Stránka 3 z 3 PrvníPrvní 123
Výsledky 51 až 65 z 65

Téma: Externi graficke karty

Standardní Re: Asus XG Station - první externí grafická karta

btw, ten belkin som testoval este hodnu chvilu pred tebou, ale ta grafika ma jeden zasadny neduh, o ktorom si tu ani necekol > neunese ani poriadne prehravanie videa, nepusti sa na nej vmr7 ani 9 iba "renderer" ci co, proste to neni vyhladzovane a ked to je fullscreen na 1680x1050 tak tomu dropuju frames ... pre bezneho bfu by to bez tohoto bolo slusne zariadenie
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Member Avatar uživatele swarm
    Věk
    39
    Vliv
    256

No, já jsem to tu v podstatě napsal v tom, že tomu chybí HW akcelerace videa. Díky tomu je to prostě k ničemu, protože žádný procesor neutáhne roztahovat softwarově video z původního rozlišení na celou obrazovku. Tohle bohužel kvůli debilnímu grafickýmu čipu už nikdo neopraví.

Jinak víc jsem to všechno popsal v recenzi, která ale koukám ještě nevyšla... až vyjde, tak sem hodim link (počítám, že to bude velmi brzy). Tady na foru se mi to nechtělo všechno rozepisovat, když už jsem to jednou musel psát tam..
    Diagon Swarm - redaktor NOTEBOOK.cz
    Nikdy se nehádej s blbcem, nezasvěcený by nemusel poznat, že je mezi vámi rozdíl.
    Blog o mobilní technice -> [WWW]

Věk
    39
    Vliv
    256

Tak už ta recenze vyšla, tak pro lidi, co to zajímá nějak víc, doporučuju přečíst - http://notebook.cz/clanky/prislusens...ocking-station
    Nikdy se nehádej s blbcem, nezasvěcený by nemusel poznat, že je mezi vámi rozdíl.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Máte někdo nějaké další informace o ASUS XG Station, nebo MSI Notebook station? Jako jestli to opravdu vyjde, nebo bližší info kdy, náznak ceny, nebo jak moc bude limitován výkon kvůli sběrnici například v segmentu X1950 karet?

Zvažuji koupi notebooku s express card slotem a pokud výhledově do půl roku něco z toho vyjde, neí nutné investovat do desktop PC upgrade. Nicméně nic konkrétního nemohu najít, tak se neumím zatím rozhodnout.

Díky za postřehy
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Moderátor Avatar uživatele Masster
    Věk
    42
    Vliv
    356

Standardní Re: Externi graficke karty

Promazany flame a prejmenovano.

btw. pokud priste nekdo budete neco potrebovat, tak snad neni problem nahlasit napr. uvodni post s prosbou o zmenu nazvu nebo existuji i PM a ne se tu pozastavovat nad tim, ze ten thread davno nekdo neprejmenoval
    But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy

Mě tato situace taky trápí, potřebují být mobilní a hlavně pracovat, na mojí práci potřebuji také výkon ale když se člověk potřebuje zrelaxovat rád si zahraje.Teď zvažuji jestli se vyplatí investovat do nabušeného desktopu, který ale nepřenesu nebo počkat.

Pokud by z toho nic nebylo tak bych si šel do někého ntb s variantou SLI nebo počkám až vyjde Go 8800 ale varianta XG nebo lasso je moc lákavá a kdyby byla za rozumnou cenou nebudu váhat, také se snažím najít nějaké čersvé inomace ale nedaří se mi.

Teď jsem našel něco na http://tweakers.net/nieuws/45826/asu...aptop-toe.html je tam k tomu i diskuse ale nemčinou nevládnu ale mluví se tam o 600 dolarech. Kdyby někdo vládnul touto řečía podíval se nato.
    Naposledy upravil pulec7; 03.10.2007 v 16:03.
    Macbook Pro 2011 15" QuadCore = 2.0GHz; APLE Cinema 27" + 5x LED LCD LG 24" power by i-tec adapter

Věk
    39
    Vliv
    256

Tak jsem dostal info, že by konečně měla být finální verze Toshiba Dynadock USB dokovačky, která má podporu pro rozhraní Aero.... to znamená DX9 3D akceleraci. Jsem na to hodně zvědav. Na rozdíl od belkina to tedy bude umět 3D a video, takže by to mohlo být hodně použitelné. Není to sice pro lidi, co na tom plánujou hrát hry, ale pro spoustu lidí, co maj notebook na práci je to hodně good řešení. Jen škoda, že tam chybí (belkin má) zvukovka s prostorovým analogovým 5.1 výstupem... jinak by to bylo asi úplně bezchybné, když vemu v potaz, že se to připojuje jenom na obyčejné USB.

Na nějaký závěry si zatím počkám... jeden kus se mi ale brzy dostane do rukou.

Senior Member Avatar uživatele Yuri
    Věk
    37
    Vliv
    258

az teraz som si uvedomil toto ide pripojit iba na monitor? nejde to spravit tak aby siel signal spatne do notebooku a zobrazoval mi na notebookovom lcd obraz z toho xg station?
    [e2160 @ 3ghz(1.275V). 2GB 825mhz ddr2. 8800gts 320mb. msi p35 neo2.] @ 450w (350w rip) (280w rip)

Je přirozené pro lidi jíst maso, OK? My jíme krávy, krávy jedí trávu. My sekáme trávu, co nás dělá hladovými po dalších kravách.Koloběh života!

Věk
    39
    Vliv
    256

Yuri: Tak do notebookovýho LCD to samozřejmě nijak vrátit nejde. Rozhodně to tak ani neni zamýšlený. Teď mě tak teoreticky napadlo, jak by se to dalo udělat. Pamatuju si, že u některých 3dfx akcelerátorů tohle šlo, že se dalo renderování do paměti, která se pak přesouvala jako overlay na primární grafiku. Díky tomu bylo možný používat třeba takový Voodoo2 při renderování v okně.

Problém je, že tohle se dělalo úpravou glide ovladačů, takže tady by bylo asi potřeba upravit DX a to už takhle nepůjde.

Používalo to PowerVR u PCX1 a PCX2, které díky tile-based architektuře měly Z-buffer v on-chip paměti, frame-buffer byl v paměti 2D grafiky a zapisovalo se do něj přes PCI (nebylo žádné overdraw, takže to stačilo) a na kartě byly jen paměti s 32bit rozhraním pro textury.

Tak mě napadá, že je škoda, že to nedotahli do konce - s příchodem AGP mohli texturovat z operační paměti, Z-buffer by byl v čipu, frame buffer v paměti 2D karty a mohli tak mít 3D akcelerátor úplně bez jakýchkoli paměťových čipů
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Senior Member Avatar uživatele Yuri
    Věk
    37
    Vliv
    258

tak to je potom pekna blbost cely xg station. ved vtom vidim len velmi velmi male vyuzitie. zatial keby sa to dalo zobrazovat na notasi tak by to bolo dost cool
    [e2160 @ 3ghz(1.275V). 2GB 825mhz ddr2. 8800gts 320mb. msi p35 neo2.] @ 450w (350w rip) (280w rip)

Je přirozené pro lidi jíst maso, OK? My jíme krávy, krávy jedí trávu. My sekáme trávu, co nás dělá hladovými po dalších kravách.Koloběh života!

Věk
    39
    Vliv
    256

Yuri: To je dost omezený názor. Většina lidí chce tohle použít jako takovou dokovací stanici. Hrát na malém displeji notebooku zas tak moc lidí neláká. Lidi, co používaj notebook jako primární komp, většinou stejně doma potřebujou větší ergonomii, takže používaj externí periferie (LCD, klávesnice, myš, zvukovka s 5.1 repro,...). Pro takové lidi (tohle je můj případ a příklad spousty dalších) je tohle spása.

Tohle je ideální pro použití s malým notebookem. Že nebudu moct hrát hdy na miniaturním 12,1" displeji notebooku mě vůbec netrápí .

Věk
    39
    Vliv
    256

Tak mám doma USB dokovací stanici Toshiba Dynadock. Zatím jen ve zkratce:

- Dostal jsem od Toshiby nové (zatím neoficiální) drivery.

- Mám verzi s DVI. S 1680x1050 si v pohodě poradila i při připojení přes DVI-VGA redukci (pro analog se tvrdí maximum 1280x1024, možná že nové ovladače nemají omezení).

- Uvnitř stanice není grafická karta.Je tam čip od DisplayLink, který pouze umí rychle dekomprimovat posílaná data, která komprimuje a skládá grafická karta v počítači/notebooku.

- Zatím jsem zkoušel jen na Windows XP: grafika hlásí 32MB, podporuje maximálně WSXGA+/UXGA rozlišení, funguje akcelerace DirectDraw, nefunguje akcelerace Direct3D/OpenGL.

- Video se pod Windows XP přehrává plynule. Bohužel se na něj neaplikují žádné vyhlazovací filtry, takže je video kostičkované. Je ale vidět, že se video roztahuje až uvnitř dokyny (zásluha DDraw akcelerace) - funguje i přehrávání přes celou obrazovku při 1680x1050. DDraw akcelerace na Belking Hi-Speed Docking station nebyla a to bylo důvodem, proč tam video mohlo jet tak maximálně 1:1.

- Nové ovladače ve verzi pro Windows Vista by údajně měly umět 3D rozhraní Aero. Jak je to s akcelerací 3D obecně nevím, ale je fakt, že ve Vistách se všechno skládá v RAM, takže není problém to jen přetahovat (je to vlastně pro výrobce jednodušší než u XP). Notebook s Vistama budu mít až zítra, takže určitě vyzkouším). Mohlo by totiž fungovat i to roztahování videa s vyhlazováním, ale kdo ví.

To je zatím tak asi vše. Je to podstatně rychlejší než ten Belkin a ten přitom byl připojen přes PCIe 1x v ExpressCard slotu. Ukazuje se, že akcelerace 2D (DDraw) je pro rychlé překreslování klíčová bez ohledu na připojení.
    Zároveň se ukázalo efektivnější mít místo hodně hloupé grafiky jen nějakaký "skládací" čip.

U samotné dokyny mi proti Belkinu vadí pouhý stereo zvuk při analog připojení (Belking měl 5.1 a přitom používal stejný zvukový čip). Jinak je ale hezčí, stylovější a menší .

Věk
    39
    Vliv
    256

Vyzkoušeno pod Vistama. Aero běhá a roztahování videa funguje s vyhlazením. Aby taky ne. Při zapnutí Aera se dokyna hlásí stejně jako primární grafická karta. Díky tomu na ní běží vlastně všechno včetně 3D akcelerace.

Věk
    39
    Vliv
    256

Zdravim,

tak to tu zase trochu probudím pro těch pár lidí, které to zajímá. Vyšla mi konečně podrobná recenze o Toshiba Dynadock DVI. Na hry to sice není, ale jinak je to vážně bomba. Zájemcům tedy určitě doporučuji přečíst:

http://notebook.cz/clanky/prislusens...a-dynadock-dvi

Pokud je to na někoho moc dlouhé, tak jsem současné dění shrnul na svém blogu. Je to tam doplněné víc o můj vlastní názor a je tam i nějaké srovnání:

http://myego.cz/item/toshiba-dynadoc...vni-pouzitelna
    (vim, že tu hostovanou adresu tu někteří moc nemusí, ale když tam už nejsou ty google reklamy, tak už je to snad ok)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Profi grafické karty
    Založil Matio v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 42
    Poslední příspěvek: 05.04.2007, 12:10
  2. Vliv graficke karty na Illustrator / corel
    Založil Petrik v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 14.07.2006, 13:58
  3. Prubeh reklamace Graficke karty Geforce FX-5200u ve firme...
    Založil corwin1 v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 08.08.2004, 12:28
  4. Diagnostika graficke karty, existuje nejakej program??
    Založil Ogre v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 24.05.2004, 10:15

Pravidla přispívání