S2kcontrol tato utilitka vam schladi kazdy procak a na kazdom
chipsete o rekordne hodnoty az budete :eek: :eek: :eek: :eek:
Printable View
S2kcontrol tato utilitka vam schladi kazdy procak a na kazdom
chipsete o rekordne hodnoty az budete :eek: :eek: :eek: :eek:
link ???
blizsie info ???
kdyz to nenajde google, tak kdo potom? :-)
tak nakonec: http://download.overclockers.ru/visitors/S2kCtl.rar :) Google prece jen funguje :-p
Ono se tam ma neco nastavit? protoze muj vcool to dokaze stahnout vic ???
co je to za archiv? rar si s tim neporadi..
co podpora sis chipsetu? nemyslim, oficialni,ale realna? zkousel nekdo?
Windows commander si s tim poradi bez problemu. :-)Citace:
Původně odeslal daso
jo, to jo,ale stejne je to volake cudne. but je chyba u me,nebo to nepodporuje muj chipset. UniDrv Initializicion ErrorCitace:
Původně odeslal Halen
Co jsem z toho vycetl, tak je to jen pro VIA a nForce chipsety :?Citace:
Původně odeslal daso
EDIT: Presne je tam napsano todle:
Citace:
Supported chipsets:
VIA KT133, KT133A, KLE133, KX133, KM266
KT266, KT266A, KT333, KT400
nVidia nForce series, nForce2
Mirectec:Citace:
Původně odeslal Peter Chovanec
aha,uz jsem se zacal bat, ze na sis bude neco fungovat :-)
diky
ja pouzivam vcool a dosahnu teploty 42 stupnu a to i kdyz mam pustenej vinamp ci film jinak to cpu topi tak k 54 stupnum tak az prijdu home otestuju.
daso: ...na SiS745 mi fungoval CPUIdle 5 :wink:Citace:
Původně odeslal daso
funguje na 100%? protoze se vsadim, ze mas problemy s chrcenim zvuku.
...no dosku uz nemam, ale to chrcanie bolo skorej jemne piskanie pokial nebol CPU v zatazi, cize to bolo pocut pri prehravani filmov resp. mp3jek ale napr. pri gamesovani to samozrejme prestalo :wink:Citace:
Původně odeslal daso
Skuste otestovat vykon disku. Na manzelkinom PC s Athlon 1400 + Abit KG7 (AMD761-VIA686B) pri spustenom Vcool je prenosova rychlost asi polovicna.
No mne to funguje uplne perfektne
PRIME FULL LOAD 60°C/32°C
SK CONTROL IDLE 38°C/25°C
ROZDIEL -22°C/-7°C
Dost brutalne....mam to nastavene na default.
Neviete niekto co znamenaju:
-BUS FREQUENCY DIVISORS
-HALT DISCONECT DIVISOR
-STOP GRANT DIVISOR
Zatiaľ mi to zrazilo teplotu kompu z práce v idle z priemerných 51 na 44...
Najlepšie na tom softe je, že Task manager nevykazuje 100% vyťaženia CPU... :wink:
Ešte to pár dní potestujem, bo nie všetky soft chladenia fungovali dobre...
Takze tak:
S Vcool jsem mel pri uplnym nic nedelani 33'C
S timto S2K mam pri uplnym nic nedelani 34'C
ale kdyz si zapnu jetaudio a su na netu, tak mam 35,5 s Vcool jsem mel 37'C
Pro tento programek hraje to, ze normalne Speedfan ukazuje vytizeni procaku :wink: Jo a taky ze ma krasny logo AMD :D
Taky to umi podat info o procaku a frkvenci, takze celkove se me zda byt S2K lepsi :idea:
Snad ti to pomuze: http://www.pctuning.cz/titulnistrana...=2&ArtId=17850Citace:
Původně odeslal DJSmart
Taky jsem neodolal a vyzkousel to: Na Epoxu8K3A + TitanD5TB + XP1700 Palomino - a stal se zazrak: z puvodnich 60°C na 37°C! ( mereno speedfanem4.09)
Ale zvlastni je ze i kdyz jsem programek vypnul tak teplota zustala na tech 37.
