Re: vysoka teplota C2D E7200
1) Nahod si tam posledny CoreTemp
2) Kludne su tie teploty mozne - kolko V si pchal do toho E7200 predtym, ked islo na 3,2GHz?
1) Tak i CoreTemp 0.99 ukaze po chvilce pri Orthosu 100stupnu na obou jadrech. Jedindej rozdil je,ze tahle verze ma strop Tjunction u 105stupnu oproti 100 v minule verzi
2) Pri 3,2GHz bylo Vcore na default, tzn. 1,2V jestli si pamatuju.
Jeste dodatek....vcera, kdzy jsem to testoval...tak po chvili se mi asi "zblaznilo" cidlo pro teplotu CPU, ktery jak ve Speedfanu tak v PC Probe uakzovalo 112stupnu, ackoliv jadra mely tech 53/53. Tech 112st. tam bylo i kdyz jsem zapnul Orthos anebo i kdyz byl pocitac klidu, proste porad stejny,at jsem delal cokoliv....opravdu zajimavy...:)
Nechci to nějak tvrdit,nemám tolik zkušeností jako jiní ale domnívám se že to zvýšení teploty má na svědomí napětí CPU...u mě +0,05V = +2-3° beze změny taktu,při 2,8Ghz a Vcore default se vejdu do 55° při současnym taktu a napětí 1,33V+/- někdy i o 10° výš,když je venku vedro:confused:
To sice jo, ale preci jen, aby se pri 0,2V navic zvysila teplota o vic nez 20stupnu...to je divny...
I kdyby bylo podle tech Tvych propoctu....vychazelo by to na 12stupnu...takze bud ten narust neni linearni a 100stupnu je real nebo to proste keca..a teplota je nizsi. Pac i kdyz to ukazuje tech 100st na jadre a ja sahnu na heatsink, tak je to imo docela chladny....ale pri tom se to nijak nevykle...tak to snad sedi dobre...
mozna to zkusit vylapovat..?
Tak jsem se dostal po praci k dalsimu testovani. Snizil jsem Vcore na 1,3V v BIOSu, zvysil FSB na 422Mhz a jsem ted na peknych 4009Mhz. Teploty jader dle CoreTempu pri Orthosu max. 88 stupnu coz uz je snesitelnejsi...
CPU v LOADu max. 77stupnu...takze koupim lepsi chladic, at se procik tak nehreje a snad to bude dobry.
Ted jeste resim cemu verit vic... CoreTemp vs. Speedfan... CT ukazuje teplotu jader 88/88 a Speedfan 84/84, takze cemu byste verili Vy vic?:)
Citace:
Původně odeslal
_Tomas
To sice jo, ale preci jen, aby se pri 0,2V navic zvysila teplota o vic nez 20stupnu...to je divny...
I kdyby bylo podle tech Tvych propoctu....vychazelo by to na 12stupnu...takze bud ten narust neni linearni a 100stupnu je real nebo to proste keca..a teplota je nizsi. Pac i kdyz to ukazuje tech 100st na jadre a ja sahnu na heatsink, tak je to imo docela chladny....ale pri tom se to nijak nevykle...tak to snad sedi dobre...
mozna to zkusit vylapovat..?
No přímo se to jasně srovnat nedá,máme moc rozlišných specifik,jiná CPU,chaldiče,jinak větrané skříně,jiné zdroje tepla ve skříních a další...jen jsem chtěl nastínit že zvýšení voltáže byť nepatrně má za nasledek patrný nárust teploty CPU;)jinak ten přetakt je slušnej:o....že bych taky pořídil E7200...hm hm
A když už jsme tu u těch teplot,jaká je maximální bezpečná teplota C2D?tuším že Everest mi ukazuje 85° ale při takový teplotě by mi vstávaly vlasy na hlavě,jsem nervozní když mám nad 65°,teď teda koukám že se asi bojím zbytečně,když tobě to chodilo i jako varná konvice,výrobní proces je také trochu odlišný takže to budou mít ruzné modely jinak?nebo se dá nějaká teplota všeobecně označit jako bezpečná?