Stránka 3 z 10 PrvníPrvní 1234567 ... PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 228

Téma: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

  1. #51

  2. #52
    Member
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    Kralupy nad Vltavou
    Příspěvky
    102
    Vliv
    194

    Standardní

    Citace Původně odeslal Jey
    nemate nekdo na prodej zbytek, nebo uz otevrenou a parkrat pouzitou sl69 se steteckem za nejakou priznivou prajzi
    No, mám lak doma i štětec a docela bych se ho rád zbavil...jdu totiž do upgrade P4PE @ P4 2,4 ...
    Asi bych ti ho teda střelil....v Praze. Sorry, že reaguju celkově nějak pozdě, ale práce je práce...

  3. #53
    Senior Member Avatar uživatele Jey
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Příspěvky
    1 406
    Blogů
    2
    Vliv
    214

    Standardní

    Citace Původně odeslal Milx
    Citace Původně odeslal Jey
    nemate nekdo na prodej zbytek, nebo uz otevrenou a parkrat pouzitou sl69 se steteckem za nejakou priznivou prajzi
    No, mám lak doma i štětec a docela bych se ho rád zbavil...jdu totiž do upgrade P4PE @ P4 2,4 ...
    Asi bych ti ho teda střelil....v Praze. Sorry, že reaguju celkově nějak pozdě, ale práce je práce...
    sry. ja uz jsem si poridil novej za 400 i s postovnym.

  4. #54
    Member Avatar uživatele gregorius
    Založen
    05.11.2002
    Bydliště
    dálný východ - Ostrava
    Příspěvky
    363
    Vliv
    196

    Standardní

    chlapi, jde tahle uprava udelat jen na cipsetech iBX440 a i815E?

    Potreboval bych vedet, jestli to je uskutecnitelne i na odlehcenem iBX zispetu - iZX440. Mam tady prave desku s timhle cipsetem a dlouhe roky dobre slouzi, je iBX hodne podobny...
    No a potom jeste taky... jde to udelat na i810?
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

  5. #55

    Standardní

    Funguje to bez ohladu na chipset, teda aj s ALi, SiS a VIA.
    BTW.: i440ZX je 99.9% to iste, co i440BX. Dokonca sa ani nedaju softwarovo rozlisit.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  6. #56
    Member Avatar uživatele gregorius
    Založen
    05.11.2002
    Bydliště
    dálný východ - Ostrava
    Příspěvky
    363
    Vliv
    196

    Standardní

    Citace Původně odeslal Rainbow
    Funguje to bez ohladu na chipset, teda aj s ALi, SiS a VIA.
    BTW.: i440ZX je 99.9% to iste, co i440BX. Dokonca sa ani nedaju softwarovo rozlisit.
    super, dik za info
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

  7. #57
    Member Avatar uživatele gregorius
    Založen
    05.11.2002
    Bydliště
    dálný východ - Ostrava
    Příspěvky
    363
    Vliv
    196

    Standardní

    Dneska jsem zprovoznoval Tualatina v Asusu CUSL2-M a prisel jsem pritom na jeden moc uzitecny zlepsovak, jak uprovou nic neznicit

    Nechtelo se mi lamat piny na CPU nebo odvrtavat piny v desce, tak jsem uvazoval, jak je od sebe odizolovat tak, aby nedoslo k proriznuti izolace a zkratu (tak uz jesm jeden procesor odrovnal ).

    Postup je jednoduchy:

    1/ Rozmontovat patici - sundat tu vrchni pohyblivou cast + mechanismus k zajicteni i s packou.

    2/ Pripravit si nejaky plastovy kelimek, treba od jogurtu

    3/ jednotlive dirky ve spodni casti patice maji tvar obdelniku, pricemz by se dalo rict, ze rozdelime-li si pomyslne ten obdelnicek v protilehlych rozich, pak se v jedne polovine nachazi medeny kontakt patice a v te druhe pin procesoru, normalne je jejich kontakt zajisten prave pritlacenim pinu procesoru k medenemu kontaktu socketu pomoci vrchni casti socketu.

    4/ z kelimku si nastrihame presne takove prouzky plastu, aby se daly zastrcit do tech malych obdelnicku socketu ( tedy do tech tri, ktere je treba odizolovat) tak, aby zjednoho rohu obdelnicku dosahovaly az k rohu protilehlemu.

    5/ ty prouzky potom peclive zasuneme co nejhloubeji tak, abychom zajistili kontakt patice prave v jedne polovine toho obdelnicka. Potom precnivajici kousky plastu serizneme ziletkou, aby neprecnivaly nad dolni cast socketu.

    6/nasadime znova zajistovaci mechanismus a vrchni cast patice.

    Ted po zastrceni a zajisteni procesoru by mely byt piny CPU odizolovany od kontaktu v patici a nemelo by dojit ke zkratu. Zkousel jsem asi dvacetkrat zandavat a vyndavat procesor, pak jsem patici znovu rozmontoval a zjistil, ze pouzity plast je dostatecne tvrdy, aby nedoslo k jeho proriznuti ani pri opakovane malnipulaci s CPU.

    Takze to je jednoduchy zpusob, jak zprovoznit tulene a pritom nic neposkodit a neprijit o zaruku

    EDIT: pochopitelne je potom potreba jeste spojit ty piny na procesoru nejakym tenkym dratkem... to jen, aby na to nekdo nezapomnel, kdyby to delal podle meho zlepsovaku
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

  8. #58
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Založen
    13.09.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    4 550
    Vliv
    300

    Standardní

    gregorius:

    Jeden hacik to ma. Na niektorych doskach sa neda dobre rozobrat socket a ked ho rozoberas, tak riskujes, ze ho polames...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

  9. #59
    Member Avatar uživatele gregorius
    Založen
    05.11.2002
    Bydliště
    dálný východ - Ostrava
    Příspěvky
    363
    Vliv
    196

    Standardní

    Citace Původně odeslal PiT
    gregorius:

    Jeden hacik to ma. Na niektorych doskach sa neda dobre rozobrat socket a ked ho rozoberas, tak riskujes, ze ho polames...
    to je pravda... S370 jsem zkousel rozebrat celkem na trech deskach, na tomhle Asusu to slo uplne samo, naproti tomu treba na MSIcku se mi to nepodarilo vubec...
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

  10. #60

    Standardní

    gregorius:
    Tvůj postup funguje, včera jsem tak upravil svou desku Tímto bych ti chtěl poděkovat za usnadnění práce

  11. #61
    Member Avatar uživatele gregorius
    Založen
    05.11.2002
    Bydliště
    dálný východ - Ostrava
    Příspěvky
    363
    Vliv
    196

    Standardní

    Citace Původně odeslal WRguy
    gregorius:
    Tvůj postup funguje, včera jsem tak upravil svou desku Tímto bych ti chtěl poděkovat za usnadnění práce
    To jsem rad, ze to nekomu pomohlo...
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

  12. #62

    Standardní

    Muj tip jak bezpecne odstranit piny: Staci prohrat mikropajkou a vytahnout pinzetou. Po pinu zbyde krasne pocinovana pajeci ploska, kterou lze bud lakovat nebo na ni pripajet tenouckej dratek a propojit s vedlejsim pinem.

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy 2 mod OPA1642, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  13. #63
    Senior Member Avatar uživatele Strby
    Založen
    07.08.2003
    Bydliště
    Rokycany
    Příspěvky
    614
    Vliv
    190

    Standardní

    nemate nahodou nekdo stazeny ty stranky ze staryho www.overclocking.cz chtel bych dat tualatin do staryho BX ale vetsina odkazu z tehle dikuze uz nefunguje
    my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI

  14. #64

    Standardní

    Odkazy na clanky funguju. PiTov clanok je aj na novej mainpage http://www.ocguru.cz/view.php?cisloclanku=2003120610
    V starych linkoch na forum treba zmenit www.overclocking.cz/4um na 4um.ocguru.cz
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  15. #65
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Založen
    24.05.2005
    Bydliště
    Praha 14 hloubětín.
    Příspěvky
    1 296
    Vliv
    184

    Standardní

    Docela rád bych do druhého PC s BX dal něakého tuleně. Ale mám jeden dotaz: Už jsem četl mnoho postupů jak to udělat, ale chci se zeptat, jestli když mu ucvakám ty piny, tak jestli i potom bude dál fungovat i na jinejch mainboardech, které jsou už normálně s Tuleněm kompaktibilní. Dík.

  16. #66

    Standardní

    Citace Původně odeslal DOC_ZENITH
    Docela rád bych do druhého PC s BX dal něakého tuleně. Ale mám jeden dotaz: Už jsem četl mnoho postupů jak to udělat, ale chci se zeptat, jestli když mu ucvakám ty piny, tak jestli i potom bude dál fungovat i na jinejch mainboardech, které jsou už normálně s Tuleněm kompaktibilní. Dík.
    vyvretej do soketu diry a nemusis trhat piny (jen je musis zaizolovat)
    http://www.lexa-oc.wz.cz/images/mix/diry.jpg
    Rodíme se nazí, mokří a hladoví. A od té chvíle to s námi začne jít z kopce. | Fuck the system, here is the sound system! | eMO má mámu, eMO se má.
    || DFi LT X38-T2R | intel C2D E8400@9x400 1.15V (EIST & C1E)-on | Corsair 4x2048MB PC6400 C4DHX | LeadtekWinFast PX8800GTS TD@770/1780/2200 ||
    || ASUS DRW-1814BLT | WesternDigital WD1002FAEX | NEC MultiSyncLCD2470WNX ||
    :: ABiT BX133-RAiD :: iNTEL PIII-S 1400 :: iNFiNEON 3x256MB :: ASUS G4Ti4600 deluxe :: CREATiVE CT4810 ::

  17. #67

    Standardní

    Citace Původně odeslal DOC_ZENITH
    Docela rád bych do druhého PC s BX dal něakého tuleně. Ale mám jeden dotaz: Už jsem četl mnoho postupů jak to udělat, ale chci se zeptat, jestli když mu ucvakám ty piny, tak jestli i potom bude dál fungovat i na jinejch mainboardech, které jsou už normálně s Tuleněm kompaktibilní. Dík.
    Nebo použij postup gregoria jako já, je to popsáno na předchozí stránce. A nezničíš ani desku, ani CPU. Všechny změny jsou vratné

  18. #68
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Založen
    24.05.2005
    Bydliště
    Praha 14 hloubětín.
    Příspěvky
    1 296
    Vliv
    184

    Standardní

    Thx za odpovědi. Já vím, že to můžu udělat i bez ulámání těch nožiček, ale já jsem se ptal na to, jestli, kdybych je ulámal ten CPU pude i na jinejch deskách, a ne už jen v té upravené redukci.

  19. #69

    Standardní

    kdyz to zadratujes, tak by to melo jet v pohode
    Rodíme se nazí, mokří a hladoví. A od té chvíle to s námi začne jít z kopce. | Fuck the system, here is the sound system! | eMO má mámu, eMO se má.
    || DFi LT X38-T2R | intel C2D E8400@9x400 1.15V (EIST & C1E)-on | Corsair 4x2048MB PC6400 C4DHX | LeadtekWinFast PX8800GTS TD@770/1780/2200 ||
    || ASUS DRW-1814BLT | WesternDigital WD1002FAEX | NEC MultiSyncLCD2470WNX ||
    :: ABiT BX133-RAiD :: iNTEL PIII-S 1400 :: iNFiNEON 3x256MB :: ASUS G4Ti4600 deluxe :: CREATiVE CT4810 ::

  20. #70
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Založen
    24.05.2005
    Bydliště
    Praha 14 hloubětín.
    Příspěvky
    1 296
    Vliv
    184

    Standardní

    Myslel jsem desky Tualatin kompaktibilní, ne jiné BX a pod.

  21. #71

    Standardní

    Imho by nemel bejt problem, ale nemam zadnou tulen.kompat. MB abych to vyzkousel, btw bych to neresil, pac BX proste rulz

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy 2 mod OPA1642, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  22. #72
    Moderátor Avatar uživatele Over
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Věk
    45
    Příspěvky
    2 396
    Vliv
    228

    Standardní

    Citace Původně odeslal DOC_ZENITH
    Thx za odpovědi. Já vím, že to můžu udělat i bez ulámání těch nožiček, ale já jsem se ptal na to, jestli, kdybych je ulámal ten CPU pude i na jinejch deskách, a ne už jen v té upravené redukci.
    Funguje...zkoušel jsem

  23. #73
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Založen
    24.05.2005
    Bydliště
    Praha 14 hloubětín.
    Příspěvky
    1 296
    Vliv
    184

    Standardní

    Thx.

  24. #74

    Standardní

    Je nutné preflashovat BIOS, keď chcem strčiť Tuleňa do Abit BE6 II ver1.2 s posledným BIOSom?

  25. #75
    Member Avatar uživatele gregorius
    Založen
    05.11.2002
    Bydliště
    dálný východ - Ostrava
    Příspěvky
    363
    Vliv
    196

    Standardní

    Citace Původně odeslal T182
    Je nutné preflashovat BIOS, keď chcem strčiť Tuleňa do Abit BE6 II ver1.2 s posledným BIOSom?
    a jaky bios bys tam chtel preflashovat, kdyz uz tam mas ten posledni?
    diky tomu, ze tualatiny a vsechny intelacke prociky maji zamkly nasobic, jedou tualatiny s vysokymi nasobici i na deskach, ktere tak vysoke nasobice oficialne nepodporuji... proste ten procik uprav a vraz ho tam... bud pojede nebo ne ale na 95% by mel jet, pokud provedes spravne vyse popsane upravy
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. FAQ: Mechaniky a média (2.9.2007)
    Založil peta303 v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.08.2007, 02:08

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •