Zobrazit v plné verzi : Audigy ve Windows98SE
Nemate s tim nekdo zkusenoti? Vsechno funguje, problem je ze jakmile spustim hru ktera podporuje EAX tak se hra neuveritelne trha, primo se zastavuje. Nejmarkantnejsi je to V demu NFSHP2, pokud dam Audio mode STEREO jede bez jedineho zaseknuti. Stejne tak Mafia. Na Creativu jsem nove drivery nenasel. Neco musi byt spatne. PC je P4 1,8A , P4B 533, 512MB DDR. Díky za kazdou radu.
Nove drivery ani nenajdes,protoze Creative uz kdysi psal ze nove ovladace budou pouze pro Win2K/XP,jestli se ti to trha a si si jisty ze tvoje zvukova karta neni sdilena s necim jinym,tak se obavam ze jedine reseni je prejit na XP pripadne Windows 2000.Mohlo by si mozna zkusit taktnout jeste procesor,ale to asi nepomuze :wink:
Ja by som skor povedal ze kupit normalnu zvukovku ;D
: PRASoR :
29.10.2002, 00:14
.... no je to proste neuveritelnej srackus, uz me malem z tech posahanejch vovladacu chytnul rapl a malem sem si rozkopal novyho chiefteka, kerej za to ani nemoch ;D .... nejlepsi vovladace bych rek, ze najdes na origos zelenobilym cedecku (predtim bylo modrobily) .. nicmene creative vydal este novejsi, je to jakasi kumulace Live/Audigy spolecnych driveru, ale je to neskutecna vykurwenost, pac to sou zrovna jenom WDMka a ty neni moc radno instalit do 98SEcek (lepsi VxD) alebrz sou pro gameseni proste nepouzitelny :evil: .... takze uz se tesim az tuhle svinku vyfakuju ze svyho kompu ....
Diky za rady hosi. Ja mam nainstalovane dva OS W98SE a XP. V XP to jede normalne. Ale ja chci at to funguje i ve W98. Takze asi budu muset sehnat ty starsi VXD drivery. Jinak jsem s tou kaartou spokojeny. Nevim zda jine karty maji takovou podporu ve hrach. A ty EAX efekty se mi zdaji super, hlavne DREAM a time scaling. Mozna to umi i jine zvukovky, ale to ja nevim :)
Jakej je rozdíl mezi VxD a WDM drivery? Já scháním nějaké nové pořádné drivery pro SBLive! řady 5.x.x pro Win98, ale bohužel...
Ing. Dusan Buda
30.10.2002, 18:09
Nazdar chalani,
Ja som mal podobny problem s touto istou zvukovkou. Mam original prilozene CD (modro-biele), ktore obsahuje drivery s datumom 18.03.2002 a na internete (www.creativelabs.com) su najnovsie drivery s datumom ovela starsim. To CD je blbe z toho dovodu, ze ak spustis rovno subor setup (alebo sa Ti CD spusti automaticky) ponukne Ti instalaciu softwaru alebo aj driverov. Ak to vsetko odklepnes tak sa spusti instalacia a program bez toho ze by sa Ta opytal aky mas nainstalovany system zacne instalovat WDM drivery. Po instalacii vyzera vsetko O.K. Nemas tam ziadne hardwarove ci softwarove konflikty. Ale ked si spustis hru, tak je to strasny shit! Vsetko je spomalene a trha to ak zapnes EAX.
Musis vlozit instalacne CD a ist rovno do adresara Audio\Drivers\ a tam spustit jediny EXE subor ktory sa tam nachadza. Vola sa to nejako CTxxx.exe (neviem presne lebo to CD teraz nemam pred sebou). Po spusteni tohto suboru sa Ta opyta ci chces WDM alebo Vxd drivery. Daj VxD a ked prebehne instalacia (trva dost dlho nedaj sa zmiest ze sa Ti zasekol pocitac) tak Ti pojde vsetko pod Win98SE uplne v pohode.
Pokial som toto zistil tak som stratil za kompom asi tyzden zivota ...
Majte sa pekne !
Pane Inzenyre - funguje to opravdu skvele, ted uz ta zvukarna jede lip v 98ickach.nez v XP :D jsem vasim dluznikem :)
: PRASoR :
31.10.2002, 21:59
2 Ing. Dusan Buda: .... no moh ses zeptat rovnou a usetril bys ten promrhanej tejden ;) ;D ....
.... jinak VxD sou vic "vyladeny" pro multimedia a gamesy (uplatneni a vyber jenom v 98 ), kdezto WDM (automaticka instalace v ostatnich OS) je vobyc "bezkonflikne behajicne vypadajici" certifikace, takze vlastne musis stejne zkusit jakze to s tou danou verzi vovladacu vubec bude fsechno behat .. ;D .. sunky zapraskany ....
2 Ing. Dusan Buda: .... no moh ses zeptat rovnou a usetril bys ten promrhanej tejden ;) ;D ....
.... jinak VxD sou vic "vyladeny" pro multimedia a gamesy (uplatneni a vyber jenom v 98 ), kdezto WDM (automaticka instalace v ostatnich OS) je vobyc "bezkonflikne behajicne vypadajici" certifikace, takze vlastne musis stejne zkusit jakze to s tou danou verzi vovladacu vubec bude fsechno behat .. ;D .. sunky zapraskany ....
;D
je zajimavy ze me se to netrha a ani nevim tkery jestli vxd nebo wml tam nainstalovasl. Jak to zjistim ?
je zajimavy ze me se to netrha a ani nevim tkery jestli vxd nebo wml tam nainstalovasl. Jak to zjistim ?
Taky jsem nevěděl, ale teď už vím, že mám nainstalované VxD. ;D A je to lepší, i při přehrávání MP3. Dříve sem míval problémy s tím, že se automaticky nezapnul můj oblíbený efekt Concert Hall. A teď naprostá pohoda. Touto cestou musím panu ing. Dusanu Budovi také poděkovat. Jen houšť takovýchto poznatků. Velmi cenná informace.
tohle se už řešilo dávno i na starém fóru, osobně ve win98se instaluji VXD ovladače pouze pomocí Ctzapxx.exe , pak si doinstaluji pouze surround mixer, instalace je taky o hooodně rychlejší, podobně to dělám i ve winxp, i když pouze kvůli té rychlejší instalaci
Běží na vBulletin™ verze 4.0.3 Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. Všechna práva vyhrazena.