Už je mi to jasnější. Díky, posílám k+
Už je mi to jasnější. Díky, posílám k+
Petr Kočandrle
V posledním příspěvku jsem psal o doméně khooca.cz, ale správně má být khooca.com
PS: Ď!
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.
Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.
to by stacit melo. Podstatny je ze to ma funkcni reverz.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Zdravím,
občas se mi stane, že je moje adresa označená na nějakém spam serveru. Např. aktuálně na barracudacentral.org. Přitom z mé adresy žádný spam neodchází (koukal jsem do logu). Stalo se mi to už asi dvakrát a vždy stačilo požádat o odblokování.
Zajímá mě tedy, co bývá nejčastějším důvodem pro blacklistování IP a jak tomu lze předejít?
Je řešení registrace mailového serveru u všech blacklistových služeb? Tedy jestli to jde..
Petr
edit: např barracuda mě teď přesměrovala na EmailReg.org....a to je..?
Naposledy upravil Kooca; 13.04.2010 v 11:07.
Petr Kočandrle
Nikdo se s obdobným problémem nesetkal?
Petr Kočandrle
A nepouzivas nahodou stejnou IP jako GW ? Pokud jo, tak ten spam odesila nakej stroj z vnitrni site.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
To jsem asi moc nepochopil....GW?
Petr Kočandrle
Chjo, proc si to nenechas od nekoho nastavit ? GW = gateway = brana. Pokud mas jednu verejnou IP, na ktery ti bezi ten mailserver a zaroven za tou IP je nejaka sit s N dalisimy kompy. Napr mas domaci routostroj na kterym ti bezi zaroven mail a zaroven mas pripojenych 10 svych a 20PC kamosu. Staci kdyz bude jeden z tech stroju zavirovanej a bude posilat nakej bordel.
Da se to "vyresit" tak, ze zakazes forward portu 25 zevnitr ven, cimz samo zmenoznis odesilani posty vsem ve vnitrni siti. Ale lepsi je mit na mailserver vyhrazenou IP.
Kdybych si to nechal nastavit, tak: a, zůstanu hloupým a nic se nenaučím; b, nebudu schopen vyřešit žádný případný problém..
Jinak vím co je veřejná ip, nat atd, jen mi nedocvakla ta zkratka "GW". Fakt je ten, že když dělá na stejné adrese bordel jedno pecko, odnese to i mailserver, byť v tom může být nevinně. Je to vodítko, díky za něj.
Petr Kočandrle
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)