Nevim, pro kterou se rozhodnout. Staci, aby umela cist klasicky CD-ROM/R/RW + vsemozny DVD formaty (cim vic, tim lip asi). Dival jsem se na DVD Pioneer 120S 16xDVD SLOT-IN. Co na ni rikate? Dik
Printable View
Nevim, pro kterou se rozhodnout. Staci, aby umela cist klasicky CD-ROM/R/RW + vsemozny DVD formaty (cim vic, tim lip asi). Dival jsem se na DVD Pioneer 120S 16xDVD SLOT-IN. Co na ni rikate? Dik
osobne slot inu neverim.. sel bych do Toshiby 1812...
1812 to existuje ? sem to nenašel ani na webu toshiby :)
Jinak si dej ještě pozor na to abys nekoupil mechaniku, která neumí číst určitý formáty. Např. Toshiba 1712 umí číst DVD-R/RW/RAM, ale zas neumí číst DVD+R/RW. Záleží tedy na tom, čím ji budeš krmit a co s ní budeš chtít dělat.
Rozhodně nejsem proti Toshibě zaujatý, sám sem míval cdrom toshibu a kdyby už nebyla tak polorozpadlá (znáte to, počítač je na zemi, vy u něj sedíte a občas zavadíte kolenem o vyvalený šuplík :) ) za těch pět co sem ji měl tak bych ji používal dodnes. Zvlášť sem byl nadšený z jejího bezproblémovýho grabování audia.
Ze skušenosti sem se tedy rozhodoval mezi DVD TOSHIBA a TEAC. No a TEAC to vyhrál díky své podpoře DVD+R/RW oproti DVD-RAM u Toshiby. Nyní to grabování audia můj Teac zvládne taky a dokonce 30x rychlostně :)
Doufám, že se to nezvrhne v další flamewar jen proto, že tady vyzdvihuju Teaca ;)
u 1712 +rw cist de, ale neni to oficialni. teac je na muj vkus dost hlucnej... kamos ho mel a sel pryc.
myslim ze treba takovej AOpen je vpoho, ale hlavne se vyhni mechanikam LG, kamos si prednedavnem tenhle srot koupil a je to peklo
Koupim asi DVD Toshiba SD-1802/M 16x48x IDE. Vypada dobre a u Alzasoftu stoji 1200,-.
aha, jo to je ona... neni to 1812 ale 1802...Citace:
Původně odeslal Levis_X
Citace:
Původně odeslal Levis_X
ja mam Pioneer DVD-ROM 500M /alebo take nieco/ a som s nou velmi spokojny. Preflashoval som ju na region free a na rychlost 48x CD /z 40x/
Nie je to sice moc, ale aspon nieco..
Ked bude tak dobra ako ta moja, tak je to dobra volba..
Hele, a jde ten Pioneer 106S preflahovat na region free a ta Toshiba 1802 taky?
Neviem ako DVD-ROM ale moje kombo sa im sakramentsky podarilo 8-)Citace:
Původně odeslal Miro2
A jak jsou na tom Plextory??? Jak uz vsichni vite ( :-) ) kupuju ted new PC a budu resit stejne dilema. Jelikoz jsou Plextory palirny cool, tak jak to vypada s DVD? Urcite musi cist jak "+" tak "-"
Dnes vyšla recenze Plextor DVDROM PX-116 naCDR serveru. Podle ní je až na čtení poškozených medií docela sqělá - to mech. provedení, čtecí rychosti atd.......Citace:
Původně odeslal commander
+ i - umí číst každá mechanika. A co ASUS? Mám ho a 100% spokojenost. Hlavně rychlost čtení CD-R/RW a DVD.
du do toho plextora... 1802 huci jak blazen...
