Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 37

Téma: Kupit P4 Celeron ? NIE! Iba ak to je Celeron D

  1. #1
    Junior Member
    Založen
    05.02.2004
    Bydliště
    {SK}[SR] KE
    Příspěvky
    55
    Vliv
    176

    Standardní Kupit P4 Celeron ? NIE! Iba ak to je Celeron D

    Chystáme sa niekedy uz konecne kupit nove PC (teda nie cele iba MB CPU a RAM..mozmo ze aj grafika a HDD) a nevieme sa hozhodnut...ci Intel alebo AMD. Ak intel bol by to Celeron 2,4GHz ak AMD tak Athlon XP 2200+ ....ja by som bol za ten Intel ale neviem ako to je vykonovo a kvalitovo kedze ten AMD ma okolko 1,8GHz
    ___________
    Co poradite na stabilitu a hranie narocnych hier (netyka sa to grafiky)...
    a k tomu by isla asi RAM 512DDR 400MHz..
    napiste nazory PLS

  2. #2
    Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Brno / Jesenicko
    Věk
    38
    Příspěvky
    1 365
    Vliv
    207

    Standardní

    Ač sem intelák, tak radím AMD


    Celeron je vážně šrot!!!!
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

  3. #3
    Junior Member
    Založen
    05.02.2004
    Bydliště
    {SK}[SR] KE
    Příspěvky
    55
    Vliv
    176

    Standardní

    Napiste ale pls ze preco tak usudzujete.
    Ja si myslim ze ten Celeron je vyhodnejsi, pretoze ma o 600Mhz viac a cena je priblizne rovnaka.

  4. #4
    Senior Member
    Založen
    06.10.2002
    Bydliště
    Přelouč/Pardubice
    Věk
    37
    Příspěvky
    1 377
    Vliv
    207

    Standardní

    Citace Původně odeslal smiesqo
    Napiste ale pls ze preco tak usudzujete.
    Ja si myslim ze ten Celeron je vyhodnejsi, pretoze ma o 600Mhz viac a cena je priblizne rovnaka.
    tak presne pro takovyhle lidi ten celeron vymysleli. videj hodne GHz a jdou do nej, ostatni je nezajima.
    ten celer neber ani 5GHz, na hrani her je to opravdu srot. vem to XP, to je podstatne rychlejsi
    Xeon X5650 .:. Asus P6T Deluxe V2 .:. 3x2GB Kingston DDR3 2GHz .:. Asus GTX285 .:. Total ~2750GB HDD Capacity .:. Creative SoundBlaster X-Fi .:. LG L245WPBH 24" LCD .:. Logitech G5 .:. gMONO case w/ Delta 700W

  5. #5

    Standardní

    Celerona 2,4 rozbije v hrách aj P4 1,8

  6. #6

    Standardní

    celeronu chybyi oprotu p4 docela dost cache coz ma u nej katastrofalni vliv na vykon-nebrat
    http://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy

  7. #7
    Senior Member Avatar uživatele ICE29
    Založen
    25.12.2003
    Bydliště
    TO,BA
    Věk
    31
    Příspěvky
    583
    Vliv
    188

    Standardní

    Citace Původně odeslal smiesqo
    Ja si myslim ze ten Celeron je vyhodnejsi, pretoze ma o 600Mhz viac
    Kvôli takymto nazorom označili ten Athlon 2200+
    C2D E6550 & Athlon X2@4200+ + FSC Loox N560 + Nokia E51 + Dell Latitude D630
    Sony a700+bordel okolo

  8. #8
    Senior Member Avatar uživatele MK2
    Založen
    19.10.2002
    Bydliště
    Slovakia - Šurany
    Příspěvky
    1 701
    Vliv
    210

    Standardní

    Pri celerone 2400 aj 3000mhz by athlon 2200+ mal mat oznacenie 6000+ cize ako 6Ghz Zeleron, vazne by som sa hanbil pisat ze tych 600mhz je k dobru, pozri si testy na internete a zaplaces

  9. #9
    Senior Member Avatar uživatele pYr0
    Založen
    15.03.2003
    Bydliště
    Senica-Záhorie
    Věk
    29
    Příspěvky
    985
    Vliv
    197

    Standardní

    Napiste ale pls ze preco tak usudzujete.
    http://www.tomshardware.com/cpu/2002...tml#comanche_4 Staci?
    X2 6000+@3420Mhz(228x15)1.45V,BOX+Windtunnel,MSI K9A2 Platinium V2, 2x2GB A-DATA Vitesta 4-4-4-12, Gainward 4870 790/1063, Corsair 750W TXEU
    Acer Travelmate 4102WLMi: Centrino 1.73Ghz, 1.25GB RAM, ATI X700, 120GB Samsung, Debian lenny

  10. #10

    Standardní

    Citace Původně odeslal Pyroteam
    Napiste ale pls ze preco tak usudzujete.
    http://www.tomshardware.com/cpu/2002...tml#comanche_4 Staci?
    ne nestaci
    musi si koupit Celerona, pak zjisti z vlasni zkusenosti, ze to je semjd az na pudu a priste si to poradne rozmysli jestli par MHz navic nebo poradanej procik
    Pašák erda.

  11. #11
    Senior Member Avatar uživatele pYr0
    Založen
    15.03.2003
    Bydliště
    Senica-Záhorie
    Věk
    29
    Příspěvky
    985
    Vliv
    197

    Standardní

    musi si koupit Celerona, pak zjisti z vlasni zkusenosti, ze to je semjd az na pudu a priste si to poradne rozmysli jestli par MHz navic nebo poradanej procik
    Na takychto pripadoch Intel zaraba velke prachy Ale najlepsia je vlastna skusenost tak ked chces tak to kup a uvidis ci budes spokojny Potom si mozes este kupit Intel extremnu grafiku
    X2 6000+@3420Mhz(228x15)1.45V,BOX+Windtunnel,MSI K9A2 Platinium V2, 2x2GB A-DATA Vitesta 4-4-4-12, Gainward 4870 790/1063, Corsair 750W TXEU
    Acer Travelmate 4102WLMi: Centrino 1.73Ghz, 1.25GB RAM, ATI X700, 120GB Samsung, Debian lenny

  12. #12
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele sisi
    Založen
    24.02.2003
    Bydliště
    Auckland, NZ
    Příspěvky
    2 176
    Vliv
    210

    Standardní

    Citace Původně odeslal smiesqo
    Napiste ale pls ze preco tak usudzujete.
    Ja si myslim ze ten Celeron je vyhodnejsi, pretoze ma o 600Mhz viac a cena je priblizne rovnaka.
    Tak nejako naivne som dufal, ze nieco taketo sa snad tu na fore ani objavit nemoze... ako velmi som sa mylil. Dovolil by som si iba malu osvetu - MHz samotne v dnesnej dobe znamenaju velke kulove... to co Ta musi zaujimat v kombinacii s MHz je IPC (teda "instructions per clock" = velmi volne povedane priemerny pocet instrukcii vykonanych v jednom takte). A hadaj co - Celeron je v tomto smere velmi slaby. A nezachrani ho takt na niekolkych GHz. A to je len spicka ladovca, ale nebudeme to uz rozpitavavat, skus si nieco precitat:
    http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=46033
    http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=45095
    http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=47330
    http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=42202
    Intel Core 2 Duo E6600 @ 3.2GHz (8 * 400MHz) @ 1.3V with Zalman CNPS9500 AT @ 1800RPM, ASUS P5B Deluxe/WiFi, 2x1GB Corsair Twin2X PC2-6400 DDRAM @ 400MHz (4-4-4-12) @ 2.1V, Leadtek 8800GT 512MB, WD Caviar SE16 250GB, Asus DRW-1608P3S, Creative SB Audigy Value, Logitech X-230 speakers, Enermax Liberty 400W, 2x120mm Thermaltake case fan @ 1800RPM, Thermaltake Aguila black case, HP LP2065 LCD, Logitech MX400

  13. #13

    Standardní Re: Intel Celeron 2,4GHz - váhanie

    Citace Původně odeslal smiesqo
    Chystáme sa niekedy uz konecne kupit nove PC (teda nie cele iba MB CPU a RAM..mozmo ze aj grafika a HDD) a nevieme sa hozhodnut...ci Intel alebo AMD. Ak intel bol by to Celeron 2,4GHz ak AMD tak Athlon XP 2200+ ....ja by som bol za ten Intel ale neviem ako to je vykonovo a kvalitovo kedze ten AMD ma okolko 1,8GHz
    ___________
    Co poradite na stabilitu a hranie narocnych hier (netyka sa to grafiky)...
    a k tomu by isla asi RAM 512DDR 400MHz..
    napiste nazory PLS
    Sežen si z bazaru P4 1.8GHz a přetočíš to tak na 2.4GHz a jseš v pohodě!!! Ještě k tomu nějakou good desku s dualem a máš to.

  14. #14
    Senior Member mince
    Založen
    05.03.2003
    Bydliště
    Piestany
    Věk
    44
    Příspěvky
    832
    Vliv
    203

    Standardní Re: Intel Celeron 2,4GHz - váhanie

    Citace Původně odeslal smiesqo
    Chystáme sa niekedy uz konecne kupit nove PC (teda nie cele iba MB CPU a RAM..mozmo ze aj grafika a HDD) a nevieme sa hozhodnut...ci Intel alebo AMD. Ak intel bol by to Celeron 2,4GHz ak AMD tak Athlon XP 2200+ ....ja by som bol za ten Intel ale neviem ako to je vykonovo a kvalitovo kedze ten AMD ma okolko 1,8GHz
    ___________
    Co poradite na stabilitu a hranie narocnych hier (netyka sa to grafiky)...
    a k tomu by isla asi RAM 512DDR 400MHz..
    napiste nazory PLS
    no nez by som kupil CELERA.......to us radsej DURONa

    Celeron - NEMUSIM , NE-MU-SIM

    us velmi davno neplati : freq = výkon
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

