Stránka 1 z 10 12345 ... PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 228

Téma: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

  1. #1
    Member
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    Kralupy nad Vltavou
    Příspěvky
    102
    Vliv
    197

    Standardní Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Zdravím,

    můj HW už není celý nejnovější - jak je patrno z podpisu a proto zvažuju nenásilný upgrade. Vím, že SDR nepředhoní DDR apod, ale chtěl bych tenhle komp omladit a Radeonu to každopádně pomůže!!
    Dejte mi prosím a nebo mi to nějak argumenty vymluvte (na redukci se vy*er a kup PIV), opravdu nerad bych dělal ze Škody 120 třeba 130tku! Nic lepšího mne fak nenapadlo
    Díky.

    Jo, jinak pošilhávám po PowerLeapu, to když to nepůjde snadno.

  2. #2

    Standardní

    Ide to aj skoro zadarmo bez PowerLeapu:

    Upravovat mozes CPU: http://www.overclocking.cz/readers/p...tin_bx_01.html

    alebo redukciu: http://www.overclocking.cz/readers/c...alatin_01.html

    Ak mas na redukcii nastavovanie napatia jumpermi, nemusis robit nic s VID pinmi ale MUSIS nastavit napatie tymi jumpermi (nesmie tam byt AUTO!)

    Pri niektorych redukciach treba spojit piny G35 s G37 aby sa to rozbehlo.

    Namiesto spajania AK4 (VttPWRGD) s AK26 (PWRGD) mozes spojit AK4 s AJ5 (najblizsi VCC pin).
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  3. #3

    Standardní

    Otazka pre Rainbow(a): Urcite je vhodnejsie prepojenie VttPWRGD na Vcc? Je to vstupny signal, ktory oznamuje procesoru ze Vtt je ok, takze zda sa mi, ze jeho zavesenie na podobny signal je vhodnejsie (hoci tiez nie korektne). Ale zaujima v tejto suvislosti ina vec. Tento pin ma podla datasheetu nizsiu napatovu prieraznost a mal by mat uroven len 1.25V, rovnako ako Vtt. Ja som dal v nedelu 1000A do Abitu SA6R, a Vtt mam 1.5V, rovnake ako pri copermine a teda momentalne vyssie ako Vcc. Neviem ci sa da uroven Vtt nejako zmenit, kazdopadne som to nenasiel. Robim niekde chybu, alebo je to normalny stav?
    Vcc mam nastavene v biose na 1.45 (volbu 1.475 bios nema), ale HWdoctor (aj bios) ukazuje realne len okolo 1.42V. Ked som skusil dat spat PIII a nastavil som 1.7, ukazoval okolo 1.7, takze "voltmeter" je asi spravny. Zatial sa zda, ze chodi na 133 FSB v poriadku a aj teplota je ok, takze toto ma nejak netrapi.

  4. #4
    Member
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    Kralupy nad Vltavou
    Příspěvky
    102
    Vliv
    197

    Standardní

    Citace Původně odeslal Rainbow
    Ide to aj skoro zadarmo bez PowerLeapu:

    Upravovat mozes CPU: http://www.overclocking.cz/readers/p...tin_bx_01.html

    alebo redukciu: http://www.overclocking.cz/readers/c...alatin_01.html

    Ak mas na redukcii nastavovanie napatia jumpermi, nemusis robit nic s VID pinmi ale MUSIS nastavit napatie tymi jumpermi (nesmie tam byt AUTO!)

    Pri niektorych redukciach treba spojit piny G35 s G37 aby sa to rozbehlo.

    Namiesto spajania AK4 (VttPWRGD) s AK26 (PWRGD) mozes spojit AK4 s AJ5 (najblizsi VCC pin).



    Dobře dík a to tedy můžu jen napinovat a poběžíto bez nějakého pájení či přemosťování? Omlouvám se, ale nepovažuji se za až tak zdatného OC kutila.

    A má to tedy v současné době ještě cenu?

  5. #5

    Standardní Tulen a MSI 6905 Master 2

    Ci ma davanie tulena do BXky cenu ? Jasne, ze ma, prave som to tak spravil ja sam a som spokojny, zajtra idem do toho kupit Radeona 9000ku a potom bude rosambooo!

    Redukcia MSI 6905 Master 2.0 a doska ABIT BH6 1.1, Tualatin 1.2@1.42 GHz, fachci bez problemov. Na redukcii musis nastavit pomocou jumperov napatie. Zaizoloval som tie 3 piny, ktore zaizolovat treba, no islo to velmi nestabilne, tak som spojil AK4 s AK26 a uz to funguje bez problemov. Spojenie G35 a G37 nemalo ziaden efekt.
    Kokoun!!
    ABIT BH6-1.1
    Redukcia MSI 6905 Master 2.0
    Tulen 1.2 @ 1.42 - 1,65 V (SL5Y5)

  6. #6

    Standardní

    jezo: PRWGD signal ma uroven 1.8V takze Vcc by mala byt lepsia volba. U mna by to bolo asi jedno kedze Vcc mam tiez 1.8V - urobil som to tak hlavne kvoli tomu ze je to hned vedlajsi pin takze sa to robi uplne jednoducho (pouzil som vodive striebro). 1.475 nemozes nastavit lebo Intel az pri Tualatine pridal krok napatia po 0.025V (na to je signal Vid25mV) ale je to uplne zbytocne. Ten moj Tualatin chodil pri 1.45V na 133MHz bez problemov.

    Milx: PiT robil vsetky upravy na CPU, ja tiez. Vylomit par pinov a par pospajat (drotom, vodivym lakom alebo vodivym striebrom).

    Kokoun: Keby ti to neslo tak vtedy treba spojit G35 s G37 - ak to ide, znamena to ze to uz niekde spojene je (na redukcii alebo na doske).
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  7. #7
    Member
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    Kralupy nad Vltavou
    Příspěvky
    102
    Vliv
    197

    Standardní

    Tak dobře, samotného mne to láká a tak do toho taky půjdu.
    Jen ještě jakého Tuleně? 1,2 ... 1,3 ... 1,4??
    Monima má 1,4 za 3000,- což myslím není špatné.

  8. #8

    Standardní

    Ak to chces taktovat tak 1,1. Tie chodia na 133MHz asi vsetky (niektorym treba pridat viacej napatia).
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  9. #9
    Member
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    Kralupy nad Vltavou
    Příspěvky
    102
    Vliv
    197

    Standardní

    Zas vás dravím a především PITa a omlovám se mu za né zrovna profi dotaz a máš pravdu, z těch návodů do opravdu až bije do vočí.ˇ
    Jinak Tuleně jsem předělal a fakt se hodně snažil to nedestruktivně zaizolovat (AN3, AJ3, AK4) ale zaboha jsem to nemohl tím igelitem a vteřiňákem trefit a tak to šlo ven. Na redukci nastavil manuál napětí 1,45 a časem zkoušel až do 1,6 a i když hned napoprvý se ukázalo Pentium III MMX 1,4 na 100 Mhz a napětí srovnal i v BIOSu, tak při bootu do Win 2000 se to hned restartovalo. Určitě budu proto muset spojit (jak již někdo předemnou) AK4 a AJ5. Problém: AK4 je vytrhnutý dokonale i s cínem....spravím to nanesením tekutého stříbra?? Dejte mi PLS info pač já to nevzdávám .

    Díky Milx

  10. #10
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Založen
    13.09.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    4 550
    Vliv
    300

    Standardní

    Hmm. To je blbe, ze je to utrhnute uplne cele...
    Ale snad by to malo ist, ked to zatries tym vodivym striebrom...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

  11. #11
    Member
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    Kralupy nad Vltavou
    Příspěvky
    102
    Vliv
    197

    Standardní

    A můžu se dokonale spolehnout, že to restartování bude tím nepropojením AK4 s AJ5? Nemůže to být něčím jiným? Jinak s tím vytržením AK4 to snad tak zlý nebude - kouká tam kontakt na kterým byl ten pin napájen a když ho vlastně napojím tím stříbrem a promáznu to na AJ5 tak to snad půjde. Jinak toho Tuleně mám z velkoobchodu a tak to zas tolik nebylo.

  12. #12
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Založen
    13.09.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    4 550
    Vliv
    300

    Standardní

    Spolahnut sa na to samozrejme nemozes, ale nevidim dovod, preco by ti to nemalo po prepojeni tychto pinov chodit...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

  13. #13

    Standardní

    no tak i můj kamoš si zkoušel upravit redukci přesně podle návodu ovšem nějak se to asi nepovedlo .. a samozřejmě to dal mě abych se nato podíval popřípadě opravil takže lidi potřebuji pomoct jelikož se v tomto moc nějak nevyznám. redukce je od ASUSu ta kde se dá nastavit napětí nevím jak a co tam má bejt nastavené

    jinak na procesoru jsou ulomené nožičky AN3 (DYN_OE), AJ3 (RESET2#) na redukci je odvrtaný kontakt AK4 (VttPWRGD) a na procesoru je propojený s AK26 (PWRGD).

    toď vše a nějak to vůbec nenajede kde může být problém deska je ABIT BH6 1.0 (teda to nevím jistě popř. doplním)

    já jsem zkoušel ještě propojit piny AM34 (VSS) s AK36 (VID25mV)


    ale nic bez výsledku pořád stejný efekt počítač nenajede

    kde může bejt problém ...
    <Workstation "KoNG II">: ASUS P5AD2-E Premium |INTEL P4 3 GHz|Arctic-Cooling FREEZER 7|1512MB DDR2 KINGSTONE |80GB SEAGATE|160GB WD|Plextor PX-130| Plextor PX-708A Black|17" LCD Sony SDM - HX73B|SB AUDIGY PLATINUM| Genius HOME Theather 5.1|Sapphire ATI X550 Silent|UPS Back RS 500|
    <Photo>: Olympus E-500|ZK 14-45mm |ZK 40-150mm |Helios 58/2 MF | Očnice ME-1 |Velbon Sherpa 650 |Metz 54-MZ3 |CF SanDisk Extreme III 2GB |

  14. #14

    Standardní

    ještě dodatek procesor je 1.0 Ghz

    jo tak ta deska je BX6 rev 1.0
    <Workstation "KoNG II">: ASUS P5AD2-E Premium |INTEL P4 3 GHz|Arctic-Cooling FREEZER 7|1512MB DDR2 KINGSTONE |80GB SEAGATE|160GB WD|Plextor PX-130| Plextor PX-708A Black|17" LCD Sony SDM - HX73B|SB AUDIGY PLATINUM| Genius HOME Theather 5.1|Sapphire ATI X550 Silent|UPS Back RS 500|
    <Photo>: Olympus E-500|ZK 14-45mm |ZK 40-150mm |Helios 58/2 MF | Očnice ME-1 |Velbon Sherpa 650 |Metz 54-MZ3 |CF SanDisk Extreme III 2GB |

  15. #15
    Member
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    Kralupy nad Vltavou
    Příspěvky
    102
    Vliv
    197

    Standardní Tak se to lidi podařilo :-D

    Tak jsem tu, došel mi totiž dneska vodivý lak RITE LOK SL 69 z www.hfmarket.cz http://www.prumyslovalepidla.cz/vodiva.htm což je jednosložkový přípravek a po menší úpravě dodaného štětečku jsem nejdřív zakápnul utrhnutý AK4 a opatrně protáhnul na AJ5 (fakt netuším proč se to někdy tahá tak daleko na AK26). Dále jsem špendlíkem trošku přerušil zbytky barvy kolem (jistota je kulomet a na redukci nastavil raději 1,5V - můžu minimálně 1,45V a to nevím, jestli by nebylo málo...je těch 1,5 hodně Sandře se to moc nelíbí.
    Toho laku mám jen jednu vrstvu a myslím, že to stačí. Nemůže se to teplem porušit? Asi né, ale raději se ptám. Zatím jsem vůbec rád, že to se to chytlo a na taktění ještě počkám, teď to chce zatěžovat, zatěžovat a.....
    Díky VŠEM ZA DOBRÉ RADY DO PORADY

  16. #16
    Senior Member
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Ostrava / Straznice
    Příspěvky
    1 133
    Vliv
    209

    Standardní

    Co se tyce cenu tulenu, tak www.rentcomp.cz.
    tulen 1.0 za 1554 s DPH!!!!
    tulen 1.1 za 1596 s DPH!!!

    4Milx tulen 1.4 tam neni ale 1.3 za 2011 s DPH. Brutalni ceny.

    Jo vsechno jsou to BOXy, by me zajimalo, jesli se intelu nahodou neztratil nejaky kamion s procakama

    4Milx again. Takze tahnout to na AJ5 bude take fungovat 100%? Ja jen ze to budu zitra delat, tak si chci byt jisty, dalsi procak by uz muj rozpocet neunesl
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

  17. #17
    Senior Member
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Ostrava / Straznice
    Příspěvky
    1 133
    Vliv
    209

    Standardní

    Tak snad uz posledni dotaz ohledne napajeni.
    Podla Paulova navodu http://mujweb.cz/www/PaoloCZ/cpu-voltage.html je na tulenovi spojeny uz vyrobne pin AM36(VID1) a AL35(VID0) s AM37(VSS) Je mozne zdratovat napeni procaku napriklad 1,5V, kdyz u toho napeti jsou tyto piny odpojene? Ptam, se protoze do toho moc nevidim, a 2x mer a jednou rez tu plati dvojnasob.
    Diky za vsechny rady, nejlepe do zitrka, to to uz budu zapojovat
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

  18. #18

    Standardní

    add propojene piny od vyroby. (AM36(VID1) a AL35(VID0) s AM37(VSS) )
    Me se tohle nepotvrdilo, mozna ze to tak bylo v nejake vyrobni serii ale ja jsem musel propojit vsechny potrebne piny. Koneckoncu tim nic nemuzes skazit, kdyz uz jsou jednou propojeny tak jim opetovnym propojenim neublizis.

  19. #19
    Senior Member
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Ostrava / Straznice
    Příspěvky
    1 133
    Vliv
    209

    Standardní

    Citace Původně odeslal majales
    add propojene piny od vyroby. (AM36(VID1) a AL35(VID0) s AM37(VSS) )
    Me se tohle nepotvrdilo, mozna ze to tak bylo v nejake vyrobni serii ale ja jsem musel propojit vsechny potrebne piny. Koneckoncu tim nic nemuzes skazit, kdyz uz jsou jednou propojeny tak jim opetovnym propojenim neublizis.
    No ale prave me se jedna o to, ze ten procak s voltazi 1.475 ma tyto piny spojene podle Paolovy tabulky. Znamena to, ze jsou spojene HW? Podle Pitova navodu http://www.overclocking.cz/readers/p...tin_bx_03.html jsou spojene HW, takze se me jedna o to, jesli to pujde zdratovat napr na 1,5V, kdyz u toho napeti jsou tyto piny od VSS odpojene.
    Nasel by se nekdo kdo by me to polopaticky vysvetlil
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

  20. #20
    Member
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    Kralupy nad Vltavou
    Příspěvky
    102
    Vliv
    197

    Standardní

    4Milx again. Takze tahnout to na AJ5 bude take fungovat 100%? Ja jen ze to budu zitra delat, tak si chci byt jisty, dalsi procak by uz muj rozpocet neunesl [/quote]


    Tohle už tady někdo řešil ještě v minulé foru a tam jsem to taky našel. Tk se tam podívej, jen myslím, že ten člověk měl/má taky redukci MSI a nedrátoval napětí. Jinak teď Workuju.

  21. #21
    Senior Member
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Ostrava / Straznice
    Příspěvky
    1 133
    Vliv
    209

    Standardní

    Citace Původně odeslal Milx
    4Milx again. Takze tahnout to na AJ5 bude take fungovat 100%? Ja jen ze to budu zitra delat, tak si chci byt jisty, dalsi procak by uz muj rozpocet neunesl

    Tohle už tady někdo řešil ještě v minulé foru a tam jsem to taky našel. Tk se tam podívej, jen myslím, že ten člověk měl/má taky redukci MSI a nedrátoval napětí. Jinak teď Workuju.[/quote]

    Takze spojeni AK4 a AJ5 jsem si uz precetl ted jeste to napeti kdyby me nekdo osvetlil, bylo by to uplne super

    Jo tak pry neni doporuceny lak EL-1, to je super, hadejte co jsem si koupil, EL-1
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

  22. #22

    Standardní

    Citace Původně odeslal Lopan
    Jo tak pry neni doporuceny lak EL-1, to je super, hadejte co jsem si koupil, EL-1 :evil:
    kurwa! ja taky! ;(((
    [dance before the police come]

  23. #23

    Standardní

    jinak zitra mi dorazi Celi 1100, doma mam Asus P2B-F (to nejlepsi revizi, ten nejlepsi desky ;), redukci Abit SlotKet!!! revize 1.1 (s chipem) a koupil sem si stribrny lak EL-1, uz se nemuzu dockat ;))) huuuuuuuuuuuuuuuu!!!

    jinak, co ten lak, sem si to ted testoval a pripada me to jake nejakej vyschlej s-h-i-t ??? jak to mam spravne nanest???

    jina ja budu:
    -lamat: AN3, AJ3, AK4
    -spojovat: AK4 s AJ5
    -nastavovat: napeti na redukci (asi 1.650V ...jine snad ani nejde, ne?)

    pojede? ;) ...tot otazka... ale az na zitra... uaaaaaaaaaaaaa!!!
    [dance before the police come]

  24. #24

    Standardní Tulen 1100 a non-tulen doska Abit VH6 :)

    Pozrite si kto mate zaujem http://duke.szm.sk/tulen/ hodil som tam postup prace a aj vysledky testov, za akekolvek(hlavne tie slusne) komentare budem vdacny.

  25. #25

    Standardní

    oprav si ten link...
    [dance before the police come]

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 21:56
  2. FAQ: Mechaniky a média (2.9.2007)
    Založil peta303 v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.08.2007, 03:08

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •