Re: Windows 7 (Microsoft Confirms Windows 7 for 2010)
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Tržní hospiodářství stojí taky na tom, že každá firma se samozřejmě snaží být co nejúspěšnější a vydělávat, o tom podnikání je - tvorba zisku. Já vím, že je to pro někoho tvrdé zjištění, ale je to tak :wink: Aha, takže 95% trhu je moc... A kolik je ještě "v pohodě"? Čili firmy by se měly snažit být úspěšné, ale "ne zas tak moc" nebo jim pak komouši v Bruselu začnou šlapat na krk, co?
Bereš to moc emotivně a nechápu, co tím sleduješ. Brusel je komunistickej, Microsoft všichni nemají rádi protože je velkej a ti kdo Evropskou konkurenci okamžitě neodsoudí jsou primitivové :). Za takových podmínek asi nemá cenu rozporovat tvoje představy trhu, takže vystupuju z debaty a přeju příjemné pokračování.
Ano možná ten příspěvek byl emotivní, taky jsem ho psal rozespale po ránu :wink:
Pokud se EU nelíbí IE ve Win7 tak OK, sice mi to přijde divný ale OK, BERU TO. Ale nutit soukromou firmu, aby si do vlastního produktu cpala konkurenční browsery? WTF ??? A že to k tomuto řešení směřuje, toho budiž důkazem fakt, že pro EU je pouhé odstranění IE málo... A co je tedy dalším řešením, když Windows 7 "bez ničeho" je špatně? Nu, přece Windows 7 "se vším" :-)
Ale vždyť Evropská komise vypadá že "vyhození" IE jí stačí a co chce nějaká Opera je mi srdečně jedno...
frelichl: Nepřijde mi, že by to EK stačilo, stále to vypadá, že "za optimální" považuje to, co jsem napsal :-) Ještě jednou zde dříve uvedený link, čti :-)
http://digitalne.stahuj.centrum.cz/w...rope-bez-ie-8/
Paolo: Asi máš pravdu, nějak se to rozjelo :oops:
Citace:
Původně odeslal
mic-hal
Jen tak doplnim jeste k tematu.. Za kratkou dobu bude MAC OS X s oznacenim Snow Leopard.. MAC instaluje na sve stroje zasadne a jen SAFARI
Len technicka poznamka, Aj MS ma nejake svoje stroje ???
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
EDIT: Proboha a proč by měl MS být "rozumný" a nedávat si do SVÉHO produktu CO CHCE? Windows je dílem Microsoftu, IE je dílem Microsoftu... Proč má nějaká podělaná EU spolu s Operou rozhodovat o tom, jestli si soukromá firma do svého produktu může integrovat další svoje programy?
Preco preboha mam kupovat a nasledne odinstalovavat vsetky tie sracky, co mi MS pribali k OS? MS ma monopol a ja nemam na vyber. Len na mna prosim nechod s Linuxom, alebo s tvrdenim, ze su zadarmo, tomu uz neveri ani moj 13r. syn.
Ty vidis, ze EU chce vytrieskat peniaze z najbohatsej spolocnosti na svete a ja vidim, ako najbohatsia spolocnost okrada zakaznikov (a poskodzuje vyrobcov non-OS softveru) tym, ze im "zadarmo" nabali xy aplikacii, ktore si kazdy zelat nemusi. Naozaj veris ze WMP, IE, atd. pise niekto po nociach, mimo pracovny cas zadarmo? Aj ked niekedy to tak fakticky vyzera..
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Přiznávám, že spory MS vs. Opera a další nesleduju, takže v tom případě bych se taky spokojil s variantou "bez", ale k tomu vašemu sporu o "komouších v Bruselu" a 95% trhu - úplně stejný úřad je v USA a jakmile jedna firma ovládá tolik trhu, že neumožní fungovat konkurenci, je vládou nařízeno rozdělení. Můžeme si o tom myslet co chceme, ale funguje to tak všude. Skutečnost, že něco podobnýho nepotkalo MS je jenom otázka času (a zatím peněz a různých "dohod s vládou").
Pod toto sa podpisujem.
Pokial sa nic nezmeni, tak FF, Opera, Maxton, Winap, Foobar a cela kopa softeru bude nepredajna. Lebo je tu super OS, ktory to vsetko ponuka akoze zadarmo. :mad:
edit: http://www.dsl.sk/article.php?article=7623&title=
Radsej nekomentujem.
Citace:
Původně odeslal
AmOK
Preco preboha mam kupovat a nasledne odinstalovavat vsetky tie sracky, co mi MS pribali k OS? MS ma monopol a ja nemam na vyber. Len na mna prosim nechod s Linuxom, alebo s tvrdenim, ze su zadarmo, tomu uz neveri ani moj 13r. syn.
Ty vidis, ze EU chce vytrieskat peniaze z najbohatsej spolocnosti na svete a ja vidim, ako najbohatsia spolocnost okrada zakaznikov (a poskodzuje vyrobcov non-OS softveru) tym, ze im "zadarmo" nabali xy aplikacii, ktore si kazdy zelat nemusi. Naozaj veris ze WMP, IE, atd. pise niekto po nociach, mimo pracovny cas zadarmo? Aj ked niekedy to tak fakticky vyzera..
Ano, máš pravdu, MS skutečně nedodává jen "holý OS" ale řekněme jakýsi "balíček pro základní práci s počítačem", připojíš se s tím k Internetu, napíšeš (ve Wordpadu) a vytiskneš dopis, přehraješ si DVDčko nebo MP3ky... Případně si i prohlídneš v jednoduchém zobrazovátku rodinné fotografie a popřípadě je i vypálíš na DVD, stejně jako v naprosto "základní verzi" osekáš rodinné video a vypálíš ho na DVD tak, že jde přehrát v přehrávači.
Když chceš cokoli z toho dělat na vyšším levelu, pořídíš si aplikace, které ti to umožňují...
Nemám pocit, že by například programy jako Pinnacle Studio či Nero nebyly prodejné, stejně tak to, že ve Windows lze v určité základní míře upravit fotky a v "malování" něco načmárat, nepřivedlo na mizinu výrobce Photoshopu :-)
BTW nikdy a nikde jsem netvrdil, že IE a WMP někdo dělá po večerech ve svém volném čase, nevím, kde to bereš :-)
Ale prima, zkusme druhý "extrém" - MS ti dodá skutečně "jen OS", oholený takříkajíc "na kost", nebude tam jediná byť sebemenší aplikace "navíc", všechno si budeš muset doinstalovat... Nebude tam ani nablblá Kalkulačka, ani VPN nebo RDP klient (ano, i tyto aplikace jsou dostupné v "konkurenčních" verzích a nemají s OS jako takovým bytostně co dělat), prostě NIC... Jen "holý OS"... Za sebe říkám - děkuji nechci, nemám na takové kokotiny čas :-) Já potřebuju s počítačem pracovat, ale cílem mé práce není ladění počítače a instalace všemožných pidiapmlikací na každou volovinu, já potřebuju mít počítač jako PROSTŘEDEK, nikoliv VÝSLEDEK své práce :-)
Paolo a mic-hal: Jo potvrzuju, taky mi chvíli trvalo vysvětlit máti, že to "červené Očko" je "stejnej internet" jako to "modré Ečko" co tam měla předtím :-)
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
BTW nikdy a nikde jsem netvrdil, že IE a WMP někdo dělá po večerech ve svém volném čase, nevím, kde to bereš :-)
Ale prima, zkusme druhý "extrém" - MS ti dodá skutečně "jen OS", oholený takříkajíc "na kost", nebude tam jediná byť sebemenší aplikace "navíc", všechno si budeš muset doinstalovat... Nebude tam ani nablblá Kalkulačka, ani VPN nebo RDP klient (ano, i tyto aplikace jsou dostupné v "konkurenčních" verzích a nemají s OS jako takovým bytostně co dělat), prostě NIC... Jen "holý OS"... Za sebe říkám - děkuji nechci, nemám na takové kokotiny čas :-) Já potřebuju s počítačem pracovat, ale cílem mé práce není ladění počítače a instalace všemožných pidiapmlikací na každou volovinu, já potřebuju mít počítač jako PROSTŘEDEK, nikoliv VÝSLEDEK své práce :-)
Tvoje predchadzajuce prispevky a prirovnania skor navodzuju dojem, ze tie pridavky od MS su vo win zadara, preto som to tak formuloval.
Preco by mal byt holy OS extrem? Bol by to velky problem 1ks DVD s holym OS za 2/3 terajsej ceny windowsu a 1CD za priplatok 1/3? Kolko by trvala instalacia? Viac ako 5 minut?
Kazdy by mal moznost volby a pri uvedeni cien jednotlivych komponent na "bonusovom" CD by vznikol priestor pre predaj a vyrobu alternativ. Uz by to nebol priestor ktory si MS doslovne uzurpuje sam pre seba.
Je to tvoj PROSTRIEDOK k praci? V poriatku. Kupis si bonus CD. Ale aj VYSLEDOK moze byt pracou. Pracou ktora momentalne NEEXISTUJE. Nemusim asi pisat vdaka komu. Napisem to ale inac, on MS tu pracu vlastne robi a cena sa premieta v produkte o ktorom diskutujeme.
Priemerne PC ti dnes z objednanych komponentov zlozi firma za 20€-30€ vratane instalacie zakupeneho windowsu. Student brigadnik za babku.
Je tazko si predstavit ponuku rozsirenu o moznost origos doplnkov od MS, alebo non-MS, za nizsiu cenu?
Vitaza Kvalita/cena by urcil trh, nic ine. Samozrejme nie hned, zotrvacnost, reklama a propaganda robi svoje, ale casom by v tejto oblasti bol zakaznik pan a nie otrok povinny si kupit vsetko, co mu pribalia.
Kazdej firme ide o zisk. Pokial sa jedna firma snazi zlikvidovat druhu z dovodu maleho trhu, tak sa to da pochopit. Ale ja vidim obrovsky priestor s jedinym hracom a praktikami jednej strany z nedavnej minulosti. Ty vidis komousov v Bruseli (su to magori suhlasim), ja vidim vyscaneho diktatora v usa.
Aj to gesto s europskou verziou W7 bez IE.
Maju to v MS dobre zmapovane (aj zmanipulovane) a dobre vedia na koho strane bude vacsina uzivatelov, lebo vacsina nic ine ako IE nepozna.
A keby niekto pochyboval, alebo vahal, tak daju najest 8 nezamestnanym ludom v amerike, ake ludske gesto. :rolleyes:
Chcel by som vidiet to cislo, kolkym ludom po celom svete pracu zobrali.>:E
Nic osobne D a v i d, proste namam ich rad a pozeram sa na to z ineho uhla pohladu. ;)