Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: jak se pracuje s dual biosem- vyřešeno

  1. #1
    Senior Member mince Avatar uživatele Jerrome
    Založen
    20.05.2003
    Bydliště
    Zase jinde, zatr sakr..
    Příspěvky
    1 205
    Blogů
    1
    Vliv
    200

    Standardní jak se pracuje s dual biosem- vyřešeno

    http://www.gigabyte.cz/products/mb/s...20-us3_10.html Konkrétně na této desce, flash biosu, restart a Nic. Nepropadam panice je tam dual bios, jen trochu nejsem moudrý z toho, jak dal postupovat vidim nad chipama biosu jumper jen u něj nic podrobného napsano, deska revize 1.0 respektive je nad napisem: dual bios Timto jsem to zkoušel a výsledek žádný..
    Pro změnu, moc moudrý z toho nejsem, ale najednou deska nabíhá jak má, tak asi jumper byl na to. Vyřešeno.
    Naposledy upravil Jerrome; 16.05.2009 v 17:10.

    I7-4770T /ASRock B85M-GL/2x4gb patriot/ r7 265 2gb / wd 500 blue 2x /Seasonic 450w/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT/BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3
    x201

  2. #2

    Standardní Re: jak se pracuje s dual biosem

    Vtip dual biosu je v tom, ze ty by si sa nemal starat o nic, ale on by mal rozpoznat problem a automaticky bootnut z druheho a dat to doporiadku... Malo by stacit vypnut/zapnut PC... Ak sa ale nic nedeje tak reset CMOS, ale to si asi skusal... Kukni sem:
    http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...6_dualbios.htm
    Vela zdaru...

    edit: kua napisu "vyřešeno" som si vsimol hoodne neskoro... exkuzéééé

    edit2: ak ta to neobtazuje napis ako si to vyriesil... nech som mudrejsi..
    Naposledy upravil mortician; 16.05.2009 v 11:45.
    ** MB: Gigabyte P35 DS3R ** CPU: E4500 @ 3300 11x300 ** RAM: Corsair DDR3 2x2GB 1200MHz ** GK: Gigabyte GTX 260 OC ** HDD: Samsung 1TB + Samsung 250GB ** AC Freezer ** Leadtek WinFast TV2000XP Global ** Benq MP512st **
    ** MB: MSI P35 Neo ** CPU: E2160 @ 3150 ** RAM: Apacer 2x2GB 800MHz ** GK: Gigabyte 9600GT ** HDD: Samsung 160GB ** AC Freezer **

  3. #3
    Senior Member mince Avatar uživatele Jerrome
    Založen
    20.05.2003
    Bydliště
    Zase jinde, zatr sakr..
    Příspěvky
    1 205
    Blogů
    1
    Vliv
    200

    Standardní Re: jak se pracuje s dual biosem- vyřešeno

    Vtip je ten, že pořádně nevím ale zhruba již jsem to dělal 2x, jumper na ono misto na desce, reset cmos, zapnout i když deska nenaběhne proběhne nahrání onoho zachranného, vypnout, jumper sundam a již deska naběhne jak má
    Naposledy upravil Jerrome; 17.05.2009 v 12:08.

    I7-4770T /ASRock B85M-GL/2x4gb patriot/ r7 265 2gb / wd 500 blue 2x /Seasonic 450w/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT/BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3
    x201

  4. #4

    Standardní Re: jak se pracuje s dual biosem- vyřešeno

    Citace Původně odeslal JERROME Zobrazit příspěvek
    Vtip je ten, že pořádně nevím ale zhruba již jsem to dělal 2x, jumper na ono misto na desce, reset cmos, zapnout i když deska nenaběhne proběhne nahrání onoho zachranného, vypnout, jumper sundam a již deska naběhne jak má
    jeden návod je tu
    http://www.chip.cz/clanky/tipy-triky...ni-aktualizace

    DualBIOS totiž spočívá v tom, že BIOS je na základní desce zdvojen a druhý BIOS je v podstatě záloha prvního. V případě, že aktualizace selže, můžete použít záložní BIOS a zkopírovat obsah na hlavní čip. Provedete to tak, že počítač vypnete a vypínací tlačítko budete po dobu deseti sekund držet. Poté znovu stisknete tlačítko pro spuštění a podržíte ho do té doby, než se počítač spustí a znovu vypne. Nakonec stisknete zapínací tlačítko (nyní jen na krátkou dobu), a počítač by se měl spustit. Počítač nabootuje a obsah zálohy BIOS se zkopíruje na hlavní BIOS. Po dokončení procesu se počítač restartuje. I když jste měli s aktualizací BIOS špatnou zkušenost, měli byste ji vyzkoušet znovu a nainstalovat aktuální verzi. Záložní BIOS totiž pochází z doby výroby základní desky, a rozhodně tedy není aktuální. Vyhledejte proto na stránkách výrobce informace o poslední stabilní verzi BIOS a pokuste se ji nainstalovat na základní desku. S neaktuální verzí BIOS totiž přijdete o rychlost i o některé funkce.

  5. #5
    Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Založen
    08.12.2002
    Bydliště
    Praha
    Věk
    36
    Příspěvky
    5 148
    Vliv
    265

    Standardní Re: jak se pracuje s dual biosem- vyřešeno

    tonyla: Věřím, že JERROMEmu opravdu spadne kámen ze srdce, když po třech a půl letech ten problém možná konečně vyřeší...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

    Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

  6. #6

    Standardní Re: jak se pracuje s dual biosem- vyřešeno

    tomuto říkám opravdu pokrok v technologii - spambot, který dokáže vyplodit český text co jakžtakž dává smysl
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

  7. #7

    Standardní Re: jak se pracuje s dual biosem- vyřešeno

    To vážně věříš, že tohle udělal spambot? Když pominu to, že to je česky téměř zcela v pořádku (což spambot nemá šanci vyplodit), tak u druhého příspěvku toho uživatele je edit
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

  8. #8

    Standardní Re: jak se pracuje s dual biosem- vyřešeno

    nevěřím, pouze jsem ironický.. (-:O
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. Dual channel MSI K9N Neo V3
    Založil Matto Wednesday v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 05.08.2008, 19:03
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 19:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 08:56
  4. Dual DDR 400, 433, 466, 500, 533
    Založil PaddyOHara v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 27.02.2004, 02:13
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 02:22

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •