Zobrazit v plné verzi : Sblive+Creative 5300=chrčivá hudba
and35rew
18.10.2002, 20:50
Zdravím,mám netypický problém-nevím,jestli to tady někdo probíral,ale potíže sou následující: Při jakémkoliv zvuku(MP3,wav,audio CD) v reprácích chrčí,že nejdou vůbec poslouchat. To by nebylo nic nezajímavýho,ale když vytížím procesor(zapnu plug-in ve winampu nebo něco podobného),tak je zvuk bez jediné vady ??? Vyzkoušel jsem několik ovladačů, kabely,proházel kartu PCI slotama, s žádným zařízením nemá společné IRQ. A dělá to pořád a pořád stejně. Nevíte co by to mohlo byt za problém? A řešení?
A jaky mas chipset? Neni to nahodou Via KT133A?
whow
a co treba preinstalovat wokna??
to taky obcas pomuze nebo to nech projet tim softem co je od zvukovky ta co kontroluje jestli tam nemas nejaky neresti
ja mel teda jinej problem ale ten soft na zjistovani zjistil zavadu a posleze ji odstanil a kdyz ne on tak ja:-)
Taky ste si uz vsimli, ze existuje univerzalni rada PREINSTALUJ WINDOWS? A vsimli jste si taky, ze to vetsinou nepomuze? Nekdy sice jo, ale tohle neni ten pripad...
Existuji 2 sdosud zname reseni:
a) Vypnout u disků DMA
b) Nainstalovat jino verzi Windows nez WinXP a Win2K
and35rew
15.11.2002, 00:29
Čipová sada je KT266, bohužel nevím jak v XPčkách vypnout DMA mód disku(i když BarIV by s tím problémy mít neměla).Přeinstalování Woken nepomohlo,k 98kám se vracet už nehodlám.(To radši koupím jinou zvukárnu).Ale díky za tipy-asi budu muset pozvat proutkařa ;D
Taky ste si uz vsimli, ze existuje univerzalni rada PREINSTALUJ WINDOWS? A vsimli jste si taky, ze to vetsinou nepomuze? Nekdy sice jo, ale tohle neni ten pripad...
No ja mam zase zkusenosti ze to v hodne pripadech pomaha.
mel sem ten samej problem.... vubec sem nevedel co s tim a pak mi kdosi poradil at se pohrabu v BIOSU!!! je tam cosi jako PCI latenci,timer a burst PCI .... dej Enable pokud nemas, nebo zmen na jiny hodnoty. mel sem uplne ten samej problem jako ty a jedine tohle pomohlo
and35rew
16.11.2002, 20:36
Okay,zkusím a dám vědět,jestli to pomohlo
Zdravím,mám netypický problém-nevím,jestli to tady někdo probíral,ale potíže sou následující: Při jakémkoliv zvuku(MP3,wav,audio CD) v reprácích chrčí,že nejdou vůbec poslouchat. To by nebylo nic nezajímavýho,ale když vytížím procesor(zapnu plug-in ve winampu nebo něco podobného),tak je zvuk bez jediné vady ??? Vyzkoušel jsem několik ovladačů, kabely,proházel kartu PCI slotama, s žádným zařízením nemá společné IRQ. A dělá to pořád a pořád stejně. Nevíte co by to mohlo byt za problém? A řešení?
A nemas nahodou zaplej nejakej moniitorovaci soft, kterej softwarove "chladi" CPU? treba CPU Idle, CPU Cool, nebo neco podobnyho, co vyuziva instrukce pro VIA chipsety?
Pokud ano, tak ho zkus vypnout a uvidis... ;D
and35rew
16.11.2002, 23:23
Nemám-zkoušel jsem to na úplně holým PC-nedával sem tam nic,co by mohlo nějakým způsobem ten Live rušit.(vytahal sem síťovku,modem,....)Eště se zkusím povrtat trochec v Biosu a uvidíme.
Mas najnovsi BIOS? Ak nie tak prva vec je update BIOSu. Druha vec je nainstalovanie najnovsich VIA 4-in-1. Ak to nepomoze, vyskusaj v BIOSe vypnut PCI Delayed Transaction a pohrat sa s PCI Latency Timerom.
ITpozemstan
17.11.2002, 21:00
PCI latency patch
http://www.tecchannel.de/hardware/817/8.html
and35rew
30.11.2002, 23:35
Omlouvám se všem přispěvovatelům za mystifikaci. Deska nemá KT266, ale KT133A a southbridge 686B, takže se jedná o známý problém - southbridge vs. SBlive! Instalace Via 4in1 v. 4.42 nepomohla, pomohl jenom ten latency patch,ale jenom částečně-hudba už nechrčí pořád, ale jenom když zapisuje disk(takže i při přehrávání čehokoliv :-( ).Takže jestli máte ještě někdo nápad,jak odstranit tenhle problém - jinak opět platí, že když se vytíží procesor nad 25 %, tak můžu dělat se systémem harakiry a zvuk je nádherně čistej. Jinak PCI delay transaction v BIOSu není, PCI burst nepomáhá(disable ani enable), stejně tak PCI delay transaction. U disku jsem zkoušel zapnout i vypnout UDMA, ale taky no-efect.
and35rew
30.11.2002, 23:37
Jo a upgrade BIOSu taky nepomoh.
Běží na vBulletin™ verze 4.0.3 Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. Všechna práva vyhrazena.