Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 51

Téma: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

  1. #26

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    nemas v podpisu sestavu (OS), ale v sedmickach bys mel bejt uplne bez problemu.
    na ostatni OS staci udelat spravne partitions a nic te v nicem brzdit nebude ...
    Sorry, zapomněl jsem, že to je rozhodující: Mám WIN XP.
    Že to na WIN7 funguje vím, ale proto se právě ptám.
    Ten dotaz měl být ale asi postaven takto: Když nebudu šaškovat s žádnými partitions a budu mít disk jako nesystémový, nebudu se potýkat s žádným problémem kromě pomalého zápisu (což je u disku na filmy víceméně fuk)?
    NEW: AMD Athlon 64 X2 6400+, ASUS M2N-Sli Deluxe, Geil DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon HD2600XT, Creative SB Audigy 2 ZS, DVD-RW ASUS1604P, CD-RW LG CGE-8525B, WD3200AAKS 320GB, WD5000AAKS 500GB, 2xWD10EACS 1000GB, WD10EADS 1000GB, WD20EARS 2000GB in Antec 300, with Fortron BlueStorm II 500W, cooling by Noctua NH-U12F & 2xNoctua NF-S12-1200 + Antec top cooler (waiting for GGW H20L)
    running WIN XP SP2

    OLD: AMD Athlon 5200+, ASUS M2N-Sli Deluxe, A-DATA DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon X1650Pro, Seagate 7200.10 320GB in Thermaltake VD2000BNS with Fortron BlueStorm II 400W cooling by AC Alpine64 & 2xNoctua NF-S12-1200
    running WIN XP SP3

  2. #27

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal krysarr Zobrazit příspěvek
    Sorry, zapomněl jsem, že to je rozhodující: Mám WIN XP.
    Že to na WIN7 funguje vím, ale proto se právě ptám.
    Ten dotaz měl být ale asi postaven takto: Když nebudu šaškovat s žádnými partitions a budu mít disk jako nesystémový, nebudu se potýkat s žádným problémem kromě pomalého zápisu (což je u disku na filmy víceméně fuk)?
    podle grafu, co jsou kus vejs, se budes potykat i s pomalym ctenim ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

  3. #28

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    podle grafu, co jsou kus vejs, se budes potykat i s pomalym ctenim ...
    Dobře, zeptám se úplně blbě natvrdo: Na přehrávání filmů (AVI, DVD, BD, mkv...) z disku to bude bez problémů?

    (Prioritou pro mne je, aby disk byl tichý, výkon není důležitý. Nicméně sekané filmy nechci
    NEW: AMD Athlon 64 X2 6400+, ASUS M2N-Sli Deluxe, Geil DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon HD2600XT, Creative SB Audigy 2 ZS, DVD-RW ASUS1604P, CD-RW LG CGE-8525B, WD3200AAKS 320GB, WD5000AAKS 500GB, 2xWD10EACS 1000GB, WD10EADS 1000GB, WD20EARS 2000GB in Antec 300, with Fortron BlueStorm II 500W, cooling by Noctua NH-U12F & 2xNoctua NF-S12-1200 + Antec top cooler (waiting for GGW H20L)
    running WIN XP SP2

    OLD: AMD Athlon 5200+, ASUS M2N-Sli Deluxe, A-DATA DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon X1650Pro, Seagate 7200.10 320GB in Thermaltake VD2000BNS with Fortron BlueStorm II 400W cooling by AC Alpine64 & 2xNoctua NF-S12-1200
    running WIN XP SP3

  4. #29
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Založen
    24.05.2005
    Bydliště
    Praha 14 hloubětín.
    Příspěvky
    1 296
    Vliv
    184

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Ano, se čtením beztak problém nikdy neni. Jen se zápisem / úpravou.
    The best Unreal Tournament maniac.