Jj s tim vypnutim se mi to taky stlo.. Vzdycky, kdyz to vypinas, tak na to musis kliknout, aby to zcervenalo a az pak dat exit :wink: Pak uz to jde tak jak ma tudiz teplota nekam k 50'C 8-)Citace:
Původně odeslal Zaram
Mas pravdu - uz jsem zase na svych peknych 60°C :wink: Ale stejne se tesim domu az to vyzkousim na svem zhavem Bartonu....
Mimochodem ted se mi prihodila zvlastni vec - muj druhy sys Win ME mi ukazuje teplotu v "nezatizenem" stavu 65°C a Prime95 hodil chybu po 3min - byl jsem z toho zoufaly, nebot jsem chvili pred tim vymontoval MB prave kvuli tomu, ze jsem mel pocit ze mam asi spatne nasazeny chladic a proto tolik topi, navic jsem na NB prilepil sekundakem pasiv( z boxovaneho cel 800Mhz) a to tak sikovne, ze tesne proleha ke chladici na prociku( nedostanu de ted ke spone :? ). To jsem si bohuzel uvedomil az po "dile". Nevim zda pujde ten pasiv odlepit ( nezkousel jste to nekdo?),. Proste to vypadalo ze jsem v pekne kasi. Navic jsem slibil pritelkyni ze se mrknem na kompu na nejakej film a ze ta moje uprava chladice nezabere vic nez 40 min. :lol: Na film jsem pochopitelne nemel ani pomysleni, kdyz muj elektronicky milasek takhle zlobil. Nastesti WinXP sli v poho - cca 3 hod Prime stable...
Asi ty ME poslu tam kam patri...
kua budto sem blbej, nebo mi to nefunguje ??? musi se tam neco nastavovat ?
Musis na to dvakrat kliknout, aby ta ikonka zezelenala :wink: Pak tam v nastaveni jeste dej obe dve soupatka na 512..Citace:
Původně odeslal Kamikatze007
to ale ten pc musi zpomalovat, ne?
ikona byla zelena hned vod zacatku a soupatkama sem soupal na fsecky strany a prd :?
Pokud jsou nabízené hodnoty 8, 16, 32, 64, 128, 256 a 512, tak to vím zcela spolehlivě - Clock Control (CLK_Ctl) C001_001Bh. Akorát je problém v tom, že když si to samé nastavím mým programem u sebe, tak se mi to po chviličce opět vrátí na původní hodnoty.Citace:
Původně odeslal DJSmart
ja som to myslel tak ze co ovplyvnim tym ze tam dam 8 - 512 ????
2 Zaram: Keď budeš odlepovať ten chladič, dávaj dobrý pozor - ja som takto s chladičom strhol aj čip - naštastie iba zo zvukovky... :wink:
Zkousel jste to nekdo pod w2k?
Spotřebu ve Stop Grant, resp. Halt režimu.Citace:
Původně odeslal DJSmart
A strhnuti NB by vadilo? :DCitace:
Původně odeslal LtK
Hmm, tak na Bartonu+Abit+WinXP prof.+SP1(viz sestava dole)- mi to nefunguje - v BIOSu jsem se koukal a tam by to melo byt nastavene spravne...
Funguje je to nekomu v kombinaci Nforce2 400 + Barton( pretaktovany) :?:
Mě to taky nejede !!! :evil:Citace:
Původně odeslal Kamikatze007
Mě to nejede doma na De Luxe, ale v práci na non De Luxe je fičí jako po másle. Teď mám 29°C a nevěřím svým vočím.Citace:
Původně odeslal LosDatlos
Chci se zeptat je tu někdo s ASUS A7N8X De LUXE, kterýmu to funguje?
takze sem to potestoval na sestave viz dole dostal sem se na krasnych 39 stupnu ale ma to takovou chybycku kdyz tam bezi tenhle soft ak pri jaky koliv praci s sitovym diskem mi spadne komp takze sem se vratil ke stremu vcool.
Mne to bezi bez problemov i pri nastaveni 8. Ale zvysi mi to otacky ventilatora nie omoc , ale aj tak z 2410 na 2552. Inac to viac menej chladi az na nejakych 30 stupnov ak nie este menej. Uvidim , pri sledovani filmu ako to vplyva a na pocuvanie mp3.
Kterou verzi nVidia vovladačů máš?Citace:
Původně odeslal AjsTi
Myslim ze 2.45.Citace:
Původně odeslal Cormack
Mne to tiež spôsobilo zátuh kompu... Schladilo to síce skoro o 10 stupňov, ale keď to spôsobuje nestabilitu...
Tak to šlo do preč...
Tu mám člověče také a pořád nic :-( .. Také jde možná o to, zda tu teplotu skutečně měříte na CPU, nebo na jiném senzoru, např. u chipsetu na Bordu?? ???Citace:
Původně odeslal AjsTi
Co?? bylo by divné, aby to někomu CPU schladilo a někomu nic. Jak rychle Vám začíná stoupat teplota po zapnutí Prime? Mě to po zapnutí leze z 50st. po vteřinových skocích na 62-64st. a tam se to pak zastaví. A to nemám žádný SHIT chladič :? ??? :?:
To je uplne OK, protoze ti to meri z diody v jadre procaku.. Pokud chces porovnanvat s ostatnimi, tak si z toho odeber aspon 10'C a mas to :wink:Citace:
Původně odeslal LosDatlos
K tomu shazovani: S kvalitni deskou se vam to nestane :D (no flame)
NF7-S som to otestoval bez ucinku slape to dakomu na tejto
doske?inac je to dobry soft na chladenie vyzera ze je lepsi ako
vcool
Mne to taky nechladi :roll:
to je na pytel, pac me nefacha zadnej soft na sw cooling, ani na rda+ mi nic nejelo :-(
Zkoušel sem ho,a chladí stejně jako CPUIdle tj;37°C bez zátěže.
Pridavam se. Me to taky nefunguje. Ani o 1 stupen to nesleze !
No nevim jak vam, ale ja kdyz to zapnu, tak me to najde chipset a procak. Pak je ta ikonka cervena. Takze bud na ni dvakrat kliknu, aby zezelenala(pak je to zaply) Nebo jdu do options a zapnu enable buss disconnect :wink: Pak to chladi dobre.. Mam tam nastaveny 512/512.. Ale nevim, jakj je rozdil mezi 8/8 mozna se me zda, ze to lip chladi ???
Ten rozdiel zaujima aj mna , medzi 8/8 a 512/512 ? Zatial som zistil , ze to chladi rovnako ;)Citace:
Původně odeslal Mirectec
no jestli to nahodou neni teplota chipsetu!!!Citace:
Původně odeslal Zaram
protoze to cisloukazovane speefanem vtray neni teplota cpu!!!
Nejsem blbej :-) , vim ze si muzu nastavit ktera teplota bude v Tray: Configure - Show in tray, na chipsetu mam 31°C :-)
A konecne se mi podarilo rozchodit SW chlazeni na mem pocitaci( viz podpis) - ten S2kControl mi nefungoval. Zkousel jsem nastavit Wpcredit podle navodu na pctuning.cz a NIC. 4bit byl na hodnote 1. :!: Nakonec jsem zmenil hexadecimalni zapis na poli 6F z tusim 7F,nebo 9F na 1F a fuguje to - teplota poklesla o cca 5-6°C. Jen komp mi zamrzal( takova drobnost, ze :wink: ) - jednou pri spusteni Prime95 a podruhe pri pokusnem spusteni S2kControl.
Nakonec jsem zkusil opevovany Vcool - konkretne alpha verzi 6 a podle toho co u ni bylo psano jsem zapnul pouze coolbits a vypnul halt - a ejhle teplota sla dolu opet o 5-6°C ;D
Ve Wpcredit jsem se dival a hodnota se zmenila na 1F, jak jsem to puvodne udelal s castecnym uspechem i ja. Asi ten Vcool meni jeste neco navic ???
Na Asus A7V600 funguje,
a je to prvni sw chlazeni, ktere vubec nedegraduje vykon disku
ruseni zvukarny (integrovane) zustava (je slyset HDD jako ruseni v kanalu),
nejedna se vsak o praskani od prerusenych datovych toku,
ale o ruseni z napajeni
uvidim az odskousim PCI zvukarnu (teda az ji budu mit)
NF7-S to neslape a ked mi to ide na KT133 tak asi to
viem nastavit :D ale ta NF7-S ma stve o tuto doku mi to ide :eek:
Mě ten S2K šlape jako hodinky. Z 50°C jsem teď na 34°C a pořád klesá :)
na KT333 od MSI mi to jede v pohode.....;)
a zvuk ?Citace:
Původně odeslal Senky
nejak zkukove jsem to nezatezoval..jen posloucham mjuzik ve winAmpu od ty doby co jsem to pustil.Citace:
Původně odeslal Helium
Pri vetsim zesileni to trosku bzuci, ale jinak neslysitelny :wink: Takze i MP3 se daji poslochat celkem hlasite a nic neni slyset. Ostatne s mou deskou jsem se s nicim horsim nesetkal.. Kvalita se nezapre :lol:Citace:
Původně odeslal Helium
Muze mi nekdo vysvetlit, co takovy program dela pri max. vytizeni CPU? (treba pri pareni her). Nerad bych PC pomoci tohoto programu nataktil na 2.4Gb pri cca 60° a po zapnuti hry by funkcnost tohoto softwaroveho zpomalovani CPU zmizela a ja si sveho Athlona uvaril ve vlastni stave???
Je to tedy jen na ochlazeni a zmirneni hluku PC pri "klidne praci"??? Ma to nejaky vyznam pro Overclockera?
Pokud zatizis procak, tak se ti ten program jakoby vypne. Takze je to pro nekoho co jen hraje atd. na nic.Citace:
Původně odeslal BATMAN
Na mojej doske (KT333) to zatial funguje OK(nast.64/64).
Teplota bez záťaže je nižšia ako pri Vcool o 3st., akurát mi vadí že nevidím teplotu priamo v tray ako pri Vcool :?
To jsem chtel slyset...... Pro nas pařany je takovy program na....... vite na co, ze? :D ;DCitace:
Původně odeslal Mirectec
Citace:
Podívej se do mýho popisu, na týhle sestavě mě to funguje, teplota klesla o 7 stupňů v klidu
Jak jsem jsem uz psal - ME TO TAKY NESLAPE na NF7-S rev. 2.0 - a zatim to tady nikomu s timto boardem a procikem( bartonem) taky neslo...Citace:
Asi jsem tady psal zbytecne o tom Vcoolu - myslel jsem ze to pochopis a treba i zkusis ???
Mne to slo a teraz to zase nejde....ja som z toho pako...
Cim to je ?
Cumim s otvorenou hubou zo 48 °C na 36°C :-) pri VCORE 1,76v
som uplne z toho na sracky, skoro sam sa pritom urobil ako ta teplota isla dole :-) ;D
Je to fakt sila
Zdravím všetkých. :-)
Ja sa vám divím...Mám chipset KT133A a pekelnú 900-ku Duron.
Ten SKControl zapína a vypína na adrese 52hex bit 7 (Discon When STPGNT Det).Tak isto to robí aj VCool.
Používam WPCREDIT a WPCRSET.Tak isto to uchladí, ako aj ostatné progamy.A som s tým spokojný.Dajú sa tam nastavit aj RAM-ky(ich časovanie).Keby som tomu viac rozumel tak s toho mojho šrotu vymáčknem čo sa dá. ;D
Moja teplota: nezaťažený 49 zaťažený 58
s WPCRSET nezaťažený 29 zaťažený 40
moja skusenost je ze na ABIT NF7S ziaden coolsoft neslape a to som
ich vyskusal aspon 5 ale preco ked to ide na Via MB?
Dalej dakomu to ide a potom nie?
Manji preco nejst nato radsej hotovym softom ako
sa trtkat s wpcreditom a nakoniec to aj tak nebude
fungovat ???
me to taky nejede (Soltek 75FRN2) :evil:
U me (Abit NF7-S rev2.0) nefunguje :-(
Ja mám sodku MSI KT3V a nefunguje mi to. Absolútne sa mi to nedá zapať. Stále mám ikonku červenú. Aj ked poklikám:-(
Tak na to klikni pravym tlacitkem, dej options, S2K settings a tam enable bus disconnect :wink:Citace:
Původně odeslal Astarti
EDIT: A pak jeste Apply :roll:
nemuzu si pomoc, ale kdyz to rozbaluju pomocí total commandera 5.51 tak to napise chybu v archivu, mate jeste nejakej odkaz na tenhle programek ?
V TC 5.51 jde v pohode rozbalit, na me MSI KT3 funguje super o 4 stupne mene nez v CPU Cool co jsem pouzival
KUA, disk read error :-( :-( :-(
Dal som to A stale to nefunguje.
Ked dám apply tak mi to zafajknute vždy zruší :evil:Citace:
Původně odeslal Mirectec
A najde to info o tvem PC? Co tam mas za chipset a tak?Citace:
Původně odeslal Astarti
info mi najde. Mam chipset Via KT 266Citace:
Původně odeslal Mirectec
Pretože mam v tom prehľad a nastavujem si aj časovanie ramiek a na to nepoznam žiadny iný program typu vcool.Citace:
Ja som to ťahal s toho isteho linku ako ty a funguje v poho. Mám WinRar 3.0 a WinCMD 5.0 oba ho otvoria :?:Citace:
Původně odeslal IntelCrasher
Možno sa stalo niečo pri stahovaní ??? a archív je poškodený, vymaž ho a skús to znova :arrow:Citace:
Původně odeslal IntelCrasher
http://www.twinssoft.nm.ru/files/s2kctl.rar
http://download.overclockers.ru/visitors/S2kCtl.rar
No ja myslim, ze je to jedno, protoze IntelCrasher ma desku s VIA KT 600 chipsetem a ten tim programem neni podporovan :wink:
na 512 me trochu praskal zvuk na 256 uz ne!Citace:
Původně odeslal DJSmart
Mno takze na moji KRA2+ funguje dobre (z 51°C na 40°C v idle). Akorat to pise, ze mam chipset KT400, takze chipset KT600 nezna. Neda se nekde stahnout novejsi verze?
Uz je to v poho Mirectec mi ho poslal mailem :-) Ale zkousel jsem to z tý výše uvedený adresy a ani na po 5tý se to neotevrelo :-( No ale ted by me zajímalo proc mi to resnulo kompa, jeste jsem to teda netestoval doma, ale v herne na XP 1800+,MSI KT333,DDR333 256MB a nejak to ten komp nedal, nevite proc?Spustil jsem to a najednou restart :oCitace:
Původně odeslal Jendo
Me to dela takovou zajimavou vec, kdyz to zapnu, tak je teplota v klidu tak 31,32 stupnu (pri 900 otackach arctica) ale zvedne se mi vcore z defaultnich 1.75 V na takovych 1.82, ale pri zatezi se zase vrati do normalu. Nevim co si o tom mam myslet ???.
tam si mysli nieco o zdroji, nie o doske...
To ne tohle je normalni.. dela to i me.. Kdesi se to tu uz resilo :wink:Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Môže byť aj zdroj, ale podla mňa je to na 99% MB, lebo velkosť a stabilita Vcore je plne v réžii stabilizátorov(z 12V vetvy) na MB.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
100% MB, ona neni moc OC friendly, v biosu mam u nastaveni voltaze jen As Needed/+5%/+10%/+15% nebo tak neco. Co kdyby byl jinej bios?Citace:
Původně odeslal Jendo
Kdyz chces resit uz jednou resene, tak prosim :wink:Citace:
Původně odeslal Razmir
...k té voltáži: mě zase pro změnu když zapnu s2kctl, tak vyleze +12V větev z 11,98V na 12,1V ??? Ale řekl bych, že to bude kvůli tomu, že při zapnutým chlazení klesne spotřeba CPU a odlehčí se zdroji/desce, proto voltáž vyleze na těch 12,1V. Když vypnu s2kctl tak se voltáž při idle vrátí na 11,98V.
no ja mam voltaz ako pribitu. vobec mi to nekolise, ci uz je to enable alebo disable.Citace:
Původně odeslal Hybee
inak KT600 mi to identifikuje v pohode. mozno je to novsia verzia, ako mali ostatny
akurat sa mi nepaci ten rusivy zvuk pri pohybe mysou alebo klavesnicou.
ale nieje to az take hrozne
tak mi to neschladilo ani stupinek dolu, jeste si zkusim pohrat s nastavenim........
zkusil jsem na chvíli ten s2kctl a srazilo to teplotu o 8°C dolů, ale v Prime95 testu to začalo házet chyby... tak jsem ho dal zase pryč a jede to zase v pohodě ???
co takhle sem hodit vase vysledky s ochlazenim pro porovnanani? :idea:
mne to znizi teplotu o nejakych 8-10°C
)) trochu sem se nad tim zamyslel a myslim si ze je to vlastne na nic)) na co vam to je v idle mensi teplota kdyz rozdily v teplotach jsou nejdulezitejsi v tech "vyssich" hranicich ...procesor se musi uchladit v maximalni teplote a v idle se uchladi dycky )) na co je pak tech par stupnu u XP se bojim 55+... ale rozdil mezi 40 a 30 stupnich na co vam to je? )) je snad tech par stupnu dulezite pro zachovani zivotnosti (toť otazka)... dyt naky borec(ktery se v tom vyzna) zkuste spocitat jestli vam procesor sezere vic energie kdyz bezi na nizsi frekvenci nebo kdyz je "zpomalen" temito programy...
)) aby jste si rikali ze v maximu mate o nekolik stupnu nizsi teplotu je zpusobeno ze procesor je "zpomalen" tak jeste aby nemel nizsi teplotu... to je jako by jste nepotrebovali maximum za co jste zaplatili a bezeli "pod cenou" (taktovani ted neberte v potaz)
Jedine co v tom vydim za vyhodu je mozna mensi spotreba energie ale to tady nikdo neuvadi (omluva jestli sem to prehlid) dale ovladat vykon bez HW zasahu... kazdy jen vidi nizsi teplotu ( zkuste si Enabled - Disabled vas super chladici system) pak se podivejte treba do Prime95 a hele milisekundy se hrnou nekam jinam - vykon...
Obdivuju akorat ten princip softwarove ovladat neco co driv neslo...
ale Eagle se zamyslel a vyresil to po svem -> jeho metoda (xp mobile)...
no flame only one opinion "my own"...zamysleni
rd2: no ja pouzivam teda VCool ale to je to samy. Ja to mam teda hlavne kvuli tomu, ze to setri proud. Nekomu muze stacit i ta teplota, pokud ma treba otacky vetraku zavisly na teplote, tak napr. nemusi pri nizkym vytizeni poslouchat zbytecne vetsi hluk. Podle VCoolu manualu to pri idle snizi prikon cpu na cca. 5W (kdysi.. dneska asi uz ne :) ). No a nejspis to tak fungovalo. Zkousel sem Duron 600 @ 900, najel sem do win, mel zapnutej VCool, a sundal sem chladic z CPU a sahnul sem si prstem na jadro a bylo to normalne studeny. Sice kdyz sem si pustil winamp tak to vytuhlo protoze se to zas rozbehlo na plny pecky v ten moment a prehralo se to no :) Ale pak sem si v tom programu nastavil ze ma provadet throttling na 10% uz pri teplote treba 1 stupen, takze to throttlovalo porad a pustil sem i Q3A bez chladice, sice to delalo samozrejme tak 3fps jestli vubec ale bezelo to.. prst sem teda na jadre udrzel jen tak tak, topilo to uz pekne.
hm, tak to asi bude rukama, me to funguje krasne a snizilo mi to bez zateze tepltotu o 15stupnu!!! z 45 na 30!! porad tomu nemuzu verit, navic vubec zadny problemy..proste zazrak. Tak me napada, pozuivaj toto notebooky? Pokud ne, tak kdyz se to spusti, asi to hodne prodlouzi vydrz na baterie, coz?
Citace:
Původně odeslal daso
to si akoze robis srandu ze? nechcem ti do toho kecat ale toto je nonsense ... :roll:Citace:
Původně odeslal MaPa