FAQ - servisní menu monitorů
Servisní menu monitorů:
Zde najdete postupy, jak se u některých monitorů dostat do servisních menu. Servisní menu slouží k nastavování parametrů obrazu, které výrobce skryl před uživatelem. Pomocí těchto parametrů se dá ve většině případů zlepšit obraz (geometrie, konvergence, atp.) Pokud těmto nastavením nerozumíte, je lepší s nimi vůbec nehýbat, případně si opsat původní hodnoty (často není volba vrácení standardních hodnot), ale i zde pozor, v některých případech může dojít k nevratnému zničení monitoru! ( = nemožnost nastavit původní hodnoty).
Za jakékoliv škody způsobené použitím těchto návodů si zodpovída každý sám a činí tak na vlastní nebezpečí!!!
Aktivace servisního menu:
• vypnout monitor
• počkat alespoň 15 vteřin
• držet tlačítko jímž se aktivuje OSD menu a zapnout monitor
• využít dalších nastavení k lepšímu nastavení obrazu
• při příštím zapnutí monitoru obvykle naběhne běžné OSD menu nebo někdy lze použít tentýž postup aktivace k deaktivaci (podle monitoru)
Co lze u některých monitorů nalézt?
ADI, řada P (od roku 99, mají v menu prázdný řádek), pokročilejší nastavení geometrie, linearita, moaré, vyvážení barev; absolutně nechápu proč výrobce schovává paralelogram
KFC 1786, pouze demo ukazující co lze ladit
MAG DJ530, podařilo se zlepšit barevné podání vyvážením barev
Hyundai, pokročilá geometrie rohů, linearita, ostření, Black level... - u přesvíceného modelu V770 se nastavením Black level podařilo zlepšit barevné podání a černá se stala černou.
Co jsme zjistili v redakci (+ tipy od čtenárů - díky!):
Nokia 447ZiPlus - k dispozici je nové, přehlednější menu...
Nokia 445PRO - heslo je (snad) 0000
Hyundai DeluxScan B790 +
ADI 5P, 6P
Targa 1796
Relisys(aktivuje OSD asi v predposlednéj položke MENU zidenim na úplny spodok ponuky a držaním tlačítka dolu až kým sa neobjaví Service Menu)
všechny monitory VIEWPOINT
U některých monitorů tento postup nemusí fungovat. Proto se budu zde snažit shromaždit postupy k co nejvice monitorům.
Alternativní postupy:
AOC:
Zmáčkneme OSD (to veliké kolečko na monitoru) najedeme na zoom http://www.maxik-oc.cz/files/pictures/OCfaqMonAOC.jpg. Na této ikoně stiskneme OSD, ale nepouštíme stačí jen držet a po chvilce vám OSD zmizí. A jeto právě jste aktivovali Servisní OSD. - by Lama
IIYAMA:
Vlezte do menu -> Function -> Language a postupně měnit jazyky Svenska -> English -> Netherlands -> Svenska -> English... Po odklepnutí posledního se změní menu z modrého na černé a přibude hodně věcí na nastavovaní navíc. Pak si nastavte co potřebujete. Pak vypnout a zase zapnout monitor a servisní menu je fuč :D - by DeeKay
Tento postup bude fugovat pravděpodobně na hodně typů. Pokud ne můžete skusit toto: V menu najeďte na položku Info a podržte 10s tlačítko menu.
HP P1110:
Aby nevznikla nejaka mylka, tak se jedna presne o tento monitor: http://vitvart.wz.cz/muj_komp/000_0305.jpg
Postup je nasledujici:
pocitac bezi, monitor je vyplej, drzim tlacitko co se jim leze (prostredni) do menu a zapinam monitor, stale drzim tlacitko, pustim a zmackunu a objevi se vyzva k zadani hesla, objevi se vyzva k zadani hesla, zadam 7711 (nekdo rika ze funguje i 1177, ale me to nejede) a jsem v servisnim menu. Servisniho menu se pak zase zbavim vypnutim monitoru. - by jecnak & Totter
NOKIA 730C:
Do menu pres drzeni "B" pri zapnuti.
Zpristupni se 4. cast menu, kde lze neco malo doladit, sahnout na jas a contrast a jeste je tu polozka E2PROM-INI , ktera nabizi jen YES a NO .... to nehodlam zkouset ;D by HAVTOM
Postřehy uživatelů:
- Ten postup pro AOC funguje i pro iiyama 1451, je to totiš to samý co AOC19"
- Ti z vás kdo máte PHILIPSy tak neskoušejte postup na AOC, protože si zablokujete menu .
Pokud bude kdokoliv znát postup pro další typy monitorů (nebo bude mít připomínky), nechť to sem nahodí. Postupně budu doplňovat a promazávat.
edited by Dolby_cz ;D
K čemu jsou jaké položky ???
AOC 7A+
Většina je lehce k pochopení
ale některé se bojím zkusit, jsou to typu on/off
takže je to: SW: High 98k -> 110k
Set Burn off -> on
Set SBQ off -> on
netušíte někdo?
Re: FAQ - servisní menu monitorů
Citace:
Původně odeslal Maxik
Servisní menu monitorů:
Function -> Language a postupně měnit jazyky Svenska -> English -> Netherlands -> Svenska -> English... Po odklepnutí posledního se změní menu z modrého na černé a přibude .
buď sem lama, ale ta moje iiyama mě na to nefrčí, máte to někdo otestovaný na 17"visionmaster pro 410 ?
V těch jazycích nemám "Svenska" a místo toho mám "german" ???
ale to je snad jedno...
Citace:
Původně odeslal russianblue
Citace:
Původně odeslal Maxik
Servisní menu monitorů:
Function -> Language a postupně měnit jazyky Svenska -> English -> Netherlands -> Svenska -> English... Po odklepnutí posledního se změní menu z modrého na černé a přibude .
buď sem lama, ale ta moje iiyama mě na to nefrčí, máte to někdo otestovaný na 17"
visionmaster pro 410 ?
V těch jazycích nemám "Svenska" a místo toho mám "german" ???
ale to je snad jedno...
já mám svenska i deutsch => musíš pohyboval víc a hlavně to ZMĚNIT, ne jen na to "ukázat"!
Na to HP-čko sa skús opýtať priamo v servise, alebo na technickej podpore. Predajcovia takéto veci určite nevedia.
Servis BA: 02/5556-7256
Technická podpora (prepojenie do Prahy): 02/6820-8080
Jde "nějak" přidat barvu v servis menu monitoru HYUNDAI ImageQuest Q770?
Co se jasu týče, tak ten mám v servismenu na stupni 5 ( jas je do stupnice 7) a sten mám stažený v obyč menu na 50 %
Do menu se dostanu, je tam položka Color Control
Ale! Jsou tam přednastavené tři položky a to USER, 6500 a 9300.
otázka zní:
Jde nějak hýbat s položkama R,G,B?? je tam stupnice a při nastavení 9300 je
R:74 %
G:70 %
B:66 %
Tak že ještě relativně rezerva! Mám totiž málo barev a klasickou stupnici už na max!
jestli to sem nepatří sorry :-(
Vstup do servisního menu monitoru LG 900B.Při zapnutém monitoru zmáčknout MENU a potom zmáčknout a držet současně tlačítka jas -šipka dolů a kontrast -šipka doleva.Naskočí serv.menu s další položkou č. 12. Vypnutím se dostanete na původní menu.
Nokia 445Pro ma heslo 7711
+nastaveni rastru
+obsahlejsi korekce barev
+hromada dalsich nastaveni + blizsi informace o monitoru
Citace:
Původně odeslal
no-X
Něco na IBM P76 by nebylo? Potřebuju upravit rotaci a def. menu to neumožňuje :-(
Nevíte někdo, zda a jak se dá aktivovat servisní menu u 19" IBM C190?
Zdravím všechny,
nevíte prosím někdo, jak se dostat do servisního menu (je-li vůbec dostupné) u LCD Acer AL1917Csd?
Hledám no na netu už 2 dny, a všechny zatím nalezené hmaty a chvaty pro jiné monitory jak na potvoru u tohoto typu nezabírají. Už z toho začínám šedivět.
Abych popsal situaci proč se tam chci dostat. Mám 3 kousky těchto LCDéček a jeden z nich má oproti zbývajícím při stejném nastavení parametrů a na stejném zdroji signálu značně nižší jas. Abych dosáhl stejně jasného obrazu, mám jas u dvou monitorů nastaven na 19%, ale u toho problémového musím mít 79%. A to už se mi do 100% zdá jako velice malá rezerva, až začne časem slábnout jas, nebudu mít velký prostor jak ho zvýšit.
Monitory jsou nové a v záruce, takže problém s případnou opravu by nebyl. Nicméně bych nechtěl zbytečně ztrácet čas s pobytem monitoru v servisu, pokud bych to mohl opravit pouhým zvýšením jasu v service menu.
Zdar a sílu, dík Jožka