Zajímalo by mně, jestli někdo ví, odkud se načítají informace, jaké má Windows nastavit latence pro různé PCI zařízení. Například pro Realtek PCI síťovku.
Pokud bych věděl, kde jsou tyto informace uloženy, tak bych je také mohl změnit abych si nastavil nějaké rozumné hodnoty a nemusel užívat na to Lantency CFG program
Také by mně strašně zajímalo, kde Windows/základní deska bere ty nápady jako užít IRQ 7 pro všechny intenzivně užívané zařízení, jako grafika, zvukovka a síťovka:
No není to šílené?
A jak by se to dalo změnit? V nastavení zařízení ve Windows je to neaktivní... A mně by zajímalo, jak to změnit. Mám dojem, že jsem slyšel něco o přepnutí Windows z plug&play módu na manuelní, ale už si nejsem jist... Jak to udělat? V BIOSu jsem nechal i nastavení jako "alokovat IRQ pro USB" (a VGA), ale stále to vše používá IRQ 7...
A nevidím, že by cokoliv používalo IRQ 2, 3, 4, 5, 10 a 11.
Je mi známo, že IRQ 2 je pro jakýsi "cascade interrupt" pro IRQ 8-15, ať už to znamená cokoli. A že IRQ 3 a 4 jsou hlavně pro COM 2 a COM 1. Ovšem já nepoužívám ani jeden COM port a rád bych tedy tyto IRQ lépe využíval.
Ovšem nejpodstatněji, IRQ 5 je typicky pro zvukovou kartu a já bych rád viděl ho takto používat. Jenže jak?
IRQ 7 je pro paralelní port (zase nepoužívaný) a jak to tak vidím, jeho nepoužívání způsobuje, že se vše nacpalo na IRQ 7...
A stále máme ještě IRQ 10 a 11 volné pro použití na grafickou kartu a síťovku, což by zanechalo IRQ 7 pro USB porty.
( http://www.webopedia.com/quick_ref/IRQnumbers.asp )
Takhle by to znělo velmi dobře, ale jak toho ve skutečnosti dosáhnout? Jak změnit tyto IRQ?
(Windows 2000 SP4, JetWay V266B, AXP 150x12.5, 1024MB 2-2-2-5 ram, Realtek RTL8183(A) PCI síťovka, AGP GF2MX400 grafika)