106s urcite - mam ho, spokojenost. Slot funguje bez problemu, akorat do toho nedas maly media (teda das, ale musis si poridit redukci) a o nejakejch srdickach a pod ani neuvazuj.Citace:
Původně odeslal Levis_X
Pioneer 120s Slot In umi i mala CD. Mam 105s a uz treti rok mi slape jedna basen. Kdybych dneska kupoval DVD-ROM, sahnu zas po Slot Pioneer 8-)
dal jsem to jako důležité, řeší se to tu celkem často, tak ať se to dá vyhledat na jednom místě :-)
Taky řeším, kterou DVD-ROMku a nějak se nemůžu rozhodnout. Od Teaca mě odrazuje, že už to vlastně není Teac, ale splácanej Sony s LITE-ONem, Plextor s Pioneerem má zas problemy s poškozenými médii, LG je shit, ASUS (no nevim), tak snad jedině ta Toshiba M-1802 se zdá jako dobrej kompromis. Našel jsem na ni recenzy na nějakým polským webu a vyšla celkem dobře.
taky mam super mechanika celkem hlucna (no neni to starodavna toshiba cd8* neslysitelna) ale precetla vsecky regiony co sem potrebovalCitace:
Původně odeslal Jezevec
To je blbost... Me moje mechanika necte +Citace:
Původně odeslal Noxx
ja som kupil asus-zatial ziaden problem.
Combo LG 4520B je super, čte naprosto vše a ještě pálí 52x. :lol:
Já mam Sumsung E616 přeflashlou na RegFree. Čte daleko líp než Toshiba 1612 - ta na škráblejch DVD chcípne a Samsung je jede v plný rychlosti (a kašle na Macrovision). Problém je akorát ten, že děla trochu KRAVÁL...
Koupil jsem tu Toshibu M-1802 a zatim dobrý, velice rychle načte jak CD tak DVD, přístupová doba odpovídá 85ms v CD, při kopírování a sledování filmů je to nejtišší mechanika, jakou jsem kdy slyšel. Zkoušel jsem i grabování CD a v tom je trochu pomalejší, ale zato bezchybná. Dobře si poradí i s poškrábaným cd. Případné další zkoušenosti podám.
??? rikas ze je tichá? kamosova huci jak blazen...Citace:
Původně odeslal Freeman
A co taka DVD mechanika Liteon ??? Je to dost lacna ale aj kvalitna mechanika ???
nevim, ale v utery si jdu do levi pro plextora 116 :) uz jsem se rozhodl :)
jeste jsem v levi nasel tohle... za asi 900... (vyprodej)
DVD AOpen 1648/LKY, Tray In (16x/48x),IDE,bulk
mate s ni nekdo nejaky zksuenosti?
Plexik nejni... du do ASUS E616 black... na cdr vysla celkem dobre...
aopen jem oem pioneer :idea:Citace:
Původně odeslal ICE
Ma Pioneer digitalni audio vystup? Nemuzu se nikde dopatrat fotek zadniho panelu....
na co je ten digitalni vystup dobrej? :oops:
zkusenosti s tim asusem :)
tak a je doma , asi se delaji 2 modely :( v ceniku je E616 a prisla E616P1 (nebo tak nejak) srovnani 512kb buffer/265 buffer, digital out/jen analog, tacitko play/jen eject... o tom DDSSII se na krabici nepise, utitlita na snizeni rychlosti neni, nejake regulace rychlosti cteni podle potreb jsem si nevsiml. cte vsechno naplno. Pozitiva... stala me necelych 1200, dioda je vyborne zapustena takze blikani vubec nerusi, cte rychle, cte vsechno a cte bez chyb a cte relativne potichu. takze spokojenost :)
No právě že prakticky na nic. Přehrávání audio, pro které je potřeba audio výstup se dnes už stejně obejde i bez analogového kablíku, data se přenášení digitálně po IDE a výkony CPU jsou dnes tak závratné, že tato činnost sběrnici nikterak nezatíží.Citace:
Původně odeslal ICE
ja mam toshibu sd-m 1612 a je super uz ju mam nejak rok a stale cita super,je strasne ticha co mam napalku sony 32x tak huci asi 10 krat tolko,a audio mi robi ta toshiba nejakych 32 na konci cd s kontrolou crc,takze mi to staci,a a mam ju preflash na reg. free a na 48x cd citanie
1612 :drool:Citace:
Původně odeslal stano
Presne tak! Montoval som ju do jedneho kompu a hucala jak blazon, hlucnejsiu mechaniku som snad nevidel a to uz som vyskusal Acer aj Samsung. Kdovie, ci sa nejednalo o nejaky chybny kus, ale pokial tu to tie probelmy popisuje viacero ludi, tak to v niecom bude.Citace:
Původně odeslal ICE
Inak ja osobne mam Teaca a je v pohode, aj co sa tyka hlucnosti. Inak pokial viem, exituju dve verzie Teaca, ale rozdiel je tusim len vo velkosti vyrovnavacej pamäte.
Tak pomerem parametry/kvalita/cena je na tom nejlip LiteON (411, 811). Na CDR otom sepsali mohutnou recenzi :)
Mám ASUS DVD a nejsem s ní moc spokojený. Při přehrávání MP3 dělá šílený kravál a ruší tak poslech. Při přehrávání DVD filmů zas bylo naprosté ticho. Hodil by se prográmek, který by reduloval maximální rychlost při poslechu MP3.
Já mám Teac DV-516E a bez nějakého softu na spomalení rychlosti je to kravál jak hrom. Nevíte, kde najdu nějaký firmware nebo soft na region free?
Tak prave som predal DVD ASUS E616P.A odporucam kazdemu aby sa tejto mechanike velkym oblukom vyhol(model bez P je v pohode, aspon co som cital).Kopirovanie filmov alebo mp3 z beznych CD(memorex,traxdata...) bola hroza.Film ktory kazda ina mechanika citala bez chyb plnou rychlostou si tato roztocila tak max 12x a kopirovala 10minut.A pri kopirovani mp3,instalovani hier...(mimochodm podobne sviznym tempom) dost casto skoncila s cyclic redundancy check chybou-subor sa neda kopirovat(pritom ho ina mechanika skopla v pohode).
Takze teraz potrebujem radu co zobrat namiesto nej.Idem trochu presearchovat forum ale ak mate niekto dobreho kandidata tak sem s nim.
Tak jsem si koupil tu Toshibu 1802.. jsem s ni spokojenej.... nehuci, jak nekdo rikal...
Ale zajima me tohle: kdyz ripuju DVD tak to zacne rychlosti 2x a skonci na 5x (priblizne)... to je normalni rychlost, mam pomaly pocitac nebo to je v Toshibe?
Koupil sem Plextora 116A a zatim velka spokojenost, pri prehravani DVD neni vubec slyset, takze ze by opravdu Plextor?Celkove se tvari dost ferove.Zatim precetla vsecko co jsem ji dal, perfektne grabuje audio.Dalsi poznatky kdyztak pridam
Tak vcera jsem dostal Plextora 116A, a hruza. Za prve to je tezko plextor, ma uplne jiny design a i jiny odstin cerny, coz me trosku rozesmutnilo, pac to neni stejna cerna jako na Premium. :? Tichy je pouze kdyz ho stisim, to je jasny, ale jinak, kdyz se rozjede, tak mam pocit ze se vyklepou vsechny nejty a srouby v case... Grabovani zatim nezkouseno, uvizl jsem v instalaci WIN ;D (proc asi :lol: )Citace:
Původně odeslal Jester
Toshiba 1712 umi cist DVD+R/RW , a to i presto, ze tesovaci softy i ni tuto podporu neuvadiCitace:
Původně odeslal acheron
nasel jsem zajimavy web pro toshiba DVD (mozna tu byl uz uvaden, ale nevsiml jsem si)
http://hijacker.rpc1.org/toshiba_nolimit/
Jo uvnitr je pioneer 120, to je celkem zname.Citace:
Tak trochu se povrch predniho panelu lisi, ale odstin je velmi podobny. Hold neni to uz vyrobeno u Plextoru.Citace:
Za to vubec nemusi nest vinu mechanika ale laciny case, ve kterem ji nas uchycenou. Hrachovinove plechy totiz dokazou pekne rezonovat a tim znasobit hluk vydavany vlastni mechanikou pri otaceni mediem. Ja s tim problemy nemam. Nehluci o nic vic, nez jine nechaniky. Jenom pri prehravani DVD Video si vrni, jak to umeji prave mechaniky pioneer. ;D ;DCitace:
nic jineho taky nerikamCitace:
commander napsal:
Tak vcera jsem dostal Plextora 116A, a hruza. Za prve to je tezko plextor,
Jo uvnitr je pioneer 120, to je celkem zname.
nic jineho taky nerikam, cerna je ale DOST jina oproti Plex. Premiu, je vedle ni tak to snad vidimCitace:
commander napsal:
ma uplne jiny design a i jiny odstin cerny, coz me trosku rozesmutnilo, pac to neni stejna cerna jako na Premium.
Tak trochu se povrch predniho panelu lisi, ale odstin je velmi podobny. Hold neni to uz vyrobeno u Plextoru.
Existujou podpisy, a tam ma napsano CASETEK 1018 neprijde mi jako levny case. A taky neni na sroubech, ale plastovejch lyzinach. Kdybys to daval nahodou za vinu jim, tak plextor pod nim se stejnym uchycenim bordel nedela :-)Citace:
commander napsal:
Tichy je pouze kdyz ho stisim, to je jasny, ale jinak, kdyz se rozjede, tak mam pocit ze se vyklepou vsechny nejty a srouby v case...
Za to vubec nemusi nest vinu mechanika ale laciny case, ve kterem ji nas uchycenou. Hrachovinove plechy totiz dokazou pekne rezonovat a tim znasobit hluk vydavany vlastni mechanikou pri otaceni mediem. Ja s tim problemy nemam. Nehluci o nic vic, nez jine nechaniky. Jenom pri prehravani DVD Video si vrni, jak to umeji prave mechaniky pioneer.
Citace:
Původně odeslal Kirk
Ohloedně toho prográmku na zpomalování - nainstaluj si vypalovací soft. Nero - jeho součástí je program Nero CD Speed (možná se jmenuje trochu jinak) a s jeho pomocí snížíš na ASUSovi otáčky - alespoň mě to tak funguje s vypalovačkou ASUS CRW5232AS spolehlivě.
Rozhoďně je lepší mít model s tlačítkem play navíc - dá se totiž využít na resetování počtu změn nastavení DVD regionů - pokud si dobře pamatuju, stačí při zapínání PC podržet obě tlačítka na předním panelu ASUSE a máte dalších 5 změn na nastavení regionů :D - toto lze libovolně krát opakovat - tolik alespoň teorieCitace:
Původně odeslal ICE
K tomu snížení rychlosti - zkus Nero CD Speed
DDSSII - pokud je to ta technologie na snižování vybrací, tak tu by měla mít.
No nevim, mne to zpomalovani funguje docela divne, nastesti mechanika sama zpomali pokud z ni prehravam MP3 (treba) delsi dobu.
Podarilo se mne pres Nero Drive Speed snizit rychlost DVD na 10x, ale ta rychlost tam nevydrzi porad, po nejake dobe ruzneho cteni z media (stejneho, bez vytahovani ani restartum) se zase nastavi 16x i kdyz Drive Speed ukazuje 10x. Divne....
Caute,
Chcem sa spytat aku dvd mechaniku mi odporucate. Poziadavky su nasledovne:
Potrebujem:
rychle ripovanie dvd, citanie poskodenych medii, podpora vsetkych dvd formatov +-R/RW
nepotrebujem:
citat cd ochrany, tichost,
Zatial vyberam medzi Pioneer 120S alebo 121, Teac 516, Toshiba 1802, Asus E616. Tak ktoru?
No to je mozne, ale nejsem chodici katalog kejsu abych znal konstrukci a mechanicke vlastnosti kazdého. Proste si mel s tou PX-116 asi smulu na kus, ja jsem s ni velmi spokojen.Citace:
Teac co mam je velmi malo hlucny ak vobec a cita vsetko.az na ram to som neskusal ...Citace:
Původně odeslal ICE
Lite-On 811s :D
tady se řeší DVD mechaniky, ne výpalky.Citace:
Původně odeslal beerak
osobně taky začínám řešit , jakou DVD mechaniku, protože se mi nechce 3 z 10 DVD rippovat ve vypalovačce, nevím jestli jsem měl pouze smůlu na slabší kousek od Toshiby, nebo ty 1802 jsou takový, nej vypadá Pioneer, ale mě se nelíbí ta štěrbina. Jak to tady pročítám , tak už nevím
Aj mna by zaujimalo, ktoru DVD mechaniku by ste mi odporucili. Bolo by dobre, ak by citala vsetky formaty a aby si vedela poradit aj z poskodenymi mediami a ochranami. A ak bude este aj dostatocne ticha, tak budem velmi rad.
Alebo aspon nejaky dobry odkaz na web, kde najdem recenzie.
Dik.
Teda mimo rychlosti... myslim vyrobce atd..
Teac DW-552G černá OEM
Teac DW-548DB černá OEM - tahle by mela mit rychl. pristupovou dobu...
dik...
To chceš na jednu mechaniku trošku moc.Citace:
Původně odeslal Toxic
Všechny formáty čte třeba starší Toshiba SD1612 (je lepší než novější verze) a je na tom dobře i s čtením ochran datových CD. Problémy jsou u audio ochran a hlavně grabování videa z DVD. Je taky trošku hlučnější.
Pravý opak je Pioneer 106s. Je tichá, grabování perfektní, některý audio ochrany i bez softwaru, ale zase neumí DVD-RAM a u datových ochran je pomalejší.
Ostatní DVD jsou na tom podobně, ale spíš hůř.
Nejlepší by bylo to zkombinovat s nějakou vypalovačkou, co nebude umět jedna mechanika, umí druhá. Hodně info najdeš na CDR.CZ.
Máte někdo zkušenosti s Teac DW-548D a pálení PSX CD, od její koupě s tím mám dost problémů, čte je strašně pomalu a dost jich Playstation nechce načíst, bohužel jsem se zbavil Teac CDRW524, která s tím neměla nejmenší problémy.
Tyhle novější mechaniky se prostě těm starejm nevyrovnaj. Pravej Teac skončil na W540. Zkus nejnovější firmware, možná pomůže. Ale tý 524řky je vážně škoda! V čem to pálíš, myslím soft?Citace:
Původně odeslal De Profundis
CloneCD i Alcohol
Upřímě řečeno, načíst PSX CD není nic extra a musí to jít na každý mechanice podporující čtení subdat, což tenhle Teac samozřejmě splňuje. Jedinou ochranu u PSX znám LybCrypt, což je hodně slabý a problémy by to snad dělat nemělo. Jak nastavuješ to Clone, nebo Alcohol, používáš nějakej software? Možná by stačilo snížit rychlost čtení a nebo ten firmware.
http://www.pctuning.cz/titulnistrana...57&ChapID=2281Citace:
Původně odeslal Toxic
Je to pěkný, vidět to takhle srovnaný, ale na základě testu jedný mechaniky, se nedá hned běžet do obchodu. Proto je dobře, že uživatelé píší svoje postřehy třeba právě sem, některý mechaniky totiž po pár měsících činnosti dost ztratí ze svých parametrů (mám vyzkoušeno). Ale i tak mají tyhle testy něco do sebe a jsem rád, že se dělaj.Citace:
Původně odeslal Gastan
samozr. prakticke zkusenosti jsou urcujici,tohle je jen jedena z mnoha recenzi,a slouzi jako takova mala napoveda.
Rychlost používám MAX na čtení a 12x na pálení, s tím jsem u 524 neměl problémy, ale rychlost čtení se pohybuje kolem 2x - 3x víc to ta mechanika neschroustne, s 524 jsem měl PSX CD za pár minut načtený. Zkoušel jsem to i na DV-W50D, která to přečte o dost rychlejc, ale výsledek je stejnej. Samozřejmě, že používám číst subkanály a v Alcoholu přímo PSX profil. Ale je zajímavý, že mi Alcohol při kopírování vypíše upozornění: "Tato mechanika neumí vytvořit kopii 1:1" nebo tak něco podobnýho což mi nejde do hlavy proč!
Ještě mě napadlo, jestli to nebude médiama, zásadně kupuju Multidisc, spíš kvůli ceně, vím že to neni nic extra, plno lidí si na to stěžuje, ale od dob, kdy jsem měl TEAC 4x, už ani nevim označení, jsem jich vypálil tisíce a chybovost tak 1% maximálně, ale teď jsem to většinou zkoušel na média 4x-52x a předtím 4x-32x a mohl by tam být rozdíl v barvivu.
Tohle me dela u toho teacu taky.. Nevim proc ??? Clone CD najde vsechny mozne formaty a zatim jsem vse prepalil. Mozna je chyba v alcoholu, ze poradne nezna tuto mechaniku :?:Citace:
Tak to zkus vypálit 4x, třeba na RW ať nekur... CDčka v Clone CD. Ukazuje ClonyXXL nějakou ochranu?Citace:
Tak teď si nejsem jistej jestli PSX přečte CD-RW
A s tou ochranou je to jak?
Proč se na všechno musím ptát třikrát (tím nemyslím jen tebe).
Clony XXL ukazuje standart: PSX/Libcrypt - takže subkanály, dokonce jsem to zkoušel z originálu CD PSX a ne z pálenýho, ale pořád mám chuť to svádět na ty média.
Já LybCrypt pálil jednou, bylo to Toy Story 2 a bez problémů. Nepamatuju se ale v čem to bylo. Můžeš ještě vyzkoušet Clone CD a našel jsem na to dva profily:Citace:
1) -povolit čtení subkanálových dat
-povolit čtení audio dat
------------------------------------------------------------------------------------
2) -povolit čtení subkanálových dat
-povolit čtení audio dat
-regenerovat datové sektory
Platí to pro CloneCD!!!
Tak je vymalováno, bylo to fakt těma médiama!!!!!
A víš, že jsem docela rád. V poslední době se to na TEACy docela sype a většinou se pak zjistí závada někde jinde, jenže člověku v hlavě utkví TEAC=problém a pak to píšou sem.Citace:
No já mám TEAC docela rád, měl jsem od nich 5 mechanik a všechny v pohodě, když to srovnám s ostatníma a jejich problémama asi bych za TEAC neměnil a takovýhle drobný problémky jsou většinou někde jinde = jak sám píšeš. I když i u TEACa je potřeba dobře vybírat.
edit.: omyl :wink: špatný thread
ale jinak DVD pouze Toshiba a Teac
Máte někdo zkušenosti s mechanikou Microstar D16 (MS-8216)? Sháním levnou dvd (z druhé ruky ~ než koupím dvd+r9 palírnu) a tuhle sem viděl v bazaru za 4 kila. Potřebuju od toho hlavně, aby to četlo co nejvíce druhů médií (dvd-r/rw,dvd+r/rw), nezáleží tolik na rychlosti. Na internetu sem za boha nebyl schopen najít pořádný informace, takže ani nevím, co je všechno tahle mechanika schopna přečíst.
Kdyby ji někdo měl, tak prosím, ať se podělí. dík
Proč myslíš, že stojí 400? MSi používá OEM mechaniky OptoRite, přinejmenším vypalovačky to jsou tragické s VELMI krátkou životností, mohl bych to přirovnat k pověstným 40×BTC (vyhrálo to jeden test a pak se jich všichni raději zbavovali).
Já bych nepřemýšlel a raději vzal za 850 novou Toshibu M1802.
nejraci bych ted sehnal T 1612 z druhy ruky... je to proste best DVDcko...
Jakou mechaniku by jste doporučili?
Co bych potřeboval?
1. Zvládání ochran - savedisc 2.9, securom, apod. (ne audio)
2. Nějaký to slušný čtení
3. Tichost
Tak to zapomeň na comba. Na ochrany jsou to nejhorší, co existuje. To už bych radši koupil CD-RW a DVD-ROM. O tolik víc to zase nestojí.Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Ups :-o. Sorry, asi jsem si spletl thread. Já potřebuji jen DVD mechaniku na ochrany, nee kombo. Vypalovačku už mám.Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Taky sry. Teď koukám, že thread je o DVD-ROM i Combech dohromady.Citace:
Je k tomu nějakej důvod, proč je to takhle zmatlaný? Hlavně ať mi zase někdo netvrdí, že jsou to po všech stránkách shodný mechaniky jako jedno a dvouvrstvý DVD vypalovačky, tudíž musí být v jednom threadu!
Na ochrany byli dobrý Toshiby 1612, tu už ale asi neseženeš, 1802 už je slabší. Pioneery taky uměly dobře datový ochrany, ale audio už moc ne. Jsou ovšem tišší než Toshiby a taky dražší. Možná Teac 516A+nejnovější firmware, s tím už umí i audio ochrany a je to celkem bezproblémová mechanika. Většinu problému odstranil firmware.
Teac nikdy. V dnešní době se mi hnusí ten název. Proč asi.
Toshibu jsem měl 1712 (velká spokojenost), možná bych šel do 1802, ale slyšel jsem na ni dost kritik, jak tady, tak na fóru CC.
Pioneera taky moc nemusim. Měl jsem 106S a vydržela jen půl roku při šlušnym zacházení.
Možná bych zkusil DVD Plextor nebo nakonec zvolil CDRW Plextor Premium, páč DVD mechaniky vs. ochrany her nebude nic moc.
Jestli chceš Plextor, tak jedinej je 116A a to se zase dostaneš k Pioneeru, protože to je 120S.Citace:
Pioneer 106S mám už skoro 2 roky a nemůžu si ho vynachválit, prostě bez závad, ani jsem ještě nečistil čočku.
Ten Teac 516A je docela slušnej, averzi vůči značce chápu, ale je kolem toho zbytečná histerie. Na PCT dělali nějakej průzkum u prodejců a sice dopadl hůř, ale na ty qanta co se ho prodalo byl s reklamace v lepším průměru. To se vztahuje na vypalovačky, ne na DVD-ROM. DVD-ROM bývá hodně používaná, každý šetří vypalovačku, takže to chce slušnou konstrukci a tu má právě Pioneer .............
Jakou nej COMBO mechaniku?
doted sem mle jen normalni vypalovacku a to je uz jaski malo, takze si chcu koupit nejakou co zvlada pokud mozno co nejvic formatu a nejsou s ni zadny problemy. Co by ste me doporucily? Co sem se tak dival tak posledni dobou sou hodne chvaleny mechniky firmy LG....
diky
ja si myslim ze LG GCC-4520B (52×24×52×16×, IDE) je vynikajuca mechanika. Mate s nou niekto negativne skusenosti?
Objevila se nova DVD-ROMka Toshiba SD-M1912, zkousel nekdo? Ma cenu do ni jit??
Protože je to novinka, tak ji zatím nikdo nemá. Uvidíme. Lepší DVD-ROM než Toshiba nedělá nikdo (ani Pioneer), ale 1802 vyrobené tak od dubna jsou nějaké divné, starší byly lepší, jenže lepší člověk stejně nekoupí.
S tím bych si nebyl až tak jistej. Například mají omezení rychlosti čtení DVD a jediná možnost, jak to vrátit do normálu, je jít do neoficiálního firmware. To se týká i nejleší Toshiby 1612, nevím od kdy to začlo, ale je tím omezen každý model co znám ... 1712, 1802 ... . Další nepříjemnou vlastností je hluk.Citace:
Původně odeslal peta303
Měl jsem teď možnost vyzkoušet LG GDR-8163B. Docela mě překvapila, že zkousla všechno, co jsem jí předhodil, dokonce i několik záložních CD s ochranou SafeDisk 2.6, 2.8, 2.9, se kterýma mělo několik jiných mechanik, ať už vypalovaček nebo comb problémy. Pravda, taky je dost hlučná a i přístupový doby nejsou nejlepší, ale umí číst i DVD-RAM!!!
Tady ta nova Toshiba taky umi DVD-RAM (to ja sice nepotrebuju), ale nechce se me ju porizovat kdyz to jeste nikdo neodzkousel, nechcu bejt ten prvni nasranej. ;D
Tak sem si ju stejne koupil a su zatim spokojenej.
rozhoduju se mezi
AOpen COM5232 ChameleonPack - CDRW 52x/32x/52x/16xDVD
Toshiba SD-R1612 OEM - CDRW 52x/32x/52x/16xDVD
Sony Combo CRX320B 52x32x52/16x ATAPI int. bulk
Lite-On CDRW/DVD Combo 52x32x52x16x ATAPI, bulk
Takže dnes mi příšly domu 2 dvd Toshiba 1912 black. Po rozbalení mě prekvapil jeji "samsung" vzhled a též průhledné tlačítko pro vysouvání dvířek které je jak "pěst na oko". Ihned jsem se jal ji otestovat, ale byl jsem sklamán... rychlost čtení DVD začala na 2,5x a pomalinku se šourala nahoru až k 10000Kb/s. Jelikoz mam vypalovacku NEC3500A která začína čtení rychlostí kterou toshiba končí tedy 10000Kb/s tak rikám nic moc. Treba toto zmeni jiny firmware. Mám doma jeste Toshibu 1702 tak ji jdu prohnat abych vedel jestli bude pro čtení DVD taky tak pomalá. Pokud má nekdo jiné zkusenosti s DVD mechanikou od Toshiby tak sem s nimi.... já říkám... jsou pomalé..... zatím.
EDIT: Takze Toshiba 1702 je taky tak pomalá, nedalo mi to a otestoval jsem dalsi DVD mechaniku ASUS E616 má totožné výsledky s Toshibami.... začne na cca 3500kb/s a končí někde u 11000kb/s. Jak je možné že NEC je tak rychlý a začíná na 10000Kb/s a pokračuje směle dál na nějakých 20000kb/s?
mne sa cosi mari, ze toshiby maju blokovanu rychlost u citania DVD, myslim ze na to bol aj nejaky hack (neofic. firmware?)
a ad samsung, tak to snad vie kazdy ze znacka Samsung uz neexistuje a Samsung = Toshiba, aj u DVDRW, a asi aj u inych DVD
EDIT: a ako pozeram uz to spominal voivoid na predoslej stranke...
tu mas info o speed limiteoch u toshiba:
http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?...asc&highlight=
tu je zase s akym samsungom je identicka 1912:
http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?...highlight=1912
tu by mal byt firmware pre nu bez speed limitov:
http://tdb.rpc1.org/#M1912
Díky ti za info, ale na posledním odkazu je bohuzel jen origoš firmware pro toshibu 1912 a pro její sestřičku od samsungu s označením 616, která by neměla mít ořezanou rychlost jsem firmware nikde nenašel. Snad se dočkám časem jinak půjde z domu :?Citace:
Původně odeslal Markoff
nevim co resite, kdyz se tu na mne vysichni vysrali a nikdo mi neporadil tak sem si hold ¨dal tu praci sam a vysel mi nejlip liteon.. tak nechapu co tady resite z blbejma toshibama .... a nebo ste taky snobaci pro ktery je liteon lame spina kterou sice pouziva sonny, teac, a jednu dobu i plextor. ?
nevim co resite, kdyz se tu na mne vysichni vysrali a nikdo mi neporadil tak sem si hold ¨dal tu praci sam a vysel mi nejlip liteon.. tak nechapu co tady resite z blbejma toshibama .... a nebo ste taky snobaci pro ktery je liteon lame spina kterou sice pouziva sonny, teac, a jednu dobu i plextor. ?
Co se rozčiluješ. Napsals, že se rozhoduješ, ne že chceš doporučení.Citace:
Původně odeslal sunnak
Tohle omezení rychlosti mají Toshiby zpětně už v několika typech mechanik. Dá se to zprovoznit upraveným firwarem, takže v oficiálních nehledej.Citace:
Původně odeslal Frost
Nevim co to tady meles, ja mam palirnu Liteon a su spokojenej. Ta toshiba me stala o 50Kc vim nez by stal ten Liteon a vetsinou s Toshibama byly dobry zkusenosti, tady na foru se o nich pise dost, narozdil od lieton o ktere nevim skoro nic a nevim co bych mel cekat. A ta Toshiba ma navic DVD-RAM, coz se muze nekdy hodit. :wink:Citace:
Původně odeslal sunnak