  15. #15

    Standardní

    ani jeden bych nebral... ten celer je lol procak a to xp 2200+ je taky plisen, radsi vezmi nakej duron nebo xp 1700+/1800+ naky solidni na oc a natakti trocha a budes spokojeney
    nekamaradim s vama

  16. #16
    Member
    Založen
    30.03.2003
    Bydliště
    Martin-Slovakia
    Příspěvky
    253
    Vliv
    189

    Standardní

    A čo si debil Určíte ber AMD.Stym intelom sa riadne oserieš .
    AMD 2500+@3200+ (1.8V),Speeze CooperEagle,GYGABITE, 1024 RAM, MSI 6600 GT TD 128 MB ,LCD HYUNDAI Q15,WIN XP HOME +SP2,zdoj ENERMAX 353W,prip DSL 1024,DVD-RW TEAC,HDD HITAHI 7K250 120Gb a kopu dalších haraburd.

  17. #17

    Standardní

    Citace Původně odeslal intel
    A čo si *** Určíte ber AMD.Stym intelom sa riadne oserieš .
    lol ty by si si mal zmenit meno !

    Ak AMD tak Bartona 2500+, alebo Athlon XP 1700+,1800+ DLT3C (nebrat DUT3C)
    Vsetky tieto procaky idu v pohode na 2.2Ghz, prip 2.4 ak das vyzsie napetie, a to je uz solidny vykon hodny aspon 2.8Ghz P4.
    Athlon XP 1700+@2404Mhz 3000+ (11.5x209) 1.775V - AXDA1700DLT3C JIUHB 0308SPMW, Volcano 11, EPoX 8K5A2+, OCZ DDR400perf CL2, Gef2 MX400 (166/200@190/220),Asus TV/FM Tuner SAA7134, 61.5GB Maxtor 7200rpm, 300W Fortron zdroj
    Acer 1356LMi, Barton 2800+, 512MB DDR, 60GB,DVD+/-RW,wireless

  18. #18

    Standardní

    Vzhladom na to, ze sa to tu stale opakuje, robim z toho sticky thread.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  19. #19

    Standardní

    ale fuj... celer kje dobrej tak do kancl a na mp3
    .. bu si sezen jety P4 nebo kup batona...

  20. #20

    Standardní

    Citace Původně odeslal Branik
    No dobre, ale co by ste urobili v pripade ze vam treba jeden sekundarny kompik a mate jednu zvysnu dosku na P4 ? tak ja by som ten celeron aj kupil, filmy pojdu a primarny komp mam P4... mimochodom nema niekto na predaj celeron ? urcite sa niekto najde
    Ani bych nerek ze to je dobrej napad, nakou jetou P4ku sezenes za pak kacek a kdyz si budes chtit nekdy nahodou neco zahrat na tom druhym PC tak budes rad ze nemas celer. Muzes si ty 2 PC spojit pres LAN a s nakym kamosem treba zaparit. Tyhle celery sou pro lidi co se vubec nevyznaji v komplech a nevi jak tragickej je jejich vykon, berou to podle MHz. My ostatni co to vime se jim vyhbame za kazdou cenu! Za tech usetrenych pak KC to myslim nestoji
    CPU AMD Phenom II 810 @ 3250MHz (250x13) at 1.25V | FAN Scythe Ninja rev.B | RAM A-Data Vitesta 2x2GB DDR 800MHz CL4 | HDD WD 6400AAKS + Samsung F3 1500GB | VGA Gigabyte 8800GT 512MB | Mobo Gigabyte 790X-DS4 | Case Thermaltake Soprano black & Seasonic S-12 430W | LCD HP w2207h 22" | DVD Toshiba 1912 & NEC 3540A

  21. #21
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  22. #22
    Member Avatar uživatele Yoyos
    Založen
    29.12.2004
    Bydliště
    Bratislava
    Věk
    29
    Příspěvky
    180
    Vliv
    166

    Standardní

    No ja som bol taky k*k*t ze som si pred rokom a pol kupil celeron 2GHZ a poviem vam ja ten procak NEZNASAM!!! Hold vtedy som sa do toho nevyznal. Teraz mam celeron 2ghz 768 Ram a 5900XT a vykon je na <> koli tomu procaku takze urcite radsej Athlona.

  23. #23

    Standardní

    Potřeboval bych poradit , kterej by jste vzali P4 3 GHz box (1MB) nebo AMD Athlon 64 3000 Box ? a proč

  24. #24

    Standardní

    S tym chod do nakupnej poradne...
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  25. #25

    Standardní

    ja bych to nevidel az tak tragicky na nakupni poradnu,proste chce asi znat nazor co by mohlo bejt vykonejsi

    no co dodat... AMD bych bral ja osobne (a nejen ja že yo ) , sak kukni na ruzne testy cece...toho se vali po netu mraky...jen hledat...

    thats all,HAWK

    MMike
    Sempron 2800+ /1600@2400/,786MB DDR300,80GB SATA WD,GF7600GS 400/800 @ 480/900,DVDRAM LG 4163B,EC 350W 12cm,LCD Samsung 940BW-19"

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •