Zdravím Vás kamarádi,
stále se mne někdo ptá jaký ten internet na doma si má pořídit, jestli si má pořídit kvůli televizi satelit a nebo, že teď běží reklama od O2, že TV je až na 4 zařízeních najednou vč internetu...
Tak nevím jestli se někdo dostal do podobné situace jako já, ale co k tomu říct ? Asi je vám jasné, že každý přenos dat ať už download tv streamu a nebo klasické sosání třeba z youtubu něco žere..
Ale kolik ?
To se nikde nedočtete. Nakonec mi to nedalo a zavolal na O2 support. Sice to bylo na dlouho, než holka pochopila, že to sama nedá a že mě musí přepojit a nakonec jsem vyhrál a to číslo zjistil...
Čili přes SetTopBox si HD kanál vezme 6 Mb/s a SD vysílání jen 3 Mb/s. Vysílání přes stream na tablet pak pouze 1 Mbit/s.
Příklad:
Budete-li tedy najdou poslouchat 2 TV (HD kanál) + obě vaše děti budou koukat na každý na svém tabletu, musíte najednou stahovat 14Mb/s.
Co jsem se setkal s rychlostí od O2, tak to vždy bylo šílené. Informace od O2 je vždy "omlouváme se, ale na tomto čísle využíváte již maximální rychlost" což reálně (vč. agregace) je cca 3Mbit Download a 0,5Mbit Upload.
Tzn například u mého švagra nejde ani HD vysílání.
A to samozřejmě stále ještě nemluvím o tom že by si vaše děcko chtělo sosnout nějakej ten film, v tu chvíli Vám nepojede ani SD vysílání
Nevím - třeba jsem Vám nepomohl, ale vzhledem k tomu, že nikdo z mého okolí neznal odpověď na rychlosti od O2, tak mne napadlo Vám to sdělit...
6 Mbps - HD vysílání (přes STBox)
3 Mbps - SD vysílání (přes STBox)
1 Mbps - Stream (na tabletu, telefonu)
Čus
ADD: tak ještě dodatek - nakonec jsem rychlosti našel a webu O2, ale pouze HD a SD vysílání, potřebná rychlost pro stream tam ovšem není...