-
Re: Databaze pretaktovani nVidia graf. karet
Citace:
Původně odeslal
maniak
Jojo, veď to je jasne... Čo môže byť horšie jak vidieť monitor offline počas vianoc :D ...
OC biosu sa nechystam robiť aj keď som zvedavy ak sem potom postneš čo to dá ... ake tam maš teploty pri 750/2200 ide to stabilne ? Neni rozhadzany obraz, resp. nerobi to artefakty ? Keďže tam maš stock Inno3D tak by mi to S1 podla všetkého mohla utiahnuť :P samozrejme chladena AC Turbo Modulmi ... no skusim, ale asi až zajtra...
Nie 750*2200 je max co som dal ale nieje to stabilne do 5 min to zmrzne, preto vravim ze az po vianociach budem skusat davat iny xladic... na default mam teploty 45/65 no tiez sa chystam na accelerero ale az v tej novej revizii 2,0 :)
-
Citace:
Původně odeslal
pulec7
Jj, jak už ti kluci řikali pravděpodobně zdroj, noname neudrží dlouhodobě výkon blížící se jeho specifiku, takže 350W noname většinou vydrží těch skutečnejch 350W odběr jen v řadu sekund či milisekund ale dlouhodobě je nestabilní, a podle toho co píše budeš ten odběr mít cca přes 300W ve full load určitě.
Máš několik možností, buť koupit opravdu kvalitní zdroj 350-400. Nebo já jsem to vyřešil levnější 550kou od eurocase a no problemo. Ted nevim přesně typ ale je to ta jejich nejlepší edice, snad vydrží a nebudou problemy. Měl jsem na něm i nForce chipset + přetaktovanej x2 + x1950XT přetaktovanou do nebeskžch vyšin, spotřeba byla obrovska a ustal to.
Zdroj mám ČESKÝ EUROCASE 350W, a ty prý nejsou až tak velký šity, a spotřeba kterou sem naměřil při full-loadu i s OC grafikou na 606/810 tak spotřeba byla max 200W, a to je dost málo i kdyby ten zdroj zvladal max 250 tak by ta Grafika měla jít výš ne????????
-
Citace:
Původně odeslal
Candys.SLR
Zdroj mám ČESKÝ EUROCASE 350W, a ty prý nejsou až tak velký šity, a spotřeba kterou sem naměřil při full-loadu i s OC grafikou na 606/810 tak spotřeba byla max 200W, a to je dost málo i kdyby ten zdroj zvladal max 250 tak by ta Grafika měla jít výš ne????????
ČESKÝ EUROCASE zdroje bohužel JSOU až tak velký shity (vyjímku tvoří modely s OEM Fortron zdroji) ....ano, s kvalitním zdojem se obvykle dostaneš na vyžší stabilní takty, ale není to nutně pravidlem, hrajou v tom i další faktory, nicméně je to základní předpoklad.
-
Prosím potřebuji pomoc,nemůžu na kompu hrat žadne hry ,protžě po instalaci se mi vždy oběvý nějaký problém a taky video je rozmazané a jde přehrávat jen v malém okně,nevíte někdo náhodou co s tím?
-
Citace:
Původně odeslal
amundzen
Prosím potřebuji pomoc,nemůžu na kompu hrat žadne hry ,protžě po instalaci se mi vždy oběvý nějaký problém a taky video je rozmazané a jde přehrávat jen v malém okně,nevíte někdo náhodou co s tím?
1) nie, podla tohoto popisu pravdepodobne nikto nevie
2) procpak to pises sem a nezalozis si vlastny topick?
3) s mnozstvom tebou poskytnutych informacii (= mas nvidiu) sa neda zistit skoro nic.
4) aku mas grafiku? operacny system? ovladace? ...
-
Citace:
Původně odeslal
JonnZ
1) nie, podla tohoto popisu pravdepodobne nikto nevie
2) procpak to pises sem a nezalozis si vlastny topick?
3) s mnozstvom tebou poskytnutych informacii (= mas nvidiu) sa neda zistit skoro nic.
4) aku mas grafiku? operacny system? ovladace? ...
Myslim ze chlapec len tak nablind skusil :)
-
Gainward 8800GT 1gb golden sample.
Core - 733
Shader - 1833
Memory - 2150
-
sem novym majitelem gigabyte 8800gts 512 .... zbezne sem pres rivatuner (ano 2.0.6 s tim 600h "haxem") naclockoval z 650 na 750 a pameti na 2080 a v 3dmarku06 mi to udelalo rozdil asi 200b jenom ... jde o naky lock nebo co to je? setkavam se s tim poprve ... predtim sem mel 88gts 320 od bfg predtim 78gtx atd ... na tohle koukam jako z jara :)
-
Citace:
Původně odeslal
tom-host
sem novym majitelem gigabyte 8800gts 512 .... zbezne sem pres rivatuner (ano 2.0.6 s tim 600h "haxem") naclockoval z 650 na 750 a pameti na 2080 a v 3dmarku06 mi to udelalo rozdil asi 200b jenom ... jde o naky lock nebo co to je? setkavam se s tim poprve ... predtim sem mel 88gts 320 od bfg predtim 78gtx atd ... na tohle koukam jako z jara :)
zkusil bych to dat niz treba 700/2000, a uvidis. myslim ze by se to mohlo zvednout.
-
pameti mam na 2080 pisu ;) ... 700 sem taky zkousel a bylo to o 100b vic nez zaklad ...
-
A jseš si jistej, že netaktuješ jen jádro a paměti a shadery ti neležej na defaultu? Dneska se to už taktuje zvlášť. Nainstaluj si poslední drivery, poslední rivatuner a najdi si strop pro core, paměti a shadery zvlášť, pak tam musí bejt citelnej rozdíl. (pokud už teda nejsi CPU limited)
-
Asus N7600/HDT/256M:
Defaultni takt jadra:400MHz
Defaultni takt pameti:250MHz (pameti jsou ddr takze prakticky 2x250MHz)
OV:
Jadro:478MHz
Pameti:300MHz
a tet mi pls poradte :) Kdyz zvisim takt jadra tak mi nTune(utilita od nVidie) ukaze cervenou tecku coz znamena nebezpecne vysoka frekvence a je mozna porucha HW. Mam zkusit jit jeste dal? To same plati o Pamětích.
Dálle, nevyznám se moc v teplotách. Grafika má po delsi dobe max zateze cca 75 stupnu C. Vím, že to není málo ani moc, proto sem klidny ale kolik je tak hranicní teplota? Poslete pls klidne SZ at tu nevotravujeme :)
-
-
Re: Databaze pretaktovani NVIDIA graf. karet
Hele mam dotaz. mam BFG 8800GTS 512 OC. Chtel jsem ji nataktovat podle tech tvejch frekvenci. Chvilku to jelo ale pri spustenym 3Dmarku se to kouslo. Neni to tim ze mam jeste nastaveny FSB na PCI-e 110 MHz? Dikes
-
-
Citace:
Původně odeslal
jansen
VIZ PODPIS
pis konkretni hodnoty+ jaka karta, protoze podpis se ti treba za 3 mesice zmeni, a pak by tvuj prispevek zde neposkytoval tu spravnou informaci.
-
Tak tešd zkousim od zotacu 8800GT 512mb ddr3, puvodne 660/1600/930, nyni 710/1620/1020 a zatim stale jde. akorat v 3dmarku sem se dostal z 11600 )mam dlouho nainstalovany widle a predtim sem mel atinu tak asi vse nezmizelo uplne ptze se mi to zda malo) na 12400 bodu. no o 800 bodu se mi nezda nic moc.pravda 3dmark se nehraje, ale je to normalni?3dmark je 06. Jinak sestava C2D E6650@3,11Ghz, 2xpatriot 800mhz, GK viz prispevek, a MB Gigabyte p35ds4
-
Citace:
Původně odeslal
axetom
Tak tešd zkousim od zotacu 8800GT 512mb ddr3, puvodne 660/1600/930, nyni 710/1620/1020 a zatim stale jde. akorat v 3dmarku sem se dostal z 11600 )mam dlouho nainstalovany widle a predtim sem mel atinu tak asi vse nezmizelo uplne ptze se mi to zda malo) na 12400 bodu. no o 800 bodu se mi nezda nic moc.pravda 3dmark se nehraje, ale je to normalni?3dmark je 06. Jinak sestava C2D E6650@3,11Ghz, 2xpatriot 800mhz, GK viz prispevek, a MB Gigabyte p35ds4
Na tom se mi nezdá nic nenormálního. Vcelku normální nárůst skóre vzhledem k lehkému OC. Taktování není jen o frekvenci, ale velkou roli hrají i teploty. To se ovšem neřeší v tomto threadu ...
Jinak ve zkratce: vliv na skóre (=teoretický výkon karty) má teplota jádra a pamětí, použité drivery, nastavení a odladěnost OS, bios GK, a potom v neposlední řadě takty (GPU, shaderů, pamětí a PCI-E). Pochopitelně za předpokladu, že vše stíhá procesor. :-)
-
-
Ahoj, mám starou 88GTS 320MB a Accelero Extreme mám tam 700/1550/2000 a teplotu do 50 stupnu. O kolik to ještě puje nahoru, a jaká je stabilní teplota pro provoz ?
Díky
-
Nikdo ti není schopen říct, o kolik to půjde přetaktovat, každej kus HW je jinej, prostě zvyšuj, a až to začne dělat artefakty, trochu to sniž. A teplota tě nemusí trápit, pro srovnání 88GT se stock chladičem hřeje +- na 90°C, to jen tak pro představu. A teplota, při které se PC vypne je tuším 120°C, to je už ale extrém. Do těch cca. 80°C se nemusíš o nic starat, takže máš rezervu...
-
Mě to se Stokem blblo už při 80ti na 670/2G ale co jsem tam dal ten extrém tak to jede na 700/2G. Zkusím tam naložit 725/2,2 a pak budu pomalu přidávat a testovat v ATI toolu. Jinak zatím taktuju Rivou ale možná dojde i na Bios
Díky za odpověď
-
Gigabyte 8800GTS 512MB (G92)
Default core : 650 MHz
Default shaders : 1625 MHz
Default memory : 972 MHz
OC ->
Core : 775 MHz
Shaders : 1940 MHz
Memory : 1155 MHz
-