Zobrazit v plné verzi : Hercules Muse DVD 5.1-nefunguje ve filmech
Ondrowicz
09.11.2002, 11:33
Koupil jsem si tuto kartu k bednám Genius 5.1 H.T., ale nepodařilo se mi to rozchodit :-( (což mě překvapilo, protože jsem čekal, že tato karta bude bezproblémová). Takže teď mám tyhle 5.1 dřeváky zapojený na obyčejnou integrovanou stereozvukovku.
1)zřejmě mi to koliduje se síťovkou, protože když nainstaluju síťovku i zvukovku, tak mi nenajedou wokna (přitom není konflikt IRQ)
2)když to nainstaluju bez síťovky, tak jedou audio CD (což je pochopitelný) a MP3 z Winampu, ale nejde zvuk ve hrách a vůbec nejde spustit žádný video (napíše to "chyba 80004001 ??? )
Co s tím mám dělat, nevíte někdo?
A aspoň mi napište názor, jestli to mám reklamovat, nebo jestli je chyba např. v konfliktu chipsetu a zvukovky (nerad bych ještě platil za neoprávněnou reklamaci :evil: )
Sestava viz níže
Díky za každej názor. Doufám, že to nějak rozchodím :|
P.S. Že jsem v BIOSu vypnul AC97 Audio Codec je samosebou...taktéž jsem zkoušel čistou instalaci a furt nic :(
Glassman
10.11.2002, 15:01
zkus vyhodit sitovku, prohazet karty do jinejch PCI slotu, pripadne i zkusit jinou grafiku a hlavne, zkus ruzny verze ovladacu..
Sam Hawkens
10.11.2002, 19:29
Mozna by pomohlo v spravci zarizeni zmenit prostredky (rozsah vstupu a vystupu) - timto zpusobem to rozpohyboval jeden bizon (hlasila se v poradku nainstalovana, zvuky ve win normalne fungovaly, ale v hrach mlcela...).
Ondrowicz
11.11.2002, 11:55
Mozna by pomohlo v spravci zarizeni zmenit prostredky (rozsah vstupu a vystupu) - timto zpusobem to rozpohyboval jeden bizon (hlasila se v poradku nainstalovana, zvuky ve win normalne fungovaly, ale v hrach mlcela...).
To by mohlo bejt ono, až mi dojde odpověď z technické podpory Herculese, tak to všechno vyzkouším. :wink:
Sam Hawkens
11.11.2002, 18:18
Pak dej vedet, smatneho me to zajima... :-)
Lukoborec
11.11.2002, 18:37
Kamos ju ma taky a taky mu to neslo. Zmenil v nastaveni multimedii na pouzivat dostupne zarizeni a facha mu to v poho, tak nevim, jestli ti to pomuze ???
Ondrowicz
12.11.2002, 15:20
Kamos ju ma taky a taky mu to neslo. Zmenil v nastaveni multimedii na pouzivat dostupne zarizeni a facha mu to v poho, tak nevim, jestli ti to pomuze ???
A ten problém měl stejnej, jako já, nebo jinej?
Lukoborec
12.11.2002, 16:10
nejeli mu hry a video, po zmene mu to jede
Ondrowicz
14.11.2002, 16:34
Tak mi právě přišel mail z Herculese, žeprej mám zkusit proházet karty ve slotech a nainstalovat nejnovější DivXy, jak přijedu domů tak to vyzkouším, ale že bych nějak extra věřil, že to pomůže :?
Sam Hawkens
17.11.2002, 17:00
Ondrowicz: tak co?
Ondrowicz
18.11.2002, 12:04
Ondrowicz: tak co?
Domů jedu až v úterý večer, takže zatím nic...
Ale udělám pro to všechno, abych to rozchodil (popřehazuju karty, zkusím nový DirectX, stáhnu drivery přímo ke zvukovému čipu...) a jestli to nepomůže tak :-(
Sam Hawkens
18.11.2002, 18:24
Tak jsem tomu venoval trochu casu a vidim to na potvrzeni Lukoborcovych slov: Ovladaci panely - Multimedia - Pouzivat dostupne zarizeni - Pouzivat jen uprednostnovana zarizeni :wink:
bracha ji ma v kompu na SIS chipsetu a beha to v pohode akorat d 5.1 ma to problemy hlavne u prehravani DiVX(5.1DD) ale co se tyce DVD no feerrrrrrrr
Ondrowicz
19.11.2002, 10:17
Tak jsem tomu venoval trochu casu a vidim to na potvrzeni Lukoborcovych slov: Ovladaci panely - Multimedia - Pouzivat dostupne zarizeni - Pouzivat jen uprednostnovana zarizeni :wink:
jj, dnes budu doma v 21:30
.......................................
nejpozději do 21:31 to bude vyzkoušený ;D ;D :wink:
Ondrowicz
20.11.2002, 00:50
Tak jsem to nakonec rozchodil...ale dalo to práce a nervů.
Zaškrtl jsem ty preferovaný zařízení, nainstaloval nový DirectX a přehodil hodnotu vstupu/výstupu v nastavení karty a už to jede.
Nevím přesně, čím to bylo, ale nejspíš tím přehozením vstupu/výstupu. I síťovka mi jede, takže OK.
2ALL: Díky za rady!!! :D
BTW akorát musím dořešit dílčí problémy, např. mi ve Winampu nehraje subwoofer při přehrávání audioCD, u přehrávače Hercules Media Station je to OK, ale to mi zas tak moc nevadí - audio CD moc neposlouchám a ten přehrávač stačí. Při přehrávání mp3 ve Winampu je vše OK.
Další divná věc je ta, že mi např. při přehrávání filmů nebo ve Winampu nejde regulovat hlasitost posouvátkem, takže to musím regulovat dálkovým ovladačem od repro.
Ale co, to se nějak vyřeší, ještě jednou dík za rady (byl bych tu kartu snad rozmlátil :wink: ) a kdybyste věděli nějakou radu na ty zbylý problémy tak dejte vědět :wink:
Ondrowicz
blahopreju ;D 8) :wink: [/i]
Ondrowicz
22.11.2002, 00:40
Ondrowicz
blahopreju ;D 8) :wink: [/i]
Díky.
Nejvíc se mi líbí, že nemám žádný problémy s nehraním středovýho repráku, když hraju mp3 a podobně, protože stačí zaškrtnout Enable virtual 5.1 speakers v nastavení zvukovky a není problém ;D
Běží na vBulletin™ verze 4.0.3 Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. Všechna práva vyhrazena.