Zobrazit v plné verzi : Aku zvukovku?
Po nemilom zisteni ze moja zvukovka ubera v maffi 40 percent framov,a hra bezi bez eax a len v soft mixing( bezi aj v hard mixing ale potom ide len hudba, a ziadne zvuky,potom to ubera 25 percent) som sa rozhodol kupit novu zvukovku.Ale nevidim dovod preco dat 2x viac za audigy ako za live!.Co mi poradite?...
repraky budem mat max 4.1 takze o tom ci do nej zapojim 7 ci 10 reprakov sa nestaram.
Inac cena live! sa mi zda max akceptovatelna, takze audigy len keby tu niekto dal neoblomny argument...
Hercules Gamesurround Fortissimo II. Za litr s daní nema konkurenci. Super zvuk a hlavne ovladace :-)
Hercules Gamesurround Fortissimo II. Za litr s daní nema konkurenci. Super zvuk a hlavne ovladace :-)
Rado : :) U vas za liter ale u nas za 2 !!!
Takze inak: je live! vo svojej cenovej kategorii to najlepsie co sa da kupit.
A uz mi sem nepiste majitelia inych zvukoviek, ze hraju dobre.Chcem nazor nezaujateho clovka.
Inac cital som test v jednom ,,renomovanom´´ casopise COMPUTER ;D , a posledna veta bola ze vsetky zvukovky boli viac menej vyrovnane az na vyrazne lepsie audigy a extigy.To akoze lepsie ,,hra´´, ja to asi nejak nechapem ??? .(viem ze audigy ma kopu novych ,,funkcii, portov, jackov...´´ ale ze by s nej znela pesnicka lepsie ??? )
Pavel (Kenny_Sky)
17.10.2002, 21:07
LIDI M8M PODOBNEJ PROBLÉM...TA MOJE UŽ TAKY DOSLUHUJE (VIZ DOLE) A BRZDI HRY :-(( ........TAKŽE RADTE,...TAKY MĚ MOC NEZAJÍMÁ JESTLI DO NÍ DÁM 7 NEBO 10 REPRAKU...MÁM STEJNĚ JEN 4 :D ....HLAVNĚ VÝKONOVĚ A KVALITNĚ DOBREJ STROJ......JE DOBREJ TEN HERCULES?
Glassman
17.10.2002, 22:10
jestli nekdo napise, ze vsechny zvukovky jsou stejny a jedine Audigy a Extigy jsou lepsi, tak se na me nezlob, ale takovy bludy nema clovek zapotrebi.. zato oni maji zrejme zapotrebi honoraru od Creativu :evil:
v rozumne cenove relaci neexistuje lepsi volba nez Fortissimo od Herculese - jednoznacne lepsi nez Live!, spis konkurence pro Audigy, ovsem s optikou in/out a sluchatkovym vystupem "onboard", navic bezproblemove ovladacem, ktere se s tema od Creative nedaji srovnat.. takze si vyber ;D
No neverim tomu ze ten hercules ma lepsie a stabilnejsie ovladace, ako live!.Live je proste creative, a ty su na cele peletonu a ,,vytucuju novu cestu´´.
Marek: Tu sa chvaly na Creative nedockas! :-)
No neverim tomu ze ten hercules ma lepsie a stabilnejsie ovladace, ako live!.Live je proste creative, a ty su na cele peletonu a ,,vytucuju novu cestu´´.
To píšou taky v Computeru?
To mozno bolo ked vsetky hry boli pod MSDOSom a zvukovky neboli kompatibilne so SB16 len so SB PRO ....
Teraz v dobe DX je situlacia ina (samozrejme lepsia pre konkurenciu) ...
Si pozri kolko je problemov so SB Live na novych doskach ...
Inac ten tvoj vyrok sa podoba na vyroky ludi " INTEL je na cele pelotonu " (podla mna ten peloton ide ale opacnym smerom :wink: )
No tak co mam kupit F II je moc drahe , audigy este drahsie, genius je shit, ako dobra volbva mi pripada len ten live, to je jedno aj tak som ho uz objednal :wink:
Pavel (Kenny_Sky)
18.10.2002, 21:10
No já do creativu už nejdu...ovladače sou šmejdy jak zjištuju, na jednom komplu jdou a na druhym nejdou....a problem s tou šunkou co mam už mě stály taky nějakej ten rok života :-)) tak asi herkules......nějakej žebříček zvukovek???? ale ne aby tam bylo extigy audigi ex audigi live! pak všechny creative a pak ten zbytek....protože takovej žebříček je víte na co ne? :lol:
M@rlboro
20.10.2002, 00:20
no ja na cretive nedam dopustit je pravda ze se nedaj moc kombinovat ovladace a nejlepsi je vzdy nainstalovat ty co jsou na CD ale pak je vse v pohode. Tedy alespon u me :-D a ze mam asi treti lajvku ;D (jak to jinak napsat) a zacinal jsem na stare dobre AWE32 prez 64PCi a 128
Anonymous
20.10.2002, 11:50
Vtipalku... ;D ;D ;D
To je právě to dogma, kterým se mnoho lidí řídí, ale že je to špatně zjistí, když se jim karta hádá v XP-čkách na deskách s VIA chipsetama a podle nich je samozřejmě chyba všude jinde než u Creative. A to je jen jeden z mnoha problémů těchto karet :-)
Pavel (Kenny_Sky)
20.10.2002, 19:36
a když sou kreativy tak dobry, tak proč tady na foru je samy....problem s ovladači k live!....vedle...problém s ovladači audigi......no to je fakt kvalitní
chessman
20.10.2002, 19:47
Stačí se mrkout na sajtu creativu a proklikat si cestu přez reklamu k tomu co potřebuju.Liveware je nafouklej šmejd kterej zasviní systém a dá zabrat kompu.Než začalo slušně fungovat eax tak jim to trvalo roky a žádnej pokrok.Lajfku mám od začátku když mně nechodila mx300 (super zvuk)na via apollo a celeru se savage3(nerozchoditelné-tehdy).Creative nebyla nikdy vpředu pokrokem(jen opisovali a blbě) ale reklamou.Já ji používám jako sampler a to si musim hodně pohrát s nastavením aby nepřekážela.
Je hodně slušnějších a kvalitních voleb za malej penis :oops: . Čipsety CMI8738,CS46..
Vcera som mal asi na 3 hodiny pozicanu kamosovu live player 5.1 a musim povedat ze som bol celkom ,ale celkom uchvateny, mozno je to preto ze som nic lepsie este v kompe nemal,ale oproti tomu co mam teraz je to zazrak.A mimochodom ,ziadne problemy s ovladacmi(win 98 forever ;D )a ani v hrach.Uz sa tesim az ju budem mat.
O tom ze creative,,nevytycuje novu cestu´´ by sa dalo diskutovat, ved (aspon podla mojich informacii) dali k dispozicii EAX(ktory sa s ,,prizmurenymi ocami´´ da nazvat standardom ;) ) inym firmam, rovnako ako im (az sa nabazia slavy) podla mna daju adveced HD.
Dej si do kompu Herculesa a teprve budeš překvapený. U W98 se Ti zdá Live! v pohodě, ale po přechodu na XP ji budeš házet z okna :-)
Anonymous
21.10.2002, 07:54
Vcera som mal asi na 3 hodiny pozicanu kamosovu live player 5.1 a musim povedat ze som bol celkom ,ale celkom uchvateny, mozno je to preto ze som nic lepsie este v kompe nemal,ale oproti tomu co mam teraz je to zazrak.A mimochodom ,ziadne problemy s ovladacmi(win 98 forever ;D )a ani v hrach.Uz sa tesim az ju budem mat.
O tom ze creative,,nevytycuje novu cestu´´ by sa dalo diskutovat, ved (aspon podla mojich informacii) dali k dispozicii EAX(ktory sa s ,,prizmurenymi ocami´´ da nazvat standardom ;) ) inym firmam, rovnako ako im (az sa nabazia slavy) podla mna daju adveced HD.
Presedni z trabantu do Skody 105 a taky budes chrochtat blahem...
Pche, to sou blaboly o vytycovani cesty, zas_rany Creative pouze blbe okopiroval A3D od Diamondu a nazval to EAX.
A3D prekonaval EAX a rozdily se me psat nechcou, je o tom hodne dlouhych clanku na netu.
Marketing Creativu bych vykastroval lzickou, ponevadz to odrovnalo prodej Diamondu a jejich Monster Soundu MX300, za coz je dodnes nesnasim :evil:
Nez abych koupil Live! tak bych si vzal to "prestarle" MX300.
Ondrowicz
21.10.2002, 14:57
Litr s daní? A kde??? ???
U nás, v nejlevnějším obchodě 1600 s daní.... :o
Ano, min.cena je 1600Kc/2500sk..
Braindead
22.10.2002, 12:30
ted sem ho nekde videl asi za 1300 bez dane, ale byl to retail. takze bulk muze bejt levnejsi
Litr s daní? A kde??? ???
U nás, v nejlevnějším obchodě 1600 s daní.... :o All Electronic Opava.
ted sem ho nekde videl asi za 1300 bez dane, ale byl to retail. takze bulk muze bejt levnejsi Ano, byl to bulk, ale dyť je to jedno a to samé železo.
Nejlepsi zvukovka je Sound Blaster 64 Gold neni co resit =) ..z 4*100W RMS hraje krasne..
Jo golda mam jeste schovanyho, slouzil dobre, ale je to ISA a hrozne brzdi, navic midiman ma lepsi zvuk.
Chuanito23
26.10.2002, 13:48
Mam LIVE 5.1 a chci se ho zbavit!!!
Zere jako krava! Pri EAX nebo dolby digital zere priserne CPU!
Prakticky si EAX nemuzu dovolit.
Asi to vydim na Nforce2, tam je snad jedina zvukovka co si dela vsechno sama!
Jinak audigy uz prej umi EAX hardwerove :)))
to mager: stim brzdenim si dovolim nesouhlasit ..pokud vyndam sb64 a zapnu integrovanou AC97 tak brzdi daleko vic nez isa sb4 ..btw byli taky PCIkovy?
No já Live 5.1 mám a rovněž WinXP, který je můj "only" systém, a nemůžu říct, že by se mi hádaly ovladače, nebo něco něběhalo tak, jak běhát má. :-o
brazilterrorist
31.10.2002, 19:45
Argument ze Creative jsou spatny, protoze je na foru samej dotaz jak se s necim perou, je blbost. Clovek kterej to napsal si musi uvedomit kolik procent lidi ma livku nebo audigy a kolik lidi ma neco jineho. Ja osobne jsem s livkou i audigy byl vzdycky spokojenej. I v XP je to pohoda (po stahnuti 150MB ovladacu :roll: ). Mam to na starickym via KT133 a jede to jak das. Trochu horsi je to brzdeni her EAX efektama ale to se snad casem spravi novym driverem. Co se hardwaru tyce tak jsou obe karty slusny a ani cena neni premstena(narozdil od intelu) s tou podporou ze strany vyrobce je to horsi to je fakt
Mam live tyzden a som max spokojny.Ale zaujma ma jedna vec.Aky je rozdiel ked v UT 2003 nastavim zvuk na soft alebo hardware.Mam pocit ze soft mixovanie by malo byt omnoho pomalejsie , lenze mne to beha zo soft 39 FPS a z hardware 29FPS.Na soft sa vsak linie zo vsetkych reprakov to iste.(aspon mam taky pocit,ale aj ta je ten rozdiel dost velky).Napriklad v takej mafii to na soft mixing ide pomalsie.
A este jedno zistenie- s ovladacmi ktore boli prilozene(CD auigy/live) to ide v hrach omnoho pomaslsie ako so starsimi drivemi z kamosovho livu ??? hlavne mafia
Marek:
Ale inak su Creative dobre karty ;D ;D ;D
Anonymous
02.11.2002, 09:00
Nevim, proc se tolik lidi do zvukovek od Creative navazi - pravda, pro praci s hudbou jsou absolutne nevhodne, ale pro hry bohate staci.
Pretoze maju na nic Support a otrasne drivery.
Anonymous
02.11.2002, 15:07
Pretoze maju na nic Support a otrasne drivery.
;)
;)
??? Mam zacat uvadzat problemy ? ;D :o
[edit]
Jedine, co maju nove Creativy pomerne dobre je odstup sumu... :)
Anonymous
02.11.2002, 15:14
;)
??? Mam zacat uvadzat problemy ? ;D :o
[edit]
Jedine, co maju nove Creativy pomerne dobre je odstup sumu... :)
Stejne na hry a do kanclu staci... ;D
Co jsem cetl, tak ve hrach na Audigy (efektama a rozdelenim zvuku) ani Fortisimo III. A na poslech se svejma 100dB od sumu a 24bit D/A taky neni spatna.
I v XP je to pohoda (po stahnuti 150MB ovladacu :roll: ).
Muzes mi prozradit, kde se daji sttahnout?Nejakou chvilku je shanim
brazilterrorist
15.11.2002, 17:43
Muzes mi prozradit, kde se daji sttahnout?Nejakou chvilku je shanim
Jo tak to ti z hlavy nereknu taky jsem to peknou chvili hledal.
Ale nasel jsem to v diskusnim foru na Creative strankach, kdyz tam das vyhledavat driver and compaq tak to snad najdes
Běží na vBulletin™ verze 4.0.3 Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. Všechna práva vyhrazena.