Stránka 5 z 10 PrvníPrvní 123456789 ... PosledníPoslední
Výsledky 101 až 125 z 228

Téma: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

  1. #101
    Member Avatar uživatele gregorius
    Založen
    05.11.2002
    Bydliště
    dálný východ - Ostrava
    Příspěvky
    363
    Vliv
    198

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal Hrochoslon
    z nostalgie jsem si to tu prochazel a jen se trochu podivuji ze tu neni zminka o metode odizolovani pinu mikrotenovym sackem, kerou sem kdysi s uspechem pouzil. Pripada mi nejjednodussi - pokud tedy nepotrebujeme procesor do patice casteji zandavat a nandavat.

    Ctverecek mikrotenaku dam na pin (volitelne muzeme zafixovat kapkou sekundaku). Lechce jej naadjustujeme kolem pinu.. a pri zandavani do socketu se mikroten obali a pin odizoluje
    neco podobneho jsem kdysi zkousel a jeden tulen mi na to zarval, protoze se ta izolace prorizla ostrou hranou kontaktu v patici a doslo ke zkratu... takze tohle bych rozhodne nedoporucil... metoda s kelimkem je mnohem bezpecnejsi.

    Citace Původně odeslal Jarko
    Ahojte, cital som si celu tuto zaujimavu diskusiu.

    Mam malu otazku. Mam MB Siemens D1107 s i440BX a Slot-1. Mam FC-PGA redukciu. Co sa chcem opytat je, ci mi pojde po prerobeni redukcie Tualatin v tej doske. Kedze je to MB v znackovom kompe Siemens SCENIC 860, tak ju nepretaktim ani o pol MHz. Co mi ani nevadi, hlavne keby v nej siel. Lebo co som tu pozeral, tak vsetko to boli dosky ktore aspon kusok podporuju OC, no ta moja nie. Je tonejaky problem, alebo nie? Momentalne mam v tej redukcii PIII 800/256/133/1.7 ale ide iba na 600MHz (6*100) koli zbernici i440BX.

    Inak metoda rozobratia Socketu a nasledne vkladanie kelimkovych stvorcekov sa mi pozdava ako dobry sposob, kedze to s tym igelitom a lepidlom som nejak nepochopil
    ja myslim, ze by ti to melo jet... ale zalezi, jakou mas redukci, nektere redukce nechtely fungovat Deska by ale problem mit nemela. Jen si dej pozor na napeti, nektere stare desky neumely mene nez 1,7V a do CPU pustily maximum co mohly. A na ten igelit se radeji vykasli, je to myslim dost riskantni.
    Naposledy upravil gregorius; 02.02.2006 v 09:58.
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

  2. #102
    Member Avatar uživatele gregorius
    Založen
    05.11.2002
    Bydliště
    dálný východ - Ostrava
    Příspěvky
    363
    Vliv
    198

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal flash
    Mám jeden problém. Na desce MSI 815Pro mi tuleň rozjel toho tuleně na 10x133, ale v BIOSu mám teď nastavení Vcore od 2.80 - 3.30V místo 1.70 - 2.20. HW monitoring píše, že Vcore je aktuálně 2.20V a teplota v klidu 75"C.
    Než jsem si toho všiml, bylo tam 95"C .
    Takže jede, ale co s tím?? Máte někdo řešení?
    Takhle by asi dlouho nejel.
    Tahle deska by mela znat i nizsi napeti nez 1,7V, takze problem bude spise v CPU. Ja mam tady na stole Tulene s olamanym jadrem bez heatspreadru a ten delal neco podobneho, nejak se vnitrne poskodil a deska z nej neumela precist default Vcore. Poustela do nej hodne pres 2 V a teplotu jsem na nem mel pres 100°C, nez jsem na tom prisel. Zkusil jsem znova predratovat VID piny na 1,55V a jede uz v pohode, takze bych taky radil zkusit predratovat napajeci piny
    Jinak ten procesor fungoval i pri tom hypervysokem napeti a teplotach, ale jel strasne pomalu, zrejme zafungovala nejaka ta intelacka ochrana pred prehratim
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

  3. #103

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal gregorius
    Jen si dej pozor na napeti, nektere stare desky neumely mene nez 1,7V a do CPU pustily maximum co mohly. A na ten igelit se radeji vykasli, je to myslim dost riskantni.
    Je to trochu inak. Problem s tym je vtedy, ked mas Tualatin s default napatim, ktore nie je nasobok 0.5 - napr. 1.475V. Vtedy sa pouziva pin VID25mV, ten je ale na mieste, kde maju starsie procesory VID4 (tusim) - co je najvyssi bit D/A prevodnika, takze to dost zdvihne napatie... Ked mas default 1.5V, tak s tym nemusis nic robit (ak mas dosku, ktora vie menej ako 1.8V - ked nevie, tak sa nic nestane, len to nebude fungovat).
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  4. #104

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    coskoro sa do toho pustim, bud na Abit BX133-RAID alebo (ked tu abitu nezozeniem) tak na Intel Desktop Board D815EEA. Ale mam jeden dotaz, lebo tomu nerozumiem.

