Zobrazit v plné verzi : Kvalita kopií AUDIO CD na CD-R
Na www.cdr.cz vyšla velmi zajímavá série článků, zabývajících se problémem kvality Audio-CD kopií na počítačových CD-RW mechanikách. Kdysi na starém fóru proběhla diskuse i tady. Naprosto souhlasím s autorem článku a moje vlastní zkušenosti to jen potvrzují. Není rozdíl mezi kopí vypálenou 2x nebo 16x - pokud ovšem mechanika funguje tak jak má. A stejně tak je kvalitně vypálená kopie lepší než poškrábaný originál.
Tady jsou odkazy na ty články:
1. díl (http://www.cdr.cz/a/recenze/recenze/3868)
2. díl (http://www.cdr.cz/a/recenze/recenze/3887)
3. díl (http://www.cdr.cz/a/clanky/clanek/3904/3)
pánové ze Sterea & Videa jenom potřebovali udělat reklamu pro špatně prodejné stolní hifi vypalovačky
no třeba Krashovi v autě radio nepřečte CD pálený rychleji než 4x. Taky starší věže to nepřečtou.
To je ale způsobeno mechanikou, protože nedokáže dostatečně zaostřit laser ....
8) NO jasne !!!Nektery stary veze paleny CD neberou!!!Zalezi na kvalite veze a laseru.Moje dva roky stra vez je nastesti bere,jinak bych ji sned rozsekal!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ale nekolika kamosum to neberou!!!!!Na rychlosti vypaleni tedy u tehe starsich vezi zalezi hodne!!!!! 8) 8) DJ" 8) 8)
Anonymous
05.11.2002, 11:45
8) NO jasne !!!Nektery stary veze paleny CD neberou!!!Zalezi na kvalite veze a laseru.Moje dva roky stra vez je nastesti bere,jinak bych ji sned rozsekal!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ale nekolika kamosum to neberou!!!!!Na rychlosti vypaleni tedy u tehe starsich vezi zalezi hodne!!!!! 8) 8) DJ" 8) 8)
Ale, ale - to neni starim veze - vysokou rychlosti paleny cedecka nebere napr. ani Marantz...
Pavel (Kenny_Sky)
06.11.2002, 00:09
No tak sem si to přečetl.... ;D ;D ;D to si dělaj kozy ne? ve S&V 8-) lidi ještě že to nesleduju...stačí když vím....že ta kopie se lišímaximálně časovým posunem....a to mě nevymluví ani Pán Bůh 8)
Mikhaill
06.11.2002, 00:16
2 Dorf: Marantz CD6000OSE precita 32x napalene CD-R a 24x CDRW a viac som neskusal.
S autoradiami je to nejake divne.Zatial vsetkym co maju CD v aute nejde 4x+ len menej 2x 1x :o (Kenwood,Pioneer,Sony a este nejaky hongkong...)
Anonymous
06.11.2002, 07:56
2 Dorf: Marantz CD6000OSE precita 32x napalene CD-R a 24x CDRW a viac som neskusal.
S autoradiami je to nejake divne.Zatial vsetkym co maju CD v aute nejde 4x+ len menej 2x 1x :o (Kenwood,Pioneer,Sony a este nejaky hongkong...)
Model, na nemz jsme to zkouseli, byl 2 roky stary.
2Mikhaill: já mam s autorádiama jen dobrou zkušenost. Švára je prodává, takže jsme odskoušeli nespočet značek (včetně těch který zmiňuješ) a modelů a všechny hráli v pohodě 24x pálený CD. Možná záleží i ny vypalovačce. Mp3 pálim dokonce 32x a autorádia to berou ....
2Mikhaill: tak mám zkušenost že autorádia vezmou i víc než 4x. Např. SONY CDX-MP30 vezme CDR16X a MP3 min 10X(CDRW).
U ostatních značek nevím, ale sony jede gut.
Ale, ale - to neni starim veze - vysokou rychlosti paleny cedecka nebere napr. ani Marantz...to co to placas mu marantz bere vsechny cd co sem kdy vypalil i ty co jiný nevzali krome cd-rw !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Model, na nemz jsme to zkouseli, byl 2 roky stary.jo nas model je starej možná ivíc jak šest let
S autoradiami je to nejake divne.Zatial vsetkym co maju CD v aute nejde 4x+ len menej 2x 1x :o (Kenwood,Pioneer,Sony a este nejaky hongkong...)sem palil 40x pro sonaka xpload a na cdrw a vse precte uplne skvele sem se divil že vzal to cdrw no za 10000,- by to melo přečíst i moji podrášku ;D
Glassman
07.11.2002, 18:44
2fabsa: nemyslis ze tve nosne myslenky by se dali vmestnat do jedineho postu? :roll:
40x audio a v compu, ve vezi, prenosnejch prehravacich uplne bez problemu. vim, ze reknete, ze je to prasarna 40x audio, ale kdyz to funguje :lol:
A 24x RW? :o
Ale povedal by som, že v podstate mal autor na cdr pravdu...
Je to digitálny formát, tak keď sa skopíruje presne 1:1, tak by mal hrať rovnako...
Ibaže by pri veľkej rýchlosti pálila vypalovačka rozmazané pity... :wink:
BTW, oni tam nerozoberali, či to nejaká veža, alebo autorádio prečíta, ale či je zvuk rovnaký na lisovanom a pálenom (pri rôznych rýchlostiach) médiu...
salwator
11.11.2002, 21:49
S clankami ktore boli na cdr na tuto temu absolutne suhlasim, a dost som sa pobavil jak niektory ludia silou mocou brania originaly. Myslim si ale ze po poslednom clanku uz nemali tromfy...
Nevím jak vaše autorádia ale můj novej Pioneer hraje naprosto bez chyby audio CD napálené 40x 8)
bere i blank nebo používám Verbatim, SilverCircle všechno pálím na max a nemám žádnej problém ;D
To je porad dokola. :wink:
Nejvic zalezi na tom, kdo vypaluje. Kdyz to smazi bambula on the fly a na media za 8k tak to mohu klidne poznat i ja.
Ale kdyz to smazim ja, tak to nepozna ani netopejr!!! Na to vemte jed!! :-D
JA ti dam bambulu. Palim na Gigamaster.Bez obalovy za 6,90Kc, palim 40x, 1:1 a taky by jsi to nepoznal ani kdyby jsi se zblaznil.
Sam Hawkens
21.11.2002, 19:18
Muj audio cd player Teac cte pouze max. 4x palene a pouze se stribrozelenym povrchem.
JA ti dam bambulu. Palim na Gigamaster.Bez obalovy za 6,90Kc, palim 40x, 1:1 a taky by jsi to nepoznal ani kdyby jsi se zblaznil.
No a prave kvuli takovym borcum jako ses ty, jsem pro jistotu napsal do sveho prispevku sluvko "MOHU" 8)
Btw. Preju hodne stesti at to prehrajes i za 2 roky :-)
Běží na vBulletin™ verze 4.0.3 Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. Všechna práva vyhrazena.