Nee..mam je furt. To je lepsi je preinstalovat??
Printable View
to nebolo teba ale mtexovi, ale nevadí :)
mno, pokiaľ nemáš pokles výkonu na 1/3 a pod. tak sa tým nemusíš zaoberať ;)
2crux: je to mozne, ja som stare po 7900 len odinstaloval... som si povedal, ze vzdy to fungovalo a mozno tam bol problem...
teraz ked som daval tie 97.44 od msi tak som v nudzovom precistil aj registry...uvdim, dnes ju musim podusit v oblivione alebo combatovi (len niektore mapy)
ak nepomoze, tak reinstal win ...mozno este skusim tie 100.95 pre win XP
Furt se kocham tim co ta karta dokaze vyrenderovat!!:) To uz je fakt pokoukanicko:)
Jen tak na ochutnavku: ..
http://img440.imageshack.us/my.php?image=racewn0.jpg
http://img337.imageshack.us/my.php?image=gtec0.jpg
..vytipany ze hry (1280x1024 +FULL detaily) a bezi to naprosto plynule..fraps ukazuje 55fps!:)
To mozna ano..ale za prve pochybuju ze to poleti takhle rychle a za druhe obe zminovane karty jsou cenove vys nez GF8800.. Podle me tato karta patri do kategorie "vyssi mainstream" od chvile kdy cena poklesla pod 10000,- ..
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...CnVidia%5C7800
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...%5CATI%5CX1800
G8800
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...th_order=Price
v podste sú dnes 2 možnosti X1950Pro alebo 8800 :)
a čo tak niečo takéto:
1280x1024, max. detaily, HDR, 4xS, TSSAA, 16xAF:
http://img517.imageshack.us/img517/226/tdu5nf2.th.png
;-)
Zdravim, do novej zostavy mi nakoniec putovala MSI 8800GTX...cudoval som sa preco ma defaut takt 610, 2000, no vsimol som si dnes na krabici z karty, ze je to OC Edition...tak fajn, no aj tak by som ju chcel testnut ako ide taktovat, no rad by som najprv pridal napatie na chipe karty, ale akosi to neviem nikde najst, ani v biose ani v utilite nTune, nevite niekto kde to najdem?....Co som pozeral na predvolene mody oveclokingu v control panely tak ten najvyssi (Commander) ma frekvencie az 671, 2100...fuuu, neni to nejak vela?...Ten VGA voltage je napr. v utilite Dual Core Center, no tam akosi nefunguje, taktiez tam nefunguje par inych veci(prepinanie na taktovani dosky, zvys. ot. ventilatorov...atd)..poradte
2 radone: u nvidia karet (alespon co znam 6, 7 a 8xxx serie) nikdy neslo menit voltaz pres soft, jedine upravit PCB (pencil mod, vodivy lak, preletovani odporu apod.). to same plati pro 8800.
Vůbec neni pravda. Nqa všech kartách na bázi NV40 šlo měnit voltáž úpravou biosu, a když někdo chtěl ze svý 6800LE třeba udělat 6800ultru, tzn přetočit jádro třeba až k 450mhz, musel to udělat, protože default voltáž LE je 1,1v a ultry 1,4v. Jinak nastavit lze až 1,5v. A na OC to bylo opravdu dost znát. U jedný LE jsem se s jádrem dostal na 345 bez
toho a potom na 430. A podobně tu fungovalo na všech GF6/7 kartách, G80 to musí umět taky, spíš ten bios ještě nikdo moc do hloubky neprovrtal.....
no na GF78 to ide už iba z 1.4 na 1.5...
a u GF79 tuším ani to
potom už iba HW...
ale na GF6800 to išlo celkom v slušnom rozpätí...
Zdarvim, nainstaloval som najnovsi ovladac 97.94 na MSI 8800GTX a akosi mi to nejde teraz v nTune vobec taktovat, takisto ani v DualCoreCentre nie....Nemam ani Control panel, ten som skusal najst niekde na nete, no nepodarilo sa. Mam zvlast nainstalovat Control panel z original CD?...
ja mel 6800GT a nejak jsem nepotreboval menit napeti, tudiz jsem si toho nevsiml. LE a Ultra ale mela stejne pcb, pouze mirne orezana (vypnute jednotky) s jinym biosem...tam to slo, az na detaily to byly temer identicke karty, pokud se nemylim. Jenze 7900 a 8800 rady maji svoje vlastni pcb, kde napeti ti neurcuje bios, ale soucastky na pcb. A i kdyby to slo, me by asi nebavilo flesovat bios abych mel o par fsb mozna navic, ztracet zaruku u karty za 15t, kdyz za rok je tu karta 2xsilnejsi. U levnejsich modelu bych do toho samo sel, ale neslysel jsem o nikom, kdo v pripade naflesovani spatneho biosu kartu dal do puvodniho stavu. Rad se necham poucit, pokud mate nejake informace. A dalsi vec - nemuzes zvedat voltaz kdyz tam nechas chladice co tam jsou stock. Uz tak to topi az az. To bych tam nacpal alespon vodu abych to neupekl. Dalsi investice, dalsi cas a adrenalin pri montazi...jenze kdyz uz neco udelat, tak poradne. A ne jen prevoltovat a za rok se divit ze karta uz nejede.
"ja mel 6800GT a nejak jsem nepotreboval menit napeti, tudiz jsem si toho nevsiml. LE a Ultra ale mela stejne pcb, pouze mirne orezana (vypnute jednotky) s jinym biosem...tam to slo, az na detaily to byly temer identicke karty, pokud se nemylim."
No, to se bohužel velice pleteš. 6800LE,XT a 6800 maj stejný PCB. 6800GT má jiný a 6800Ultra má taky jiný (dvojitý napájení). Ale jádro maj všechny stejný a pokud sedne i typ pamětí (nesmíš nahrát GDDR3 bios na kartu s GDDR1) tak jsou biosy i navzájem kompaktibilní. Tvá 6800GT má napětí 1,3v, kdybys jí vrazil 1,5, určitě by se ti zvedlo OC. To právě řada 7800 má stený PCB a 7900 taky. Nicméně voltáž zde jde taky SW měnit, jen zde nejsou takové možnosti. U radeonů to jde dokonce měnit za chodu a v mnohem větším rozmezí, takže pořád nechápu, proč by něco takovýho na G80 nemělo jít.
lebo sa na niečom šetrilo ? ;D
2DOC_ZENITH: aha, dik za doplneni informaci. Idealni byly atiny, treba na X1900XT (dle vlastni zkusenosti) slo sibovat s voltazi dle libosti a svedomi...nicmene prochazel jsem XS forum, 8800 rady opet jenom Vmody, nekdo zkousel vymenit hodnoty v biosu, ale nemelo to na realnou hodnotu zadny vliv. Taky si myslim, ze by to pres soft ci bios "jit mohlo", ale vse nasvedcuje tomu, ze uz dve generace to "nejde". Skoda. Treba nas priste necim prekvapi. Takove "Forceware High Voltage 110.35" by se hodily.
Za povsimnuti hlavne stoji verze driveru ;)
Příloha 3448
Obe firmy se pripravuji na prichod R600. NV zbroji novyma driverama a pripravuje 8800Ultra, ktera uz je potvrzena a je soucasti novych FW158.16, ktere budou zrejme jako prvni drivery s podporou 8800Ultra. Navic kdyz pricteme az o 30% lepsi vysledky v 3DM, tak se mame na co tesit. Jenom doufam, ze nezjistime, ze to bylo na ukor kvality. Nebylo by to prvne...
Test CellShadingu na 8800GTX s novyma FW z Fudzilly:
Citace:
In Cell shading the 97.92 does the job in 682,3311 msec and scores 403,3983 GFlop/sec. The same card, still clocked at 575 MHz for the core, but with the 158.16 drives now performs the same task in 584,9589 msec and scores 470,5480 GFlop/sec.
The third scenario included an overclocked G80 card clocked at 700 MHz, what can easily be the clock speed of G80 Ultra and the job was finished in 496,1952 msec and the card scored 554,7236 GFlop/sec.