Tak jsem zase jednou pěkně naletěl. Navrhl jsem do jednoho z PC který stavím R9100 od Sapphire, páč sem s nima neměl žádný potíže. Koupil jsem běžný kousek, referenčně velmi připomínající B-B-ATI, Sapphire ATI 9100 64MB DDR. Nainstaloval XP, ovladače desky Epox RDA,DX9, Cat3.4 prostě všechno jako vždycky ..... a jal se testovat.
XP2200, DDR 2x256 KINGMAX 333, MAXTOR80GB ATA133, EPOX RDA:
3DMARK2001SE .......... 5990 !!!!! ŠOK !!!! PROČ TAK MÁLO ...!!!
3DMAR2003 ................ 600 !!!!! JEŠTĚ VĚTŠÍ ŠOK !!!!!
měním kartu za HERCULES 8500LE, výsledky v testu jdou prudce nahoru, u 3DMARKU2003 o 100% !!!!
Kde je chyba ....?? Kontroluji nastavení v BIOSU - nic. Nastavení DX, ovladačů, nic ..... vše OK.
Zasouvám R9100 do jiného PC .... výsledky stejně špatné - co se děje ...??
Vytahuji utility (Rage3D 3.7, RadEdit) na OC a ouha . Nemůžu načíst info z BIOSU karty, nevím jak jsou nastaveny hodnoty frekvencí. Na kartě nic, na krabici nic .... nevím tedy co to mám za SUPERPOMALÝŠIT, jen paměti jsou A-data, což jsem na ATI nách ještě neviděl ...... tak, máte někdo tušení, co se děje ....?? Proč je to tak nehorázně pomalé ....??
Karta koupena v T.S.Bohemia jako Sapphire Radeon 9100 64MB DDR za cca 2400Kč i s DPH. Domnívám se, že ani verze taktovaná 250/183
by neměla být tak slabá. Nebo ano ....?? Ž e bych měl takovou smůlu ...? Jak to ale vyreklamovat ještě k tomu v T.S.Bohemii ...?
Kdo poskytne nejnovější info o OC utilitách, které skousnou i poslední modely R9100 ....??
Déle mě zarazilo rozmístění pamětí, jsou jen na jedné straně čipu: