná v podstatě o stejné MB jsem si myslel i já.. ale po fashi jsem nastavil parametry a restartoval. pak nastala tma. jinak subjektivně mi to pčipadalo, jako kdybych system více OC, než zdrávo.. tak furt nevím. možná to zkusím ještě jednou, ale už ne na víkend, ale možná v pondělí..
no podle myho nazoru by to chtelo nejdriv nastavit na default hodnoty a pak kdyz to pobezi tak teprve OC...
...jinak ja mam primo 8KRA2+ a ten BIOS jsem musel flashovat na podruhy,protoze na poprvy si to prost nechtelo ulozit nejaky nastaveni...popripade to nechtelo vzit nastaveni jaky jsem mel predtim a bylo Prime stable...jinak ten soft cool je super...s provizornim windtunelem (z papundeklu ;D ) se mi v klidu podarilo dostahnout 29°C na CPU a v casu asi 35°C...a pak ze teplota v casu je pro chlazeni tak dulezita :))))
no nevim nevim, ale delaji se tri verze 8kra2+ 8kra2i a 8krai a prave podle me je bios shodny pro prvni 2 kdezto pro tu treti uz ne a ty mas v popisu prave tu treti 8krai, pokud se pletu tak me nebite...Citace:
Původně odeslal gorge
chybka se vloudila a už je opravena. ale možná to bude opravdu tím, že budu muset předtím dát hodnoty na dafault a pak OC. uvidím, ale už se toho bojím, že když to zkusím a pak budu muset do prodejny s MB s dlouhým nosem. to si budou o mě myslet věci!! :oops: ;DCitace:
Původně odeslal armg
no ja jen, ze kdosi tu psal ze ma kra2i a ten bios mu tam de v pohode tak nevim... btw v brzke dobe ju budu mit taky ;)Citace:
Původně odeslal gorge
edit: a vubec dobrou noc teda spis rano =)
Tak mi ten zdroj zvrdlika taky a to mam 450tku. Ale jen malinko :-)
a je tady novej bios: http://eng.epox.com.tw/cgi/content.c...e=07_fae_02_03
ale koukal jsem, že je to nějaký macek!!
no nevim, tohle vsechno uz bylo drive dle popisu. no stahnu a zkouknu...
To je nejaky divny, takovejhle podobnej popis funkci byl u predchoziho BIOSu (Applebred, uprava S.M.A.R.T., CMOS checksum, show AGP/PCI, etc), dyt tohle uz prece vsechno umi, ne ???
Uvidíme,taky zkusím otestovat :-)
Stahnul sem ten novej BIOS, porovnal ho s tim z 28. 10. a soubory jsou identicky.
Sem to rikal :wink: :roll: ;D
Musím to taktéž potvrdit :? ,jsou stejné :lol: :lol:
tak se omluovám za matení! :-) ten nový datum mě tak "oslepil", že jsem se chtěl s tou radostí hned podělit! :idea:
Omlouvam se za banalni dotaz, ale prestoze jsem tento thread cet asi 3x, pokazdy jsem ztratil orientaci.
Mam KRAI arad bych flashnul BIOS se SW chlazenim. Ale kterej presne to je, to nevim.
Z oficialnich stranek jsem stahnul BISO s oznacenim 02-12-04, soubor se jmenuje 8KRA4212.BIN a je 512kB velkej, ale rek bych, ze o tom jste se tady nebavili.
Takze konecne otazka: kterej presne jste pouzili do KRAI?
2 Martin:
za stranek Epoxu:
8KRA2+ / 8KRA2I 10 28 03 Release notes
8KRAI 02 12 04 Release notes
Pouzij ten pro 8KRAI, tady se mluvilo o BIOSech pro 8KRA2+ / 8KRA2I.
2 All:
Pro 8KRA2+ je nejakej BETA BIOS z 30. 1., nasel sem ho na amdmb.com a postnul ho Epox Tech, takze by mel bejt OK, mam ho flashnutej asi mesic a nepozoruju zadny problemy:
ftp://ftp.epox.com/downloads/BIOS/forums/kra24130.bin
To by mě zajimalo,co je v tom BIOSu nového,asi ho testnu. :-)
Pribyly nejaky novy polozky/funkce? Docela bych se neoficialne vydanyho biosu (beta verze) bal, pze hodne lidem tady tahle deska zarvala kvuli O/C...(ja jsem s ni delal taky mozny psi kusy a nastesti jede jak ma :D ).... nerad bych ale dopadl jako oni :!:Citace:
Původně odeslal baros
no nevim, ja se koukal a zatim oficial neni ( bety nepocitam, zvlast pokud k nim neni zadny popis ). takze byt tebou pokud ti to jede, tak neriskuj...Citace:
Původně odeslal IntEx
Baros: dik. Uz je tam a ma i to SW chlazeni. Ja se o nem v README nedocet, tak proto jsem se ptal.
SW chlazeni mela i predchozi verze :roll:Citace:
Původně odeslal Martin
Mel jsem 08-20-2003 a ta asi ne, protoze ted mam o 7°C mensi idle teplotu.
Myslel jsem posledni oficialne vydanou verzi 10-28-03 a ta uz SW chlazeni mela :wink:
Nakonec jsem ho tam neflashoval,počkám si raději na oficiální verzi :!:
Mela, ma ji ... :-))) Ale zadna jina...Citace:
Původně odeslal IntEx
Nejak jsem to prehlidl, vy mate nejaky novy neoficialni BIOS ????
Jo mame, viz muj predchozi post, zmeny nejsou znamy, ale nemam s nim zadny problemy, nevim jestli uz to nebylo v minulym BIOSu, ale u SerialATA radice se daj nastavit nejaky preruseni A a B.
Novy BETA BIOS,
k dostani na http://people.overclockers.ru/AlexZerg/files
For those interested just installed the kra24319U bios on my 8KRA2+. A few things to note;
1. HPT bios updated to version 2.351
2. SATA bios updated to version 2.31
3. ACPI setting now in the Power Management Setup
4. No voltage changes (CPU still max at 2.0v)
My setup can now run with Romsip and CPU setting at FAST. With the 24130 bios had to have the CPU at normal.
Tak takhle mam presne upraveny vlastni BIOS .... :-)))
Az na ten CPU timming, to neumim .... :-))
Tak az ho nekdo vyzkousite, tak dejte vedet. Jak je neco BETA, tak mam z toho posvatnou hruzu. :eek:Citace:
Původně odeslal baros
Cim jsi ten BIOS upravoval ???Citace:
Původně odeslal svaca
Tak sem ho flashnul, zadnej problem, CPU timming na FAST na pretaktovanym procesoru nejde.
Aspon ze sou updatovany BIOSy radicu a da se vypinat ACPI.
Pomoci modbin6 editujes hlasky pri post, vypinas/zapinas skryte polozky v BIOSu (napr. ACPI), atd ...Citace:
Původně odeslal IntEx
Pomoci cbrom215 pridavas casti ROM biosu radicu, atd (HTP372, SATA)
napr. : cbrom215 bios.bin /PCI HTP372bios.bin
vypis ziskas takto: cbrom215 bios.bin /D
Hmm, to je asi vse ..... :-))
vse najdes na: www.biosmods.com
Jo www.biosmods.com mam skouknuty, ale tam je to vetsinou na starsi BIOSy a s temahle novejma mi modbin nejel :? , zkusim tu sestku, ale myslim si ze jsem to taky neuspesne zkousel :-(.
Modbin6 (verze co konci 38 tusim) jede ok, ale pouze pod DOSem !!! Bacha na to, nebo pod dosem z Win98 boot ploppy ....
EDIT: Ano je to modbin6 v. 1.00.38 chodi OK, ale pouze pod DOSem ... s novymi BIOSy ...
EPoX EP-8KRA2+ / EP-8KRA2I
RAID verze (a s logem EPoX) :http://eagle.myslenka.net/MOD_23a28_SATA_RAID241.zip
ne RAID verze: http://eagle.myslenka.net/MOD_23a28_SATA_nonRAID241.zip
BIOS z 28. 10. 2003 (poslední oficiální) updatovaný o:
1. Highpoint HPT372 BIOS verze 2.351
2. VIA VT8237 Serial ATA BIOS verze 2.41
Oba BIOSy vyzkoušeny.
Nový oficiální BIOS ze srpna 2004?
http://www.epox.cn/download/bios/kra24812.bin
Daj vedet čo je zacCitace:
Původně odeslal Eagle
Asi je pridana podpora pro Semprony, dalsi zmeny nevim, na epox.nl nebo epox.org neni jeste pridanej, jestli vubec nekdy bude.
Flashnul sem ho, u SATA Riadu je nova polozka SATA BOOT ROM ENABE/DISABLE, SATA Bios je jen v2.20, chtelo by to updatenout ho.
Ha ted jsem to hodil (link na novy BIOS) do 8KRA2+ do VIA, ted dostanu SLEPEJSE .... :-))
Ach jo, jsem cudla ....
Jestli chces BAROS, hodim ti tam SATA v2.41 a poslu ti ho ..... :-)))
2 svaca:
Kdyz budes od ty dobroty...
Nevim jaka verze HPT BIOSu tam je, kdyztak ho taky aktualizuj.....
Ja ho pak nekam zkusim hodit, aby si ho mohli pripadne dalsi zajemci stahnout....
Diky
pokud bude problem, muzu to hodit nekam k sobe.
Je tam HPT v2.351 takze posledni a vecer upravim to SATA a hodim to na web a dam Vam potom link, OK ?
O.K.
Tak tady je ten BIOS: http://products.rete.cz/8KRA2.rar
Upravy ode me:
1. SATA v2.41
2. USB function E/D
3. ACPI E/D
4. EPA small logo added "Powered by EPoX" :-)))
Dale mate v tom raru i awdflash, protozte v poslednim beta biosu byla chyba a nefunguje ALT+F2 metoda, ta uz s timto biosem je OK ... :-)))
BTW HTP a SATA boot ROM, je vyborna funkce ... :-)))
SATA bios je s raid funkci, jestli chcete i ne-raid bios, muze byt (eagle rikal, ze je mensi zatizeni CPU ...)
K cemu je HPT a SATA boot ROM?
Vypinani moznosti bootu z SATA nebo HPT?
Mam jen jeden SATA disk, tak by ne-raid BIOS byl dobrej, vzdycky je lepsi mit vyssi vykon.... :-)
BOOT rom znamena, ze pri disabled te neotrabuje detekce SATA a HPT disku pri bootu pocitace, ale jsou detekovany az OS ...
Sikovna vecicka ....
To BAROS: OK bios pripravim a postnu .....
Tak na ten non raid musite na Eagleho, nevim jak se to dela, nebot, kdyz tam prehraju pomoci cbrom215 ten 6420n214.rom, tak se NEPREHRAJE PUVODNI (6420R220.rom) ale hodi se tam jako dalsi rom a to rozhodne neni dobre, takze Eagle urcite poradi, rozhodne to nechci zkouset a testovat na sve desce ....
Vypnuti BOOT ROMu by zrychlilo start pocitace o takovy 4s, ale pujde pak spustit system z disku na SATA?
Az prijdu domu tak to vyzkousim.
Tak jsem ho tam soupnul taky, ale ma vubec jeste tenhle BIOS soft-cooling? Prijde mi, ze se teplota prociku dost rapidne zvedla...ale asi to bude tim dnesnim teplem :-) . Bohuzel nebo spis nastesti uz nemam starej EC zdroj, kterej soft-cool daval najevo tim, ze piskal, takze to zjistit nemuzu.
Softcooling funguje OK.