Canon Pixma ip5200 - vypnutí hlídání hladiny inkuostu (refill/reset)
Nevíte někdo náhodou, jak vypnout / resetovat / vyřadit kontrolu stavu inkoustu u tiskárny Canon Pixma ip5200?
Tahle tiskárna má ňákou sofistikovanou ochranu proti používání inkoustů třetích stran. Jakmile je hladina inkoustu nízká, začne upozorňovat, že dochází inkoust, nicméně tisknout lze dál. Jakmile inkoust dojde, začne zobrazovat výzvu k výměně prázdné cartrige a nechá doběhnout pouze aktuální tiskovou úlohu. Po té se rozbliká oranžová kontrolka na tiskárně a tisk neni možný. Nedá se tisknout ani po doplnění cartrige refill inkoustem, doplněná cartrige zůstává pro tiskárnu jakoby prázdná. Pomůže (snad) pouze vložení nové originální cartrige. Cartrige CLI-8 jsou asi "jednoznačně oštemplovaný" na hw úrovni. Canon tak nutí své zákazníky kupovat pouze origoš cartrige.
Trochu mě to štve, před koupí sem si tohle nezjistil. Nevíte někdo jak z toho ven? Zatim se mi nepodařilo najít řešení. Díky bobesh
Jinak co se kvality tisku týká - jsem velmi spokojen.
Re: Canon Pixma ip5200 - vypnutí hlídání hladiny inkuostu (refill/reset)
U IP4200 to pry jde (dle diskuse na czechcomputeru), osobne jsem to nezkousel, ale pokud existuji refilly, tak to snad nejak jit musi.
Co ja viem tak refilly su ale podla mojho nazoru sa ti to neoplati, pretoze origo cartridge mas za par stovak (max do 500)po:
1. s refillami nemas taku kvalitu vystupu ako z original cartridge
2.riskujes ze padne zaruka.
inac u predajcu refillou by ti mal byt poskytnuty aj nejaka utilitka na ress cipu
pixmy maju cip ktory nesleduje hladinu atramentu v cartridge ale su osobitne nastavene na urcity pocet vytlacenych stran a po vytlaceni urciteho poctu ti hlasi ze mas malo atramentu, priklad mne sa stalo ze som mal v cartridge este nieco menej ako polovicu modrej a hlasilo ze je potreba vymenit catridge
Refily jsou to nejhorší, co s tiskárnou můžeš udělat. Jestli se ti líbí, jak tiskne, tak je nepoužívej...
Už jsem to našel - návod na vypnutí hlídání hladiny inkoustu pro Canon Pixma ip 4200 a 5200: poté, co "hlídač" vyzývá k výměně barvy a už dále neumožňuje tisknout zároveň na tiskárně začne blikat oranžová kontrolka. Stačí podržet na 5 sekund tlačítko Release a na obrazovce potvrdit hlášku o odblokování funkce... Samozřejmě od této chvíle Canon za nic neručí. Jinak čipy jsou na samotných patronech a zatím se nepodařilo najít způsob, jak je resetovat. Už se je ale údajně podařilo napodobit, takže se už na ebayi prodávají celé neoriginální cartrige.
Kvalita originálních inkoustů speciálně u Canonu je samozřejmě na nejvyšší úrovni. Nicméně při použití refillů se bežně dosahuje 90% kvality ve srovnání s originálem (sytost barev, trvanlivost,...). Jenže běžný refill vyjde max na 1/3 ceny, při větším množství stojí ještě méně. Samozřejmě se riskuje stráta záruky a poškození tiskové hlavy - ještě se to ale nikomu nestalo. Cena celé tiskárny se při použití refillů vrací po cca třetím doplnění (u mě tak do třech měsíců). Při případné "nehodě" se dá vyměnit pouze hlava, což je levnější.
Všem díky za odpovědi, bobesh
2 no-X: jsem velmi nadšenej, jak krásně to tiskne
Citace:
Původně odeslal
bobesh
Samozřejmě se riskuje stráta záruky a poškození tiskové hlavy - ještě se to ale nikomu nestalo.
Vážně? :roll:
Citace:
Původně odeslal
bobesh
Nicméně při použití refillů se bežně dosahuje 90% kvality ve srovnání s originálem (sytost barev, trvanlivost,...). Jenže běžný refill vyjde max na 1/3 ceny, při větším množství stojí ještě méně. Samozřejmě se riskuje stráta záruky a poškození tiskové hlavy - ještě se to ale nikomu nestalo. Cena celé tiskárny se při použití refillů vrací po cca třetím doplnění (u mě tak do třech měsíců). Při případné "nehodě" se dá vyměnit pouze hlava, což je levnější.
To je fakt super hláška(y).
Takže, refilly svojí trvanlivostí nesahají originálnímu inkoustu ani po kotníky. Měl jsem Canon i850. Nejen, že tisk na refillech byl odstínově úplně někde jinde (žádné univerzální refilly!!!), ale po 3-4 měsících komplet fotky zežloutly. Vyhodil jsem je, ještě ani nebyly úplně prázdné.
"jen vymění hlava" - to ano, ale jenom v servisu...
"žádnej problém", no, ty co jedou na originálech se nereklamujou prakticky vůbec. Tiskárny, které jedou na refillech až příliš často. Dříve jsem na krámě refily nabízel, teď mirně řečeno, je silně nedoporučuji...
Teď mám i4200 a dávám tam zásadně originální inkousty.
Připadá mi to, jako když si někdou koupí BMW 7 a pak tam leje toluen, nebo si tam dá LPG, aby měl levnější provoz...