    Ako sa menia napatia? lebo tu je link

    ale nejak z tej tabulky nevjem vyjst. ako to funguje

    ked mam napr procesor co ma 1.475V a chcem mu dat 1.6V. Tak ako to urobim?
    Naposledy upravil Jarko; 09.02.2006 v 13:06.
    Master: Gigabyte H97M-HD3, i5 4670, Kingston 8GB RAM, Intel HD 4600, 24" Samsung 245B, ...
    Slave: Asus K50IJ-SX259, C2D T9500, 3GB RAM, X4500MHD, 15,6" HD Ready, WiFi, BT, ...

  5. #105

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    vsak je dole popis ... na 1,475 mas minimalne zvysenie 1,600 alebo 1,650 bez lamania pinov .... inak Intel desktop board by si ani upravovat zrejme nemusel ... (i815)
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

  6. #106

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal MadCap
    vsak je dole popis ... na 1,475 mas minimalne zvysenie 1,600 alebo 1,650 bez lamania pinov .... inak Intel desktop board by si ani upravovat zrejme nemusel ... (i815)
    Chces povedat ze mne by tam stacilo len zaizolovat tie tri piny a mam vyhrane ziadne dalsie prepajanie pinov? len zaizolovat tie tri?
    Master: Gigabyte H97M-HD3, i5 4670, Kingston 8GB RAM, Intel HD 4600, 24" Samsung 245B, ...
    Slave: Asus K50IJ-SX259, C2D T9500, 3GB RAM, X4500MHD, 15,6" HD Ready, WiFi, BT, ...

  7. #107

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal Rainbow
    Je to trochu inak. Problem s tym je vtedy, ked mas Tualatin s default napatim, ktore nie je nasobok 0.5 - napr. 1.475V. Vtedy sa pouziva pin VID25mV, ten je ale na mieste, kde maju starsie procesory VID4 (tusim) - co je najvyssi bit D/A prevodnika, takze to dost zdvihne napatie... Ked mas default 1.5V, tak s tym nemusis nic robit (ak mas dosku, ktora vie menej ako 1.8V - ked nevie, tak sa nic nestane, len to nebude fungovat).
    Blbost, na PPGA/FC-PGA signal VID4 vubec neni definovan (ten je pouze na Slotu 1), onen pin AK36 je spojen s VSS, a na FC-PGA2 je zde VID25mV, takze to by nemelo vadit. Pokud na AK36 naky vyrobce desky nahodou umistil VID4 tak je to drobet proti specifikaci.

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  8. #108

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal Jarko
    Chces povedat ze mne by tam stacilo len zaizolovat tie tri piny a mam vyhrane ziadne dalsie prepajanie pinov? len zaizolovat tie tri?
    achjo ... izolovanie je horsie ako spajanie, dratovat je lachke
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

  9. #109

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal RayeR
    Blbost, na PPGA/FC-PGA signal VID4 vubec neni definovan (ten je pouze na Slotu 1), onen pin AK36 je spojen s VSS, a na FC-PGA2 je zde VID25mV, takze to by nemelo vadit. Pokud na AK36 naky vyrobce desky nahodou umistil VID4 tak je to drobet proti specifikaci.
    Urcite to tak na niektorych doskach je, mozno je ich aj dost vela (neskumal som).
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  10. #110

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal Rainbow
    Urcite to tak na niektorych doskach je, mozno je ich aj dost vela (neskumal som).
    Tak ruku do ohne bych za to nedal, ale spis bych ten problem typoval pri pouziti slot1/pga redukce, tam by k tomu mohli mit naky duvod, ale deska vyrobena podle spec ppga/fcpga by to proste mit nemela. No ale tak lepsi si to predem overit nez odpalit proc.

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  11. #111

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Nooo tazke vas zdravim ludkovia
    Abit BX133-RAID - zaizolovane piny v Sockete pomocou plastu z kelimka od smotany (kyslej ) - AN3, AJ3, AK4

    na CPU Celeron "Tualatin" 1000A/256/100/1.475V - spojene tieto 4 piny - AM34, AL35, AK36, AL37 => napatie na CPU 1.65V

    posledna (vraj najtahsia) uprava spojenie AK26 s AK4.

    Dratoval som pomocou zily z ATA100 kablu. Pre istotu som ju posuchal niecim kovovym (v mojom pripade pinzetou) aby som sa uistil ze vlakno nie je potiahnute nejakym izolantom, a ak bolo, tak uz nie je

    Spajat piny bola uz hracka. Jednoducho som vodic obtocil okolo pinu a tahal ho k dalsiemu. Ked bude fotak tak ukazem fotto.

    Rozobrat socket nebolo lahke, tak som ho trosicku "presvedcil" (ulomil dve uchytky na strane kde je ta packa). Ale stale je po zlozeni pevny a zaroven bez problemov rozoberatelny.

    Procesor sa rozbehol bez najmensich problemov, hlasiac sa najprv ako PIII 667MHz (po spravnom nastaveni v SM III uz to bola PIII 1002MHz).

    Taktovat zial nemozem, kedze na doske estre treba vymenit nafuknute kondiky, ale ako nepretaktovany siel ten system uplne v pohode (testovane 3D Mark 2001SE na V3 3000 16MB AGP a 2x 256MB 133MHz CL3 SDRAM Transcend => 1590 bodov).

    Mam jednu otazku:
    Staci vymenit len tie kondiky ktore su nafuknute alebo by ste uz odporucili vymenit vsetky okolo socketu? A staci ich nahradit takymi ake tam boli (teda s povodnymi parametrami, alebo nieco lepsie? Vdaka.


    PS: Cely tento navod som robil podla navodu ktory spisal PIT (co sa spajania pinov tyka), za co mu patri moja VELKA vdaka za ochotu s pomocou a vysvetlenim. Taktiez moje podakovanie patri gregoriusovi - za ten napad s plastom z kelimka. Je to pecka a netreba nic lamat (okrem Socketu ak nie ste sikovny alebo ak je nepoddajny ) na procaku piny ci piny v sockete.
    Naposledy upravil Jarko; 09.04.2006 v 10:59.
    Master: Gigabyte H97M-HD3, i5 4670, Kingston 8GB RAM, Intel HD 4600, 24" Samsung 245B, ...
    Slave: Asus K50IJ-SX259, C2D T9500, 3GB RAM, X4500MHD, 15,6" HD Ready, WiFi, BT, ...

  12. #112
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Založen
    13.09.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    4 550
    Vliv
    300

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Jarko:

    Kondy vymenit vsetky! Tiez mi najprv Rainbow na mojej BX133-RAID vymenil len nafuknute + tie, ktore sme si mysleli, ze sa mozno casom nafuknu, no o dalsi rok sa nafukli aj tie, ktore sme tam nechali, takze sa vymienali aj tie.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

  13. #113

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Na BX133-RAID treba vymenit vsetky kondiky 1000uF a vyssie (zelene aj cierne). Na PiTovej sme menili najprv len niektore a o rok sa nafukli dalsie.
    edit: neskoro
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  14. #114

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal PiT
    Jarko:

    Kondy vymenit vsetky! Tiez mi najprv Rainbow na mojej BX133-RAID vymenil len nafuknute + tie, ktore sme si mysleli, ze sa mozno casom nafuknu, no o dalsi rok sa nafukli aj tie, ktore sme tam nechali, takze sa vymienali aj tie.
    Ake ste pouzili To bude dost do penazi ist co som pocul.
    Master: Gigabyte H97M-HD3, i5 4670, Kingston 8GB RAM, Intel HD 4600, 24" Samsung 245B, ...
    Slave: Asus K50IJ-SX259, C2D T9500, 3GB RAM, X4500MHD, 15,6" HD Ready, WiFi, BT, ...

  15. #115
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Založen
    13.09.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    4 550
    Vliv
    300

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Namiesto 1500viek 2200vky s tym, ze ich je menej ale vysledna kapacita je o nieco malo vyssia ako bola po scitani na tych 1500vkach (su zapojene parelelne => vysledna kapacita sa scitava)... 1000cky su vymenene za 1000cky...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

  16. #116

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Pokud jsem to správně pochopil, tak pokud nechci procesoru zvyšovat napětí na 815 čipsetu s paticí 370, tak by se napětí 1,5V mělo nastavit pouze vložením procesoru.
    Pomocí horkovzduchu jsem z patice vybagroval 3 kontakty (jinak nechtěly ven), na procesoru propojil a už to jde. I po vyndání těch vývodů to chodí i s Coperminem.
    Naposledy upravil foxx; 06.07.2006 v 20:34.

  17. #117

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Dostala se mi pod ruku deska Gigabyte GA-6BXC rev.2, nemate nekdo zkusenosti jestli na ni jde nastavit napeti pro Tualatin?
    Nejjistější místo, kde naleznete pomocnou ruku, je na konci vašeho ramene.

  18. #118

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    takze kondiky pomenene, doska slape ako jedna balada na FSB=133MHz s Tulenom 1.0A GHz @ 1.33GHz

    chladic na NB - Zalman NB47J
    Master: Gigabyte H97M-HD3, i5 4670, Kingston 8GB RAM, Intel HD 4600, 24" Samsung 245B, ...
    Slave: Asus K50IJ-SX259, C2D T9500, 3GB RAM, X4500MHD, 15,6" HD Ready, WiFi, BT, ...

  19. #119

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    A jeste bych chtel mit jistotu ze to bez problemu pojede na 133MHz, ta deska umi rozumne jen 100MHz nebo 133MHz. Je potom asi lepsi vzit procak 1100MHz nez nejakou 1300 nebo 1400?
    Nejjistější místo, kde naleznete pomocnou ruku, je na konci vašeho ramene.

  20. #120
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Založen
    13.09.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    4 550
    Vliv
    300

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    koniklec:

    1000ku rozbehas na 10*133 na 99.99%,
    1100vku na 11*133 na ~80%,
    1200vku uz len na nejakych 50-60%, co som to sledoval, ked to bolo aktualne a
    1300+ len par kusov na FSB 133 islo.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

  21. #121
    Junior Member
    Založen
    11.05.2005
    Bydliště
    okres hodonin
    Věk
    34
    Příspěvky
    43
    Vliv
    0

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    1000 jede i na 11*133

    //nejede....nevim jak jsem te frekvence uz dosahl ....
    Naposledy upravil sidbin; 06.07.2006 v 11:33.
    Celeron tualatin 1@1,33GHz//ECS P6S5AT//512MB DDR//ATI RAGE 128 Pro//40GB PATA HDD//40GB USB HDD//DVD-RW//CD-rom//ASUS TV FM card (cip 7135)//FM karta//USB 2.0 ALI radic//WiFi edimax 7128g//Forton 350W//New case: 3R system R700
    http://www.sidbin.wz.cz/index.php?te...a-bedna-pro-pc

  22. #122

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal sidbin
    1000 jede i na 11*133
    haaaa ha ha ... no to mas odkial? mas vari kusok s odomknutym nasobicom
    Master: Gigabyte H97M-HD3, i5 4670, Kingston 8GB RAM, Intel HD 4600, 24" Samsung 245B, ...
    Slave: Asus K50IJ-SX259, C2D T9500, 3GB RAM, X4500MHD, 15,6" HD Ready, WiFi, BT, ...

  23. #123
    Junior Member
    Založen
    11.05.2005
    Bydliště
    okres hodonin
    Věk
    34
    Příspěvky
    43
    Vliv
    0

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Ne....jen tak bez niceho,pouze nasobic a FBS

    //ma to mensi chybu,pokud chci takovy nasobic musim vydelat karty Z PCI to je jedina chyba desky .
    Ale jel jsem na 1450...(cpu mel jet ale na 1463MHz skoda)
    Asi to dela ten USB radic,nebo TV karta.


    /// trak jsem vytahnul vsechny veci z PC a nic,nasobic teda vylucuju (ona je to uz delsi doba co jsem se s tim nastavenim hral )
    -jeste me napada,ze mohly pomoct SDRAM,ty bohuzel uz nemam po ruce (v PC mam ted DDR)


    Normalni frekvence:
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil sidbin; 06.07.2006 v 11:31.
    Celeron tualatin 1@1,33GHz//ECS P6S5AT//512MB DDR//ATI RAGE 128 Pro//40GB PATA HDD//40GB USB HDD//DVD-RW//CD-rom//ASUS TV FM card (cip 7135)//FM karta//USB 2.0 ALI radic//WiFi edimax 7128g//Forton 350W//New case: 3R system R700
    http://www.sidbin.wz.cz/index.php?te...a-bedna-pro-pc

  24. #124

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal koniklec
    Dostala se mi pod ruku deska Gigabyte GA-6BXC rev.2, nemate nekdo zkusenosti jestli na ni jde nastavit napeti pro Tualatin?
    No nestava se mi to casto, abych se citoval, ale nikdo nevi?. Jestli se mam vubec shanet po redukci.
    Nejjistější místo, kde naleznete pomocnou ruku, je na konci vašeho ramene.

  25. #125

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Pozri sa, aky tam mas VRM controller (to je ten chip pri MOSFEToch), hod oznacenie do googlu a stiahni datasheet.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. FAQ: Mechaniky a média (2.9.2007)
    Založil peta303 v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.08.2007, 02:08

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •