Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Kšeftování Radima Štěpance v bazaru

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
  1. #1

    Standardní Kšeftování Radima Štěpance v bazaru

    Upřímně, nechal bych to bez povšimnutí, ale poté, co jsem zjistil, že mi někdo - s největší pravděpodobností jmenovaný - udělil negativní hodnocení s výsměšným komentářem, míním to předložit k posouzení moderátorům. Podle mne, Radim Štěpanec porušil hned několik pravidel bazaru: zejména komerční prodej zcela brutální a snad ani s příslovečným Ximou nesrovnatelné úrovně.

    O co se jedná - v tomto threadu http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=48933 pan Štěpanec deklaruje jakési stěhování svého skladu a rád by si "ulevil", aby toho nemusel převážet tolik - nabídne tedy poměrně významné množství hardwaru zde na fóru k prodeji. Pan Štěpanec je velkopodnikatel v IT, jak všichni víme - o úrovni jeho podnikání nic nezmíním, jelikož jsem u něj (naštěstí) dosud nic nekupoval.

    Hned jak se tam dotyčný thread objevil, zakroutil jsem hlavou - to je přece komerční prodej jako Brno! Pan Štěpanec ani neskrývá, že je podnikatel, prostě to tam "nahází", desítky položek - a v threadu je jasně vidět, že se nejedná o pár kusů harwardu, ale o zboží řádově v desetitisících. Je úplně jedno, jaký důvod uvede - stěhování skladu či vlastní krach, anebo jen prostě obchodnickou nabídku. Komerční prodej to prostě je - klasická soustavná činnost, provozovaná za účelem dosažení zisku. Prodané zboží prochází účetnictvím páně Štěpance a je jisté, že ho nakoupil a nakupuje výslovně za účelem dalšího prodeje.

    To, že v "P:" threadu píše "cena od:" je podle mne opět odporující pravidlům fóra, protože cena by měla být zásadně uvedena. Pokud je cena např. "od 1500,-", tak reálná cena, kterou pak v kšeftu páně Štěpance zaplatíme, bude kolik? 1600? 2000? Prostě informace bezcenná. To, že někdo záměrně nasadí na startu cenu zboží pod jeho tržní úroveň, aby nalákal lidi, nepovažuji za nic ilegálního, ale dá se tím taky jasně najevo, že pokud nikdo nepřihodí, tak mu to prostě za uvedenou cenu prodáte, i když se ztrátou. To ovšem není případ pana Štěpance. Jeho "cena od" je klasickou obchodnickou kličkou, mající přilákat davy - a pak ceny bude šroubovat na způsob "sorry, je o to děsný zájem, musím dát cenu 2000" - jenže to vše už bude probíhat při jednání a ne v threadu. To je podle mne porušení dalšího pravidla bazaru a taky by mě dost dobře zajímalo, jak by se na toto hauzírování s cenami díval berňák resp. finančák. To, že pan Štěpanec ani neuvádí, zda se jedná o ceny s DPH či bez DPH, už považuji pouze za příslovečnou "třešničku" na dortu.

    Žil jsem vždy v domnění, že v bazaru jako uživatelé prodáváme věci, které jsme si za obvykle těžce získané peníze koupili, použili a "posíláme je" zase dál, nemůžeme si odepsat DPH, nemůžeme si odepsat nižší prodejní cenu jako ztrátu v účetnictví. Nikoliv, že přes bazar budeme kšeftovat ve velkém a námitky smeteme žvásty o "stěhování skladu velkopodnikatele", tím se zázrakem z komerčního prodeje stává prodej soukromý, jak se nám pan Štěpanec snaží vysvětlit.

    Ok, tak jsem si dovolil přidat do jeho threadu zcela neagresivní post, kde výše uvedené stručně namítám. Vágní odpověď pana Štěpance mě utvrdila v dojmu, že tu máme dalšího Ximu, který prostě nevidí neslyší, pravidla neřeší, prostě mu jen musí jet kšeft. Dál jsem to už neřešil, ale pak najdu negativní hodnocení - nepodepsané, ale jeho obsah směřuje zcela jistě k dotyčnému - dovolím si ho, nepodepsané ocitovat - "Starej se o sve a nehraj si na neco co nejsi " (citováno včetně toho smajlíku).

    Prosím moderátory, aby celou věc - jak inzertní thread pana Štěpance, tak moje námitky k němu - posoudili a rozhodli, jak se k uvedenému fórum staví. Bohužel už k celé věci nemohu mlčet.
    P.S. za jednu jedinou věc jsem připraven se dotyčnému omluvit, a to je, pokud mi to uvedené hodnocení nezaslal on, potom se omluvím za to, že jsem ho zde uvedl v této souvislosti - nicméně, na celé věci komerčního prodeje to nic nemění.
    Naposledy upravil 24-bit; 09.05.2006 v 14:10.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. Nové pravidlo do bazaru - ZÁKAZ OT!
    Založil HonzaRez v sekci fóra Zprávy pro Administrátory
    Odpovědí: 41
    Poslední příspěvek: 15.05.2024, 20:32
  2. Nabízení věcí v bazaru, které dotyčný vlastně nemá...
    Založil Neregistrovaný v sekci fóra Zprávy pro Administrátory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 09.05.2024, 07:57

Pravidla přispívání

  • Můžete zakládat nová témata
  • Můžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •