Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 37 z 37

Téma: Kupit P4 Celeron ? NIE! Iba ak to je Celeron D

  1. #26

    Standardní

    No ja si myslim ze celeron D je nieco neco za co sa daju utratit peniaze a nieje to hriech je to v poho nakolko kupim lacneho celaka s vyssim taktom a taktnem ho este vyssie viz podpis tak je na urovni takej 2600+ alebo 2600P4 a je to aj tak lacnejsie. tot moj nazor
    Celeron 2,8@3,8 BOX, RAM 512Mb V-DATA 400@533Mhz , ATI Radeon X300 256Mb 128Bit 325@380 200@220 , DVD-RW , CD-RW , Suplik , 160Gb miesta od WD 7200ot. 8Mb cache , 350W , Cooler na vga Glacialtech NorthPole 1000 :)
    www.nolimit.sk od 1.6.2005

  2. #27
    Senior Member VIP Avatar uživatele Rabban
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Příspěvky
    894
    Vliv
    206

    Standardní

    No jo, ale uz mluvis o taktovani, takze mluv i o taktovanem protejsku... to znamena XP2600@XP3200, P4 2,6@3,4.... apod
    Core 2 Duo E7300 3,33GHz, 2x2GB Corsair Dominator 1066 Gigabyte EP45 UD3LR WDC740GD Raptor Ga Geforce 8800GTS 640MB

  3. #28

    Standardní

    Citace Původně odeslal MK2
    Pri celerone 2400 aj 3000mhz by athlon 2200+ mal mat oznacenie 6000+ cize ako 6Ghz Zeleron, vazne by som sa hanbil pisat ze tych 600mhz je k dobru, pozri si testy na internete a zaplaces
    taketo testy a podobne sa na internete vykytuju uz minimalne 6 rokov odkedy sa objavili prve durony. Vtedy ma kazdy nahovaral na durona 700, lebo vsade po celom svete boli same testy, ktore ukazovali, ako duron poraza intel vo vsetkom. Ked som v predajni zazil sam nahananie durona a ohanali sa mi diagramami, tak som si povedal, ze sa na to pozriem. Neveril som duronom, lebo intel som mal uz davno pred tym a bol som s nim nadmieru spokojny. Ked som uvidel grafy, mal som namalo, teplota pokozky mi klesla na 15°C a mal som sto chuti poslat predavajuceho do ....tam. Diagramy....same hry, blbe nic nehovoriace koeficienty "tak isto nic nehovoriace MHz u intelu". To si kupujem hraciu konzolu? Aj amd vie ako utocit na svojich zakaznikov, su to tie obchodnici. Neide im o ziadne vykony, vedia, ze bezny zakaznik sa na kompiku hra a preto take vyledky. Pravda je taka, ze od durona po athlona som sa za tie roky stretaval len s problemami s pracou vo win prostredi. Kto chce pracovat viac vo win ako sa hrat, nech AMD nekupuje. Ked niekto nechce taktovat, tak je uplne jedno, co si clovek kupi. Argumenty, ktore sa tu vyskytuju, ze toto taktnes takto a toto neide na tamtom a toto pecie a toto ma o 50w vacsiu spotrebu. Pani, koho to zaujima? Zopar ludi, ktori zili kedysi na vasokoskolskych internatoch a nosia v sebe syndrom, rozpitvaneho kompu s trciacimi dratmi a experimentami s vykonmi a kto ma viac fps v hrach a komu spotrebuje mp3 menej % z vykonu procaku. Uz z tej letargie preberte a ked niekto vas pyta o radu, tak mu odpovedzte normalne.

    Odpoved je, nech kupi co chce, je to v podstate jedno. Ked sa mu nieco nebude pacit...hw konflikt alebo nieco ine, vymeni komponentu a ma pokoj. Niektori ludia mozu pokojne spat aj ked maju o 10% slabsi vykon ako jeho sused.

    Moj argument.
    Mam P4 3.0 530J, MSI MB 915, MSI 6600GT, 1024 MB RAM. Osobne si myslim, ze az pride cas, ked uz moj kompik bude mat tak nizky vykon, ze ho budem musiet prekopat, tak to bude musiet urobit aj ten, co ma teraz svoj o 10% vykonnejsi athlon. Nezavadzajte aj vy ludi s cislami ako to robia firmi. Najlepsimi ovplyvnovatelmi su samozrejme bohaci a ludia z prostedia testovania hw. Pozaju sa presne na cisla a su z toho uz natolko zmanipulovany, ze rozumnejsie argumenty, ako cisla nemaju. Su schopny povedat inemu, ze kupil blbost, lebo jeho kompik ide o 10°C vyssie.

    Kde je problem, ze presscot ide na 60°C? Nikde. Kde je problem, ze p4 zozere 120W? Nikde. Kde je problem, ze ma zlu architekturu? Nikde.
    Mne komp bezi presne podla mojich predstav. A ked sa nepozriem na benchmarky, tak nevidim vykonnostne ziadne rozdiely medzi kompom co ma kamos AMD, a zhruba podobna zostava.
    Durony tiez piekli, nikomu to ale nevadilo, kupovali to vsetci ako cukor.

    Chcem este dodat, ze intel nestraca nic. Intel malo vzdy malo zakaznikov z oblasti domacnosti. Hlavne v SR. Rozmach prisiel az s celeronom "lacnym" a teraz ked ich ubuda, tak niektori maju tendenciu verit fikcii, ako je na tom intel zle. Intel je na tom natolko dobre "zatial" ze nema ziadny problem. Nikdy ma este nesklamal. To je nieco take, ako ked mojou znackou elektroniky je Sony a zacal by som kupovat International, lebo sony by mal prikon 80W a international 60W. International by argumentoval, ze usetrim na elektrike tolko, ze si budem moct kupit dalsi a lepsi. To mam kupit international, lebo nehreje tolko ako Sony?

  4. #29
    Senior Member Avatar uživatele mino
    Založen
    08.01.2003
    Bydliště
    Brno
    Věk
    37
    Příspěvky
    879
    Vliv
    203

    Standardní

    Citace Původně odeslal MrBaron
    taketo testy a podobne sa na internete vykytuju uz minimalne 6 rokov odkedy sa objavili prve durony. Vtedy ma kazdy nahovaral na durona 700, lebo vsade po celo...
    Vidiet ze zasa niekto nema tusenie co zac su Northwood ci nebodaj Willamette Zelery.

    Ach jaj.
    Don't have a patent granted for being right. Would love one though!

  5. #30

    Standardní Re: Kupit P4 Celeron ? NIE! Iba ak to je Celeron D

    Celeron s jadrem Northwood rozhodne nebrat,ale po celeronu D bych byt tebou hned sahnul... A to napr po nejakem 2530Mhz sice ma L2 cache jen 256kB,ale coz uz je nezanedbatelne znat oproti puvodnim Celeronum,ale hlavne jde skvele taktovat... A Celeron D na 3.8Ghz jsem srovnaval a vyjde vykonnostne nastejno jako zhruba Pentium4 na 3.0Ghz. Ale na tech 3.8Ghz uz to chce mit neco lepsiho nez box chlazeni a trochu stesti na kus... I kdyz jsem jeste nevidel Celeron D,ktery by nesel min jak 3.5Ghz.

  6. #31

    Standardní Re: Kupit P4 Celeron ? NIE! Iba ak to je Celeron D

    Muzu potvrdit. Celeron D je za ty prachy slusna volba. Za 1500 s box chladicem koupis Celeron D 315 s478 - 2,26Ghz (17*133) hodis ho na 3,4 GHz (17*200) bez zvyseni napeti. Delicku pameti das 1:1 a jede to jak vino. Sice jen 256kb cache, ale na zit se s tim da, pokud nejsi honič 3Dmarků a superPiček.
    K chybejicim vlastnostem:
    misto chybejiciho Eistu stahnes fsb na 133 a jedes na 2,26 (niz uz to stejne nema cenu)
    HT je stejne o nicem a 64bit taktez. Aspon u takto levneho reseni.
    BBR rulez

  7. #32

    Standardní lacne a vykonne(za tu cenu) PC alebo drahe a vykonnejsie

    Lacné PC: CeleronD

    Drahé HighEnd PC: AMD Opteron alebo Athlon FX
    nie každý je hocikto...

  8. #33
    Junior Member
    Založen
    15.03.2006
    Bydliště
    Vysoké Mýto
    Příspěvky
    15
    Vliv
    0

    Standardní Re: lacne a vykonne(za tu cenu) PC alebo drahe a vykonnejsie

    No ja nevim,8Kb cache oproti starsim celerum je malo,to co vidim ve skole je na spadnu ale nemohu posoudit pac tam neni komp na spadnuti ale to co je na HDD.S celerony jsem nemnel jediny problem.Chodilo to vzdy jak jsem si predstavoval.Rozdil oproti PIII800 a Celeru850 maly,ani ja bych si toho temer nevsiml az na 3D mark 03.Kdyz si ale vememe rozdil X let mezi timto CPU a 3D markem tak bych se nedivil.Celer je chladny procak ktery jako vzdy moc nepece,ma jen oskubanou cache.Ac jsem intelak a jako netovej kompl mam Semprona 2800+.Nezda se mi to nejako extra oproti tomu celeru 850.Zajimave je kolik se najde odpalenych Athlonu 2800+,atd atd... Ale P4 odhulenou jsem jeste nikdy nevidel,nerikam ze neni mozne ze se P4 neodhulila ale proc se tedy hodne jadou odhulene AMD.Ano jsou sice oblibene kvuli cena/vykon,furt to bude jako nvidie a ATi.nVidie sezrala vsecku moudrost(v tomto pripade technologie) ale ATI jede na vykonu a kvalite.Totez AMD,AMD ma technologii AMD3D now! a proto je lepsi ve hrach,mozna na stejno nevim,nemnel jsem kdispozici doma vykonove podobne intel a AMD stestavy.Intel vsak tuto technologii nema.Taky Intel dela centrina a pentaky M,coz je dobre,jeste delal do ARMu pro PDA.Podle mne vydal vice typu CPU za rok oproti AMD.Taky uvazme ze drive AMD doslova kradlo intelu procesory.Vlasne se da rici ze vzali intelovse cpu a predelali na AMD.Az na 586,kdyz vznikl pentak.Slysival jsem ze intel nedohnal dobu athlonu,no nevim.Podle mne to je vzdy nejako vyrovnane Intel/AMD.Ale celkove co intel za rok vytvori by byl preci jen na prvnim miste... takto ja to vidim,namety?

  9. #34
    Junior Member Avatar uživatele Candys.SLR
    Založen
    11.11.2007
    Bydliště
    Týniště nad Orlicí
    Věk
    26
    Příspěvky
    49
    Vliv
    0

    Standardní Re: Kupit P4 Celeron ? NIE! Iba ak to je Celeron D

    Citace Původně odeslal LookAS Zobrazit příspěvek
    tak presne pro takovyhle lidi ten celeron vymysleli. videj hodne GHz a jdou do nej, ostatni je nezajima.
    ten celer neber ani 5GHz, na hrani her je to opravdu srot. vem to XP, to je podstatne rychlejsi
    Jenže celeron neni na hraní her ne pokud vím tak celerony se kupují do "office computers" ne? A pokud vím tak AMDčka moc keše taky nemaj.....
    C2D E6600 2,4GHZ@3,33GHZ(9*370, Vcore 1,5125) ,Asus P5B deluxe, Seagate sata500GB,400GB,2* Kingmax 800mhz 512 + 2* Kingmax 800 1GB, 3Dfx Asus 7600GT silent 560/700@630/740, Creative SB128, Winfast DTV 2k, Plextor PX-750A, Chieftec 600W

  10. #35
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Založen
    13.09.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    4 550
    Vliv
    300

    Standardní Re: Kupit P4 Celeron ? NIE! Iba ak to je Celeron D

    Citace Původně odeslal Candys.SLR Zobrazit příspěvek
    Jenže celeron neni na hraní her ne pokud vím tak celerony se kupují do "office computers" ne? A pokud vím tak AMDčka moc keše taky nemaj.....
    Presne naopak.

    Kedysi boli Celerony v narocnych 3D hrach takmer rovnako alebo uplne rovnako vykonne ako ich plnohodnotni bratia. A naopak do kancelarie na aplikacie sa viac cache hodi.

    Toto platilo v casoch, ked mali plnohodnotne Pentia 256-512KB onDie cache.

    Dnes uz to mas jedno. Jednak je v hrach pseudo fyzika a podobne vypocty, ktorym vyhovuje viac cache a jednak samotna velkost cache narasta rovnomernym tempom.

    Dovolim si tvrdit, ze az na specificke aplikacie (databazy, servre a ine masiny s vysokym poctom threadov) maju dnesne procesory 4-6-8MB L2 cache uplne zbytocne...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

  11. #36

    Standardní Re: Kupit P4 Celeron ? NIE! Iba ak to je Celeron D

    mam tu doma celeron D346[3.06ghz] + acer f90m[i945G] jsem docela spokojen[jen pridat pamet] na tomhle zakladu jsem odehral doom3+hl2,btw tato mb je docela neznama moc lidi ji doma nema ... nedavno jsem si vzal pc s celeronem 2.66ghz a vykonove me docela prijemne prekvapilo[mb i865] akorat u mb mam dojem ze neni moc dobre resena+podobny dojem je u case... pro me celerony byla dobra investice,do hlavniho pc nacpu slusnou mb+D440

  12. #37

    Standardní Re: Kupit P4 Celeron ? NIE! Iba ak to je Celeron D

    We're going to ever finally buy new PCs (thusly not exclusive cadre MB RAM and CPU .. Možme and the graphics and HDD), and we are unable to hozhodnut ... or Intel or AMD. If it was Intel Celeron 2.4 GHz and the AMD Athlon XP 2200 + .... I would I were in the Intel But I do not jazz how it's knowledge and kvalitovo whereas the discharge has a AMD 1.8 GHz

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •