Zdravím, kamarádka dostala na úkol v předmětu, který má být o základech accessu toto:
Názorně blokově s výstižným stručným popisem demonstruje šifrování zprávy
vyslané odesílatelem A příjemci B.
1. Použijte kombinovaných metod šifrování, tj. současné použití symetrické a asymetrické šifry.
2. Důraz je kladen nejen na důvěryhodnost přenesených dat, ale i na autorizaci dat (podepsaná data) – příjemce ví, kdo zprávu odeslal.
3. Součástí demonstrace kromě vyjádření zašifrování a dešifrování vlastních dat musí být i způsob (metoda, mechanismus) bezpečného předání jednotlivých klíčů
Předtím už byla série úkolů na symetrický a asymetrický šifrování, tak se na mě obrátila pro radu. U tohohle jsem udelal diagram:
Ale ten se vyucujicimu nelibil, ze tam neni naznaceno "jak se data přenesou
od A k B včetně uplatnění, přenosu příslušných klíčů"
Podle me je to blbost, ze kdyz pouziju asymetricky klice, tak ty muzu vymenit nezabezpecene, nevidim duvod proc bych je jeste mel nejak zabezpecovat...
Nebo myslite ze bych tam mel dokreslit neco jako dela SSL - zeptam se prijemnce svym klicem, on mi vrati odpoved s jeho klicem zasifrovanou mym klicem (a i tady je stejne jeden smer nesifrovany)? Tenhle handshake mi uz v tomhle pripade prijde docela irelevantni...
Pokud mate nekdo nejaky napad, budu rad