NVIDIA GeForce 3D Vision + 120Hz LCD monitor
Jak tak koukám, není tu asi ještě thread o téhle věci od Nvidie. Myslím, že si zaslouží udělat souhrn recenzí a psát sem zkušenosti jednotlivých lidí, protože z vlastní vím, že co člověk to zcela jiný pohled na věc. takže pro začátek:
Recenze:
cdr.cz
pctuning.cz
Re: NVIDIA GeForce 3D Vision + 120Hz LCD monitor
no nejsou teda nejlevnejsi.. ale jak sem cet tu recenzi, docela sem se zas namlsal, a vzpomnel na e-dimensional.. jejich cena je vo dost priznivejsi a snad krom velikosti pruzoru by se moc lisit nemusely (mozna po strance ovladacu)
spis ten moncek poresit
Akurat to mam na stole, Samsung 2233RZ a 3D Vision okuliare, uvidime, aky nazor budem mat po vikende. Najvacsiu slabinu vidim v monitore, predsa len 22" TN panel :( Jednak malo " a zly display. Neviem, ako riesit dva monitory, predsa len 24" HP je natom s kvalitou inde a mat dva monitory na stole 24" a 22" a maturovat, prepinat medzi nimi sa mi uz teraz nechce :-/
mno ja su presvedcenej, ze by to mohlo obstojne fungovat i na jinym nez 120hertzovym monitoru, teda, nevim jesi se na mnesi frekvenci tan nvidia da rozchodit, ale edimensional dou a jsou schopny produkovat 3d i na 75 .. to mam teda jen z googlu,
uz sem pro ne sel pred chvilou do shopu :), ale (nastesti) je meli vyprodany
Podle mě to stejně prodáš, protožew brejle to filtrujou a máš do každýho oka 60hz a bolí z toho hlava. Dále pak obraz nic moc + s 3D je navíc takovej tmavej + podpora v hrách. I tam kde Nvidia píše perfect je to špatný, záleží na enginu, třeba v UT3 se na to nedalo dívat. Někdy to i artefaktí protože driver to dělá tak že míst jedné kamery na scénu umístí 2 od sebe vzdálené, ale engine hry s tím nepočítá a inteligentní enginy nezobrazují oběhty co nevidíš, takže tam občas něco problikává atd. Celkově nic moc. Před lety tu fungovalo naprosto stejně.
mno ut3 sem kdysi skousel s anaglyphovejma brejlama a nebylo to nic moc, asi to nebude to prave, napriklad ale myslim titan quest, ci Left 4 dead by mohly bejt supr (L4D mela myslim nvidia i na predvadecce) - ohledne boleni oci.. nevim to chce vozkouset
mě se na tom v podstatě líbil celkem (z hlediska toho 3D) bioshock. crysis takovej průměr, fallout 3 ve většině scén taky (i když měl světlejší momenty), nejvíc ten efekt vynikl asi v civce4, ale tam je to zas úplně k ničemu. prej jsou dobrý hry na source engine, ale to tady nevedu.auta mě neberou a tak bych mohl pokračovat. ale to pálení očí a bolehlav, to je prostě meta, za kterou nejdu. si tak říkám, není toto typ produktu co by měl projít nějakou státní zkušebnou kvůli povolení prodeje, nebo to do žádné zákonem definované škatulky nespadá?
Tak ja neviem, po cca 4hodinach uz ani nevidim, ako ma bolia oci. Monitor je velmi slaby, neda sa na neho pozerat, hrube zrno, ktore si uvedomujete aj v hre. Okuliare po case tlacia, ci uz na hlave, alebo na nose, predsa len som nikdy nenosil okuliare a je to pre mna velmi rusive, nepohodlne ... A to nehovoriac s kombinaciou vecsich kvalitnejsich sluchatiek. Co sa tyka hier, je to pekne, pokial sa nic nehybe, alebo hybe pomaly, akonahle zacnete hrat nieco akcnejsie, rychle na pohyb, je to chaos, oci sa snazia zaostrit vsetko mozne, len nie obraz. To znamena, ze ostrite na postavu alebo auto a pozadie ked je v pohybe posobi strasne rozhadzane. Dalej mi vadi to, ze obraz je sice pekne 3D, ale hud je placaty, kurzor velmi rusivy, to znamena, ze pokial chcem na nieco kliknut, musim velmi zaostrit, prisposobit zrak. Pocas hrania som ho mal dvojaky (kedze som vnimal "3D") tym padom na nieco drobne kliknut znamenalo preostrit oci na kurzor a tym padom "dvojake pozadie" Tak ako to ku mne rychlo prislo, tak rychlo to aj pojde prec ...
tak sem na popud tohoto threadu oprasil anaglyphove brejle a nejakej cas s nema parim - jak titan quest tak left 4dead a je to parada, nejde to tak parit furt, ale jen skoro porad :)
V titan questu paradne zacne fungovat 3d prostredi - vetve, skaly pred ksichtem, sloupy trcici nahoru ci propasti dolu.. clovek z toho najednou fakt ma iten vnitrni pocit nejen vizualni. A co se L4dead tyce tak sem byl az prekvapenej jak se zlepsila orientace v prostoru, ale chtelo to zvyk a dobre nastaveni, ze zacatku sem to moc nepobiral. Kdyz sem je po chvili hrani pak sundal, zas sem je nasadil, pac ten rozdil byl dost velkej. A podivat se takdle pri hrani za boomera na svuj vlastni pupek je fakt ulet nejvetsi :D