-
NVIDIA GeForce 8800GTX/GTS
Kód:
GeForce 8800 GTX GeForce 8800 GTS
Stream (Shader) Processors 128 96
Core Clock (MHz) 575 500
Shader Clock (MHz) 1350 1200
Memory Clock (MHz) x2 900 800
Memory amount 768 MB 640 MB
Memory Interface 384-bit 320-bit
Memory Bandwidth (GB/sec) 86.4 64
Texture Fill Rate (billion/sec) 36.8 24
Recenze:
GTX
ComputerBase - nemecky
BootDaily
PCPerspective
Beyond3D
GotFrag
Motherboards
TheInquirer
TheRegister
GTS
AMDZone
TweakTown
ModPC - spanelsky
GTX a GTS
ExtremeTech
LegitReviews
FiringSquad
HotHardware
HotHardware
TechPowerUp
EliteBastards
Guru3D
TomsHardware
Clubic - francouzsky
HardOCP
Gamepyre
Phoronix - Linux preview
Tbreak
Image quality and architecture
ViperLair
3DEclipse
Bjorn3D
-
Re: nVidia GeForce 8800GTX/GTS
NVIDIA G80 to feature 128-bit HDR, 16x AA
Citace:
As if we mere mortals needed more reasons to be excited about G80, here are a couple more tidbits: 128-bit high dynamic-range and antialiasing with 16X sampling.
The high dynamic-range (HDR) engine found in GeForce 7950 and Radeon series graphics cards is technically a 64-bit rendering. This new HDR approach comes from a file format developed by Industrial Light and Magic (the LucasFilm guys). In a nutshell, we will have 128-bit floating point HDR as soon as applications adopt code to use it.
Update 10/05/2006: We originally reported the GeForce 8800GTX and 8800GTS are 9" in length. The reference design for the 8800GTX is actually a little less than 11 inches.
http://dailytech.com/article.aspx?newsid=4450
Nvidia to host G80 editors day on the 18th
Citace:
nVidia has planned the usual 'editors day' for the launch of its G80 chippery. This one will be on the 18th of October in Santa Clara.
There will also be another Euro launch event about three weeks later to coincide with the launch itself.
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=34879
Tak uz chybi snad jen vysvetleni noveho AA enginu a cena :)
-
Já si jen dovolím doplnit, že G80 není zdaleka první čip, který podporuje AA 16x, jak uvádí zdroj předešlých zpráv :roll:
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
Já si jen dovolím doplnit, že G80 není zdaleka první čip, který podporuje AA 16x, jak uvádí zdroj předešlých zpráv :roll:
Pokud pujde o VCAA, tak nV bude prvni :p
Jinak je ale fakt, ze prvni karta na ktere to pujde nastavit to urcite nebude. Slo to uz i na jinych nV kartach.
-
jj, na všech čipech od NV10, teoreticky by to bylo možné i na TNT/2, R7x00 atp. Ale byly tu i čipy s HW podporou AA 16x jako Parhelia nebo různá řešení od 3DLabs.
/edit: pokud je VCAA skutečně:
Citace:
Původně odeslal trinibwoy
It's obviously vision correcting AA!! No need for glasses or contacts when gaming on Nvidia hardware:
...tak bude nVidia s touhle technologií opravdu první :p
-
Re: G70 - G80 - Dual GPU
Citace:
Původně odeslal trumphsiao@B3Df
NDA on G80 will be lifted by Nov/16 :D
Mno, tohle vypadá docela reálně :-)
//edit: první benchmarky (???)
Conroe E6600 400*9
3D06 12xxx
3D05 19xxx
= přesně dvojnásobek 7900GTX
http://we.pcinlife.com/thread-630584-1-1.html
-
No ten 3DM05 mi prijde dost slaby, tam bych cekal aspon 24xxx. To by bylo jenom o 1/3 vic nez mam ted s X1900XT :rolleyes:
-
A je to GTX nebo GTS? ;) (nebo fake)
No dalsi utrzek z B3Df
Citace:
Původně odeslal trumphsiao
8800GTX 599USD
8800GTS 499USD
-
ne ne...to je pekna hovadina....
-
3DMark 2005 je benchmark pro SM2.0, kterej je vertex fetch limited a CPU limited. Tak nechápu, proč se takovýmu výsledku divíte. Mě se naopak ty výsledky zdají velice optimistické.
-
No me se hlavne libi ta cena, pokud by sla opravdu sehnat za nejakych cca 14.000,--, tak bych ji hned bral :)
Bohuzel to bude zase tak, ze za cenu GTX v USA dostanu u nas GTS :mad:
-
me to pride trochu moc...kdyz tady maj X1950XTX chlazenou dusikem skoro na 1GHz GPU, 4,5 GHz CPU a dali "jen" 17k.... http://www.vr-zone.com/index.php?i=3942
nicmene je to mozny...sem moc zvedavej na odpoved R600...
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
3DMark 2005 je benchmark pro SM2.0, kterej je vertex fetch limited a CPU limited. Tak nechápu, proč se takovýmu výsledku divíte. Mě se naopak ty výsledky zdají velice optimistické.
S pretaktovanym Conroe na 3.0+GHz, bych rozhodne netvrdil, ze je 3DM05 CPU limited ;)
A cos myslel onou vertex fetch limited? Vertex fetch je snad o pristupu VS3.0 do texturove pameti, to tady nema co delat.
-
Haste: To by byl texture-fetch, ne vertex fetch :-)
Citace:
Původně odeslal Rys@Hexus.net
If there's one thing that defines 3DMark05's performance, it's that it's heavily geometry limited in a couple of ways. With over 1M vertices per scene most of the time, that's a whole lot of big (which seems to be the key) vertex buffer objects to be locked in memory and pushed over the graphics interconnect bus to the card, as geometry changes during the game tests.
Secondly, when those buffers get to the card, the IHVs are seeing usage patterns that put the buffers all over card memory, not just in one place. So the cards become vertex fetch limited, as the vertex engines wait for vertices to be streamed out of card memory and into their input buffers, by the driver which points to locations in card memory for the vertex engines to work on.
Citace:
Původně odeslal ChrisRay@R3Df
The limitation in 3dmark05 isnt exactly that its CPU process limited. But vertex setup limited. Since 3dmark05 pushes so many polygons. The Graphics cards are now having to wait on the CPU to setup vertex data. So yes this is a CPU limitation thats going to become more and more common as graphic setups continue to get faster.
If your CPU is fast enough to feed the vertex setup. It will become a GPU limitation again. But at the rate GPUS are progressing and the rate CPUS are progressing. It seems likely that single cards will be limited by the CPU shortly. Also keep in mind Game Test 3 does not have this problem and does scale with fillrate. While Game Test 1 and 2 do not.
http://www.rage3d.com/board/archive/...-33820422.html
Citace:
Původně odeslal zakelwe@XSf
Hi Canyon is fill rate limited whilst GT1 and Gt2 are vertex fetch limited , in other words Gt3 is still limited by the video card clocks more.
Regards
Andy
Citace:
Původně odeslal Hanners@EBf
3DMark05 is pretty vertex (or rather, vertex fetch) limited.
-
No, i tak porad trvam na tom, ze 19xxx je malo. Prece nemuzou cekat, ze pocet polygonu ve hrach bude takto stagnovat. Podle meho 1 milion vertexu na scenu =< 333 tisic polygonu opravdu NENI moc. Jestli sou ty testy spravne, potom rikam, ze VertexFetch a VertexTransform engine jsou v G80 pomerne slabe.
-
Pokud systém nestíhá generovat vertexy, tak s tím grafická karta už moc nezmůže.
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
Pokud systém nestíhá generovat vertexy, tak s tím grafická karta už moc nezmůže.
Tim systemem ale myslis co? Vem si, ze X1900XTX je tady limitem uz s Conroe na nejakych 2.8. Muzes s CPU delat co chces ale prakticky uz to nema vyzmam a odchylka je na hrane chyby mereni. Verim, ze kdyby G80 mela 2x tak rychle zpracovani vertexu, tak s C2D na 3.4+ udela bez problemu 22xxx a vic. Takhle to spis vypada, ze zvysili vykon v PS o necelych 100% a zpracovani vertexu "jen" o 30%-50%. Ten trend se mi nelibi. Nemuzem si pak dovolit opravdu rozlehle sceny a bud musis snizit detaily objektu nebo pouzit vyrazne ztratovy LOD, coz zase vypada nechutne na vzdalenych objektech. Osobne bych kvuli temto vecem ozelel i FP16 HDR (a ted dokonce 128bit :rolleyes: ) a zameril bych se jinym smerem...
-
No, ono to nedělá jen CPU, ale v podstatě celá cesta od CPU do GPU, tzn. northbridge, PEG... všechny latence, úzká hrdla. Dokud bude všechny vertexy generovat CPU a půjdou do GPU touhle cestou, tak bych žádnou revoluci v tomto směru nečekal.
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
No, ono to nedělá jen CPU, ale v podstatě celá cesta od CPU do GPU, tzn. northbridge, PEG... všechny latence, úzká hrdla. Dokud bude všechny vertexy generovat CPU a půjdou do GPU touhle cestou, tak bych žádnou revoluci v tomto směru nečekal.
ja som niekde pocul/cital ze prave dx9 ma nejaky dost velky overhead, ktory sposobuje, ze sceny nemozu obsahovat nejak prilis vela polygonov/objektov a ze DX10 ma byt v tomto omnoho lepsie, menej zatazovat procesor a dovolovat omnoho vacsie mnozstva obj/poly
-
GeForce 8800 launch details revealed
Citace:
This year, the firm's GeForce LAN 3 is set on 7th and 8th of November in "Bay Area", which means either in San Francisco or in one of smaller convention centres in the Valley. The launch of 8800 will happen in front of 600 gamers and a small horde of journalists, industry analysts and partners.
Unsurprisingly, the event is sponsored by Intel Corporation, followed by Antec, Tagan and Thermaltake.
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=34963
-
som cital ze dx10.1 by malo byt v maji tusim bude ju aj nvidia uz podporovat? asi zo zaciatku ece ee co?
a pcie2.0 karta tez ece tak skoro asi nebude co?
-
Co vsechno budou a nebudou nove karty podporovat se dozvime 16.10.
PCI-E 2 bylo uznano teprve nedavno pokud se nemylim, vcera jsem to myslim zrovna nekde cetl, takze dost pochybuju, ze se v nejblizsi dobe objevi.
btw. se objevilo info z Francie, jak to bude vypadat s cenami v Evrope a vubec se mi to nelibi....649€ za GTX a 600€ za GTS....nevim, kam na ty ceny chodi, opravdu ne :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
btw. se objevilo info z Francie, jak to bude vypadat s cenami v Evrope a vubec se mi to nelibi....649€ za GTX a 600€ za GTS....nevim, kam na ty ceny chodi, opravdu ne :rolleyes:
Hmm, to je i na zavadeci cenu extra hooooodne. Asi chce NV vydelat nez prijde R600 a srazi ceny dolu? Kazdopadne, ted to nema smysl, nejdriv az po uvedeni R600, uz kvuli cenam...
-
Me by zajimali benche na Oblivionu.Aspon prvni karta s kterou by to behalo solidne 1600x1200+AA+AF+HDR :) No uvidime.
-
Citace:
Původně odeslal
nex
Me by zajimali benche na Oblivionu.Aspon prvni karta s kterou by to behalo solidne 1600x1200+AA+AF+HDR :) No uvidime.
No Oblivion je v exterierech prave spis o Fillrate, VertexProcessingu a rychlosti v HDR nez o vykonu v narocnych PS.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Hmm, to je i na zavadeci cenu extra hooooodne. Asi chce NV vydelat nez prijde R600 a srazi ceny dolu? Kazdopadne, ted to nema smysl, nejdriv az po uvedeni R600, uz kvuli cenam...
Pochybuju, ze nV urcila cenu pro Evropu vyssi nez v USA a jeste k tomu v eurech....tohle je proste normalni debilita distributoru....neni to poprvy co vidim, ze vezmou cenu v dolarech, vymeni to za euro a jeste navic napari dalsi poplatky do ceny :rolleyes: Jeste horsi je, ze tohle delaji i v Anglii a v librach.
Pokud vezmu, ze ty prvni odhady cen v dolarech jsou spravne, tak tam je rozdil mezi GTX a GTX 100 dolaru a tady bude rozdil jen 50 euro? To doufam nemysli vazne...
-
No uz by jsi se mel smirit s tim ze ceny v USA jsou uplne jiny nez v EU a zvlast v CZ. Takze si priprav ctyri Masaryky nebo si to nech od nekoho z USA poslat :) Proste to nema cenu hned kupovat. Pockej si a dockas se ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Nemuzem si pak dovolit opravdu rozlehle sceny a bud musis snizit detaily objektu
No, tak tohle mě pobavilo, není divu, že je pořád komu prodávat. Za 10 let budou tímhle postupem zřejmě běžné 3 kW zdroje, chladiče budou připomínat tělesa ústředního topení a aby se grafika vlezla do skříně, bude muset mít rozměry minibusu ... (přitom to všechno poběží pomaleji než dnes)
Masster: taková cenotvorba je naopak poměrně obvyklá, vůbec by mě to nepřekvapilo. Můžeš to vzít i pozitivněji - vzhledem k tomu, že má ta grafika plochu skoro hektar, bude cena za cm2 PCB stále dobrá :mweheh:
Snad jsem nikoho nepohoršil, asi už začínám dětinštět :cool:
-
Určitě jsi nikoho nepohoršil... Jen se divím, že se člověk jako ty pohoršuje na tím, že se vyrábějí high-endové grafiky s příslušnými parametry. Vždyť je nikdo nenutí nikoho kupovat :-) Je to stejný jako kdybych se pohoršoval nad tím, jak si někdo může koupit velkej neforemnej foťák za 50 litrů, kterej se ani nikam pořádně nevejde, když mě stačí kompakt za tři tisíce, který je menší, lehčí, praktičtější a fotí taky ;-)
-
Nepohoršuje mě to, jen se mi nelíbí ten "vývoj" ... Nic, to tu nevyřešíme, jinak prima post http://smileys.sur-la-toile.com/repo...ampion-1er.gif
-
1 Příloh-a(y)
Neco mi asi uniklo, ale nepropagoval puvodne Crytek graficke karty od ATI?
Citace:
Lumenex engine delivers 16XAA and 128-bit floating point HDR lighting at blistering frame rates
http://www.crysis-game.com/11.jpg
Abych nezapomnel, tohle ma byt nastupkyne Dawn/Nalu.
http://www.guru3d.com/newsitem.php?id=4438
-
GeForce 8800 line to hit 12K in 3DMark
Citace:
The upcoming GF8800 line will hit just under 12,000 in 3DMark06, with a new set of drivers due before the non-denominational year-end festive season, pushing it to just over 12K.
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35195
-
-
Z te ceny GTXka se mi udelalo zle...
-
Nediv se, R600 je daleko...
-
700 milionu tranzistoru? to tema cipama budeme moci dlazdit ulice. Obvzlaste GTX bude poradna bestie:-))
-
Mě především nesedí ten fillrate - 64 texturovacích jednotek... Na co?
-
Abych to shrnul... Jedine co ta karta bude mit ted navic je vykon, ktery bude asi 2x vyssi nez nejaka 7900GTX.
Takze klady:
+ Vykon (az dvojnasobny v narocnych PixelShaderech)
+ Budouci technologie s SM4 a mozna i USA
+ Lepsi kvalita obrazu (jako i novy VCAA)
Zapory:
- nehorazna cena
- extremni vyzarovani tepla (12 memory chipu a 700mil.tr. GPU na 90nm)
- nutnost zdroje s alespon dvema 12V PCI-E konektory
- extremni spotreba
- technologie vyuzitelne az ve Vista
- zastarala vyrobni technologie (Intel uz pripravuje 45nm)
- velikost karty
A jelikoz hodne z tech zaporu bude mit i R600, tak to vidim na nastaveni vazne neprijemneho standardu...
-
Nedělal bych závěry, dokud neuvidíme finální produkt. Ale do plusů si určitě doplň vyšší kvalitu obrazu, to je 100% :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
...
A jelikoz hodne z tech zaporu bude mit i R600, tak to vidim na nastaveni vazne neprijemneho standardu...
Uvadet jako zapor cenu beru jako naprosto irelevantni.
Ktera rozumne smyslejici firma by uvedla novou "revolucni" graf. kartu na trh cele 3 mesice pred konkurenci za nizkou cenu? Muzes se utesovat, ze ATI by tohle urcite neudelala, ale dobre vime, ze to tak neni.
Extremni spotreba? Pozadavek na 400W zdroj ti prijde v dnesni dobe extremni? To jsem docela prekvapen....
Technologie vyuzitelna az ve Viste.
Co k tomuhle rict. Tohle neni minus karty, ale muzeme za to dekovat MS nebo snad ne? Tedy opet irelevantni.
Zastarala vyrobni technologie? Divit se zrovna nV, ze neprechazi na novejsi vyrobni proces s novou generaci karet mi prijde jako totalni ignoranstvi. Vytahovat Intel je jeste vetsi nesmysl. Tohle bys mohl vytahnout i v pripade, kdyby G80 byla na 60nm technologii....ale aspon jsem se zasmal.
Velikost karty nebyla potvrzena. Podle vseho ty rozmery, ktere jsou zatim znamy jsou z prvni revize nekdy ze zacatku roku.
Souhlasim s posledni vetou. Neni to nic prijemneho, ale nikdo nerika, ze to tak bude i v dalsi generaci. Jako dobry priklad muzeme vzit Intel a jeho PIV.
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Uvadet jako zapor cenu beru jako naprosto irelevantni.
To bych nerekl. Nove HighEnd grafiky se pohybovaly zpravidla kolem 16-18 tisic. 650EURO by naznacovalo prodejni cenu i pres 20 tisic, slovy, DVACET TISIC, to mi prijde i za novinku extra hodne.
Citace:
Původně odeslal
Masster
Extremni spotreba? Pozadavek na 400W zdroj ti prijde v dnesni dobe extremni? To jsem docela prekvapen....
Veris, ze HEnd system s touto grafikou utahne 400W zdroj? Neverim, ze jsi tak naivni :) 700milionu tranzistoru na 90nm a jeste k tomu 12 GDDR3 chipu na 1800MHz, a to nepocitam fakt, ze ALUs ci nejake jine casti maji bezet na vyssi frekvenci. Ten puvodni udaj o 250W+- jenom na grafiku bych bral jako realitu.
Citace:
Původně odeslal
Masster
Technologie vyuzitelna az ve Viste.
Je to minus pro koupi teto karty, tady jde o zapory a klady pro nakup a toto je jasny zapor pro prevaznou vetsinu lidi. A mimochodem, tedy k vyuziti technologii budes muset zainvestovat jeste pres 6 tisic korun za operacni system :) To je jasne minus pro uzivatele, jestli to zpusobila NV,ATi nebo monopolisticke chovani MS je prece jedno, je to nevyhoda.
Citace:
Původně odeslal
Masster
Zastarala vyrobni technologie? Divit se zrovna nV, ze neprechazi na novejsi vyrobni proces s novou generaci karet mi prijde jako totalni ignoranstvi. Vytahovat Intel je jeste vetsi nesmysl.
Toto opravdu hranici, s prominutim, az s nvidiotismem. Ja se jim nedivim. Vim, ze s tim maji sakra spatne zkusenosti, ale holt 90nm uz je zastaraly a na 700m. tr. je to naprosto hranicni technologie. A Intel vytahuju proto, ze je to svetovy leader ve vyrobnich technologiich, tudiz ho uvadim pro porovnani.
Citace:
Původně odeslal
Masster
Velikost karty nebyla potvrzena. Podle vseho ty rozmery, ktere jsou zatim znamy jsou z prvni revize nekdy ze zacatku roku.
Oficialne kolem teto karty nebylo potvrzeno NIC :) Nevim co tohle resis, je to jenom souhrn na zaklade toho, co se zda byt pravdive. A tady sme videli fotku, takze cely redesign PCB pro zmenseni rozmeru se mi opravdu moc nezda.
Jinak k tomu OffTopic: "Muzes se utesovat, ze ATI by tohle urcite neudelala, ale dobre vime, ze to tak neni."
- Nevim, nefantaziruju nad tim, co by kdo udelal ci neudelal. Ja nejsem zaujaty vuci nejake firme. Osobne si s radosti koupim NV, pracuju na grafikach obou firem (paradoxne se profesne setkavam mnohem castej s NV). Takze vsechny tyto veci ber jako pohled nezaujateho pozorovatele.
-
20.000 tu uz za grafiku bylo a ne jednou. Naposledy X1900XTX pokud se nepletu. 7950GX2 k te hranici taky nemela daleko. Pokud chces na nekoho svalovat vinu, prosim, ale na zakazniky...pokud jsou lide ochotni za to zaplatit, je nesmysl to prodavat levneji.
High-end system? Ukaz mi nekoho pri smyslech, kdo svuj high-end system napaji 400W zdrojem ;)
btw. aby se predchazelo problemum, tak se tyto pozadavky prehaneji, aby pozdeji nedochazelo ke zbytecnym problemum u lidi, co maji neznackove slabe zdroje
Nechapu co se ti nezda. Refresh uz bude na 80nm a ze jde vyvoj u vyrobniho procesu u GPU pomaleji zalezi trosku na nekom jinem nez na nV a ATI...
Intel do toho opravdu nepatri...
Ja to resim? Ja bych nenapsal ani slovo, ale pokud tu zacnes z vody psat klady a zapory karty, kterou tu jeste nikdo nevidel, tak mi prijde normalni sem napsat jiny pohled na vec.
-
20000 dneska nic není, kdysi jsem dal za R9700Pro od Hercules skoro 17000 :-) X1900XTX+XT CF = 16000+15000 .. 20000 je NIC :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
20000 dneska nic není, kdysi jsem dal za R9700Pro od Hercules skoro 17000 :-) X1900XTX+XT CF = 16000+15000 .. 20000 je NIC :-)
ale 20+20 aby si mal sli, tak to uz je celkom dost :) a potom este tie ucty za elektrinu :)
-
Citace:
Původně odeslal
THX
ale 20+20 aby si mal sli, tak to uz je celkom dost :) a potom este tie ucty za elektrinu :)
To ano, ale jelikož G80 je rychlejší než dvě R1900XT(X), tak zůstanu u jedné karty :-)
-
Citace:
Původně odeslal
THX
to jo,ale davat to do SLI je asi zbytecne plytvani penezma:rolleyes: ,ale uz vim o par znamejch co si ji chtej koupit-kdyz vemete ze mate desku s jednim slotem a prechazeni na SLI znamena menit prkno a pak jeste dve 7900GTX a jeste to vypada ze budou pomalejsi-navic jestli se to da rozdejchat na cca.500W zdroji,tak si myslim ze to bude lepsi volba pro stavbu noveho high end PC.Ale to je jen muj nazor.Abych se priznal-zacinam o ni take uvazovat-prechazim na conroe-vse mam,jen CPU a GPU,jen cekam na uvedeni teto bestie a od INTELU na to zazracne 4jadro-jen kvuli tomu ze spadnou ceny soucasnych CPU
-
Podrobnejsi a podle vseho ne uplne presny preklad:
Citace:
- A GFX card of 800 grams and 26 centimeters long
- Two PCIe power connectors, one is a must to satisfy the 200 W peak load, two are recommended for stable performance
- Nividia recommends a 450 W PSU, with at least 30 A on the 12 V line.
- 700 million transistors. I think it's a ridiculous amount, compared to 375 million for the 80 nm X1950XTX from ATI. Can they actually produce this ? Okay... if TSMC yields are THAT good (and they are good...).
- 575 MHz core clock, 1350 MHz for the streaming processors. What the heck are these ? Pixel shaders in pre-DX10 speak ? This sounds like custom design, because with a traditional ASIC approach (thought these GPU people usually stay away from custom logic like AMD and Intel) this is hard to achieve.
- Special logic for physics included (Quantum Physics Processor). I just love this Marchitecture nonsense from marketing people.
- 128-bits HDR. Can be used in combination with AA (16X).
- 128 streaming processors, 768 bit memory bus, running at 900 MHz. Giving 86.4 GB/s. Max. 768 MB GDDR3.
- 8800 GTS will have 320 bit memory bus, giving 64 GB/s. Max. 640 MB GDDR3.
- Two DualLink DVI outputs, one analog video in/out. HDCP supported.
- OpenGL 2 support + DX9 + DX10
- 8800 GTX will cost 650 euro, 8800 GTS will cost 500 euro. With the usual rip-off prices in Europe, guess US prices will be 20%-30% lower
- GTX has 575 MHz core clock, 1375 MHZ for streaming proces, 900 MHz mem clock
- GTS has 500 MHz core clock, 1200 MHz core clock, 800 MHz mem clock
-
20k za X1900XTX? X1900XTX ve stejnou dobu nikdy nebyla dražší, než 7900GTX... Poslední karta, která byla takhle drahá, byla 7800GTX-512
btw...
Citace:
Původně odeslal CJ
Here's some additional info:
NVIDIA unified architecture with GigaThreadTechnology
Full DirectX 10 ShaderModel 4.0 support
NVIDIA SLI Ready
16x full screen anti-aliasing (Lumenex Engine) [will work with HDR according to some sources]
True 128-bit floating point high dynamic-range (HDR) (Lumenex Engine)
NVIDIA Quantum Effects physics processing technology (Advanced shader processors architected for physics computation)
Two dual-link DVI (2560 x 1600 resolution displays)
NVIDIA Pure Video support
PCI-E Express support
Open GL 2.0 support
NVIDIA ForceWareUnified Driver Architecture
Built for Microsoft Windows Vista
Funny thing is that the GTX has 2 SLI connectors like ATI's X1950Pro and X1650XT. The GTS only has 1. This was also mentioned by one of the German sites linked before.
Citace:
Původně odeslal Razor1
LOL Lumenex sounds like a window washing soap
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
20k za X1900XTX? X1900XTX ve stejnou dobu nikdy nebyla dražší, než 7900GTX... Poslední karta, která byla takhle drahá, byla 7800GTX-512
Urcite? Protoze posty z threadu o R580 rikaji neco jineho.
Tady je zminka dokonce o $730 a dale se v threadu pise o cene 16k Kc za XT verzi...
btw.
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
No nevím, Radim má zrovna dvě skoro skladem... ;)
ASUS GF7800GTX 512MB DDR3, DHTV&2xDVI, VIVO, PCI-E
Sice 17500 za kus ale co už? :D
-
Ano...to je velmi pekne. Najit co mozna nejvyssi cenu ati karty a porovnavat s co mozna nejnizsi cenou nVidia karty. (vsichni dobre vime jake ceny umi Radim). Vubec tahle diskuze o cene je zbytecna.
Ceny high-end karet se nekomu nelibi kazdeho pul roku. Vzdycky je to skoro stejna cena +- nejaky ten tisic. Nic se na tech cenach nemeni. Vubec bych to tedy neresil.
-
Masster: Nečekal bych, že zrovna ty se budeš chovat takhle demagogicky. Cena, kterou uvádíš u X1900XTX, je z doby, kde ještě karta nebyla ani vydaná (R580 byla vydána 24.1.06)! Naopak cena, kterou uvádíš u GTX-512, je z 22.2.2006, tzn. z doby, kdy už GTX-512 byla oficiálně na trhu přes čtvrt roku (ocifiálně vydaná 14.11.2005).
Porovnávat cenu jedné karty před vydáním a druhé čtvrt roku po vydání, to je skutečně objektivní... :neutral:
/edit: mraky byl rychlejší
-
Citace:
Původně odeslal
mraky
Ano...to je velmi pekne. Najit co mozna nejvyssi cenu ati karty a porovnavat s co mozna nejnizsi cenou nVidia karty. (vsichni dobre vime jake ceny umi Radim). Vubec tahle diskuze o cene je zbytecna.
Tak to se pletes...ja jsem se proste podival do toho threadu a tohle jsem tam nasel...nahodou se tam objevila i zminovana 7800GTX 512MB, tak jsem to sem pro zajimavost taky dal. U XT je zminovana cena, za kterou ji lide kupovali a XTX byla o par tisic drazsi...
Ja ty ceny mezi sebou nikde nesrovnavam !
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
To ano, ale jelikož G80 je rychlejší než dvě R1900XT(X), tak zůstanu u jedné karty :-)
Na jak dlouho? ;)
-
to mi reknete...to u ati celou tu dobu chrapou? dyk na tom cipu R600 delaj uz pekne dlouho ne? sem myslel, ze je uz davno hotovej a jen pockaj na lepsi vyrobni technologii a hodej ji do placu a vono az nekde v unoru/breznu...se divim ze se jeste nepoucili a nesnazej se ji vypustit driv...a ikdyz verim ze bude vykonejsi nez G80, tak nebude mit takovej uspech ,pac se bude prodavat o par mesicu pozdejc...a zase si nechaj utyct tezkou vataz
-
Citace:
Původně odeslal
Q
to mi reknete...to u ati celou tu dobu chrapou? dyk na tom cipu R600 delaj uz pekne dlouho ne? sem myslel, ze je uz davno hotovej a jen pockaj na lepsi vyrobni technologii a hodej ji do placu a vono az nekde v unoru/breznu...se divim ze se jeste nepoucili a nesnazej se ji vypustit driv...a ikdyz verim ze bude vykonejsi nez G80, tak nebude mit takovej uspech ,pac se bude prodavat o par mesicu pozdejc...a zase si nechaj utyct tezkou vataz
Ano chrapou. Tusim, ze Inquirer minuly tyden psal, ze u Ati meli pulrocni celozavodni dovolenou.
Ne, ted vazne..."cekat" si v tomhle businessu nemuzes dovolit ani tyden, natoz na novou vyrobni technologii :-)) Ty si to predstavujes jako hurvinek valku. Nebo si fakt myslis, ze tu kartu uz maji davno odladenou, ale jen tak z prdele ji vydaji az v breznu (nevim termin odhadu, kdyztak mne opravte)?
-
:) jasne ze sem to myslel nadnesene, ale stejne si myslim, ze pocitali s tim, ze nvidie to nebude mit tak rychle hotovy a taky to podle zprav o odlozeni vypadalo a ati tudiz s tim svym cipem nijak extremne nespechala...
-
Podle všeho došlo k tomu, že nVidia verzi G80, o který se mluvilo na přelomu zimy/jara a kterou tehdy dostali vývojáři (s tím, že bude vydána někdy začátkem května), nevydala a čip nějakým způsobem přepracovala. Těžko říct proč, možná se k nVidii dostaly výsledky či specifikace R600, jejíž první 80nm vzorky tehdy údajně ATi dostala z TSMC; jiná verze říká, že nVidia schválně vývojářům poslala slabší verzi, aby ATi nechystala příliš výkonnou verzi R600 a nakonec vyjdou ven s výkonnější verzí G80 a pomalejší verze R600 nebude konkurenceschopná, případně tím ATi donutí R600 odložit, aby připravili rychlejší verzi.
Je tedy možné, že ATi zareagovala na redesign G80 redesignem R600, a proto to zpoždění. R600 byla od začátku plánována jako čip pro 80nm performance výrobu, kterou ale TSMC několikráto odložilo (jak víme, odložilo i 80nm low-power/value výrobu, na které jedou RV535/RV560/RV570, ale tu ne tak výrazně).
-
Je jedno co je v zakulisi kazdopadne ATI uz od R1800 zaspava a nejak se ten cas prodluzuje coz z marketingoveho hlediska projizdej na plny care. Realne ale odlozeni R600 vubec nevadi. Visty vyjdou az na prelomu roku a nez se rozsiri tak stejne bude uz dalsi generace. Hry pro Dx 10 nejsou zadne a hned tak nebudou max. nejaky bezvyznamny patch pro SM 4.0. Na hry co maji ted vyjit stale bez sebemensich problemu staci nynejsi HW. Proto upgrade na G80 je nyni za vysokou cenu zbytecny a neni problem pockat s cim prijde konkurence. Predrazenou G80 si ted koupi asi jen fanousci, blazni nebo technofilove :) NVIDIA samozrejme marketingove vyuzije ze bude mit na trhu nejvykonejsi reseni. Ja si ale klidne pockam az s cim prijde konkurence a jak se nove hry a Visty vyvrbi.
-
Neřekl bych, že ATi od X1800 zaspává - konkrétně X1900 vyšla dřív než 7900GTX, X1950PRO a 7900GS téměř nastejno a pokud to budeš brát čistě ze současnýho pohledu na výkon v dnešních hrách, tak X1800XT je srovnatelná se 7800GTX-512, která vyšla až po ní. Je fakt, že XT vyšla téměř až 4 měsíce po 7900GTX-256 a ATi to přišlo setsakra draho, ale na druhou stranu je výkonem i kapacitou paměti na úrovni GTX-512, která vyšla až po XT, byla dražší a hůř dostupná, takže z pohledu zákazníka X1800XT až taková katastrofa nebyla.
Ale pokud to bereš z pohledu ATi, tak máš samozřejmě pravdu. Většina karet (resp. čipů) série X1xxx je prodělečná, což ještě zkomplikovalo téměř půlroční odložení 80nm výroby u TSMC, které mělo tenhle trend obrátit.
-
Ano a o tom mluvim.
Jak rikam realne odlozeni R600 vadit nebude ale marketingove a nejspis i financne je to prohra jako barak. 1800 nebyla vs. 7800 nijak presvedciva a ATI reagovala necekane rychle s 1900. nV samozrejme nedala ruce do klina a vydala 7900.
nV si ted bude moci nasadit pekne ceny a nebude prodelavat a jeste to marketingove zuroci. Po vyjiti R600 uz muze mit v rukavu evolucni verzi a kontrolovat situaci. R600 bude muset jit s cenou dolu a ATI opet misto vydelku bude prodavat div ne za vyrobku. 2:0 pro nV.
-
-
Takze koupe karty = vymena zdroje, protoze vyzaduje 2x 12V PCIE konektor :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Takze koupe karty = vymena zdroje, protoze vyzaduje 2x 12V PCIE konektor :rolleyes:
Je někde specifikace spotřeby? Takhle a podle předešlého to vypadá, že si sama ta karta vezme kolem 200W?
EDIT: takže předpokládaná spotřeba je zřejmě kolem 160W, což by bylo víc než 2x 7900GTX, to je fakt drsné.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
A to jako proc?
Co takhle redukce...
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
A to jako proc?
Co takhle redukce...
No, předpokládám, že Enermax Liberty 500W se svými dvěma větvemi pro PCI-E budě ještě nějakou dobu stačit... :cool:
-
ty ceny se mi nezdaj-za 510dolacu ji beru z fleku,ale ta cena bude asi tak po vanocich.Pochybuju ze by tahle bestije stala skoro jako X1950XTX-nebo mene.
-
Citace:
Původně odeslal
BRABUS
ty ceny se mi nezdaj-za 510dolacu ji beru z fleku,ale ta cena bude asi tak po vanocich.Pochybuju ze by tahle bestije stala skoro jako X1950XTX-nebo mene.
No nejsou to MSRP a bohuzel jsem zatim nezjistil, co presne FOB znamena.
Podle vseho muze jit o ceny, za ktere se budou karty dodavat do velkoobchodu.
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
A to jako proc?
Co takhle redukce...
No uz vidim jak ti jedna Enermax 12V vetev tohle utahne, proto i Enermaxy maji PCIE napojeny na jednu 12V vetev a tam je kazda omezena na 20A.(Spolecne pak maji dejme tomu tech 32A max tam se scitaji obe ty vetve)
Takze redukce je ve vetsine pripadu naprosta hloupost.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
No uz vidim jak ti jedna Enermax 12V vetev tohle utahne, proto i Enermaxy maji PCIE napojeny na jednu 12V vetev a tam je kazda omezena na 20A.(Spolecne pak maji dejme tomu tech 32A max tam se scitaji obe ty vetve)
Takze redukce je ve vetsine pripadu naprosta hloupost.
U kazde karty budou dve redukce z 6-pin PCI-E na klasicky molex, takze kdo ti brani si to hodit na 2 ruzne vetve? Ani tak to 500W Enermax Liberty neutahne? :rolleyes:
Ja hlavne pochybuju, ze jedna 22A 12V vetev ciste pro PCI-E tuhle kartu nezvladne, ale ty to urcite vis lip.
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Ja hlavne pochybuju, ze jedna 22A 12V vetev ciste pro PCI-E tuhle kartu nezvladne, ale ty to urcite vis lip.
Prevedsim vetsina Enermaxu(jako treba Noisetakery) maji vetve omezene na 18A. A u noveho Liberty toto vubec uvazovat nemusis, protoze ten 2x PCIE 12V ma a dokonce ani nema kabely "napevno".
-
Citace:
With GeForce 8800 expected to be unveiled in November, Huang wanted to make sure that production of the graphics chip will not be affected by competitor ATI's bookings for TSMC's 80nm capacity
http://digitimes.com/mobos/a20061024A1001.html
Muze se ale jednat i o G73, kdo vi.
http://img201.imageshack.us/img201/9...finedbgxx5.jpg
-
Nvidia partnerum zakazala overclocking u G80.
Podle Inquireru NV nechce dopustit stejne "fiasko" s 7900GT a nepovoli u G80 overclocking, aby zamezila vyssim reklamacim chipum, ktere jsou dusledkem.
Osobne si myslim, ze to vraceni bylo spis dusledkem "custom" overclockingu, ale budiz. Takze vsechny karty pobezi na stejne frekvenci :D
-
Obrázky G80:
http://www.beyond3d.com/forum/showpo...postcount=1688
SLI konektor je dvojitý jako na X1950PRO :)
-
Tohle je zajimavejsi foto.
Dole si vsimnete zakrytych mist u obou karet. GTS ma dokonce zakryte pameti, proc? A dokonce jen jednu SLI propojku.
http://img146.imageshack.us/img146/9...226655bet8.jpg
btw.
GTX
http://we.pcinlife.com/attachments/f...UMLAQvfIWk.jpg
GTS
http://we.pcinlife.com/attachments/f...AZw5kFM7Pm.jpg
-
-
to jadro je asi maly obr!!
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Heh, tak co k tomuhle rict...mozna jen - jak muze mit GTS 12 pametovych chipu?!
Mozna placnu blbost ale neni to kvuli te zvlastni 384b sbernici? Tj. 384b = 256b + 128b => 12 = 8 + 4
EDIT: Aha GTS ma 320b, takze v tom pripade nejak podle pomeru 320b = (256b + 64b) || (192b + 128b) (nevim jak je rozdelena tady)
-
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Mozna placnu blbost ale neni to kvuli te zvlastni 384b sbernici? Tj. 384b = 256b + 128b => 12 = 8 + 4
Jenze GTS ma mit 320-bit sbernici.
Koukam, ze uz jsi to opravil. Bud je to fake nebo neco podstatneho nevime.
No jeste existuje opravdu divna moznost, ze 8 chipu je 64MB a 4 chipy jsou jen 32MB :D
-
No ta GTS nema zakryte pameti jen tak ze srandy. 12 chipu na 320bit a 640MB je hodne nerealne. Museli by mit 53MB chipy. Takove se nevyrabi a navic i tak by to potom byla 384bit sbernice. Spis to vypada na to, ze nejaky z tech chipu je "vypnuty". Ze to mely asi spis pro testovaci ucely.
EDIT: Jeste mi totiz nejde do hlavy jaky by melo smysl pouzivat radeji 8x64 a 4x32 oproti 10x64. Snad jenom cena 32MB chipu? Stejne rozlozeni chipu kolem patice a tim mensi rozdily mezi GTX a GTS a tim snazsi vyroba? A proc by pak nekdo zacernil ty pameti?
-
Taky me zajima, co to je za chip vlevo od GPU ???
-
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Taky me zajima, co to je za chip vlevo od GPU ???
Odpoved na to, ze je to separatni 2D jadro.
Citace:
Původně odeslal Uttar
Not exactly. To be more precise, it handles DirectDraw and Z-ROP rendering via 16MB of 55nm NEC EDRAM. If you do a few quick calcs, you'll conclude that 55nm is only 37% the size of 90nm. Considering that chip's size and the fact Xenos' 10MiB on 90nm is only about 100mm2, I'm sure you can draw your own conclusions ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Odpoved na to, ze je to separatni 2D jadro.
...
Citace:
Původně odeslal Uttar
Not exactly. To be more precise, it handles DirectDraw and Z-ROP rendering via 16MB of 55nm NEC EDRAM. If you do a few quick calcs, you'll conclude that 55nm is only 37% the size of 90nm. Considering that chip's size and the fact Xenos' 10MiB on 90nm is only about 100mm2, I'm sure you can draw your own conclusions ;)
Uttar
EDIT: Sorry, I was paid by the CIA to post this partially incorrect information! :0
;)
-
Citace:
Původně odeslal Uttar
Sorry, I was paid by the CIA to post this partially incorrect information!
Ja bych zvyraznil jen tohle, pokud to neni jeho dalsi vtip.
Kazdopadne tu mame par veci, ktere nesedi. GTS ma 12 chipu, jen jeden SLI konektor a jak GTX, tak GTS maji dalsi jadro.
-
Pár teorií...
1. na GTS jsou 4 moduly 16bit
2. pokud je čip opravdu 2D jádro, tak potřebuje vlastní paměť - tu by mohl sdílet s 3D jádrem (resp. její část). Tedy např. dva čipy. V případě GTX by byly sdílené (tzn. 64bit pro 2D, 384bit pro 3D) a v případě GTS by sdílené nebyly a využívalo by je jen 2D jádro (tzn. 64bit pro 2D, 320 bit pro 3D)
3. GTS nemá 320bit sběrnici (ale 384 nebo 192bit)
4. je to sample a příslušná část sběrnice je jen SW vypnutá
-
-
3DMark 06
No nevim jestli je to uplne fair srovnani, sestava u GTX-ka byla zrejme lepsi, ale pro predstavu.
X1900XT vs 8800GTX
Kód:
3DMark06: 6555 / 11795
SM2: 2295 / 4783
SM3: 2555 / 4095
CPU: 4076 / 4419
Zacinam toho mit dost, dalsi fotka a muzete hadat co...dalsi zakryta cast :D
http://we.pcinlife.com/attachments/f...kPAUcaDR7x.jpg
-
no,vypadato ze si musime pockat na ofic launch:mad: a pak se teprve dozvime co a jak-moc velkou radost z toho nemam-nevim jestli si mam na ni pockat,nebo koupit radeji neco osvedceneho-X1950XTX-ale asi pockam a uvidime se se pohnou ceny-i kdyz pred vanocema to asi moc nehrozi-maximalne smer nahoru.Jak to vidite-bude nejaky velky vykonnostni rozdil mezi GTX a GTS?myslim za GTX jsou to vyhozeny penize,GTS parametry by meli stacit na to se stat top kartou oproti dosud dostupnym kartam.
-
Tohle bude asi hodne obrazkovy thread - dalsi ulovek z XS fora.
Vsimnete si oznaceni, G80-300. Tri high-end SKU, ze by?
http://img108.imageshack.us/img108/5237/1kn5.jpg
http://img108.imageshack.us/img108/3950/4ic0.jpg
-
hmm chtělo by to více výsledků, takhle to vypadá že když přetaktuju dvě X1900, tak budu na tom lépe zase než 8800GTX, je to prakticky to samé kurník.
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
hmm chtělo by to více výsledků, takhle to vypadá že když přetaktuju dvě X1900, tak budu na tom lépe zase než 8800GTX, je to prakticky to samé kurník.
Cenove te to vyjde mozna nastejno.
Ovsem co se tyce podpory DX10, tak tam je asi jasno.
Pak tu mame VCAA, ktere jeste nikdo nevidel a mozna dalsich par veci, ktere vubec nevime.
A posledni jsou ovladace, ktere nemuzou byt skoro vubec odladene, takze vykon pujde nahoru.
-
Citace:
Původně odeslal
Adisis
to jadro je asi maly obr!!
Kde na tech fotkach vidis jadro? Myslim GPU, ne nejake blbinky vedle:-)
-
Citace:
Původně odeslal
mraky
Kde na tech fotkach vidis jadro? Myslim GPU, ne nejake blbinky vedle:-)
Samozrejme nevidi.
A my asi taky jen tak neuvidime, pokud nekdo nedostane do ruky nefunkcni kus nebo bude chtit hodne riskovat a sunda IHS.
-
koukam ze tech 14dni bude hodne dlouhejch-no,jelikoz mam jen jeden slot,tak uz mam asi jasno-jen pockam jakej bude vykonostni rozdil mezi GTX a GTS.:cool:
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Pak tu mame VCAA, ktere jeste nikdo nevidel...
...a ani neuvidí ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
Čip GTS a GTX se liší (thx2 cool.user):
je velká blbost doměnka že ten malej čip je něco na způsob pci-e řadiče + má na starost SLI ?Někde na fórech jsem četl doměnku že pod IHS je víc čipů (zdůrazňuji slovo doměnka).Nebo mě napadla ještě jedna střelená věc, nemohlo by to být úprava nějakého stávajícího čipu určená pro výpočet fyziky ?
EDIT: Pak by druhý SLI konektor fungoval pro škálovatelnost fyz. výkonu......
uznávám že to je střelený :rolleyes:
-
sorry neuměl sem si vzpomenout na ten nazev GPU tak sem to tak napsal;)
-
Citace:
Původně odeslal
Klon
je velká blbost doměnka že ten malej čip je něco na způsob pci-e řadiče + má na starost SLI ?Někde na fórech jsem četl doměnku že pod IHS je víc čipů (zdůrazňuji slovo doměnka).Nebo mě napadla ještě jedna střelená věc, nemohlo by to být úprava nějakého stávajícího čipu určená pro výpočet fyziky ?
EDIT: Pak by druhý SLI konektor fungoval pro škálovatelnost fyz. výkonu......
uznávám že to je střelený :rolleyes:
Na fyziku to určitě nebude, nedávala by smysl pozice čipu na PCB. Poblíž toho čipu jsou: DVI, VIVO, SLI. Takže to bude souviset s některým ze zmíněných konektorů. Je možné (a já to vidím docela reálně), že by mohlo jít o čip pro podporu HDCP, třeba video-in a možná ještě nějaký další funkce pro video, případně by ještě mohl obsahovat TMDS transmitter či nějaký RAMDAC. Konkrétně poždavky trhu ohledně videa a výstupů se mění dost rychle, takže je klidně možný, že se nVidia rozhodla tyhle věci nechat na malým externím čipu, který lze připravit/upravit na poslední chvíli. Kdyby musela např. kvůli podpoře HDCP přepracovávat G80, mohlo by to způsobit několikaměsíční zpoždění. Takhle stačí pouze doplnit G80 o čip, který bude nabízet to, co trh aktuálně vyžaduje.
Teď mě ještě napadá, že funkce potřebné pro video (např. blending) jsou v podstatě identické s funkcemi, které se používají při skládání obrazu při multi-GPU renderingu, takže by to mohlo být využito i při SLI (dosavadní čipy nVidie používaly ke skládání obrazu ROPs, tedy 3D jádro; neobsahovaly specializovanou jednotku, která by byla vyhrazena pouze pro tento účel). Ale to už je trochu divoká teorie, i když neříkám, že by se mi takový přístup ze strany nV nezamlouval.
-
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
Na fyziku to určitě nebude, nedávala by smysl pozice čipu na PCB. Poblíž toho čipu jsou: DVI, VIVO, SLI. Takže to bude souviset s některým ze zmíněných konektorů. Je možné (a já to vidím docela reálně), že by mohlo jít o čip pro podporu HDCP, třeba video-in a možná ještě nějaký další funkce pro video, případně by ještě mohl obsahovat TMDS transmitter či nějaký RAMDAC. Konkrétně poždavky trhu ohledně videa a výstupů se mění dost rychle, takže je klidně možný, že se nVidia rozhodla tyhle věci nechat na malým externím čipu, který lze připravit/upravit na poslední chvíli. Kdyby musela např. kvůli podpoře HDCP přepracovávat G80, mohlo by to způsobit několikaměsíční zpoždění. Takhle stačí pouze doplnit G80 o čip, který bude nabízet to, co trh aktuálně vyžaduje.
Teď mě ještě napadá, že funkce potřebné pro video (např. blending) jsou v podstatě identické s funkcemi, které se používají při skládání obrazu při multi-GPU renderingu, takže by to mohlo být využito i při SLI (dosavadní čipy nVidie používaly ke skládání obrazu ROPs, tedy 3D jádro; neobsahovaly specializovanou jednotku, která by byla vyhrazena pouze pro tento účel). Ale to už je trochu divoká teorie, i když neříkám, že by se mi takový přístup ze strany nV nezamlouval.
Co takhle tohle?
Z pohledu nVidie a jejiho obriho jadra se nV rozhodla oddelit vse nepotrebne od hlavniho cipu, aby tak vubec dokazala vtesnat do hlavniho jadra vypocetni jednotky pri rozumne vyteznosti. Nepotrebnym myslim hlavne casti, ktere nepotrebuji byt z hlediska lateci primo na cipu a staci jim tak externi sbernice. Realne bych to videl na kompozitni engine pro SLI + vystupy + nejake dalsi veci, ktere zatim nevime. Take velikost toho "sekundarniho" cipu se mi zda pomerne velka.
Do grafickych karet moc nevidim, ale napadla me mozna silena (nerealizovatelna) myslenka: na sekundarnim cipu pocitat AA (treba z vice karet v SLI) by asi neslo ze?
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Vsimnete si oznaceni, G80-300. Tri high-end SKU, ze by?
No tak, ze bych to trefil? Ukazka z FW 96.89
Citace:
NVIDIA_G80.DEV_0192.1 = "CompoTech GeForce 8800 GT"