Dobrý den, nevím si rady s jedním problémem.
Vždy tak po cirka dvou měsících přeinstaluji Windows,protože je to asi nejlepší řešení,když se systémový oddíl moc nafoukne a něco začne blbnout.
Dřív jsem to dělal s WinXP a teď s Win.S XP jsem neměl při přeinstalaci žádné problémy až teď s Win7.
Stalo se mi to už po třetí a stálo mně to už 1500 Kč,kdy mi to v servisu zprovoznili.
Konkrétně:měl jsem nainstalovaný 90-denní triál z MS.Chtěl jsem nainstalovat čistou instalaci na oddíl,kde jsem měl staré Win7. Spustil jsem instalaci, oddíl jsem nechal přeformátovat a pokračoval v instalaci Win7 triál.
Bohužel se instalace zastavila a systém mi sdělil:"
The file or directory \Boot\cs-cz\memtest.exe.mui is corrupt and unreadable.Please run the CHDSK utility."
Zkusil jsem to ještě jednou s tím samým výsledkem.Zkusil jsem nainstalovat XP ,což se tak nezdařilo ani s Linuxem, nejde spustit s tím HARD DISKEM žádné CD ani DVD.
Zobrazí se jenom úvodní obrazovka ASUS.Nejde spustit ani nouzový režim ani se dostat do BIOSu.
Tak jsem nainstaloval na tom samém PC na jiný disk normálně Win7,který funguje normálně.Když ale připojím postižený disk,tak se systém nerozjede a zobrazí se zase jen obrazovka ASUS a dál s tím nejde hnout.
Potřeboval bych poradit jak to vyřešit protože je to už po třetí a myslím,že brzy nebudu sám.Asi to bude nějaká chyby Visty a následně Win7.
Stalo se mi to teď na disku Seagate Barracuda 7200.12, 500 GB. A předtím 2x na disku WDC WD25000KS.Vždy po přeinstalaci Visty nebo Win7.
Díky za radu jak rozhýbat hard disk.Stačilo by m,kdybych se na disk vůbec dostal,pak bych se už přes LINUX k datům dostal.Letošní fotky jsem ještě nezálohoval a jejich ztráta by mně hodně mrzela.
Rozhraní-ASUS PL 1394 s Intelem.