Hou hou uz sa mi to podarilo nakopnut, hlasi sa to ako XTcka To som nevedel ake ma tato karta skryte moznosti v 3DMarku 2003 mam 6473 bodov co jest asi o 900 bodov viac ako v pripade verzie PRO :lol:
Printable View
Hou hou uz sa mi to podarilo nakopnut, hlasi sa to ako XTcka To som nevedel ake ma tato karta skryte moznosti v 3DMarku 2003 mam 6473 bodov co jest asi o 900 bodov viac ako v pripade verzie PRO :lol:
Este malickost ked mam jadro R350 a po flashovani my napise R360 je to normalne :roll: ???
Ahoj.
Mám dotaz.Koupil jsem si ati saphire r9800 pro.
A chtěl bych se zeptat na možnosti flashování biosu když jádro je r360 ale paměti mam podle specifikace jen do 350Mhz(700 ddr) samsung na 2,5 V.
1.Pokud flashnu bios nezničim ramky z důvodů vyšší frekvence?
2. kde stáhnu vhodný bios ?
???
Mam Asus a7v600 , athlon xp1800 z 1533 na 1910 Mhz , 512 MB 333 ddr.
koupený silencer na ati + pasivy na paměti.
Mnohokráté děkuji za odpověd.[/b]
Vhodny bios stiahnes -------- Skus pozriet FAQ a tam mas odkazy na stranky s biosmy stiahny si vsetky mozne na XTcku co najdes
A tie ramky to je dost hovadina - vsetko sa da pretaktovat len potrebujes dobre chladenie napr: Artic cooler ...
Daj si vyhladat slovo ....drdflash.... najde ti jedneho typka co napisal cely postup k Flashnutiu ATi
cau, mam dotazek..
muzu flashnout na R9800SE 256bit (pameti samsungy 3,3ns) bios z PROcka (samsungy 2,86) - samozrejme pokud karta zvlada takty 380/340 ?
nevadi ze sou jiny ty rychosti (timing)
podle myho nazoru by to mozna jeste melo trochu prïdat na oc moznostech nebo/a vykonu karty
diky
nemuzes protoze by si nejdriv musel udelat hw mod aby si tam mohl flashnout ten bios z ferovyho pro/XT, protoze tam vlastne softem odviras dalsi pipky a tim biosem by si je neodevrel bez toho hw modu.Citace:
Původně odeslal c0nf?
ale s tim nesouhlasim ! ;)
divej, tim biosem PRO/XT sice neotevru dalsi 4 pipky, nicmene nic nebrani tomu, abych mel dal omegy a softmod. aspon co vim, tak lidi na zahranicnich forech o tom pisou, ze uplne v pohode, ze to jde. a ze to udajne udela NECO s casovanim pameti, ale zajima me, jestli to neva, ze na karte sou 3,3ns a na PRO 2,8ns.
jo zapomnel sem jeste dodat k tomu preflashnuti, ze hlavne u SE->PRO to zvysuje vykon a (udajne) propustnost pameti, no a v neposledni rade ze pry to jde vic OC. to me zajima :)
mno takhle to fungovalo u otvirani 9500 na 9700 takze sem myslel ze podstata je stejna :oops:
zkus a uvidis :wink:
to je fakt, puvodni bios si radsi zazalohuju. tusim parametr "-s" ve flashromu. jeste ze mam doma S3 Virge 2MB PCI, vzdycky se hodi ;D
CHtel jsem se zeptat na flashovani SAPPHIRE x800pro VIVO-chtel jsem se zeptat, kde najdu vice informaci-nebo neni tu nekdo, kdo by me s tim pomohl spon pres net? (1,5roku sem byl u nVidie, a posledni catalysty co sem mel doma byly tusim 4.3 ...........:-)) diky
OMG, vo FAQ mas presny postup, dalej tu mame niekolko threadov len s touto tematikou, atd... :roll:
sorry su slepej-sem to prehlidl.Citace:
Původně odeslal sisi
Po precteni celeho tohoto Threadu mam otazku
Mám Hercules R9500PRO (3Dmark01-11741 3Dmark03-3371)
na EPOX8RDA3+ Barton 2600+@3400+
a chtěl bych z této karty vytáhnout maximum, protože určitě ještě má nějaké rezervy.
Co jsem se docetl, tak softmod se da udelat i preflesovanim BIOSu od vyssi modelove řady, zkoušel to už někdo s R9500pro. V mém případě bych použil BIOS z R9700pro. Má to vůbec cenu nebo stačí jen otevřený BIOS na R9500pro a přetaktovat kartu?
Pokud vlastníte tuto kartu, uveďte dosažené výsledky v 3Dmarku.
Diky všem ;D
Neviem co myslis pod "softmodom" v pripade R9500Pro... 8 pipes uz mas a so 128bit memory busom nic nenarobis. Imho Ti staci odomknuty BIOS a taktovat z windows, prip. zobrat BIOS editor a upravit si nasledne clocks v BIOSe samotnom. Co sa tyka vysledkov z 3DM, do tohto threadu nepatria a mame tu na fore extra sekciu urcenu len benchmarkom...
Podarilo se nekomu tady prefleshovat Sapphire 9600 XT FB biosem se zmenenym taktovanim? Moje karta jaksi nic nebere a nevim proc :?. Ani upravenou zalohu svyho vlastniho biosu, o pokusech nacpat tam biosy z jinejch karet nemluve.
Nemate tady nekdo zkusenost s flashovanim biosu na kartu v mem podpisu, kterej se vam osvedcil? Chtel bych zvednout takt pameti, ale otazka, jestli se mi to podari biosem :roll: dikec
To by me zajimalo taky??? ....protoze jestli se nepletu, tak orig. chladic je na 9800Pro prilepenej a nechci to tam pak zbytecne lepit zpatky.....Citace:
Původně odeslal Levis_X
nejlíp to poznáš tak že ten chladič z jádra sundáš jako jsem to udělal dnes před tím než jsem nainstaloval silencera a ejhle čumim na to a ono je tam R360 i když mi soft psal R350...mno hodil jsem tam XT bios a fakčí to jak namydlený ;D jádro zvednu z původních 420 na 450 :DCitace:
Původně odeslal Capi
EDIT:jo a ten chladič tam fakt přilepenej není... :!:
Prosííím Help Měl jsem ATI radeon 9100
No a na něj sem měl prográmek Radeon9100Flashv11a.exe
Ten si udělal svou bot Disketu s ní sem si stáhl bios s Grafiky a ten následně upravil ve Win prográmkem BiosEdit.exe
No jenžě ouha ten prográmek Radeon9100Flashv11a.exe
podporuje jen Ati do 9100 a mou 9550 už ne potřeboval bych stejný prográmek ale s podporou těch vyšších karet od 9200!!
Nemůžu ho nikde najít a ty prográmky na začátku mi nějak nejdou! prostě to neumím, sem asi levej ;D
Potřeboval bych si ten bios stahnout ze sví karty a pak ho upravit a flashnout ho zpět! Pomůže mi někdo?? PLS.
Třeba podrobný návod pro blbý by se hodil ;D
no tak problém vyřešen prostě co si clověk sám neudělá to nemá!!
aRia
Hou hou uz sa mi to podarilo nakopnut, hlasi sa to ako XTcka To som nevedel ake ma tato karta skryte moznosti v 3DMarku 2003 mam 6473 bodov co jest asi o 900 bodov viac ako v pripade verzie PRO
Pentium 4-2660MHz>3140MHz OC, Gigabyt Titan667, 2x256MB DDR 333Mhz CL2.0, ATi Sapphire Radeon 9800Pro Flashnuta na>9800XT 128MB, Audigi 2, 80GB HDD, HP-LCD 17", Logitech MX 310, DVD Pioneer 120 slot-in
Kterej jsi tam dal prosimte bios
kua tak sem si stahl ten bios edit a pri nahrani biosu kdyz ho chci editovat to hodi eror
Označení chyby:
AppName: biosedit.exe AppVer: 1,0,0,1 ModName: biosedit.exe
ModVer: 1,0,0,1 Offset: 00001718
nevíte vo co go??? ;D
PS: bis má formát BACKUP.BIN
Tak pouzi iny BIOS editor... vo FAQu je ich niekolko nalinkovanych.