  5. #30

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
    Ano, se čtením beztak problém nikdy neni. Jen se zápisem / úpravou.
    Děkuji
    NEW: AMD Athlon 64 X2 6400+, ASUS M2N-Sli Deluxe, Geil DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon HD2600XT, Creative SB Audigy 2 ZS, DVD-RW ASUS1604P, CD-RW LG CGE-8525B, WD3200AAKS 320GB, WD5000AAKS 500GB, 2xWD10EACS 1000GB, WD10EADS 1000GB, WD20EARS 2000GB in Antec 300, with Fortron BlueStorm II 500W, cooling by Noctua NH-U12F & 2xNoctua NF-S12-1200 + Antec top cooler (waiting for GGW H20L)
    running WIN XP SP2

    OLD: AMD Athlon 5200+, ASUS M2N-Sli Deluxe, A-DATA DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon X1650Pro, Seagate 7200.10 320GB in Thermaltake VD2000BNS with Fortron BlueStorm II 400W cooling by AC Alpine64 & 2xNoctua NF-S12-1200
    running WIN XP SP3

  6. #31

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Tak už mám doma WD20EARS, ale na obalu je nemilosrdná hláška, že pro AFD v XP mám najuperovat 7-8 ještě než naistaluji WD Align SW.

    Moje otázka je však prostá (možná i blbá):
    Mohu disk zapojit do PC bez jumperování a bez instalace WD softwaru? Budu mi vše fungovat (odhlédneme-li od rychlostí výše již mnohokrát probraných)?
    NEW: AMD Athlon 64 X2 6400+, ASUS M2N-Sli Deluxe, Geil DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon HD2600XT, Creative SB Audigy 2 ZS, DVD-RW ASUS1604P, CD-RW LG CGE-8525B, WD3200AAKS 320GB, WD5000AAKS 500GB, 2xWD10EACS 1000GB, WD10EADS 1000GB, WD20EARS 2000GB in Antec 300, with Fortron BlueStorm II 500W, cooling by Noctua NH-U12F & 2xNoctua NF-S12-1200 + Antec top cooler (waiting for GGW H20L)
    running WIN XP SP2

    OLD: AMD Athlon 5200+, ASUS M2N-Sli Deluxe, A-DATA DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon X1650Pro, Seagate 7200.10 320GB in Thermaltake VD2000BNS with Fortron BlueStorm II 400W cooling by AC Alpine64 & 2xNoctua NF-S12-1200
    running WIN XP SP3

  7. #32

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Sprav to tak ako to je napísané v manuále.
    Intel Core i7-6700K @4.4 GHz | Noctua NH-D14 | GA-Z170-HD3 | 4x 8GB 2400 MHz CL12 DDR4 RAM | Sapphire HD 7770 GHz Edition Vapor-X | Samsung 850 EVO 250 GB SSD | Adaptec 71685 | RAID 5: 4x Samsung F2 HD154UI (1500GB, 32MB cache, 5400rpm) | RAID5: 4x WD30EFRX (WD Red 3TB) | Asus DRW-2140L1T | Dell U2515H | Seasonic X-750 | Fractal Design Define R2 black | 3x Noctua NF-P14 FLX | Noctua NF-S12B FLX | APC Smart-UPS XL 750VA
    Intel Core 2 Quad Q9300 | 2x 2GB A-DATA Vutesra 800 MHz DDR2 RAM | Adaptec 5405 | RAID1: 2x WDC R3 WD57502ABYS (750GB, 32MB cache, 7200rpm) | Fractal Design Define R3 black | APC Smart-UPS XL 750VA + APC Smart-UPS XL 24V Battery Pack
    Nikon F100 | AF 35/2 D | SB-800 | Velbon Sherpa 450n | JOBY Gorillapod SLR-Zoom | Lowepro Mini Trekker | Lowepro Orion Trekker II | Crumpler Pretty Boy 2500 (M)
    Dell Latitude D830 | Intel Core 2 Duo T7300 @2GHz, 4MB L2 cache, 800MHz FSB | Intel 965 (Santa Rosa) | 2x 1GB DDR2 RAM, 667MHz | GMA X3100 | 15,4" WSXGA+ LCD | Hitachi 120GB HDD, 7200rpm 16MB cache | Wifi 802.11 b/g/n
    Lenovo Thinkpad X200s | Intel Core 2 Duo SL9400 @1,86 GHz, 6MB L2 cache | 2x 4GB DDR3 RAM | Intel HD 4500 | 12" LED WXGA+ LCD | Intel 320 80GB SSD

  8. #33
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Založen
    24.05.2005
    Bydliště
    Praha 14 hloubětín.
    Příspěvky
    1 296
    Vliv
    184

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal krysarr Zobrazit příspěvek
    Tak už mám doma WD20EARS, ale na obalu je nemilosrdná hláška, že pro AFD v XP mám najuperovat 7-8 ještě než naistaluji WD Align SW.

    Moje otázka je však prostá (možná i blbá):
    Mohu disk zapojit do PC bez jumperování a bez instalace WD softwaru? Budu mi vše fungovat (odhlédneme-li od rychlostí výše již mnohokrát probraných)?
    Ano fungovat to bude, ale sám brzy zjistíš že okud nechceš utrpět mentální újmu, tak takhle se to fakt provozovat nedá. Jinak ten jumper měň jen když budeš dělat jen jednu partition v XP (primary, ne extended nebo logical) na celou kapacitu disku. Pokud jich budeš dělat víc, na jumper můžeš rovnou zapomenout a musíš pak použít ten jejich SW. Použij ho ve vlastním zájmu dříve než tam nahraješ data, hned co disk rozdělíš.
    The best Unreal Tournament maniac.

  9. #34

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal krysarr Zobrazit příspěvek
    Tak už mám doma WD20EARS, ale na obalu je nemilosrdná hláška, že pro AFD v XP mám najuperovat 7-8 ještě než naistaluji WD Align SW.

    Moje otázka je však prostá (možná i blbá):
    Mohu disk zapojit do PC bez jumperování a bez instalace WD softwaru? Budu mi vše fungovat (odhlédneme-li od rychlostí výše již mnohokrát probraných)?
    ta hlaska by mela bejt neco ve smyslu bud jumper, nebo wd align ... oboje ne, zase by se to o sektor posunulo a bylo by to stejne spatne jako kdyz nepouzijes ani jedno ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

  10. #35

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Přátelé, děkuji za vaše odpovědi a oceňuji vaši snahu mi co nejlépe pomoci.
    Aby nedošlo k nedorozuměním:
    1) DOC_ZENITH říká, že používat disk tak, jak je (bez SW, jumperů...), znamená pomalé rychlosti (zápisu?)
    2) Přesná hláška na obalu zní takto:
    Advanced Format Drive. To achieve full performance
    - Windows XP, multi partition and cloning software users - use WD Align software available on www.wcd.com/advformat
    - Windows XP, single partition - set jumpers 7-8 prior to installation or use WD Align SW
    - All other OS configuration - drive is ready for use as is

    Mně se týká druhý bod, chci jednu partition a mám XP.
    (pro přesnost, překlad zní "nastavte jumpery ještě před instalací nebo použitím softwaru"

    Nemám tedy jinou možnost, než poslechnout, jinak přijdu o rozum při čekání na zápis (např. při ripování DVD apod.)?

    Díky a nezlobte se, že to tak rozpitvávám - prostě to chci vědět předem a přesně a ne něco řešit až když nastanou potíže (nemám case na zrovna přístupném místě).
    NEW: AMD Athlon 64 X2 6400+, ASUS M2N-Sli Deluxe, Geil DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon HD2600XT, Creative SB Audigy 2 ZS, DVD-RW ASUS1604P, CD-RW LG CGE-8525B, WD3200AAKS 320GB, WD5000AAKS 500GB, 2xWD10EACS 1000GB, WD10EADS 1000GB, WD20EARS 2000GB in Antec 300, with Fortron BlueStorm II 500W, cooling by Noctua NH-U12F & 2xNoctua NF-S12-1200 + Antec top cooler (waiting for GGW H20L)
    running WIN XP SP2

    OLD: AMD Athlon 5200+, ASUS M2N-Sli Deluxe, A-DATA DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon X1650Pro, Seagate 7200.10 320GB in Thermaltake VD2000BNS with Fortron BlueStorm II 400W cooling by AC Alpine64 & 2xNoctua NF-S12-1200
    running WIN XP SP3

  11. #36
    Senior Member mince
    Založen
    13.04.2003
    Bydliště
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    38
    Příspěvky
    696
    Vliv
    200

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal krysarr Zobrazit příspěvek
    - Windows XP, single partition - set jumpers 7-8 prior to installation or use WD Align SW
    - All other OS configuration - drive is ready for use as is[/I]
    Mně se týká druhý bod, chci jednu partition a mám XP.
    (pro přesnost, překlad zní "nastavte jumpery ještě před instalací nebo použitím softwaru"

    Nejsem angličtinář, ale nemůže být překlad i "nastavte jumpery ještě před instalací nebo použijte software"

    Mejla
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

  12. #37

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal mejla Zobrazit příspěvek
    Nejsem angličtinář, ale nemůže být překlad i "nastavte jumpery ještě před instalací nebo použijte software"?
    Mejla
    Jsem angličtinář a může to znamenat i to, co říkáš
    Ale podle mě jen teoreticky - co by znamenalo "instalovat disk"? Ten přeci jen připojím, objeví se, naformátuji... ? Nikdy jsem to spojení neviděl použít v tomhle smyslu... Použil bych spíš třeba "connect the drive".
    Ale vím, že pravda je často nečekaná, takže se ani tomuto vysvětlení nebráním
    NEW: AMD Athlon 64 X2 6400+, ASUS M2N-Sli Deluxe, Geil DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon HD2600XT, Creative SB Audigy 2 ZS, DVD-RW ASUS1604P, CD-RW LG CGE-8525B, WD3200AAKS 320GB, WD5000AAKS 500GB, 2xWD10EACS 1000GB, WD10EADS 1000GB, WD20EARS 2000GB in Antec 300, with Fortron BlueStorm II 500W, cooling by Noctua NH-U12F & 2xNoctua NF-S12-1200 + Antec top cooler (waiting for GGW H20L)
    running WIN XP SP2

    OLD: AMD Athlon 5200+, ASUS M2N-Sli Deluxe, A-DATA DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon X1650Pro, Seagate 7200.10 320GB in Thermaltake VD2000BNS with Fortron BlueStorm II 400W cooling by AC Alpine64 & 2xNoctua NF-S12-1200
    running WIN XP SP3

  13. #38

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    je to presne jak pise mejla.

    obecne se ta fraze afaik pouziva ... v anglictine, a vlastne i v cestine.


    problem je v tom, ze to jsou dva ruzne zpusoby reseni stejneho problemu a pokud se zkombinuji, navzajem se zrusi.

    jumper posune obsah celyho disku o jeden sektor a wd align presune celou partition o jeden sektor. takze zatimco jeden to presne zarovna, pouziti druhyho to opet o jeden sektor vychyli.

    rozdil je v tom, ze jumper je NUTNE pouzit jeste pred vytvorenim partitions, zatimco wdalign jde pouzit uz na nainstalovanej system
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

  14. #39

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    je to presne jak pise mejla.

    obecne se ta fraze afaik pouziva ... v anglictine, a vlastne i v cestine.


    problem je v tom, ze to jsou dva ruzne zpusoby reseni stejneho problemu a pokud se zkombinuji, navzajem se zrusi.

    jumper posune obsah celyho disku o jeden sektor a wd align presune celou partition o jeden sektor. takze zatimco jeden to presne zarovna, pouziti druhyho to opet o jeden sektor vychyli.

    rozdil je v tom, ze jumper je NUTNE pouzit jeste pred vytvorenim partitions, zatimco wdalign jde pouzit uz na nainstalovanej system
    Výborně, děkuju Tady mi znalost jazyka tedy moc nepomohla bez praktické znalosti problému se sektory... (BTW,promiň, ale máš hrubku v podpise

    Co se týče zbytku mého dotazu (02.04.2010 11:29), jak to vidíte?
    NEW: AMD Athlon 64 X2 6400+, ASUS M2N-Sli Deluxe, Geil DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon HD2600XT, Creative SB Audigy 2 ZS, DVD-RW ASUS1604P, CD-RW LG CGE-8525B, WD3200AAKS 320GB, WD5000AAKS 500GB, 2xWD10EACS 1000GB, WD10EADS 1000GB, WD20EARS 2000GB in Antec 300, with Fortron BlueStorm II 500W, cooling by Noctua NH-U12F & 2xNoctua NF-S12-1200 + Antec top cooler (waiting for GGW H20L)
    running WIN XP SP2

    OLD: AMD Athlon 5200+, ASUS M2N-Sli Deluxe, A-DATA DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon X1650Pro, Seagate 7200.10 320GB in Thermaltake VD2000BNS with Fortron BlueStorm II 400W cooling by AC Alpine64 & 2xNoctua NF-S12-1200
    running WIN XP SP3

  15. #40
    Senior Member mince Avatar uživatele Pavlis
    Založen
    20.10.2002
    Bydliště
    Jihlava/Trebicsko
    Příspěvky
    1 145
    Vliv
    207

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal krysarr Zobrazit příspěvek
    Co se týče zbytku mého dotazu (02.04.2010 11:29), jak to vidíte?
    ja to zkousel a pokud to mas posunute (pres jumper) a zaroven pres utilitu tak je to spatne a zapis je zalostnej. pokud i presto neco nahraji a pak vyndam jumper tak disk chce znovu zinicializovat cili data i part. pryc. po opetovnem nandani jumperu opet vse videt a lze odehrat.
    sam mam 1TB verzi a 1 part. a delal jsem to jen pres utilitku a uz to bezi normalne...
    X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
    ------------------------------------------------------------------------------
    IBM T40

  16. #41

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal krysarr Zobrazit příspěvek
    Výborně, děkuju Tady mi znalost jazyka tedy moc nepomohla bez praktické znalosti problému se sektory... (BTW,promiň, ale máš hrubku v podpise

    Co se týče zbytku mého dotazu (02.04.2010 11:29), jak to vidíte?
    co se zbytku dotazu tyce, tak bych se asi nevzdaval vykonu, zvlast kdyz ho lze dosahnout tak snadno ...
    jumper je reseni nejjednodussi, i kdyz imo nejpitomejsi, wdalign je systemovy, ale pomaly reseni a linuxovej fdisk vyzaduje znalosti, ale zase je to rychly a systemovy reseni

    btw. hrubky si nejak vedom nejsem. uz jsou to leta, co jsem to odnekud ukrad... a na teorii ja nikdy nebyl
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

  17. #42

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    co se zbytku dotazu tyce, tak bych se asi nevzdaval vykonu, zvlast kdyz ho lze dosahnout tak snadno ...
    jumper je reseni nejjednodussi, i kdyz imo nejpitomejsi, wdalign je systemovy, ale pomaly reseni a linuxovej fdisk vyzaduje znalosti, ale zase je to rychly a systemovy reseni

    btw. hrubky si nejak vedom nejsem. uz jsou to leta, co jsem to odnekud ukrad... a na teorii ja nikdy nebyl
    OKC, tak tam dám jumper a uvidíme (asi mám pak zkusit nějaký měřicí prográmek rychlosti, abych viděl, zda je vše v pořádku, že?)

    (Po "when" nemůžeš dát v tvojí větě "will" Vsadil bych se, že to psal stejně nějaký Čech
    NEW: AMD Athlon 64 X2 6400+, ASUS M2N-Sli Deluxe, Geil DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon HD2600XT, Creative SB Audigy 2 ZS, DVD-RW ASUS1604P, CD-RW LG CGE-8525B, WD3200AAKS 320GB, WD5000AAKS 500GB, 2xWD10EACS 1000GB, WD10EADS 1000GB, WD20EARS 2000GB in Antec 300, with Fortron BlueStorm II 500W, cooling by Noctua NH-U12F & 2xNoctua NF-S12-1200 + Antec top cooler (waiting for GGW H20L)
    running WIN XP SP2

    OLD: AMD Athlon 5200+, ASUS M2N-Sli Deluxe, A-DATA DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon X1650Pro, Seagate 7200.10 320GB in Thermaltake VD2000BNS with Fortron BlueStorm II 400W cooling by AC Alpine64 & 2xNoctua NF-S12-1200
    running WIN XP SP3

  18. #43

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal krysarr Zobrazit příspěvek
    OKC, tak tam dám jumper a uvidíme (asi mám pak zkusit nějaký měřicí prográmek rychlosti, abych viděl, zda je vše v pořádku, že?)

    (Po "when" nemůžeš dát v tvojí větě "will" Vsadil bych se, že to psal stejně nějaký Čech
    j. to nic nestoji a je to bez problemu i kdybys ho casem presouval do win 7, jumper tam nech. vyndej ho jen v pripade, ze bys disk v tech novejch win znova partitionoval.

    ad. podpis - mozna ze to co popisujes je britska anglicina, alebrz google na tohle slovni spojeni najde pomerne hodne pouziti (napr. i v nazvech filmu) ... ale opraveno do podoby, ktera by mela bejt nesporna
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

  19. #44

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    j. to nic nestoji a je to bez problemu i kdybys ho casem presouval do win 7, jumper tam nech. vyndej ho jen v pripade, ze bys disk v tech novejch win znova partitionoval.

    ad. podpis - mozna ze to co popisujes je britska anglicina, alebrz google na tohle slovni spojeni najde pomerne hodne pouziti (napr. i v nazvech filmu) ... ale opraveno do podoby, ktera by mela bejt nesporna
    Provedu

    To co popisuju, je všeobecná angličtina, v těchto základních pravidlech se neliší.
    Ovšem musí umět člověk číst - teď teprv koukám, že ta tvoje věta má jiný smysl, než jsem myslel ("kdy přestanete...?" a nikoli "když..." nebo "až...") a tudíž tam "when will" být může, nevšiml jsem si holt otazníku. Achjo, to jsou ty unáhlené soudy, omlouvám se ti a končím
    NEW: AMD Athlon 64 X2 6400+, ASUS M2N-Sli Deluxe, Geil DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon HD2600XT, Creative SB Audigy 2 ZS, DVD-RW ASUS1604P, CD-RW LG CGE-8525B, WD3200AAKS 320GB, WD5000AAKS 500GB, 2xWD10EACS 1000GB, WD10EADS 1000GB, WD20EARS 2000GB in Antec 300, with Fortron BlueStorm II 500W, cooling by Noctua NH-U12F & 2xNoctua NF-S12-1200 + Antec top cooler (waiting for GGW H20L)
    running WIN XP SP2

    OLD: AMD Athlon 5200+, ASUS M2N-Sli Deluxe, A-DATA DDR2 2x1GB CL5, Sapphire Radeon X1650Pro, Seagate 7200.10 320GB in Thermaltake VD2000BNS with Fortron BlueStorm II 400W cooling by AC Alpine64 & 2xNoctua NF-S12-1200
    running WIN XP SP3

  20. #45

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Ja furt neviem, načo to je teda posunuté... Prečo disk nie je naclusterovaný hneď odzačiatku tak, aby ho mohli používať aj majitelia WinXP aj Win Vista/7 ? Nemuseli by sa riešiť takéto kraviny. Kedy teda dochádza k strate výkonu? Len keď budem šaškovať s jumperom? Keď mám Win 7 (s 3. partíciami) a použijem tú WD Align utilitu, nebude mať nejaké problémy s rýchlosťou na Win7, nestratí sa mi tá featurka Advanced Format? Ostanú mi tam tie 4kB sektory? V čom je výhoda, že je to posunuté? Lebo to sú dve rozdielne veci. A bude mi neskôr disk bežať aj na PC s XP (keď v ňom budem prenášať dáta) ?
    Naposledy upravil DougLeoBadman; 03.04.2010 v 00:25.

  21. #46

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Na niektoré otázky nájdeš odpoveď tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Format
    Intel Core i7-6700K @4.4 GHz | Noctua NH-D14 | GA-Z170-HD3 | 4x 8GB 2400 MHz CL12 DDR4 RAM | Sapphire HD 7770 GHz Edition Vapor-X | Samsung 850 EVO 250 GB SSD | Adaptec 71685 | RAID 5: 4x Samsung F2 HD154UI (1500GB, 32MB cache, 5400rpm) | RAID5: 4x WD30EFRX (WD Red 3TB) | Asus DRW-2140L1T | Dell U2515H | Seasonic X-750 | Fractal Design Define R2 black | 3x Noctua NF-P14 FLX | Noctua NF-S12B FLX | APC Smart-UPS XL 750VA
    Intel Core 2 Quad Q9300 | 2x 2GB A-DATA Vutesra 800 MHz DDR2 RAM | Adaptec 5405 | RAID1: 2x WDC R3 WD57502ABYS (750GB, 32MB cache, 7200rpm) | Fractal Design Define R3 black | APC Smart-UPS XL 750VA + APC Smart-UPS XL 24V Battery Pack
    Nikon F100 | AF 35/2 D | SB-800 | Velbon Sherpa 450n | JOBY Gorillapod SLR-Zoom | Lowepro Mini Trekker | Lowepro Orion Trekker II | Crumpler Pretty Boy 2500 (M)
    Dell Latitude D830 | Intel Core 2 Duo T7300 @2GHz, 4MB L2 cache, 800MHz FSB | Intel 965 (Santa Rosa) | 2x 1GB DDR2 RAM, 667MHz | GMA X3100 | 15,4" WSXGA+ LCD | Hitachi 120GB HDD, 7200rpm 16MB cache | Wifi 802.11 b/g/n
    Lenovo Thinkpad X200s | Intel Core 2 Duo SL9400 @1,86 GHz, 6MB L2 cache | 2x 4GB DDR3 RAM | Intel HD 4500 | 12" LED WXGA+ LCD | Intel 320 80GB SSD

  22. #47

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Me by zajimalo, jak je to s nejprodavanejsim hdd Samsung SpinPoint F4 EcoGreen - 2TB.
    Ve specifikacich od vyrobce se uvadi Byte per Sector 4K Sector with Emulation.
    Ale majitele F4 maji we win XP stejne problemy jako majitele WD green.
    http://forums.overclockers.co.uk/sho...php?t=18189193

    WD alespon vydal utilitku, jak je to poresene u F4?
    1. Game PC: Gigabyte Z68XP-UD4+ i2600k@4.3GHz, CM Hyper 212+, Asus HD7950 DC II TOP, 2x4GB Kingston HyperX LoVo DDR3 1600, Hitachi 500GB VLA360,Samsung 1TB-F3 atd, Thermaltake Armor Jr.,2x120 Revoltec,Zalman Fanmate2, FSP Aurum 400w GOLD, Logitech G25. 2. Notebook: Alienware M17x R3

  23. #48
    Senior Member mince Avatar uživatele Kamikatze007
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    Kolín
    Věk
    32
    Příspěvky
    875
    Vliv
    211

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    No zajimavy pocteni, ted mi spis reknete jakej 2TB disk mam koupit, abych z toho nezesedivel/nemusel to jit nekomu omlatit o hlavu...
    btw: mam Win7
    AMD FX6300@4.2GHz|Gigabyte 990FXA-UD3|AMD Radeon R9 280X OC|2x8GB Crucial Ballistix DDRIII 1866|Intel SSD 520 120GB|2TB Samsung EcoGreen|WD CAVIAR BLACK 1TB|Samsung F1 1TB|Samsung 40" TV|LG W2600H|Logitech Performance MX|Seasonic M12II-620W|Creative X-Fi Music|Fractal Design Define XL R2|Yamaha AX-570+Jamo S606
    Mitsubishi Galant Wagon 2,5 V6 118kW@5750rpm 218Nm@4500rpm-default

  24. #49

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Bude to disk aj pre OS, alebo len pre dáta (tj. stačí aj 5400rpm)?
    Intel Core i7-6700K @4.4 GHz | Noctua NH-D14 | GA-Z170-HD3 | 4x 8GB 2400 MHz CL12 DDR4 RAM | Sapphire HD 7770 GHz Edition Vapor-X | Samsung 850 EVO 250 GB SSD | Adaptec 71685 | RAID 5: 4x Samsung F2 HD154UI (1500GB, 32MB cache, 5400rpm) | RAID5: 4x WD30EFRX (WD Red 3TB) | Asus DRW-2140L1T | Dell U2515H | Seasonic X-750 | Fractal Design Define R2 black | 3x Noctua NF-P14 FLX | Noctua NF-S12B FLX | APC Smart-UPS XL 750VA
    Intel Core 2 Quad Q9300 | 2x 2GB A-DATA Vutesra 800 MHz DDR2 RAM | Adaptec 5405 | RAID1: 2x WDC R3 WD57502ABYS (750GB, 32MB cache, 7200rpm) | Fractal Design Define R3 black | APC Smart-UPS XL 750VA + APC Smart-UPS XL 24V Battery Pack
    Nikon F100 | AF 35/2 D | SB-800 | Velbon Sherpa 450n | JOBY Gorillapod SLR-Zoom | Lowepro Mini Trekker | Lowepro Orion Trekker II | Crumpler Pretty Boy 2500 (M)
    Dell Latitude D830 | Intel Core 2 Duo T7300 @2GHz, 4MB L2 cache, 800MHz FSB | Intel 965 (Santa Rosa) | 2x 1GB DDR2 RAM, 667MHz | GMA X3100 | 15,4" WSXGA+ LCD | Hitachi 120GB HDD, 7200rpm 16MB cache | Wifi 802.11 b/g/n
    Lenovo Thinkpad X200s | Intel Core 2 Duo SL9400 @1,86 GHz, 6MB L2 cache | 2x 4GB DDR3 RAM | Intel HD 4500 | 12" LED WXGA+ LCD | Intel 320 80GB SSD

  25. #50
    Senior Member mince Avatar uživatele Kamikatze007
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    Kolín
    Věk
    32
    Příspěvky
    875
    Vliv
    211

    Standardní Re: disky WD se 4 KB sektory (xARS)

    Kvuli cene to bude asi 5400ot, necham ho jen na data, system bude bud na 500GB WD RE, nebo 1TB samsungu/wd caviar black.
    OT: Celkem se divim, ze 1TB samsung F1 stoji ted 2100Kc a muj stejnej, kupovan ke konci 2008 stal 2600Kc.
    AMD FX6300@4.2GHz|Gigabyte 990FXA-UD3|AMD Radeon R9 280X OC|2x8GB Crucial Ballistix DDRIII 1866|Intel SSD 520 120GB|2TB Samsung EcoGreen|WD CAVIAR BLACK 1TB|Samsung F1 1TB|Samsung 40" TV|LG W2600H|Logitech Performance MX|Seasonic M12II-620W|Creative X-Fi Music|Fractal Design Define XL R2|Yamaha AX-570+Jamo S606
    Mitsubishi Galant Wagon 2,5 V6 118kW@5750rpm 218Nm@4500rpm-default

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. Pochlubte se kolik toho sosnete
    Založil Miro2 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 93
    Poslední příspěvek: 10.09.2008, 21:55
  2. PROCOMP BIW1M - AKY MAX PROCAK ???
    Založil DJSmart v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 31.10.2004, 22:49
  3. Jake jsou nejlepsi Disky WD IBM Maxtor ...
    Založil Martyr-M v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 04.11.2002, 08:21

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •