Cau pro informace kazdeho kdo chce kupovat lcd, pojdme udelat pruzkum kolik z nás má lcd bez vadnych pixelu a kolik s vadnymi.
1. Znacka + oznaceni
2. velikost v palcich
3. pocet vadnych pixelu
Printable View
Cau pro informace kazdeho kdo chce kupovat lcd, pojdme udelat pruzkum kolik z nás má lcd bez vadnych pixelu a kolik s vadnymi.
1. Znacka + oznaceni
2. velikost v palcich
3. pocet vadnych pixelu
1. compaq presario 1700
2. 13,3palců
3. 0 vadnych pixelů
1. IBM - notes
2. 12,1 palců
3. 0 vadnych pixelu
AOC LM800 18,1"
0 vadnych pixelov a 0 subpixelov
IBM notes
14,1 - 1 špatný subpixel-červený
4 ACER/BENQ
2*15 -0
2*17-0
nejaky hp notebook
okolo 100 ;D neni to for :)
No ja ted videl jedno Neovo F17 - 1 vadnej pixel ;D
Na invexu:
Hercules 17" 920DVi
- 1 vadny pixl
Jinde:
Samsung 151s - 15"
- 0 vadnych pixlu
2xDell 1702 - 17"
- 0 vadnych pixlu
- super obraz
Doma:
- zadny LCD neni :-(
MNo kua tak toto nasers cloveka co mne sa zase raz stalo !! Konecne som kupil 15" LG LM566 pridem domou zapnem a dzico setko funguje. Naraz skusim Q3 a tam je cele cierne pozadie (v menu) a co nevidim na mojom novom LG ?? modry pixel uprostred samych ciernych. Tak som ho dal dnes rano reklamovat a dali mi zaneho AOC LM520A. Je celkom fpohode az na resone time 30ms ale inak fakt pohodovy LCDak.Takze
1. LG LM566
2 15"
3. 1 vadny pixel
1.AOC LM520A
2. 15"
3. o vadnych p.
ViewSonic VX700, 17", už skoro rok 0 vadných pixelů.
cox: Oni ti to vymenili kvuli jednomu vadnymu pixelu???
myslel sem, ze jsou povoleny 4 vadny px, aniz by to bylo na reklamaci...
nekde klidne 8 :)
zalezi na vyrobci a velikosti panelu a umisteni pixelu a pripadny vzdalenosti mezi nima atd ;D
Mam debilni dotaz - vadny pixely muzou casem pribyvat?? I kdyz tam ze zacatku neni zadnej?
prave ze muzou :(
No co jsem o LCD technologiích dočetl, tak by neměly přibývat. A mohu to dokladovat noťasem IBM iP100, který používám již pátým rokem a žádný vadný pixel neměl a ani dodnes nemá !!!!!!!!!! A to byl vyroben před více než 5 lety dnes už nepoužívanou technologií. Dnes už jsou LCD displeje daleko pokročilejší a výrobci uvádějí životnost běžně 50 000 a více hodin. Vadný pixel by měla být (podle výrobců) stabilní záležitost a neměly by se množit.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Ladis: MNo kamosovi se prave asi po pul roce jeden "hezkej" zelenej objevil :(
Je fakt ze to uz je trochu starsi display (cca 1.5roku) ale myslim ze technologie je stejna
Doma LCD AOC LM500 15" -2 vadny subpixely.
Otcuv novej nb asus - 0 vadnejch
Mňa by zaujímalo, ako zistím vadné subpixely.
EIZO L365
0 vadnych po 1 roku
(niekedy ich bolo viac, ale po ocisteni obrazovky dakde zmizly :wink: )
QDI LCD LM510
15"
0 vadnych pixelov
No i to je samozřejmě možný, ale měla by to být spíše vyjímka. Ostatně co to bylo za výrobce? Ale i renomovaným výrobcům se někdy stane, že si uříznou ostudu. Nedávno na INVEXU jsem se bavil na stánku EIZO s někým od vystavovateů o možnostech nastavení barev na jejich LCD, konkrétně L565 a L685 a ejhle, při tom jsem objevil na panelu vadný zelený pixel docela bijící do očí. Toho maníka od EIZO to strašně udivilo, protože samozřejmě je na výstavu vybírali bezvadné.Citace:
Původně odeslal DeeKay
S těmi techologiemi jsem měl na mysli dnešní technologie TFT - MVA a IPS, případně SuperIPS, které samozřejmě před 5 lety ještě civilní výrobci neznali.
tohle je reklamace u hyundai
15" LCD 17" LCD 18" LCD
tmavý bod na světlé ploše N< 6 N< 6 N< 8
světlý bod na tmavé ploše N< 8 N< 6 N< 12
kombinace černých a bílých bodů N< 10 N< 7 N< 16
vzdálenost vadných bodů bílý -bílý L> 20 mm L> 20 mm L>15 mm
vzdálenost vadných bodů černý - černý
L> 5 mm L> 5 mm L> 5 mm
dva dotýkající se světlé body N< 1 N< 1 N< 2
dva dotýkající se tmavé body N< 2 N< 2 N< 3
tři dotýkající se světlé body žádný žádný žádný
tři dotýkající se tmavé body žádný žádný žádný
Mno to som kupoval v Telegrafii a tam ma foter znameho. A len kvoli tomu to spravili lebo sa dobre poznaju. A inak ten tipek v telegrafii tvrdil ze su povolene az 10 vadnych pixelof. A inak telegrafia prechadza cisto na vypoctovu techniku (pre slovakov)Citace:
Původně odeslal DeeKay
norma hovori o pocte na 1.000.000 pixelov, ale ich LCDcka maju pravdaze viac
moj: 1280x1024 = asi 1.300.000 tisic a to je 3.900.000 subpixelov a z toho si treba vypocitat kolko ich max. je v skutocnosti.
he?
a kde budem dozivotne reklamovat kossy?
a co denon?
bééééé