Výsledky 1 až 25 z 141

Téma: Sennheiser HD 580 ---Zkusenosti--- ..::POSLECH::SHOP::..? ?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    274

Standardní Re: Sennheiser HD 580 ---Zkusenosti--- ..::POSLECH::SHOP::..? ?

Jsem "objevil" poměrně zajímavou stránku pro zájemce o kvalitní sluchátka:

http://www.cdprehravace.wz.cz/sluchatka/zebr.htm

Konkrétně jsem hledal zkušenost se Sennheisery HD 595. Jsou popsány docela zajímavě, i když to CD Tři sestry u jejich snímku... proč ne
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Arrow Re: Sennheiser HD 580 ---Zkusenosti--- ..::POSLECH::SHOP::..? ?

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    Jsem "objevil" poměrně zajímavou stránku pro zájemce o kvalitní sluchátka:

http://www.cdprehravace.wz.cz/sluchatka/zebr.htm

Konkrétně jsem hledal zkušenost se Sennheisery HD 595. Jsou popsány docela zajímavě, i když to CD Tři sestry u jejich snímku... proč ne
    heleja ti nevim, vsechno to ma 83%/9 tak jak vedi ze je AKG prvni? Nerikam ze ty sluchatka v prvni desitce jsou spatna, ale ja jsem odpurce takovyhle zebricku, mozna tak dobre aby clovek vedel co je tak plus minus na trhu, ale vypovidajici hodnota = potreba vice faktoru = tohle je IMHO zjednoduseny az moc
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

Senior Member
    Vliv
    306

Pod tím žebříčkem jsou odkazy na testy s podrobnějším hodnocením jednotlivých sluchátek. Samozřejmě je nutno brát v úvahu, že je to celé založené na subjektivních poslechových testech jednoho člověka, ale autor těchto testů je docela poctivý a rozumný a v lecčems s ním lze souhlasit, nebere to nijak absolutně. Docela zajímavé čtení.

K samotnému hodnocení například píše:

Citace Původně odeslal Kuba
    - 5 bodů nehraje roli, u dvou sluchátek při jiné hudbě nebo "pod parou" bych plusy a mínusy mohl posoudit jinak a obodoval sluchátka odlišně

- i při shodě bodů je snad jasné, že sluchátka mohou hrát zcela jinak (plusy a mínusy poslechu se však ve finále srovnají)

- je těžké porovnávat sluchátka nepřímo s odstupem třeba více než jednoho roku, proto taky nějaké 3% v hodnocení budou moje chyba
    OT: kdyby měl někdo zájem o Sennheisery HD 650, jedny mám na prodej
    Naposledy upravil Kankal; 05.12.2008 v 21:05.

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    274

2 Kankal: děkuju že ses mě zastal, náčelníku

2 Negryk: přesně jak píše Kankal + vím, že největší vypovídací hodnotu pro jednotlivce má vlastnoušní poslech
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Senior Member
    Vliv
    306

meteor: jj, vlastnoušní poslech je vlastnoušní poslech

Oproti autorovi žebříčku bych teď po několika výměnách zdroje zvuku například Senny 650 zařadil až za 600ky (s kabelem 650 nebo s Cardasem). 650ky jsem se nakonec po dlouhém váhání rozhodl prodat, abych tu neměl skladiště. AKG 701 jsou zase zvukově zcela jiná kapitola, v poslední době jim dávám výrazně přednost před všemi Senny (tj. 600 i 650), i když mají také své slabiny... Dost důležitý ovšem je celý poslech. řetězec a jak si jednotlivé části sednou... Zvuk teď vedu z kompu optikou do levného externího DACu, který mi poskytuje lepší analogový zdroj než všechny předchozí zvukovky (Echo Indigo DJ na sluchátkovém výstupu i na line-outu, Terratec Aureon Sky@Audiotrak Prodigy). S DACu to jde dál do sluchátkáče... A samostatnou kapitolou jsou kabely. Ještě to trochu ladím, i když už jsem docela spokojený...

Arrow Re: Sennheiser HD 580 ---Zkusenosti--- ..::POSLECH::SHOP::..? ?

ok tak si sypu popel na hlavu, nevim jestli uz jsem byl tak unavenej, ale mel jsem pocit, ze to je pouze jedna stranka. Takze se omlouvam, tohle by se stavat nemelo. Ja se po nekolika letech chystam na nejaky zvukovy upgrade, tak treba pak napisu nejake postrehy.
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání