Info
Mám disk, je rozdělený na dva oddíly:
DATA - pozůstatek z dob Windows, NTFS
Linux - je na něm Mandriva 2009, ext3
Oddíl s Linuxem jsem formátoval ve Windows pomocí Paragon manageru. Vytvářel jsem jeden celistvý oddíl, jestli si to Mandriva rozdělila na nějaké pododíly(jeden pro /, druhý pro swap nebo podobně, jak je v Linuxu běžné) nevím, pak jsem na to už nekoukal.
Případné další informace doplním na požádání, ale bohužel až večer, kdy budu u svého PC. Ale jinak jsem zatím online.
Problém:
Rád bych data smazal a volné místo přidělil právě linuxovému oddílu, takže ve finále by byla na tomto HDD pouze jeden oddíl s ext3 formátem.
Problém je ten, že když jsem to dělal kdysi ve Windows přes Paragon manager, tak Mandriva od té doby již nenastartovala.
Tehdejší postup:
Smazal jsem DATA, volné místo jsem přidal k EXT3. Paragon manager vše udělal, dle něj, OK. Ve výsledku jsem tedy měl disk s formátem EXT3, který měl kapacitu celého HDD. Jak už jsem psal, Mandriva nenastartovala, zasekla se v půli...Tehdy se mi to nechtělo řešit, proto jsem to dal do stavu předtím, viz. výše.
Dnes mi opět dochází místo na oddílu s Mandrivou, proto bych se rád o toto pokusil, ale nerad bych, aby to dopadlo jako minule.
Dotaz
Mohl by mi někdo poradit? Viděl bych to na formát z Live CD pomocí nějakého nástroje, ale v Linuxových formátovacích nástrojích se nevyznám a nevím, který umí rozšiřovat systémový disk tak, aby byl pak OK.
Moc děkuji za odpověď