NEC 2510A - 8x write - ake media? no.2
Na ktore media sa s touto mechanikou da 8-rychlostne zapisovat?
ARITA DVD-R 8x
TRAXDATA DVD+R 8x
- zapis mi dovolilo len 4x.
Medianca DVD+R 8x
- povolilo zapis 8x.
Arita DVD-R 8x - vyrobca Ritek - nejde nielen mne na tejto napalovacke
Traxdata DVD+R 8x - ze nejdu ma prekvapilo - ale vyrobca je opat Ritek - tak mozno preto...
Medianca 8x su velmi lacnejsie a idu - podla ceny som myslel si msylel ze nie su moc kvalitne - ale netestoval som - vyrobca Optodisc Technology
Neskusal som:
Memorex DVD+-R 8x (CMC Magnetics Corp.) - snad pojdu
Memorex DVD+R 4x (Ricoh) - snad by mohli ist az 8x
Verbatim DVD+R 8x stal ludovych 56SK... 2-nasobna cena za Verbatim DVD+R 4x. Preto som ich zatial neskusal.
Ma niekto aj svoje osobne skusenosti? Tato mechanika sa riesila snad 1000x ohladom prepalenia firmawere, ale nenasiel som ani jeden thread na temu na ake media s nou ide 8-rychlostne palit - a napr. ako kvalitne.
Na stranke vyrobcu som nasiel podporu pre tieto media:
DVD-R
SONY, FUJI, TAIYO YUDEN, VERBATIM
DVD+R
VERBATIM, MAXEL, PHILIPS, SONY, RICOH, TAIYO YUDEN, TDK
Skor ma ale zaujimaju tie beznejsie (na slovensku) a aj cenovo prijatelnejsie
ODPOVED:
herma
Uživatel
Zaslal: 18. srpen 2004 11:47 Předmět:
jsem zkoušel jakési Dysany a jely OK
Pentium4 2.4C @2.9 max3.2GHz | GIGABYTE GA-IK1100 v2.0 i875P | 1GB DDR400 Kingston | Sapphire Radeon 9800Pro | SB Audigy | Barracuda7200.7+ 120GB SATA | 17" Philips 107B3 | DVD Toshiba 1612 | DVDRW NEC ND-2500A@2510
MOJA ODPOVED:
Diki. Dysan by mali vyrabat CMC Magnetics Corp. - tak isto ako Platinum alebo Memorex.
Vychadza mi to teda zatial tak ze neberie 8x media vyrobene Ritek Co. - to boli tie Arita DVD-R 8x a Traxdata DVD+R 8x.
Palit 8x by sa teda malo dat na media od:
Ricoh Company Ltd.(Sentinel, Imation,Memorex - DVD+R),
CMC Magnetics Corp.(Memorex, Dysan, Platinum - DVD+R 8x),
Optodisc Technology(Medianca DVD+R 8x)
a pravdepodobne aj Mitsubishi Chemicals Corp. (Verbatim).
Skusim sa teda zameret prave na tieto znacky. Zhodou okolnosti som vacsinou skusal medii vyrobene Ritek Co. A tom bol asi problem.
Kedze to lockly tak som vsetko podstatne presunul tam kam ma odkazaly - teda sem, lebo v podstate som sa okrem jedneho media nic nove nedozvedel. Pochybujem ze by sa tu niekto k tomu inak vratil.
NEC 2510A - 8x write - ake media? no.2
Takze, co nove?
Skusil som MEMOREX DVD+R 4x ale podla DVDINFO to nie je RICOH - neviem podla kodu kto ho vyraba, ale podla fora na cdr.cz by to malo asi byt CMC Magnetics. Zapisovat teda ide len 4x - nemile prekvapenie... Mali by by 2 typy tohoto media. Ten spravny by mal mat na obale cerveny kruh No.1. Ja ho mam vsak bez obalu, takze neviem overit.
http://www.cdr.cz/a/hardware/media/dvd/41
TRAXDATA DVD+R 4x je nastastie RICOH a aj ked nejde az 8x ale 6x zapis dovoli. Cena je tiez rozumna. Takze celkom dobra volba.
http://www.cdr.cz/a/hardware/media/dvd/155
VERBATIM DVD-R 4x ide tak ako na stranke vyrobcu pisali. Povoli zapis az 8x ! To je uplne vyborne. Cena je sice o nieco vyssia ako pri Traxdata ale zas Verbatim je Verbatim :-) . Vyborna volba. Jedine niekto na fore cdr.cz tvdil ze pri 8x zapise je na konci medium necitalne... Treba ale asi skusit.
http://www.cdr.cz/a/hardware/media/dvd/65
Memorex ani Imation 8x som nezohnal. Udajne su podla predajcu velmi drahe ??? Asi ako vsetky 8x media, snad okrem Medianca.
Skusim este Sentinel DVD+R 4x - zatial som mal len minusovy - omylom zobrany a ten samozrejme ide len na rychlosti 4x.