Stránka 4 z 10 PrvníPrvní 12345678 ... PosledníPoslední
Výsledky 76 až 100 z 228

Téma: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

  1. #76

    Standardní

    Niektory tam flashovali BIOS z ST6 ktorá oficialne podporuje Tulene.
    Nie som si istý či je posledný .

  2. #77

    Standardní

    To urcite nie, ST6 ma uplne iny chipset. S BIOSom nemusis nic robit, pojde to (akurat to bude mozno ukazovat nejaku divnu frekvenciu).
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  3. #78
    Member Avatar uživatele gregorius
    Založen
    05.11.2002
    Bydliště
    dálný východ - Ostrava
    Příspěvky
    363
    Vliv
    198

    Standardní

    Citace Původně odeslal T182
    Niektory tam flashovali BIOS z ST6 ktorá oficialne podporuje Tulene.
    Nie som si istý či je posledný .
    tak do toho bych fakt nesel! ono to neni jen v softwaru... desky s podporou tualatin procesoru jsou hardwarove jine!!!
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

  4. #79

    Standardní

    Olamaný Tulen je spetne pouzitelný v Tuleň doske?

  5. #80
    Member Avatar uživatele gregorius
    Založen
    05.11.2002
    Bydliště
    dálný východ - Ostrava
    Příspěvky
    363
    Vliv
    198

    Standardní

    Citace Původně odeslal T182
    Olamaný Tulen je spetne pouzitelný v Tuleň doske?
    tim si nejsem tak jisty... pokus se upravit socket tak, jak to tady v tomto dredu popisuju - tedy mou metodou s odizolovani 3 pinu pomoci plastove folie... je to nejsetrnejsi zpusob...staci si prolistovat tak dve stranky nazpatek...
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

  6. #81

    Standardní

    To odizolovanie by nemusel byt problem ale ten most...

  7. #82

    Standardní

    Ešte jednu otázku, prečo niekto spája AK4 s AJ5 a niekto AK4 s AK26?
    Spojiť AK4 s AJ5 je predsa oveľa jadnoduchšie ako to ťahať až na AK26(aspoň mi to tak pripadá)
    Ktoré premostenie by ste doporučili?
    KomponentyAbit BE6 II rev 1.1
    Redukcia Asus S370-DL napatie nasvičujem
    Tuleň Celer1.2 1.5V

  8. #83

    Standardní

    S AJ5 je to podstatne jednoduchsie - staci vodivy lak.
    Mozno budes musiet spojit G35 s G37.
    Ked mas default 1.5V, tak nemusis s VID pinmi robit nic a na redukcii nastav AUTO.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  9. #84
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Založen
    24.05.2005
    Bydliště
    Praha 14 hloubětín.
    Příspěvky
    1 296
    Vliv
    186

    Standardní

    Citace Původně odeslal T182
    Olamaný Tulen je spetne pouzitelný v Tuleň doske?
    Ano, bude pořád fungovat dobře na tuleň boardu, uděláte z něj tou úpravou vlastně CPU pinově kompaktibilní s P3 coppermine a ta tam funguje taky. Jo a bios nikdy ničemu ohledně Tuleně nepomůže, tak je zbytečný si s ním hrát. Jediný, že to bude psát blbosti a špatně ho to detekuje, ale to na funkčnosti nic nemění. Je potřeba prostě jen ta HW úprava.
    The best Unreal Tournament maniac.

  10. #85

    Standardní

    Citace Původně odeslal DOC_ZENITH
    Citace Původně odeslal T182
    Olamaný Tulen je spetne pouzitelný v Tuleň doske?
    Jo a bios nikdy ničemu ohledně Tuleně nepomůže, tak je zbytečný si s ním hrát. Jediný, že to bude psát blbosti a špatně ho to detekuje, ale to na funkčnosti nic nemění. Je potřeba prostě jen ta HW úprava.
    Myslim ze u tech uprav BIOSu jde hlavne taky o update mikrokodu, to ze to pise spatnou frekvenci je jen kosmeticka vec.

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  11. #86

    Standardní

    gregorius a Rainbow, vam vrelá vďaka.
    Uproviť tu redukciu podľa gregorius-a pola hračka.
    Ide to z 1,2(100x12) na 1,6 (133x12) pri 1.5V
    Len teplota trochu poskočila hore (v kľude 42-43 stupňov), mám tam BOX z Celera900 Copper bo iný mi tam nevojde

  12. #87
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Založen
    13.09.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    4 550
    Vliv
    300

    Standardní

    T182:

    To chladenie by si mal nejako vyriesit. BOX z Celera 900 ti pri plnej zatazi stacit urcite nebude.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

  13. #88

    Standardní

    Zdravim
    Mam jeden problem s tym Tulenom. Masina providelne mrzne (asi 4-5 hodin interval)
    Teplotu to ma pri default nastaveniach 40 vklude (chladic BOX z 900celera)
    Predtym to bezalo v pohode s BOXom s nejakej 600ky
    Moze to mrznutie sposobovat nepodarena uprava na BXku?

  14. #89
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Založen
    13.09.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    4 550
    Vliv
    300

    Standardní

    Skor nizka voltaz.... Mozno aj prehrievanie NB na doske...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

  15. #90

    Standardní

    Citace Původně odeslal PiT
    Skor nizka voltaz.... Mozno aj prehrievanie NB na doske...
    Nizka voltaz? Trebars cmaram v ProE nic, skoncim spustim net a je tuhy.
    NB je tam riadne zapikovany a doslova sa tam dusi.

  16. #91

    Standardní

    V robote som zlozil zo zvyskov jeden stroj - upraveny Celeron 1.3 (box chladic), redukcia FastFame a Abit BE6-II v2.0. Nie je to pretaktovane. Raz mi to zamrzlo, tak som trochu zvysil napatie CPU a odvtedy uz nie - ale zatial sa to vobec nepouziva, takze mozno sa to prejavi neskor...mohol by z toho byt server, ked to nebude blbnut.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  17. #92
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Založen
    13.09.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    4 550
    Vliv
    300

    Standardní

    Mne moj 1100A robil na 1466 (11*133) aj pri 1.65V random haluze... Napr. den fical OK a potom na dalsi zrazu BSOD alebo reset. Dalsie dva dni OK, potom sa mi vypol nejaky program po spusteni (padol), akoby sa nechumelilo... Dal som 1.7V a je to stabilne aj po 12hodinach kodovania filmu, dvoch tyzdnoch behu a neustaleho kodovania alebo ratania Prime...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

  18. #93
    Moderátor Avatar uživatele Over
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Věk
    45
    Příspěvky
    2 396
    Vliv
    230

    Standardní

    Citace Původně odeslal T182
    Olamaný Tulen je spetne pouzitelný v Tuleň doske?
    provozoval jsem olámanej Tulen naprosto bez problému a stabilně při OC na TUSL2-C

  19. #94

    Standardní

    podle mojich zkusenosti za vetsinu trablu na BXu muzou RAM a prehrivajici se chipset pri 133MHz a vice (very hot - 60~70°C) ...

    solution : Memtestx86 a chladic co funi i na northbridge

    gl
    [dance before the police come]

  20. #95

    Standardní

    Nevedeli by ste poradit dajaky chladic?
    Mam tam momentalne takeho bastarda - vrtula Titan D3TB a pasiv naky Evercooler(70x60x60 husto rebrovany), ale hreje to ak diveee, aj ten BOX(z Celera900) to skoro uchladil lepsie.
    Som tam dost obmedzenyy rozmermi - Slot1
    MB Abit BE6 II
    Tulen 1,2@1.6 1.6V teplota 45-47 v klude
    bedna teplota 28
    Vdaka
    Nemám vlasť, zem a nebo sú mojou vlasťou. Nemám pevnosť, pevný duch je moja pevnosť. Nemám zbraň, nasmerovaná vôľa je moja zbraň. Nemám učenie, pravdivá cesta je moje učenie. Nemám zákon, spravodlivosť je mojím zákonom. Nemám učiteľa, život je môj učiteľ. Nemám mágiu, vnútorná sila je moja mágia.

  21. #96
    Senior Member Avatar uživatele flash
    Založen
    06.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Věk
    49
    Příspěvky
    861
    Vliv
    209

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Mám jeden problém. Na desce MSI 815Pro mi tuleň rozjel toho tuleně na 10x133, ale v BIOSu mám teď nastavení Vcore od 2.80 - 3.30V místo 1.70 - 2.20. HW monitoring píše, že Vcore je aktuálně 2.20V a teplota v klidu 75"C.
    Než jsem si toho všiml, bylo tam 95"C .
    Takže jede, ale co s tím?? Máte někdo řešení?
    Takhle by asi dlouho nejel.
    PC - Intel® Core i5-2500K 3.30@4.50GHz, Arctic ARCTIC Freezer Xtreme r.2, GIGABYTE P67A-UD3P B3 (r.1.1), 4x4096MB DDR3-1333MHz GEIL , Seagate ST3500320AS, ST3500320AS, Maxtor STM31000528AS, WDCWD10EALS, WD10EALX, Sapphire Radeon HD5830 1GB DDR5 Extreme, Realtek HD Audio + DTT 2200, SMC SMCWPCI-G, Leadtek WinFast DTV Dongle DIB7700, DVD-RW-DL NEC ND-3520A, Fujitsu Siemens P19-2, HP HP ZR22w, SMC 7904 VBRB,
    FOTO - Nikon D90, Nikon D600 , NIKKOR 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR, NIKKOR 35 F 1,8 AF-S DX G, NIKKOR 18-105, F 3,5-5,6 AF-S DX G ED VR, NIKKOR 70-300, F 4,5-5,6 G AF-S Zoom, SIGMA 70-200, 2,8 EX DG APO HSM MACRO II, SIGMA 50, F 2,8 EX DG MACRO, Tokina 11-16, F2,8 a další...
    PDA - Glofiish ETEN X650



  22. #97

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    OMG
    Skontroluj VID piny (ci nemas nejaky zlomeny alebo skratovany) a potom clear CMOS.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  23. #98

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal Rainbow
    OMG
    Skontroluj VID piny (ci nemas nejaky zlomeny alebo skratovany) a potom clear CMOS.
    Bohuzel pozde, RIP

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  24. #99
    Senior Member mince Avatar uživatele Hrochoslon
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    kojenecký koš BRNO@PRAHA
    Příspěvky
    1 518
    Vliv
    214

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    z nostalgie jsem si to tu prochazel a jen se trochu podivuji ze tu neni zminka o metode odizolovani pinu mikrotenovym sackem, kerou sem kdysi s uspechem pouzil. Pripada mi nejjednodussi - pokud tedy nepotrebujeme procesor do patice casteji zandavat a nandavat.

    Ctverecek mikrotenaku dam na pin (volitelne muzeme zafixovat kapkou sekundaku). Lechce jej naadjustujeme kolem pinu.. a pri zandavani do socketu se mikroten obali a pin odizoluje
    C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ62gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
    ■MsiHD4850■ Racionální přístup má tendenci bagatelizovat to, čemu nerozumí ■
    "As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■

  25. #100

    Question Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Ahojte, cital som si celu tuto zaujimavu diskusiu.

    Mam malu otazku. Mam MB Siemens D1107 s i440BX a Slot-1. Mam FC-PGA redukciu. Co sa chcem opytat je, ci mi pojde po prerobeni redukcie Tualatin v tej doske. Kedze je to MB v znackovom kompe Siemens SCENIC 860, tak ju nepretaktim ani o pol MHz. Co mi ani nevadi, hlavne keby v nej siel. Lebo co som tu pozeral, tak vsetko to boli dosky ktore aspon kusok podporuju OC, no ta moja nie. Je tonejaky problem, alebo nie? Momentalne mam v tej redukcii PIII 800/256/133/1.7 ale ide iba na 600MHz (6*100) koli zbernici i440BX.

    Inak metoda rozobratia Socketu a nasledne vkladanie kelimkovych stvorcekov sa mi pozdava ako dobry sposob, kedze to s tym igelitom a lepidlom som nejak nepochopil
    Master: Gigabyte H97M-HD3, i5 4670, Kingston 8GB RAM, Intel HD 4600, 24" Samsung 245B, ...
    Slave: Asus K50IJ-SX259, C2D T9500, 3GB RAM, X4500MHD, 15,6" HD Ready, WiFi, BT, ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. FAQ: Mechaniky a média (2.9.2007)
    Založil peta303 v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.08.2007, 02:08

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •