PDA

Zobrazit v plné verzi : [OLD] Který LCD 17´´ z uvedených zvolit?

Denis
17.01.2004, 19:39
Zdravím Vás
a obracím se s prosbou o názory,který z uvedených 17¨¨LCD vybrat.
Už jsem pročetl vše možné a svůj zájem jsem zůžil na tyto typy.
Poradí mi někdo,který že je ten NEJ?

Acer 1721
Nec 71VM
iiyama E431S
LG 1710B
Prestigio P171
AOC LM729

Osobně tnejvíce tíhnu k iiyama E431S - má DVI i repro.Také se mi zamlouval NEC,ale nemá DVI,ale zase se prý svou kvalitou obrazu vyrovná mnohým,co DVI mají.Ale to je jen můj pocit,který se nezakládá na zkušenostech.
Mohl by také někdo zveřejnit odkaz na nějaký testovací prográmek s obrazcema,kde by se poznaly vadné pixely atd...

Díky

wong
17.01.2004, 21:40
nevim jestli je nejlepsi, ale mam to AOC a je to uplne skvely LCDcko. taky ma DVI, ikdyz to vetsinou neni nikde napsany :-o
na test sem tu mel jese Acer 1711 (bez DVI) a Hansol 750D (DVI) a oba byly horsi.

na to abys poznal vadny pixely ti staci nokia monitor test - nebo neco kde budou vsechny zakladni barvy - RGB

urcite si kup LCD s DVI, kdyz uz za to das tolik penez

a jeste poznamka: kdyz sem to rozbalil, tak sem myslel ze mam vadny pixely, ale byly to jenom maly smitka 8-)

Commander
17.01.2004, 22:58
mam LG1710B, pohoda, ma DVI a nema repro(to je dobre). Pri skrolovani je to mazly, ale jinak pohoda. A taky ma hub pro USB, kdyby ti tech osum bylo malo :-) JInak kdyz jsem ho rozbalil, myslel jsem ze mam vadny pixely, ale byli to jen smitka! 8-) ;D

Denis
18.01.2004, 18:47
co myslíš tím,že je to dobrý.Že tam nejsou ty repro???
Proč??

Commander
18.01.2004, 19:01
co myslíš tím,že je to dobrý.Že tam nejsou ty repro???
Proč??

jo, myslim to tak, ze je dobře, ze tam neni repro. Ja jsem totiz dost designove zamereny, a repra u monitoru se mi teda nelibej, a ani nevidim duvod potreby jejich vlastneni. Domam mam repro, a pokud nelze , tak sluchatka. Jinak je dobry jako ze celkove je taky dobry ;D

wong
18.01.2004, 19:53
no treba u toho myho AOC to ani neni poznat ze tam je repro... a vybral sem si ho taky kvuli designu (misto Acera 1721 :-) )
a foto jak to vypada :arrow:
http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xburke00/OC/PC120069.jpg

Hanz
19.01.2004, 20:00
No já se taky zatím rozhoduju, ale mým favoritem je NEC 1760NX (má taky 16ms, ale má i DVI) - je ale bohužel trošku dražší. Já jsem viděl starší model (taky 16ms bez DVI) NEC 1701 a měl skvělej obraz. Viděl jsem i nějaký ACERy a NEC má rozhodně lepší obraz. Ale záleží na Tobě.

Fox!MURDER
19.01.2004, 21:44
ja mam zkusenosti s AOC LM919 (19") a prislo mi teda naprosto perfektni ... a jako megaplus mu davam ze pri koukani do nej si neuvedomuju ze koukam do LCD narozdil od mnoha jinejch.
a ty repraky jsou na nem vazne tak hezky implementovany ze to neni poznat...

Richardus
19.01.2004, 23:28
Ja sa tiez prave rozhodujem nad kupou LCDcka a zatial je moj favorit LG 1710B. 16 ms , DVI , USB a este k tomu som ho videl nazivo a porovnaval som ho s dalsimi ( napr. AOC ) a kvalita obrazu bola lepsia ako u konkurencie.
Takze LG 1710B , buduci mesiac idem donho :!:

jajoman
20.01.2004, 00:34
Ja sa tiez prave rozhodujem nad kupou LCDcka a zatial je moj favorit LG 1710B. 16 ms , DVI , USB a este k tomu som ho videl nazivo a porovnaval som ho s dalsimi ( napr. AOC ) a kvalita obrazu bola lepsia ako u konkurencie.
Takze LG 1710B , buduci mesiac idem donho :!:

Kde na Slovensku sa da kupit ten LG ??? A kde sa da vidiet ???

Denis
20.01.2004, 08:24
a viděli jste někdo ten LG vedle iiyamy nebo Acera?
Taky jeho koupi zvažuju ,ale dost mě odrazuje to,že na kterykoli odkaz na netu kouknu ,všude jsou jina tech. data.Různé doby odezvy ,různe úhly pohledu ... a to nekecam.Však koukněte ,co stranka ,to original.Někde jsem dokonce četl 25ms.Mam z toho takovy smišeny pocit ,jake překvapeni na mě ještě výrobce připraví??
Působí to docela neseriozně i když vypada velice dobře.Technika měření jednotlivých údajů není jednotná ,to mi potvrdíte ,někde se to tady již psalo.A zdá se mi ,že LG toho náramně využilo pro vylepšení svých údajů.Když kouknu třeba na iiyamu ,najdu všude naprosto shodné údaje.
Co Vy na to?

Wuuduu
20.01.2004, 08:42
Tu LG1710B co presvedcila Richardusa, ze potrebuje LCD som videl nazivo dost dlho, 16ms s DVI. Denne v praci kukam na AOC LM729 9 hodin a to je maximalne neporovnatelne.

Aj ked su oba cez DVI, na ten AOC (mame tri kusy) sa oproti LG neda pozerat... moj rok a pol stary AOC LM800 ma lepsi obraz a aj rychlejsi!
Videl som uz zopar LCD-ciek (Apple - LG, LG, AOC, EIZO, IIYAMA, Relysis, BENQ), ale ten LG je asi to najlepsie, co som doteraz videl - kamos to ma na R9800 DVI.

A ako tam niekto pisal, ze je to mazle... nechapem... kde, asi si si neskusal tak skrolovat aj na CRT, ze?
Mazle sa mi zdaju LCD s 25ms, a odkedy som videl toho LG, tak sa mi mazle vidi aj mojich 23ms...

Denis
20.01.2004, 08:50
Tak jak to teda mysliš?
AOC má lepší nebo horší obraz?
Dal bys tomu LG prednost prřed iiyama E431S?

Wuuduu
20.01.2004, 09:41
Myslim to tak, ze AOC moze o obraze ala LG len snivat...

nanami
20.01.2004, 09:49
no tak acer je prozkoumanej dost, lg se vi ze co monitor to jina obrazovka, aoc tu taky nekdo ma, takze ce zistit co ta iiyama, pacto ma parametry jako acer a hezci design ...

a02
20.01.2004, 11:06
no tak acer je prozkoumanej dost, lg se vi ze co monitor to jina obrazovka, aoc tu taky nekdo ma, takze ce zistit co ta iiyama, pacto ma parametry jako acer a hezci design ...

IiYama 431 ma podle mne uplne stejnou obrazovku (LCD panel) jako LG 1710 B (S)
(stejně jako NECLCD71VM)

zdroj: http://www.tomshardware.com/display/20031105/index.html
http://www.xbitlabs.com/articles/other/print/response-5.html

taky rozhoduju se mezi temito dvěma monitorama

Denis
20.01.2004, 17:18
Tak až se rozhodneš který,dej vědět.
Třeba mě svým rozhodnutím ovlivníš.Jsema taky 50:50.

nanami
20.01.2004, 22:48
no myslim ze iiyama ma dvi a nec nema, ne?

Denis
21.01.2004, 08:15
Neví někdo o stránkách ,kde by byly nějaké testy toho ACERa ,něco jak tady psal a02.
Pročítal jsem si to a hrůůůůza.
Ta iiyama E431S je opravdu totéž jko LG 1710B a ty respons time ,to jsem nechápal.
Vycházelo jim tam něco mezi 20 - 30ms,přesto ,že výrobce udává 16ms.
Tak chci ještě zjistit jak je na tom doopravdy ACER 1721.
Včera jsem viděl NEC 1701 a musím říct,že lepší obraz jsem ještě neviděl.
Byli tam vedle sebe NEC 71VM ,NEC 1701 a LG 1710B ,ale ta 1701 naprosto jednoznačně the best a přitom nemá DVI.Zdá se mi ,že těch 16ms udávaných NECem bude asi jediná skutečnost.
Už jsem šel téměř kupavat to LG ,ale ten test na www.xbitlabs.com mě hodně znejistil.
Takže má tady ještě někdo typa pro kup ve srovnatelné ceně?

Wuuduu
21.01.2004, 09:20
ten LG ma 16ms na 100%.
Merat sa to neda, ale kedze mam v praci 40ms, 30ms, 25ms a doma 23ms, viem hadam odhadnut rychlost odozvy - ci je to lepsie, alebo horsie.

A je to to najlepsie - t.j. 16ms.

Denis
21.01.2004, 09:40
Ale nikde není vyloučeno,že ty staré LCD kde kdysi výrobce udával 40ms neměly třeba 50ms atd.

Ladis
21.01.2004, 10:05
Ale nikde není vyloučeno,že ty staré LCD kde kdysi výrobce udával 40ms neměly třeba 50ms atd.Ja se spise setkavam s obracenym trendem. Kolega ma stareho 15" Philipse s udavanou odezvou prave 50 ms a v porovnani s dnesnimi 16 ms LCD se krome mensiho kontrastu a jasu nijak hur neprojevuje (nedela delsi stiny). Ja osobne mam ted na stole v praci novy 20" LCD s odezvou 25 ms a je mnohem pomalejsi, nez muj 2 roky stary 17" VX700 s odezvou taky 25 ms! Navic jsem ho porovnaval i s novym ACERem AL1531 se 16 ms a opet byl lepsi VX700.
Pro to porovnani mi staci jednoduchy test pohybem klasickeho kurzoru mysi (bila sipka mala) po černem pozadi, napr. okno ACADu, nebo treba najaka www stranka s cernym pozadi a pod. Pri rychlem pohybu se sipka zbarvuje do cervena, cim pomalejsi LCD tim vic, nebo se zbarvi az do cerna a nebo i zanikne uplne............... Ale pravda je takova, ze drive na mereni doby odezvy nebyly zadne normy a kazdy vyrobce uvadel to, co se mu hodilo, nebo jak se citil, ale dnes uz je asi situace jina a snad se da udajum vyrobcu vice duverovat ;D .

Hanz
21.01.2004, 11:40
Neví někdo o stránkách ,kde by byly nějaké testy toho ACERa ,něco jak tady psal a02.
Pročítal jsem si to a hrůůůůza.
Ta iiyama E431S je opravdu totéž jko LG 1710B a ty respons time ,to jsem nechápal.
Vycházelo jim tam něco mezi 20 - 30ms,přesto ,že výrobce udává 16ms.
Tak chci ještě zjistit jak je na tom doopravdy ACER 1721.
Včera jsem viděl NEC 1701 a musím říct,že lepší obraz jsem ještě neviděl.
Byli tam vedle sebe NEC 71VM ,NEC 1701 a LG 1710B ,ale ta 1701 naprosto jednoznačně the best a přitom nemá DVI.Zdá se mi ,že těch 16ms udávaných NECem bude asi jediná skutečnost.
Už jsem šel téměř kupavat to LG ,ale ten test na www.xbitlabs.com mě hodně znejistil.
Takže má tady ještě někdo typa pro kup ve srovnatelné ceně?

Jojo, máš pravdu. Já právě taky viděl NEC 1701 (už jsem to tu na 4u říkal mnohokrát) a jak říkáš ty, lepšé obraz jsem neviděl... v porovnání ACER apod. No ale 1701 nemá DVI, ale NEC 1760NX DVI má - tak se na něj číhni. Já ho mám už objednanej...

Denis
21.01.2004, 19:24
Já čoveče uvažuju o tom NEC 1701,ale nevim nevim,přece jenom nema DVI.Původně jsem se rozhodl,že když dávám takový prachy,tak ať už tam aspoj to DVI je.
Ale ten obraz byl hodně přesvědčující.Je ale zase pravda,že všechny tři monitory které jsem tam viděl jeli na analog i když to LG má DVI.Takže je otázka,jaký bude ten rozdíl ,když LG pojede přes DVI a NEC přes ten svůj analog.
Ufff,to je ale dilema.Který vybrat abych nelitoval.
Co tady říkáte na to DVI,oželeli by jste ho,nebo je opravdu tak nepostradatelný?

Hanz
21.01.2004, 20:02
Já čoveče uvažuju o tom NEC 1701,ale nevim nevim,přece jenom nema DVI.Původně jsem se rozhodl,že když dávám takový prachy,tak ať už tam aspoj to DVI je.
Ale ten obraz byl hodně přesvědčující.Je ale zase pravda,že všechny tři monitory které jsem tam viděl jeli na analog i když to LG má DVI.Takže je otázka,jaký bude ten rozdíl ,když LG pojede přes DVI a NEC přes ten svůj analog.
Co tady říkáte na to DVI,oželeli by jste ho,nebo je opravdu tak nepostradatelný?

NEC 1760NX má i DVI...

Commander
21.01.2004, 21:32

Ja ho neozelel, a koupil LG 1710B. Zijeme v DIGITALNI dobe! ;D

a02
22.01.2004, 11:01

je dobrý? napis pls jaksi s ním spokojenej.

Commander
22.01.2004, 15:31

je dobrý? napis pls jaksi s ním spokojenej.

No zvykam si. Mohlo to byt lepsi, nekdy je to mazly, nekdy ne, proste takovej normalni LCD.... Jinak barvy celkem ujdou, nemam vazdny bod, akorat podsviceni by mohlo byt rovnomernejsi.

Wuuduu
22.01.2004, 16:30
Nie si uplne spokojny, ale kolko si videl lepsich LCD ako mas?
Lepsie podsvietenie, odozva, uhly?

Fox!MURDER
22.01.2004, 17:00
Ale pravda je takova, ze drive na mereni doby odezvy nebyly zadne normy a kazdy vyrobce uvadel to, co se mu hodilo, nebo jak se citil, ale dnes uz je asi situace jina a snad se da udajum vyrobcu vice duverovat ;D .
tohle me rozesmalo ...
driv jim o tolik neslo protoze to nebyl takovej byznys ale ted kdyz vas tu vidim jak porovnavate papirovy parametry tak je uplne jasny ze se to stat muselo. je to presne naopak napr 16ms obrazovky (alespon nektere) davaji 16ms v rozmezi asi 200k barev
ale kdyz po nich chcete plnou skalu tak to muze bejt az 30.
totez svitivost a kontrast ... proste si udaj co se jim hodi protoze na to pak koukne par typku jako jste vy a srovnaj to jen podle papiru ... a to by v tom byl cert aby nevzali ten s nejlepsima parametrama ...

takze bych spis veril parametrum starsich lcd kde vyrobcum neslo o tolik jako dneska (kdy se LCD prodavaj po statisicich a je obrovska konkurence)

Hanz
22.01.2004, 17:12
Ale pravda je takova, ze drive na mereni doby odezvy nebyly zadne normy a kazdy vyrobce uvadel to, co se mu hodilo, nebo jak se citil, ale dnes uz je asi situace jina a snad se da udajum vyrobcu vice duverovat ;D .
tohle me rozesmalo ...
driv jim o tolik neslo protoze to nebyl takovej byznys ale ted kdyz vas tu vidim jak porovnavate papirovy parametry tak je uplne jasny ze se to stat muselo. je to presne naopak napr 16ms obrazovky (alespon nektere) davaji 16ms v rozmezi asi 200k barev
ale kdyz po nich chcete plnou skalu tak to muze bejt az 30.
totez svitivost a kontrast ... proste si udaj co se jim hodi protoze na to pak koukne par typku jako jste vy a srovnaj to jen podle papiru ... a to by v tom byl cert aby nevzali ten s nejlepsima parametrama ...

takze bych spis veril parametrum starsich lcd kde vyrobcum neslo o tolik jako dneska (kdy se LCD prodavaj po statisicich a je obrovska konkurence)

WOW.... :?:
No a podle čeho mám vybírat LCD, když nechci starou vykopávku (možná dodržující parametry) a obchodníci mi zrovna necpou pod nos jedno LCD za druhým, abych si na tomhle a na tamtom zapařil UT2003?
Poraď.... Ď

Fox!MURDER
22.01.2004, 20:26
pouzivat CRT :)
a nebo si je prohlidnout po obchodech ala computercity, tesco, datart etc.
a nebo si je kupovat v eshopech a kdyz nevyhovuje tak vratit a koupit jinej ;P

Hanz
22.01.2004, 22:47
pouzivat CRT :)
a nebo si je prohlidnout po obchodech ala computercity, tesco, datart etc.
a nebo si je kupovat v eshopech a kdyz nevyhovuje tak vratit a koupit jinej ;P

Hmm, dobrý.... to jsem nečekal.
Proč si lidi asi vybíraj LCD, protože chtěj odejít z otravných CRT a Ty je doporučuješ. Trošku ÚLET ne? No nic....

No tak prohlížet LCD v obchodech ala DatArt má pár problémů (který Ti musej bejt jasný, byl-li si tam alespoň 1x), který znemožňujou tuto "přehlídku" použít jako kvalitní srovnání. Signál do LCD panelů jde z jednoho PC přes nějaký dataswitch, který samotný obraz i na dobrém panelu těžce degraduje - takže podle toho bych se fakt neřídil. A hlavně to video, co je tam obvykle pouštěno je tak v rozlišení 352x288 na monitoru s rozlišením 1280x1024 fakt o kvalitách panulu v 3D akcích příliš nevypovídá.

Poslední tvůj návrh:
Takže místo toho, abysme tady hodnotili paramentry a debatovali o svých zkušenostech s konkrétními panely, máme si dle Tvých rad objednávat 5 - 10 LCD, než si vybereme ten pravý. Když by to udělal každý, jak dlouho to ty firmy budou tolerovat.

Zkus přijít s nějakým konstruktivní a přínosnou myšlenkou.

Fox!MURDER
22.01.2004, 23:03
budou to muset tolerovat do doby kdy budou chtit prodavat online (viz. cesky zakony)
a jinak ja nemel nic proti debatam nad tim kdo co videl ale proti srovnavani tech papirovejch parametru. a taky proti ty hlasce ze jsou ted ty parametry duveryhodnejsi.
dal taky nechapu proc to tak priserne vztahujes na sebe ... to vubec nemel bejt utok na nekoho spis objasneni jak to s tema papirovejma parametrama je ...

btw. proc posledni dobou nikdo nechape zadnou srandu ?:(

Fox!MURDER
22.01.2004, 23:03
ehem
jsem se asi uklik....
smazat :)

Commander
22.01.2004, 23:11
Nie si uplne spokojny, ale kolko si videl lepsich LCD ako mas?
Lepsie podsvietenie, odozva, uhly?

jiste, toto je otazka k zamysleni... Jediny panel lepsi nez to LG ktery jsem videl byl EIZO CG 18",21", tam bych si ani nevrz, ale taky stoji asi 3x-4x tolik :arrow: :idea:

nevidel jsem lepsi, dnes jsem se pri hrani UT2003 dost zameril na kvalitku, a neni problem, pri hrani podsviceni stejne nevidis, to pouze pokud si das totalne cernej obrazek tak jsou videt takovy ty "fleky" a u stran to prosvita malinko vice, ale pri praci :arrow: neni pozanat. Ale abyste byli v prehledu, ze? Jinak doporucuju nativni rozliseni, jinak je to o boleni hlavy, teda alespon u me, nechapu jak muze nekdo neco hrat v mensim, je to OPRAVDU rozostrene, ale to dela kazde LCD, ze?

Myslim ze tim LG 1710B nesahnes vedle, a navic stoji jen 12500 v softcomu. (bez DPH)

Jo! a to LG, myslel jsem ze ma pekne hnusnej podstavec, ale je naprosto uzizecny, pac si na nej muzete odklidit klavesnici, pokud mate PC na stole kde i pisete atd jako ja! Vazne useful!

wong
22.01.2004, 23:58
at si vyberes kterejkoliv, tak si ho rozhodne vyzkousej a vyber si takovej kterej se ti bude nejvic libit - nebudes se prece divat na parametry do manualu, ale na obraz :wink:

ja sem chtel LCD s DVI do 14k Kc s DPH, tak sem si tehdy vybral AOC, protoze byl nejlepsi v teto kategorii

nanami
23.01.2004, 08:04
no hlavne si vyber nakej hezkej nebudes se prece divat na neco co se ti neliby

Denis
23.01.2004, 19:08
Hele panove ,ja se asi rozhodl.
Pujdu do toho NEC 1701.Nemá sice DVI ,ale ten obraz přes analog je naprosto brzkonkurenční.Běžte se podivat do Electroworldu.Stojí jich tam desítky pohromadě a uvidíte sami ,jak zobrazuje oproti ostatním.
Na to DVI jsem se tak různě poptával a prý to není znát.A i kdyby bylo ,tak je otázkou ,zda jiné monitory s horším obrazem na analogu vůbec přes to DVI to dotáhnou tak dalece,že budou mít alespoň stejný obraz jako ten NEC 1701 přes analog!
Nevíte jinak ,kde by se dal za rozumný peníz sehnat?V ElectroWorldu ho mají kapánek předražený.

lojzo
24.01.2004, 15:09
Mam nec 1701 doma asi 2 mesiace, je to uplna parada, na toms harware dokonca odporuca pri 1760NX pouzit analog miesto DVI, pretoze zobrazovanie farieb je realnejsie, ale neviem co ja na tom pravdy, kazdopadne som este lepsie lcd nevidel, na hry uplne ako crt, ziadne mazanie.

Hanz
24.01.2004, 16:23
Mam nec 1701 doma asi 2 mesiace, je to uplna parada, na toms harware dokonca odporuca pri 1760NX pouzit analog miesto DVI, pretoze zobrazovanie farieb je realnejsie, ale neviem co ja na tom pravdy, kazdopadne som este lepsie lcd nevidel, na hry uplne ako crt, ziadne mazanie.

No a co tam (na Tomshardware) říkají na samotnou 1760NX? Já si chci právě 1760NX koupit místo 1701 kvůli DVI...

mohl bys sem dat link na ten článek, ve kterém to píšou? rád bych si ho přečetl
Dík

nanami
25.01.2004, 11:29
heh no ono u shaneni lcd jak sem zistil de taky hafo o jestli ho vubec seznes a u toho neca bych to stou sehnatelnosti nevidel zrovna dobre ...

Hanz
25.01.2004, 18:41
No tak já už mám několik týdnů toho NECa 1760NX zamluvenýho a prý tento týden by měl přijít - snad. No ale rozhodně se shání VELMI blbě. Chce to trpělivost......

Commander
27.01.2004, 14:43
Tak to by me zajimalo, jak dopadnete s tin NEC 1760NX, pokud je vazne tak uzasnej, tak bych LG "venoval" matce a koupil NEC :-)

Hned napiste, chtelo by to porovnat LG a NEC u nekoho doma, na solidne karte, a ne pres nejaky pochybny rozbocovace v Electrowordu. Nechce nekdo pak udelat takovy testik? klidne moje LG nekam dovezu/naopak :idea:

Hanz
27.01.2004, 18:23
No tak dneska jsem si měl jít do Softcomu pro NEC 1760nx (dneska měl být skladem) a pěkně mě vypekli, prý rutinní spoždění dodávky... to je prý normální :evil: Takže uvidím zejtra... už na něj čekám dost dlouho a už mě to začíná pěkně sr...t (už jsem z toho sprostej).

No ale jestli ho zejtra přivezu, tak dám vědět - to se spolehněte.

Priest
31.01.2004, 16:39
a co tenhle ten je taky O.K. http://82.142.72.98/StoreCSVS/ProductDetails.aspx?productID=5748
jinak odezvu má nejlepsi acer ale kvalita obrazy nic moc...

Denis
02.02.2004, 16:55
Takže jsem si pánové nakonec koupil tu iiyamu E431S.Chtěl jsem původně NECa 1701 ,ale bohužel ,nemají ho momentálně ani v pekle a když jo ,tak minimálně o 2000,-Kč dražší.
Musím ale říct ,že velká spokojenost.Měl jsem sice perné chvilky když jsem ho koupil a než jsem ho doma zapojil ,protože to bylo na objednávku a prodejce mi nedal možnost odzkoušet vadné pixely.
Vše je ale OK,žádný vadný bod.Trošku jsem si pohrál s nastavením a obraz je very good a to prozatím na analogu.Jestli to přes DVI bude ještě lepší ,tak bych potom velmi rád viděl jak vypadá nějaký konkurent.Jednu výtku bych ale měl ,v krabici není přibalený DVI kabel.

Pokud bude někdo chtít o tomto typu nějaké info ,tak se ozvěte ,sám jsem si to vyzkoušel jaké to je ,když se není koho zeptat jakže to vypadá.Zřejmě tento kouse ještě moc lidí nemá.

Mějte se Denis.

Priest
03.02.2004, 16:41
taky si hodlam koupit lcd a rozhoduji se právě mezi tim nec , belineou http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44256 a nebo tím LG http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=43131 <= kterej mi připadá nejlepší..měl tu někdo možnost je vidět u sebe ( hlavně ten nec a to lg??.-).....

Denis
03.02.2004, 22:28
Koukni se někam výše ,někde jsem to tady už psal.
Pokud poběžíš do Ostravského ElectroWorldu a budeš mít trošku štěstí ,tak je tam vedle sebe možná uvidíš i ty (myslím NEC a LG).
Nec byl znatelně lepší ,ale to LG tam jelo přes analog,Nec jinou možnost stejně nemá.
Jestli sháníš toho NECa ,tak ti držím palce ,mě se to nepovelo.Mohl jsem ho mít ,ale asi o 2k dražší a to se mi nechtělo.

Priest
03.02.2004, 22:58
Takze kluci jestli někde uvidíte v nějakym e-shopu lcd nec tak sem hodte pls link...

Hanz
03.02.2004, 23:23
Ladies & gentlemans - tak jsem sehnal nesehnatelné - dnes jsem koupil NEC 1760 NX BK (černo-stříbrné provedení oproti klasické počítačové slonovině).
Tak jsem si celý večer hrál s nastavením (stahnul si od NEC NaViSet - fakt dobrá věc pro nastavování moňasu) a teď jsem fakt spokojenej.

Zkoušel jsem ho v NFS: Underground a Max Payne 2 - NO PROBLEM. Jen trošku víc maže (ale ne o moc) než CRT při tom, když lítám po ploše s nějakým woknem sem a tam, ale to asi každý LCD - ale v hrách naprostá ostrost.

Jestli Vám nevadí si par kaček připlatit (oproti nejlevnějším modelům), myslím že NEC za to stojí.... ještě zkusím Unreala II a dám ještě vědět...

wong
03.02.2004, 23:28
Tak jsem si celý večer hrál s nastavením (stahnul si od NEC NaViSet - fakt dobrá věc pro nastavování moňasu) a teď jsem fakt spokojenej.

dotaz - co si na nem celej vecer nastavoval :?:

Hanz
03.02.2004, 23:31
To aby se mi líbil - prostě jsem si hrál s jasem a kontrastem a s "Fine" - prostě tak, aby se mi líbilo, jak ukazuje (přeci jen po XX letech u CRT jsem na něco zvyklý a tak se musím i nové LCD přizpůsobit k obrazu svému - přeneseně řečeno.... :-) ).

Jo a mimo jiné i frekvence u Dx aplikací..... a tak, prostě různě.

Nepochopitelný....? Já myslím, že ne?

Co ty, když sis přinesl svoje první nový LCD domu, taks' ho zapojil a hned si pařil (a veškerý nastavení si "potrestal hlubokým opovržením" ;D )?

wong
03.02.2004, 23:42
To aby se mi líbil - prostě jsem si hrál s jasem a kontrastem a s "Fine" - prostě tak, aby se mi líbilo, jak ukazuje (přeci jen po XX letech u CRT jsem na něco zvyklý a tak se musím i nové LCD přizpůsobit k obrazu svému - přeneseně řečeno.... :-) ).

Jo a mimo jiné i frekvence u Dx aplikací..... a tak, prostě různě.

Nepochopitelný....? Já myslím, že ne?

Co ty, když sis přinesl svoje první nový LCD domu, taks' ho zapojil a hned si pařil (a veškerý nastavení si "potrestal hlubokým opovržením" ;D )?
no praveze se da nastavit akorat tak ten jas a kontrast. a jeste me napada teplota barev. ja sem si s tim teda nijak moc nehral... spis sem hledal vadny pixely, protoze jich tam bylo hodne a pak se ukazalo, ze to jsou jenom nejaky smitka :lol:

a nejaky nastavovani frekvence? na co? vzdyt vsude je default 60Hz, obraz neblika, tak neni potreba ho menit

doufam, ze si to nevylozis nejak spatne... taky mam radost kdyz si koupim neco novyho :wink:

Hanz
03.02.2004, 23:51
špatně to neberu... jsme na 4u a zde se diskutuje...

no jenže právě jas a kontrast má na "hezkost" ukazování velkej vliv - takže to chce si s tim důkladně pohrát....

telpotu barev jsem zkoušel, ale nechal jsem default (ostatní se mi nelíbí - fotky profesionálně neupravuju....)

no právě - u LCD je všechno na 60Hz. Ale u CRT je požadovány co nejvyšší Hz a jek je všeobecně známo WinXP u všech DirectX app. nastavují 60Hz a to je na CRT málo, takže se to musí ručně měnit na víc a já to teď musel ručně změnit z5 na 60Hz...... toliko k frekvencím.....

Airwolf
04.02.2004, 13:23
Ladies & gentlemans - tak jsem sehnal nesehnatelné - dnes jsem koupil NEC 1760 NX BK (černo-stříbrné provedení oproti klasické počítačové slonovině).

Zkoušel jsem ho v NFS: Underground a Max Payne 2 - NO PROBLEM. Jen trošku víc maže (ale ne o moc) než CRT při tom, když lítám po ploše s nějakým woknem sem a tam, ale to asi každý LCD - ale v hrách naprostá ostrost.

Jestli Vám nevadí si par kaček připlatit (oproti nejlevnějším modelům), myslím že NEC za to stojí.... ještě zkusím Unreala II a dám ještě vědět...

kde a za kolik ?

Hanz
04.02.2004, 16:15
kde a za kolik ?

V "Amadeu" (je to autorizovaný prodejce - najdeš ho i na stránkách nec.cz) a jejich adresa je www.monitory.biz - když jsem přišel do obchodu, tak už na NECovi běžel Nokia Test a byla připravena bezdrátová myš.... takže nákup LCD tak, jak si představuju....
Nenašel jsem ani jeden badpixel a tak jsem spkojen.

Jen ta cena je trošku vyšší - za černo-stříbrnej jsem dal 19,3tis....

Airwolf
04.02.2004, 16:35
too much for me... :-(

Hanz
04.02.2004, 16:43
Jojo, je to spousta peněz (ale když jsem prodal svoje CRT a něco dostal k Vánocům, tak to zase tak nebolelo :idea: ;D :idea: ), ale zase je to jedinej obchod, kde jsem ho sehnal.... když si počkáš tak měsíc, tak ho seženeš levnějc (až o tágo - možná - jak kde), ale kdo zaručí, že i za měsíc bude stát co stával... a že vůbec bude, že....

wong
04.02.2004, 17:49
too much for me... :-(
taky se mi zda... muj stal 13900 ;D

Hanz
04.02.2004, 21:17
Hmm, faktem je, že 5 tis je trošku dost velkej rozdíl, ale víš co, já mám zkušenosti s AOC (to máš, jestli se nepletu) CRT a neber to osobně, ale já bych si rozmyslel nákup AOC i když by stálo 10tis. Samozřejmě, že když bych tohoto NECa sehnal za těch 17,5 (což bylo nejmíň co jsem viděl, tak bych ho bral všema deseti místo této ceny, ale ty prostě teď nejsou) a já chtěl opravdových 16ms...

wong
05.02.2004, 00:03
Hmm, faktem je, že 5 tis je trošku dost velkej rozdíl, ale víš co, já mám zkušenosti s AOC (to máš, jestli se nepletu) CRT a neber to osobně, ale já bych si rozmyslel nákup AOC i když by stálo 10tis. Samozřejmě, že když bych tohoto NECa sehnal za těch 17,5 (což bylo nejmíň co jsem viděl, tak bych ho bral všema deseti místo této ceny, ale ty prostě teď nejsou) a já chtěl opravdových 16ms...
neboj se CRT AOC bych si taky nikdy nekoupil :roll:
jak sem psal s timhle sem spokojenej a to tak, ze i kdyz sem ho mohl prodat za 15k, tak sem ho neprodal :D

Hanz
05.02.2004, 07:35
Jsem rád, že jsi spokojen s tím co máš - to je přeci nejlepší. Já jsem zase VELMI SPOKOJEN s tím svým NECem i když byl trošku dražší. Prostě doufám, že se ta investice do něj vyplatila.

Hanz
05.02.2004, 07:40
Jo ale měl bych ještě jednu otázku co se LCD týká. Jak jsem psal, co jsem zatím zkoušel na NECovi hrát, tak vše bylo OK (NFS:U, MP2), filmy taky v pohodě - nebo spíš bych řekl krásný.
Ale mám přeci jen jednu otázku: je normální, že když popadnu myší nějaké malé wokénko a začnu s ním po ploše lítat zběsile sem a tam, že se to při tom trošku mázne?
Vy, kdož máte také LCD, tak to vyzkoušejte a dejte mi vědět.
Díkes.....

wong
05.02.2004, 08:48
Jo ale měl bych ještě jednu otázku co se LCD týká. Jak jsem psal, co jsem zatím zkoušel na NECovi hrát, tak vše bylo OK (NFS:U, MP2), filmy taky v pohodě - nebo spíš bych řekl krásný.
Ale mám přeci jen jednu otázku: je normální, že když popadnu myší nějaké malé wokénko a začnu s ním po ploše lítat zběsile sem a tam, že se to při tom trošku mázne?
Vy, kdož máte také LCD, tak to vyzkoušejte a dejte mi vědět.
Díkes.....
rekl bych, ze tohle bude normalni :-)

Wuuduu
05.02.2004, 09:16
Mazne sa to, pretoze su vedla seba BIELA a CIERNA farba.
Mne sa to ale doma na AOC LM800 nemaze az tak, ako v praci na AOC LM729. Nechcem wonga sklamat, ale je to zatial druhe najworst LCD s ktorym som mal tu cest - z hladiska ODOZVY a zobrazenia filmov. A to don hladim 8-10 hodin denne cez DVI na Radeone v MACkovi.

Este jedna vec: skus si tak zbesilo trepat okienko na CRT, tiez bude necitatelne :lol: a bude mat take akoby duchy, aj na 100Hz. Akurat ze na CRT to nikto nehlada. Su to jednotlive snimky, ktore pri tom extremnom pohybe, hlavne ak mas cierny background a white okienko s textom vidiet este viac. Na LCD sa to jemne mazne, na CRT ich je viac za sebou, podla nastavenej frekvencie obrazovky.
Kedze LCD zobrazuje neprerusovany obraz - takze vtedy maze.
CRT vlastne blika (pri 85Hz blikne 85 krat za sekundu) - takze vidis jednotlive snimky.

Hanz
05.02.2004, 21:03
2 Wuuduu & wong: No tak to je dobře - já jen, jestli je zrovna to moje LCD v normě. Sice chápu tu technologii, ale ještě jsem to na žádným LCD nedělal (až na svým - to zkoumám podrobněji, jako každý asi).

2 Wuuduu: V jedný věci máš fakt pravdu, takovýhle věci na CRT nikdo nehledá i když tam jsou. To by se mohlo stát mottem této diskuze... nebo alespoň by se to dalo tesat do kamene ;D.

2 all: Nevíte, jak zjistit reálnou dobu odezvy na svym LCD?

nanami
06.02.2004, 07:30
dal sem si duplikaci na obrazu na crt a lcd a lital s tim oknem a no ... mazalo to i na tom crt, takze to fakt normalni je ((:

Hanz
06.02.2004, 13:46
Tak díky za vyzkoušení - jsem rád že je můj LCD "v normě".
Ještě jednou zde ale vypustím svou další otázku:

Jak zjistit reálnou odezvu svého LCD?

Darth Maul
13.02.2004, 19:36
Dovolím si jeden lamerský dotaz - je rozdíl mezi DVI a analogem až takový rozdíl? V DATARTU teď mají LG L1710S za 14,5 tisíce, viděl jsem ho na vlastní oči, parametry má good a jediné co se jeví jako problém je ten chybějící DVI... :?

wong
16.02.2004, 00:35
Dovolím si jeden lamerský dotaz - je rozdíl mezi DVI a analogem až takový rozdíl? V DATARTU teď mají LG L1710S za 14,5 tisíce, viděl jsem ho na vlastní oči, parametry má good a jediné co se jeví jako problém je ten chybějící DVI... :?
kdyz mas dobry LCD, tak ten rozdil neni zase takovej, ale kdyz uz si kupujes takovou drahou vec, tak myslim, se vyplati si priplatit

Aigor
16.02.2004, 09:38
jj, taky záleží jak to chceš používat.
Pro mě je DVI nutnost už pro to, že na analogu budu mít klasickou CRT kvůli barvám ;-)

trt
16.02.2004, 16:43
btw, ten LG 1710B je podla toho tu shit:
29ms realna odozva:
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/response-5_6.html
My measuring the response time of this monitor confirmed the supposition that this one is based on an older matrix than the previous model. The total response time was no less than 29msec, which is far from the 16msec declared on the manufacturer’s website. Well, this striking difference occurs on black-white transitions only. When doing black-gray transitions, the monitor showed no more than 36msec, that’s quite close to what the previous model showed.

Aigor
17.02.2004, 08:10
btw, ten LG 1710B je podla toho tu shit:
29ms realna odozva:
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/response-5_6.html
My measuring the response time of this monitor confirmed the supposition that this one is based on an older matrix than the previous model. The total response time was no less than 29msec, which is far from the 16msec declared on the manufacturer’s website. Well, this striking difference occurs on black-white transitions only. When doing black-gray transitions, the monitor showed no more than 36msec, that’s quite close to what the previous model showed.

Pod to bych se podepsal 8-)
Mam na stole LCD hp 1730 a kdyz vlezu do servisniho menu, hlasi se jako LG 1710, takze ...

Reknu to asi tak, domu bych si ho nevzal ani kdyby stal 8k :?

Priest
17.02.2004, 09:52
A shodne se tu aspon par lidi na nějakym monitoru ,co by doporučili - (ale tak do 16000)...kromě monitoru nec kterej je předražnej a nedosupnej

Hanz
17.02.2004, 13:02
;D ;D ;D ;D ;D
dostupnost NECů je relativní a záleží na štěstí a trpělivosti.

:?: :?: :?: :?: :?:
Přesto s Tebou VELMI nesouhlasím s tím, že je předraženej. Stojí sice víc než jiný, ale troufnu si tvrdit, že to za to stojí (ale to je věc každýho).
Přívlastek "předražený" zde dle mého není na místě. V případě NECů bych volil spíše: "za kvalitu se musí připlatit" nebo tak něco!

herma
17.02.2004, 14:07
a co LCD ADI 17" A710

Novinka firmy ADI. 17" TFT panel s vynikajícím obrazem. Pracovní plocha 337x270mm, kontrast 450:1, svítivost 250cd/m2, doba odezvy 16ms, úhel pohledu 150st. horizontálně a 130st. vertikálně, 16 milionů barev, velikost bodu 0,264mm, maximální rozlišení 1280x1024. Horizontální frekvence 31-80kHz, vertikální frekvence 56-75Hz, vstup signálu 15 pin D-sub, AUDIO 2x2W, váha 3,8kg, rozměry 372 x 398 x 185 mm ( včetně nohy ), TCO 99.

nedal by se srovnat s nějakým tím NEC či ACERem?

http://edlink.edcz.cz/asp/pricelst/IMG.ASP?PRO_ID=90804

Hanz
17.02.2004, 14:28
Clověče já nevim, já měl monitor ADI 19" CRT a byl jsem s ním naprosto spokojen. Od nákupu LCD ADI jednalo se o model - tuším že A715, kterej měl vše, co jsem chtěl mě odradilo to, že designově je A715 naprosto totožná s nějakým Hyundaiem (nevím typ), který měl být proti ADI (ta měla mít 16ms) snad 25ms nebo dokonce 30ms - no hrozně pomalej. Nikdo nebyl sto říct 100%ně kdo od koho kopíroval.... (aby pak A715 neměla místo 16ms 30ms a nebyl to pomalej Hyundai s jinou cedulkou)

trt
17.02.2004, 15:18
acer ma najlepsie zobrazenie ciernej a skoro najlepsiu realnu odozvu (podla xbit):
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/response-6_2.html

port777
17.02.2004, 20:15
Zdravím Vás

Acer 1721
Nec 71VM
iiyama E431S
LG 1710B
Prestigio P171
AOC LM729

Osobně tnejvíce tíhnu k iiyama E431S - má DVI i repro.Také se mi zamlouval NEC,ale nemá DVI,ale zase se prý svou kvalitou obrazu vyrovná mnohým,co DVI mají.Ale to je jen můj pocit,který se nezakládá na zkušenostech.
Mohl by také někdo zveřejnit odkaz na nějaký testovací prográmek s obrazcema,kde by se poznaly vadné pixely atd...

Díky

no to je otazka. tu iiyamu.popripade by som skusil LG ze co povie.

trt
17.02.2004, 23:20
Zdravím Vás

Acer 1721
Nec 71VM
iiyama E431S
LG 1710B
Prestigio P171
AOC LM729

Díky

no to je otazka. tu iiyamu.popripade by som skusil LG ze co povie.
to LG NEKUPOVAT! ma realnu odozvu az 29-36ms (test na xbit)

a02
18.02.2004, 00:36

Díky
- vadný pixely poznáš na první pohled - viz treba: http://www.pctuning.cz/Default.aspx?CatID=75&LayId=2&ArtId=19107
ale tohle by mohlo pomoci
Nokia Monitor Test
treba:
http://www.softpedia.com/public/cat/11/2/5/11-2-5-4.shtml
(test zobrazení 3 barev)

Slimák
06.03.2004, 15:35
Tak v pondělí jdu koupil Iyamu 431S. Doufám, že bude v pohodě. Denis jí už má, ale nenapsal, jak je to s hrama.

Fox-CZ
06.03.2004, 16:54
a co rikate na tento model ??
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26411
ta odezva 12ms,horsi je to s cenou ....

Slimák
06.03.2004, 17:16
a co rikate na tento model ??
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26411
ta odezva 12ms,horsi je to s cenou ....

Ve čtvrtek tenhle monitor na CC jeden technik testoval, tak v pondělí zjistím, jak to dopadlo. Vypadá velice dobře, ale co jsem takhle zaslechl, tak odezva byla horší. Podle těch článků uvedenejch na CC se odezva blíží k 25ms, takže docela přestřelili.

Co říkáte na tenhle kousek, má s ním někdo konkrétní zkušenosti?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25950

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25866

tajtrlik
07.03.2004, 18:51
je nejaky 19 palcovy lcd na kterym by slo hrat ? uz jsem prolez kdeco,ale ty doby odezvy jsou vsude nejmin 25.
Jakej typ by jste tedy zvolily v kategorii 17 ? Neca ? Sony nebo neco jinyho,kdyz uz bych se teda nedival na nejakou stovku sem nebo tam a chtel bych hlavne kvalitu a dvi ? Puvodne jsem chtel toho Herculesa,ale odevsad jen chodi maily nemame - nebude - prestal se vyrabet :(

Airwolf
08.03.2004, 11:56
je nejaky 19 palcovy lcd na kterym by slo hrat ? uz jsem prolez kdeco,ale ty doby odezvy jsou vsude nejmin 25.
Jakej typ by jste tedy zvolily v kategorii 17 ? Neca ? Sony nebo neco jinyho,kdyz uz bych se teda nedival na nejakou stovku sem nebo tam a chtel bych hlavne kvalitu a dvi ? Puvodne jsem chtel toho Herculesa,ale odevsad jen chodi maily nemame - nebude - prestal se vyrabet :(

19" s nizsi response time moc nejsou, a pokud jo tak se to projevi cenove.
ja mam ted Acer 1721hm, 1280*1024*75Hz a sice to rozmazavani vidim, ale nic tragickeho, ve hrach si clovek rychle zvykne, navic ten minimilimetr toho rozmazani nema cas postrehnout...

Marcelino
09.03.2004, 15:10

ja mam ted Acer 1721hm, 1280*1024*75Hz a sice to rozmazavani vidim, ale nic tragickeho, ve hrach si clovek rychle zvykne, navic ten minimilimetr toho rozmazani nema cas postrehnout...
ehm, moj poziadvok je 17", DVI, a otocny... - da sa ten Acer otacat o 90st "na stojato"? ...existuje v tmavosedej resp. ciernej uprave ?, ak by tieto poziadavky splnal, tak si ho asi kupim... 8-)

wong
09.03.2004, 15:22

ehm, moj poziadvok je 17", DVI, a otocny... - da sa ten Acer otacat o 90st "na stojato"? ...existuje v tmavosedej resp. ciernej uprave ?, ak by tieto poziadavky splnal, tak si ho asi kupim... 8-)
tyhle pozadavky presne splnuje AOC LM729 - cerno-stribrny/sedy, otocny, ma DVI :wink:

Airwolf
09.03.2004, 15:31

otocny nevim, jeste jsem to nezkousel, ale vzhledem k tomu ze se da upevnit na zed pomoci nejakeho drzaku, vsadil bych se ze jo, Wokna otoceni podporuji...primo na tom nastavci na kterem je nasazen asi ne, muselo by se to komplet presroubovat a to nevim jak by dopadlo...dostupny je bohuzel jen v bile barve :(( obarvit by se dal treba nejakou folii...

proj
13.05.2004, 23:29
Pánové Denisi a Pinďourečku, takže koupili jste oba iiYAMY E431S a nepodělili jste se se svými zkušenostmi. Taky o něm v této chvíli uvažuji a sbírám informace kde se dá. Tento thread mi poskytl hromadu informací, nejen kladných. Mám mírné obavy z responze tohoto monitoru. Někdo tady psal, že snad těch 16ms není pravda. Takže jak je to s tím LCD doopravdy? Jak jste s ním spokojeni? Koupili byste jej znovu?

Slimák
14.05.2004, 08:42
Musím tě opravit. Já koupil SONY HX73S. Iyama byl druhej kandidát :-)

Braindead
14.05.2004, 14:08
no ja byl rozhodnutej pro iiyamu 431s, ale kdyz sem prosel testy, hlavne xbitlabs, tak se zpet vracim k aceru 1721ms.

ma nejlepsi podani cerne, kontrast se blizi udavane hodnote a ma velice dobrou odezvu. navic uz ho ma spousta lidi a nikdo si moc nestezuje. ma DVI a je hoodne levnej.

dalsi kandidati jsou nec1760 a ta iiyama 431s (ta ma ale hodne tragicky pozorovaci uhly).

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/response-6.html
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/response-5.html

pokud nekdo muze srovnat acera, neca a iiyamu byl bych moc rad :)

Haski
20.05.2004, 20:49
Ja si koupil EIZO 17" FLexScan L550 s DVI (kabel ovsem nebyl pribalen.
Ale za ty prasule co se da koupit, je to uplna parada. Jas mi to šteluje samo, dle osvetleni v mistnosti (LCD ma na sobe senzor),.

Obrazovka: 43 cm / 17"
Velikost bodu 0.264 mm
Rozlišení: 1280 x 1024
Audio(zvuk): ne
Odezva: 16 ms
Frekvence: analog.: H:31,5-80kHz, V:56-75Hz
digital.: H:31,5-64 kHz, V:59-61 Hz
Bezpečnostní normy: TCO'03
Kontrast: 450:1
Úhly pohledu: Horizontální: 160° , Vertikální: 160°
OSD: ano
Vstupní konektor: D-Sub 15-pin, DVI
Jas: 300 cd/m
ZARUKA: 5 LET

Trochu mi vadi, ze nebyl dodan kabel DVI a zatim jsem nenasel nastaveni kontrastu.
Ale nemuzu si stezovat...fakt spicka.

Ma ho nekdo uz taky?

proj
20.05.2004, 21:08
Taky o L550 uvažuji. Po dlouhém vybírání mi zbyli dva favorité EIZO L550 a Samsung 172X. Teď zvažuji mezi těmi dvěmi. Chci to nejen na práci, ale i na zábavu, takže rychlost je kromě kvality pro mně dost podstatná.
Haski, jak je to se stabilitou? Ta L550 má dost zvláštní stojan, na fotkách jsem zahlídl snad i dírky pro zavěšení na stěnu. V té souvislosti mám dotaz. V nabídce jsem viděl držák pro montáž na stěnu. Líbila by se mi možnost naklánění monitoru, ale těch moc není. Nevíte, existuje držák na stěnu, na kterém by šlo LCD naklánět o 90° na výšku?

Braindead
20.05.2004, 22:02
to bych zvolil asi urcite 172X. je fakt super. vykonove i designove.

Marcelino
21.05.2004, 07:24
...no ano, ale ani 172x ani L550 a dokonca ani L557 sa neda otacat o 90°...kua a dokupovat nejaky nahradny stojan za par tisic nemam chut... ach jo a to som si najneskor do polky Jula (cervence) chcel kupit konecne 17"LCD ...
...len nikto este nevyrobil 17"LCD s kvalitou obrazu L557 , rychlostou 172x a otacanim o 90° 8-) ... no a najlepsie s cenou Aceru1721 :wink:

Hrochoslon
21.05.2004, 09:09
...no ano, ale ani 172x ani L550 a dokonca ani L557 sa neda otacat o 90°...kua a dokupovat nejaky nahradny stojan za par tisic nemam chut... ach jo a to som si najneskor do polky Jula (cervence) chcel kupit konecne 17"LCD ...
...len nikto este nevyrobil 17"LCD s kvalitou obrazu L557 , rychlostou 172x a otacanim o 90° 8-) ... no a najlepsie s cenou Aceru1721 :wink:

nech si lcd vyrobit na zakazku :wink: ..
ne taky me to vadi.. kazdej ma neco a tos jeste nepocital kategorii designu :)

Haski
21.05.2004, 09:33
Taky o L550 uvažuji. Po dlouhém vybírání mi zbyli dva favorité EIZO L550 a Samsung 172X. Teď zvažuji mezi těmi dvěmi. Chci to nejen na práci, ale i na zábavu, takže rychlost je kromě kvality pro mně dost podstatná.
Haski, jak je to se stabilitou? Ta L550 má dost zvláštní stojan, na fotkách jsem zahlídl snad i dírky pro zavěšení na stěnu. V té souvislosti mám dotaz. V nabídce jsem viděl držák pro montáž na stěnu. Líbila by se mi možnost naklánění monitoru, ale těch moc není. Nevíte, existuje držák na stěnu, na kterém by šlo LCD naklánět o 90° na výšku?

Stabilita stojanu??.....asi takhle.

Pri kolme poloze moc stabilni neni, ale pokud je jistota, ze se ti o to nebude cosi opirat ... tak to vitr nesfoukne....vichr uz by mohl.
Druha poloha je mirne, ale opravdu mirne naklonena a stojak je tak 30° odchylen a je to velice stabilni (tu pouzivam asi nejvic).
Treti poloha ja asi 60° a stabilni je to az az, ale LCD spis lezi nez stoji.

Libi se mi to vic nez stojan. Uz kvuli prenaseni nebo pripadne montazi na zed (stojan staci dat do kolme polohy a muze se zacit sroubovat)
Celkove LCD na me dela cim dal tim vetsi dojem.
Pri scrolovani stranek WWW postrani listou je sice text mazli, ale precist se da i pri pretahovani...cili neni to tak hrozne.
Bohuzel zatim jedu na analog a dneska budu mit uz propojeni DVI.

Otoceni o 90°...to je problem a hledal jsem kvalitni monitor, ktery by to mel....ale jediny, ktery se mi libil byla vetsi 19" BenQ FP991 za 20800,- s DPH. Ma skvele parametry, nataceni a contrast 300cmd a jas 700:1.
Jedine 2 minusy byli desna moznost montaze na zed a pomala odezva 25ms. Popravde je moje EIZO celkem rychlik....ale da se to s tim BenQ taky prezit....obraz ma taky spicovej.

Bohuzel jsem hooodne pospichal s koupi (mel jsem pujceny monitor a musel jsem jej vratit) a tohle EIZO se mi jevilo jako nejlepsi reseni za bomba cenu 16250,- a 5let zaruky...opravdu nestezuji si....a jsem rad, ze jsem se konecne rozhodl s koupi.

Nicx
21.05.2004, 12:35
no co se tyce ty 550 s tou odezvou to tak spickovy neni rozhodne 17 hx od sony je o tridu lepsi (porovnaval jsem)

ta 550 by mela vyuzivat display od hitachi

rd2
22.05.2004, 15:50
sony hs73p only

makaweli
23.05.2004, 13:57
mam IIYAMA E431S a nemozem si vynachvalit ;) krasny design, uzasny obraz, rychla odozva, prirodzene farby, DVI a nie prilis vysoka cena.

DarkArt
24.05.2004, 22:55
a co třeba

Samsung SyncMaster 174T - LCD 17

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26699

vypadá moc pěkně hlavně doba odezvy je pěkná

Keyoke
25.05.2004, 14:29
Tak jsem procetl thread a mam dotaz - v soucasnosti mate kdo jakeho favorita mezi 17" LCD? Je to (ted uz dostupny) NEC 1760NX, nebo Samsung SyncMaster 172X, nebo je to Iiyama Vision Master ProLite E431S? Nebo jeste jiny kousek, nejaka novinka, kterou jste tu jeste neprobirali?
Uvazuju ho jak na hry a filmy (ne majoritne, nemam na to moc cas), tak na kancelarskou praci, internet... Vsechna ta LCD se pohybuji plus minus v podobne cenove relaci (neresim par stovek, ani tisicovku).

Slimák
25.05.2004, 20:43
Kdybys neřešil pár tisícovek, tak uvažuj o SONY HX73S (B). Je špičkovej. :-)

limbi
25.05.2004, 22:50
uff, chcem si kupit 17" lcd, presiel som kompletne cely thread, ale neviem si stale vybrat.
to sa nenajde jeden monitor, na ktory niekto nieco "nevytiahne"? :-(

osobne mam skusenosti len s aoc 729 a ta odozva sa mi fakt nezdala, vo vice city, ked som vecer pozrel na cestu a sledoval auta, tak boli poriadne rozmazane, na druhej strane, kamos, co ho ma, je maximalne spokojny, tak neviem, neviem

Pedro-x
26.05.2004, 13:52
Uz 2 mesice jsem stastnym majitelem Iiyama Vision Master ProLite E431S a naprosta spokojenost. Pred ni jsem mel 17" ADI 5GT coz sveho casu byl spickovy montas, ale po prechodu na Iiyamu sem utrpel sok. Hodil jsem to hned pres DVI na 75 Hz a malem mi vypadly oci z dulku nad ostrosti a sytosti barev. Samozdrejme jsem hled testoval odezvu na kdejake 3D FPS gamese, kde jsem nepoznal rozdil oproti CRT, ale co me opravdu dostalo bylo, ze mi to "nemazalo" ani v excelu, coz u CRT nemuzu rict. Mam snad jedinou vytku a to jsou pozorovaci uhly, ale kdo z vas cumi na montas z boku? Takove samozdrejmosti, ze pres DVI neni treba vubec posouvat s obrazem, nebo ze vidim krasne i kdyz mi do pokoje pere slunicko asi neni treba rozvadet. Pro tento montas sem se rozhodl diky tomuto foru a nekolika dalsich a mohu ho vrele doporucit.

Hrochoslon
26.05.2004, 15:49
a jak by podle vas dopadla konfrontace samsungu 172X vs sony HX73?

Darth Maul
26.05.2004, 15:51
Uz 2 mesice jsem stastnym majitelem Iiyama Vision Master ProLite E431S a naprosta spokojenost. Pred ni jsem mel 17" ADI 5GT coz sveho casu byl spickovy montas, ale po prechodu na Iiyamu sem utrpel sok. Hodil jsem to hned pres DVI na 75 Hz a malem mi vypadly oci z dulku nad ostrosti a sytosti barev. Samozdrejme jsem hled testoval odezvu na kdejake 3D FPS gamese, kde jsem nepoznal rozdil oproti CRT, ale co me opravdu dostalo bylo, ze mi to "nemazalo" ani v excelu, coz u CRT nemuzu rict. Mam snad jedinou vytku a to jsou pozorovaci uhly, ale kdo z vas cumi na montas z boku? Takove samozdrejmosti, ze pres DVI neni treba vubec posouvat s obrazem, nebo ze vidim krasne i kdyz mi do pokoje pere slunicko asi neni treba rozvadet. Pro tento montas sem se rozhodl diky tomuto foru a nekolika dalsich a mohu ho vrele doporucit.
Kde a za kolik jsi ho sehnal?
Takhle pozitivní reference člověka vždycky nabudí... :wink:

Braindead
26.05.2004, 18:42
ja si ale dovolim tvrdit ze samsung 172x je jeste o velky kus lepsi. predevsim ma lepsi uhly, ale i barvy a take odezvu (12 ms). je taky ale drazsi. :-)

Keyoke
27.05.2004, 01:26
ja si ale dovolim tvrdit ze samsung 172x je jeste o velky kus lepsi. predevsim ma lepsi uhly, ale i barvy a take odezvu (12 ms). je taky ale drazsi. :-)

Je lepsi nez co? Sony HX73S, NEC 1760NX, Iiyama Vision Master ProLite E431S?

Braindead
27.05.2004, 12:07
myslim ze lepsi nez vsechny 3 ktery uvadis. prosel sem hodne recenzi a testu a podle me je fakt nejlepsi. ale je drazsi

lullu
27.05.2004, 23:43
Nemate nekdo jakoukoliv zkusenost s timto panelem: Acer AL1751wm? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25335
Nemohl jsem o nem nikde nic kloudnyho najit... cenu v pomeru k parametrum ma celkem priznivou a tech 16:9 se mi fakt libi, diky...

Slimák
28.05.2004, 00:17
myslim ze lepsi nez vsechny 3 ktery uvadis. prosel sem hodne recenzi a testu a podle me je fakt nejlepsi. ale je drazsi

Možná, že jsi prošel hodně testů a recenzí, ale já jsem osobně s kolegou z práce tyhle dva moňasy testoval. V té době jsem už měl HX73S doma a kolega si chtěl vybrat monitor. Nakonec se rozhodl pro HX73S. Připadal nám o kapku lepší.

Braindead
28.05.2004, 11:20

Možná, že jsi prošel hodně testů a recenzí, ale já jsem osobně s kolegou z práce tyhle dva moňasy testoval. V té době jsem už měl HX73S doma a kolega si chtěl vybrat monitor. Nakonec se rozhodl pro HX73S. Připadal nám o kapku lepší.

a v cem? ??? navic ma naprosto prisernej design. samsung je tenkej 1,5 cm a ram ma 1 cm. to ten sony ma ram jak hovado. fakt hnus. a navic ten sony maze o dost vic.

Hrochoslon
28.05.2004, 15:31

a v cem? ??? navic ma naprosto prisernej design. samsung je tenkej 1,5 cm a ram ma 1 cm. to ten sony ma ram jak hovado. fakt hnus. a navic ten sony maze o dost vic.

mno design sony se mi libi dost... design je veci dost subjektivni takze ho tu nemuzes predhazovat jako zasadni klad nebo zapor. Me spis zajimala kvalita zobrazeni
ale vod stredy mam toho Samsunga 172X takze uz jen tak pro zajimavost :-)

Slimák
28.05.2004, 19:10
Braindead: SONY že maže? Tak to je vtip dne. :lol: :lol: :lol:
Čumim do něho už pár měsíců a nevšim sem si, že by dělal duchy.
Takže než něco postneš, dobře si to promysli. Vim o čem mluvim.
Samsung taky nemaže, je parádní. Jak jsem napsal, testovali jsme oba dva a subjektivně se mi zdál SONY lepší. Kvalitou odezvy a zobrazení jsou si nastejno. Design je věc podle každýho.

Jinak se nejspíš jedná o dva nejlepší kousky včetně EIZA mezi 17" LCD.

Nicx
29.05.2004, 14:29

no tak to si asi delas srandu vid to co sony dava do svych monitoru je ta nejstarsi a nejnedokonalejsi tn technologie kt. ma vyhodu jenom v rychlosti

s monitorama pva/mva nebo dokonce s-ips to nemuzes srovnavat ani nahodou

Murdoc
29.05.2004, 18:55

no tak to si asi delas srandu vid to co sony dava do svych monitoru je ta nejstarsi a nejnedokonalejsi tn technologie kt. ma vyhodu jenom v rychlosti

s monitorama pva/mva nebo dokonce s-ips to nemuzes srovnavat ani nahodou

PŘESNĚ TAK

Slimák
29.05.2004, 19:13
Každá technologie má svoje výhody/nevýhody.

Hrochoslon
30.05.2004, 21:30
Každá technologie má svoje výhody/nevýhody.

PŘESNĚ TAK

Braindead
31.05.2004, 10:34
jasne ze jo, ale podle me samsung 172X ma nejdotazenejsi TN panel. je asi momentalne nejrychlejsi a navic ma i celkem dobry uhly a podani barev je skvele (to byla vzdy prednost samsungu, drive ale chybela ta rychlost - myslim tedy u LCD).

k tomu designu: jasne ze neni nejdulezitejsi, ale stylovy, jednoduchy, stribrny, kovovy 1,5 cm silny (spis hubeny :)) panel hodne potesi. teda aspon me docela jo. proto nechci o litr levnejsi 174T :wink:

Slimák
31.05.2004, 20:33
Jo jo. Je špičkovej :-)

aragorn
31.05.2004, 23:47
teda ja sa chstam kupovat LCD az o nejaky ten rok ale jedno z dalsich kriteri po kvalite obrazu, rychlosti odozvy a takych zakladnych veci bude otacanie monitora o 90 stupnov (na stojatu A4) ... moc to nesledujem ale sa mi zda ze sa od toho dost upusta

Hrochoslon
02.06.2004, 10:04
k tomu designu: jasne ze neni nejdulezitejsi, ale stylovy, jednoduchy, stribrny, kovovy 1,5 cm silny (spis hubeny :)) panel hodne potesi. teda aspon me docela jo. proto nechci o litr levnejsi 174T :wink:

neni kovovy .. nevim jak na to v te recenzi vCC prisli. Je to plast

wong
02.06.2004, 11:31
teda ja sa chstam kupovat LCD az o nejaky ten rok ale jedno z dalsich kriteri po kvalite obrazu, rychlosti odozvy a takych zakladnych veci bude otacanie monitora o 90 stupnov (na stojatu A4) ... moc to nesledujem ale sa mi zda ze sa od toho dost upusta
ja to rikam porad, ze ten AOC je dobrej, ale nikdo mne nechce verit
je otaceci, ma DVI, je levnej a zadny mazani sem nepozoroval
jenom uhel pohledu zespodu/shora by mohl byt trochu vetsi

Milx
02.06.2004, 13:21
jasne ze jo, ale podle me samsung 172X ma nejdotazenejsi TN panel. je asi momentalne nejrychlejsi a navic ma i celkem dobry uhly a podani barev je skvele (to byla vzdy prednost samsungu, drive ale chybela ta rychlost - myslim tedy u LCD).

Tohle musim potvrdit, vazne se povedl a to nerikam jen z toho, ze mi od vcerejska sedi na stole, ale z vlastnich dosavadnich dojmu. Ona ta rychlost sice nebude tech 16, ale spis to jde k 20ti, ale NEMAZE! Osobne jsem na barvy dost laik, ale oproti crt vazne markantni rozdil nevidim.

Ten ramecek jsem taky nejdriv tusil Alu a to by bylo vazne neco! Bohuzel to ale je takovy plastovy nic a navic se mi zda, ze prave ramecek je vazne nejhorsi dil na tomhle skvelem vyrobku :|
Proste nekde je mezi oba dily nepekna vule a treba prava strana mi neobepina panel uplne tesne :? Tohle taka ale muze byt problem meho kousku a nelze to brat vseobecne....Jo a nemam ani jediny vypaleny pixel a z toho jsem nesmirne potesem :D

Hrochoslon
02.06.2004, 15:20

Tohle musim potvrdit, vazne se povedl a to nerikam jen z toho, ze mi od vcerejska sedi na stole, ale z vlastnich dosavadnich dojmu. Ona ta rychlost sice nebude tech 16, ale spis to jde k 20ti, ale NEMAZE! Osobne jsem na barvy dost laik, ale oproti crt vazne markantni rozdil nevidim.

Ten ramecek jsem taky nejdriv tusil Alu a to by bylo vazne neco! Bohuzel to ale je takovy plastovy nic a navic se mi zda, ze prave ramecek je vazne nejhorsi dil na tomhle skvelem vyrobku :|
Proste nekde je mezi oba dily nepekna vule a treba prava strana mi neobepina panel uplne tesne :? Tohle taka ale muze byt problem meho kousku a nelze to brat vseobecne....Jo a nemam ani jediny vypaleny pixel a z toho jsem nesmirne potesem :D

k te odezve .. ten samsung ma oficialne 12ms nikoliv 16
jaka je odezva ve skutecnosti je pak vec druha ale 20 to rozhodne neni :wink:

Braindead
02.06.2004, 19:32
mrknete na testy na xbitlabs, tam response time dokonale proklepli. a ma skutecne tech 12 (priblizne). okem nemas sanci poznat kolik to ma, muzes max. porovnavat s jinymi kousky.

Helium
02.06.2004, 21:33
mrknete na testy na xbitlabs, tam response time dokonale proklepli. a ma skutecne tech 12 (priblizne). okem nemas sanci poznat kolik to ma, muzes max. porovnavat s jinymi kousky.

nahod prosim konkretni odkaz

Braindead
02.06.2004, 21:56
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/samsung.html

ale asi sem se prekoukl. na xbitlabs recenzovali jeste ten starej typ s 25 ms, ty testy 12 ms modelu (ktery sou ted vsude v prodeji) sem videl nekde jinde, ale nevim kde.

Helium
03.06.2004, 16:25
s pomoci jakeho softu otestovat response time na LCD ?

a jakou metodou to jde delat ?

Hrochoslon
08.06.2004, 22:27

to neotestujes softem.. de to jedine tak ze vyfotis fotakem detail pixelu napriklad pri pratahovani voken

Nicx
08.06.2004, 22:36
no da se

www.prad.de

tam se daji stahnout programy tak pixper analyzer

Hrochoslon
08.06.2004, 22:50
no da se

www.prad.de

to nemuzes nicim zmerit.. stejne jak kvalitu obrazu nepoznas podle screenshotu. Je to vec finalniho zobrazeni monitoru a komp nema jak jeho kvalitu zjistit.

Helium
09.06.2004, 09:12

to neotestujes softem.. de to jedine tak ze vyfotis fotakem detail pixelu napriklad pri pratahovani voken

a co nejak sikovne zobrazovat krivky, obrazce a podle jejich videnych
pruseciku zobrazovat na ose odezvu kterou vnima clovek,
vlastne takovy LCD osciloskop

Nicx
10.06.2004, 19:57
zkus ten program a uvidis na jakych pricipech pracuje :-)))

Helium
11.06.2004, 11:13
no da se

www.prad.de

muzes s tim odkazem byt presnejsi, please

Jirka_koffee
11.06.2004, 23:50
A jaky mi tedy doporucite? Samsung 172x/174T

Je mezi nima nejaky rozdil, krome designu, vahy a ceny?
Mohl by mi nekdo rict neco z vlastnich zkusenosti? Dekuju mooc..
EDIT: 174T ma o trosku horsi uhly..

xmen
12.06.2004, 14:33
Mohli by jste sem nekdo hodit screen z plochy jak jsou velke pismena.MAm 19CRT Samsung,ale musel jsem snizit rozliseni na 1024x768,protoze nosim 3 bryle a blbe se mi cetlo.Kdybych snizil rozliseni na tehle 17 na 1024 jak by to vypadalo,nebylo by to blby?Da se 17LCD srovnat uhloprickou s 19CRT?A taky by mne zajimalo jestli ma 172X otaceni obrazovky na vysku,nebo to ma jen 174T?!Moc diky za odpovedi!!!!!!!!!!!!!Chtel jsem si puvodne pockat na 19NEC s 12ms,nebo nejakou jinou 19 s 12ms a ze je jich bude hodne!!!!!!!!Ale zase budou stat tak o 10000KC vic!

Richardus
12.06.2004, 16:29
Mohli by jste sem nekdo hodit screen z plochy jak jsou velke pismena.MAm 19CRT Samsung,ale musel jsem snizit rozliseni na 1024x768,protoze nosim 3 bryle a blbe se mi cetlo.Kdybych snizil rozliseni na tehle 17 na 1024 jak by to vypadalo,nebylo by to blby?Da se 17LCD srovnat uhloprickou s 19CRT?A taky by mne zajimalo jestli ma 172X otaceni obrazovky na vysku,nebo to ma jen 174T?!Moc diky za odpovedi!!!!!!!!!!!!!Chtel jsem si puvodne pockat na 19NEC s 12ms,nebo nejakou jinou 19 s 12ms a ze je jich bude hodne!!!!!!!!Ale zase budou stat tak o 10000KC vic!
Mam 172X a mam tiez 3jky a desktop mam v 1280x1024 a precitam vsetko v pohode , lebo pismena su ostre ako britva , ziadne rozmazavanie , ale vyzera to v pohode aj na 1024/768.
Uhlopriecka je iba o centimeter mensia ako pri mojom byvalom CRT Samsung 959NF.
S tymi 19kami je to tak ze su podstatne drahsie , maju vacssi display , ale maju rozlisenie 1280x1024 , teda maju vacssie body (pixely) ako 17ky.

AraFat
13.06.2004, 14:54
ti kdo sedi hodne u pc...ulevilo se vam resp.vasim ocim pri pouzivani LCD?

spy
13.06.2004, 17:26
Vybiram si 17" LCD, a tak na 90% jsem si vybral Acer AL1721ms, ale mam takove prosby/dotazy na majitele tohoto Aceru

1) std. otazka - jste spokojeni ? :)

2) jak sviti ty ukazatele co jsou vepredu na panelu v dolni casti ? videl jsem AL1521 a myslim ze Power (proste to uprostred:)) svitilo modre a zbytek zlute... jake je to u 1721ms ?

3) kolik mate vadnych pixelu ?

4) muzete ho nekdo vyfotit a postnout sem par obrazku ? nebo mi je poslat na maila .. pripadne na icq 57819784 pozadat o konto u me na ftp :)

jediny obrazek co totiz vsude maji je ten co ma acer na strankach a to je docela malo....chtel bych ho videt z nekolika ruznych uhlu .... a nejlepe nejake "real-life" fotky ....

zatim se mi nepostestilo ze by ho meli v nejakem pc shopu do ktereho sem zalezl ...a taky jsem ani nenasel nejakou recenzi na netu...

diq !

Richardus
13.06.2004, 20:37
ti kdo sedi hodne u pc...ulevilo se vam resp.vasim ocim pri pouzivani LCD?Je to asi individualne , ale pri CRT ma po siestich hodinach boleli brutalne oci , pri LCD teraz kludne presedim aj desat a nic.
Takze u mna rozhodne ano.

hwsoft
14.06.2004, 13:52

Urcite, sedim tak 8hodin v praci pred 19" trinitronem, a docela boli hlava, po dalsich 5 hodinach na LCDku doma je to OK. (jinak o vikendu obcas udelam i 16hodin do LCD a zatim dobry)
Jen mi trosku vadi velkej kontrast na LCD, vyresil jsem malou lampickou, ktera mi sviti za LCDkem do zdi.

Hrochoslon
14.06.2004, 13:56

oci me moc z crt neboleli nikdy .. ikdyz jednou sem mel po dnu prace na te 14 co mam v podpisu vypalenej na sitnici svetlej ctverec (v miste kde byl monitor) kerej tam strasil i kdyz sem zavrel oci :-o, nastesti tam druhej den uz nebyl :-) . Spis me prislo ze me crt jaksi vycucava :-) a to uz lcd nedela

Nicx
14.06.2004, 23:42
no da se

www.prad.de

muzes s tim odkazem byt presnejsi, please

http://www.prad.de/new/monitore/testprogramme.html

3ngelchen
15.06.2004, 14:59

Urcite, sedim tak 8hodin v praci pred 19" trinitronem, a docela boli hlava, po dalsich 5 hodinach na LCDku doma je to OK. (jinak o vikendu obcas udelam i 16hodin do LCD a zatim dobry)
Jen mi trosku vadi velkej kontrast na LCD, vyresil jsem malou lampickou, ktera mi sviti za LCDkem do zdi.

ten kontrast resim stejne :) .... rozdil v tlaku na oci je to podstatnej , driv kdyz sem jezdil na lanky a koukal sem dva dny v kuse do CRT a ted kdyz clovek kouka do LCD..... pohoda :)

koukam do monitoru aspon 10 hodin kazdej den ... driv me oci taky neboleli ... ale vsecko je jednou poprve a prislo to i na me ... unavene zarudle oci ..... lcd doma i v praci to vyresilo (zatim) :)

Xima
17.06.2004, 18:31
zvazuju panel Viewsonic 171b

http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/lcddisplays/proseries/vp171b/

myslim si, ze je fakt luxusni

ma s nim nekdo nejakou zkusenost?

zatim jsem nasel dva lidi co ho maj a oba jsou z nej vic nez nadseni

Keekus
17.06.2004, 18:43
2 Xima: ahoj, měl jsme možnost ho 14 dní zkoušet a opravdu byl vyborný, nenašel jsem na něm nic špatného - bráno z pohledu klasického uživatele- žádný vadný pixel, využil jsem DVI, uhle pohledu mě tolik neberou, tak jsem je nezkoumal...ale můžu říct, že bych do něj klidně šel..a určitě využiješ i PIVOT...

Xima
18.06.2004, 00:46
2 Xima: ahoj, měl jsme možnost ho 14 dní zkoušet a opravdu byl vyborný, nenašel jsem na něm nic špatného - bráno z pohledu klasického uživatele- žádný vadný pixel, využil jsem DVI, uhle pohledu mě tolik neberou, tak jsem je nezkoumal...ale můžu říct, že bych do něj klidně šel..a určitě využiješ i PIVOT...
tak treti pozitivni reference, to je fajn :-)
jinak dnes ho snad budu mit a poradne otestuju, skoda ze neni pro me, ale pro jednoho soudruha :cry: ;D

lluu
18.06.2004, 14:42
Add Viewsonic vp171b: Videl jsem, par hodin jsem s nim pracoval (win, hry, film); pripojeni pres DVI. Uhly pohledu pri pouzivani jednim uzivatelem (bez rotace) jsou ok, pri rotaci panelu o 90° uz jsou ale nedostacujici a leva strana panelu ma jiny odstin nez prava. Me to nevadilo (vyborne je, ze panel lze natacet), nekdo by tim mohl byt zklaman. Podle me super monitor.

Xima
19.06.2004, 01:03
tak VP171b mam na stole a prvni dojmy pozitivni.
Barvy vyborne (hlavne cervena me velmi mile prekvapila).
Zadny vadny pixel (zkratka Profi rada od Viewsonicu).
Moznost otaceni prakticka.
Luxusni design.
Baleni obsahuje i bytelny DVI kabel.
Mozna trosku vyssi cena (17.200,-)

spy
19.06.2004, 23:09
tak VP171b mam na stole a prvni dojmy pozitivni.
Barvy vyborne (hlavne cervena me velmi mile prekvapila).
Zadny vadny pixel (zkratka Profi rada od Viewsonicu).
Moznost otaceni prakticka.
Luxusni design.
Baleni obsahuje i bytelny DVI kabel.
Mozna trosku vyssi cena (17.200,-)

Zni to dobre, ale ta cena....

Asi si v pondeli objednam ten Acer ... (za nejakych 13,5 kKc)

Nevidel si ho nekdy v reale? (Acer AL1721ms)

by spy

Xima
19.06.2004, 23:42
by spy
no, v reale jsem ho nevidel, ale byla to taky jedna alternativa pro koupi (ma DVI, nema ty otresny repracky, solidni design).
Ja bych se ho vubec nebal koupit (ikdyz firme Acer/Benq zas tolik neduveruji ;D ). Je to takovej mid-end, ale na Samsung 172x zrejme mit nebude v zadnem ohledu, snad jedine v cene (rozdil 3k :roll: ).
Ja osobne bych s koupi LCD jeste chvili pockal, ale to zalezi jak moc ho potrebujes (mas stale totez co na kolejich? :-) ).
Jedina vec jsou ty hry (obcas neco das ne?), tam je 16ms fakt malo, at si rika kdo chce co chce... zkratka na CRT to v tomto nema a kdyz uz clovek za to ty prachy dava, tak by to nemel byt v zadnem ohledu krok zpet.

spy
20.06.2004, 13:19
no, v reale jsem ho nevidel, ale byla to taky jedna alternativa pro koupi (ma DVI, nema ty otresny repracky, solidni design).
Ja bych se ho vubec nebal koupit (ikdyz firme Acer/Benq zas tolik neduveruji ;D ). Je to takovej mid-end, ale na Samsung 172x zrejme mit nebude v zadnem ohledu, snad jedine v cene (rozdil 3k :roll: ).
Ja osobne bych s koupi LCD jeste chvili pockal, ale to zalezi jak moc ho potrebujes (mas stale totez co na kolejich? :-) ).
Jedina vec jsou ty hry (obcas neco das ne?), tam je 16ms fakt malo, at si rika kdo chce co chce... zkratka na CRT to v tomto nema a kdyz uz clovek za to ty prachy dava, tak by to nemel byt v zadnem ohledu krok zpet.

myslim ze ma i ty otresny repracky ale nejsou vubec videt :) ... ale kdo by je pouzival :)

Libi se mi quli cene, vlastnostem (DVI, 16ms, solidni uhly, narazil sem na par lidi co ho ma a jsou spokojeni), designu (k cernymu case si preci nekoupim bilej monitor :))....

No, a potrebuju ho uz docela surne, pac svoje 7Glr sem prodal pred pul rokem :)

Na kompu vetsinou pracuju, ale dys hraju tak bud ET, nebo Colina, a to sem hral loni na AOC LM720 (ma udavanych 25-30ms) a byl sem spokojen takze me ta odezva zas tak nezere...

Xima
20.06.2004, 15:45
tak ho kup, myslim, ze v tom mas docela jasno ;D
ta cena neni vubec spatna, a kdyz prestanes byt spokojeny, tak ho vzdy muzes zase prodat ne? :-)

Jirka_koffee
20.06.2004, 19:29
Tak nakonec po dukladnem zvazovani zbyli 3 favorite:

Samsung 172x
ViewSonic 171b
NEC 1760NX

jago
20.06.2004, 21:46
by spy

Jak si myslel to chvilku počkat? To se dnešní LCD s 12ms odezvou nevyrovnají CRT obrazovkám ?

Xima
20.06.2004, 23:45
Jak si myslel to chvilku počkat? To se dnešní LCD s 12ms odezvou nevyrovnají CRT obrazovkám ?
nevyrovnaji, fajn to bude az odezva bude tak 6ms

Hrochoslon
21.06.2004, 15:13
nevyrovnaji, fajn to bude az odezva bude tak 6ms

no ja zadny mazani pri hrani na 172X nepozoruju :!:

Keekus
21.06.2004, 16:08
2 spy: jj. .Acer 1721 je výborný, krásně ukazuje, a je i rychlý, sám jsem ho měl - problém byl - asi po 3-4 měsících užívání začlo blbnout podsvícení - bílá strašně přesvítala přes černou-bylo to vidět hodně v rozích...to byl jediný problém. ale jinak byl výborný...doporučuji

Jirka_koffee: dobré zvažování - myslím, že ze současných 17tek nejlepší - můj názor.
171b jsem viděl a zkoušel, o Samsungu se tu píše hodně a kladně, to samé NEC, který tu i někteří uživatelé mají..
těžko říct pro který se rozhodnout..asi bych volil Samsung nebo NEC..
z mé zkušenosti bych si zkontroloval podsvícení - napište tu pls vlastníci Samsunga nebo NECu jaké máte podsvícení - bíla na černé..

THX

spy
21.06.2004, 16:15
2 spy: jj. .Acer 1721 je výborný, krásně ukazuje, a je i rychlý, sám jsem ho měl - problém byl - asi po 3-4 měsících užívání začlo blbnout podsvícení - bílá strašně přesvítala přes černou-bylo to vidět hodně v rozích...to byl jediný problém. ale jinak byl výborný...doporučuji

diky za kladne refernce, dneska sem ho objednal, do tydne by mel byt doma, taxem zvedav... (hlavne jak ho zaplatim :))

s tim podsvicenim - to si myslim ze by melo jit bez vetsich problemu reklamovat...ale doufam ze se mi to nestane....

xmen
21.06.2004, 20:35
Cetl jsem ze nejaka firma ma novou technologii,ktera zmensi odezvu desetkrat,v prodeji ale az za rok!Tesim se na LCD s 1ms odezvou :lol: .Neni to OLED!

Wuuduu
21.06.2004, 22:23

TOTALNE

Halen
21.06.2004, 23:38

diky za kladne refernce, dneska sem ho objednal, do tydne by mel byt doma, taxem zvedav... (hlavne jak ho zaplatim :))

s tim podsvicenim - to si myslim ze by melo jit bez vetsich problemu reklamovat...ale doufam ze se mi to nestane....

Myslim ze sis nevybral vubec spatne. :-) Uz ho mam cca pul roku a nemuzu si vynachvalit. Ocim se ulevilo, hry se nemazou, plocha je velka a podsviceni prozatim OK. Za tu cenu je vytecna volba, myslim si.

Dejvak
22.06.2004, 00:27
Jeden lamersky dotaz:
jaky je rozdil mezi 1721m, 1721hm a 1721ms ?
Nedari najit jiny rozdil nez v barve.

Xima
22.06.2004, 01:15
ja nevim jaky hry mate na mysli, ale strilecky se na 12-16ms proste rozmazavaji, byt uz to neni to, co byvalo driv :roll:

Jedna takova vec: zapomente na to, ze si kazdou gamesku zaparite v nativnim rozliseni, protoze to zrejme plati jen pro majitele silnych grafik.

Jednak spousta (byt starsich) her treba ani nema 1280*1024 a pak neni vubec zadna chut tyto hry hrat trebas v 800*600 kdyz je obraz vylozene HNUS :|

Castecne uznavam, ze na praci (co si pod tim predstavujete je jedno ;D ) je LCD vyznamna alternativa, ale na hry je naprostym drticem CRT a jeste nejakou dobu bude :!:

16 ani 12ms nedosahuje ani zdaleka CRT a kupovat si LCD zejmena na hry je IMHO blbost.

Keekus
22.06.2004, 08:47
2 Xima: s jednou věcí soulasím - majitelé slabších grafik při 1280x1024 budou zklamaní :-( ...když jsem měl ještě TI4 4200 64MB tak jsem to na některých hrách sám poznal...pravda ale je , že po snížení rozlišení jsem zase nějaký rozpady nepozoroval (VP171b)

Xima
22.06.2004, 13:20
2 Xima: s jednou věcí soulasím - majitelé slabších grafik při 1280x1024 budou zklamaní :-( ...když jsem měl ještě TI4 4200 64MB tak jsem to na některých hrách sám poznal...pravda ale je , že po snížení rozlišení jsem zase nějaký rozpady nepozoroval (VP171b)

Prave mam pred sebou VP171b a musim rict, ze jsem zkusil starsi hry typu Railroad Tycoon 2, Grand Prix 3, Brood War, Transport Tycoon aj. a bylo to vskutku znat -> 640*480 nebo i 800*600 opravdu neni nic extra, neni to vylozene rozpad obrazu, ale neni to vubec pekny :|
Jinak dobre je to videt, kdyz prepinam ve Warcraftu3 jednotliva rozliseni a 1152*864 nebo 1024*768 se temer neda koukat, zatimco 1280*1024 vypada nadherne... jenomze to je problem grafiky, protoze pri max. detailech je to temer na (Hercules 9000PRO) nehratelne a nezachrani to jinak vynikajici obraz teto karty :roll:
Zkratka plati to, ze LCD pokud uz nekdo uvazuje nad novejsimi hrami, tak jedine ve spojeni s vykonnou grafikou, jinak bude opravdu zklamany.

Wuuduu
22.06.2004, 13:39
vo vela hrach pouyivam 1024 a vzhovuje mi aj kvalita. Je to ako FSAA 2x...

spy
22.06.2004, 14:31
Myslim ze sis nevybral vubec spatne. :-) Uz ho mam cca pul roku a nemuzu si vynachvalit. Ocim se ulevilo, hry se nemazou, plocha je velka a podsviceni prozatim OK. Za tu cenu je vytecna volba, myslim si.

keep it going :)

jeste dalsi takove pozitivni recenze a pudu si objednat druhej k druhymu kompu :)

spy
22.06.2004, 14:39
ja nevim jaky hry mate na mysli, ale strilecky se na 12-16ms proste rozmazavaji, byt uz to neni to, co byvalo driv :roll:

Jedna takova vec: zapomente na to, ze si kazdou gamesku zaparite v nativnim rozliseni, protoze to zrejme plati jen pro majitele silnych grafik.

Jednak spousta (byt starsich) her treba ani nema 1280*1024 a pak neni vubec zadna chut tyto hry hrat trebas v 800*600 kdyz je obraz vylozene HNUS :|

Castecne uznavam, ze na praci (co si pod tim predstavujete je jedno ;D ) je LCD vyznamna alternativa, ale na hry je naprostym drticem CRT a jeste nejakou dobu bude :!:

16 ani 12ms nedosahuje ani zdaleka CRT a kupovat si LCD zejmena na hry je IMHO blbost.

prakticky se vsim musim souhlasit

ale zase si myslim ze vyrazne to bude vaditi hracum, kteri se hrani venuji dlouho (ze ano Xima, vime co si delal na koleji :)), nebo tak nejak profesionalne - ty uz znaj prakticky kazdej frame hry z CRT a pote kdyz ho vidi na LCD tak musi byt zklamani

kdybych byl profi hracem nebo paran, taxi koupim nejakou suprovou 19" CRT, ale pac si tak akorat obcas zahraju ET a CMR, taxi radsi koupim LCD

Xima
22.06.2004, 17:21
ale zase si myslim ze vyrazne to bude vaditi hracum, kteri se hrani venuji dlouho (ze ano Xima, vime co si delal na koleji :)), nebo tak nejak profesionalne - ty uz znaj prakticky kazdej frame hry z CRT a pote kdyz ho vidi na LCD tak musi byt zklamani

:lol:
no, to bych radsi nerozebiral - myslim, ze byli mnohem vetsi dablove :roll: :-)

kdybych byl profi hracem nebo paran, taxi koupim nejakou suprovou 19" CRT, ale pac si tak akorat obcas zahraju ET a CMR, taxi radsi koupim LCD
ale jo, ja si k Tobe LCD dokazu velice dobre predstavit, ale kdyz nekdo pise, ze chce 19" LCD na hry a nejakej ten filmik, tak je to podle me blbost. To si ten clovek neuvedomuje, ze tohle je stale jaksi domena CRT.
Jo, LCD je vic sexy, ale opravdu kvalitni CRT se na urcitou cinnost hodi podstatne vic a oci z nej bolet taky nemusej :wink:

Jirka_koffee
22.06.2004, 19:48
Zitra si jedu pro Samsung 172x, tak drzte palce, at tam neni vadny pixel.. Doufam ze to bude dobra koupe.. Videl sem ho v Alzasoftu, pripojenej na Analog, mel vydny pixel (na dost spatnem miste) ale hlavne mi pripadalo, ze uz jen za myskou zustava docela viditelny duch.. :? Myslite ze to bylo kvuli nepripojeni pres DVI?

Halen
22.06.2004, 19:58
vo vela hrach pouyivam 1024 a vzhovuje mi aj kvalita. Je to ako FSAA 2x...

Nezbyva nez plne souhlasit. Nejsem profi hrac a diky LCD se ulevilo ocim. BTW, hraju opravdu HODNE Diablo II-LoD a to nebezi vic nez 800x600 , navic je to nejhorsi typ hry pro LCD (spolu s realtime strategiemi) a problemy s hranim nemam vubec zadny. Mozna je to tim, ze nemam nejlepsi oci, ktere jsem si zkazil cumenim do CRT. :mweheh:

Jezyn
22.06.2004, 21:24
můžete mi prosím někdo poradit, jaký maximum můžu DNES dostat za cenu kolem 13 tisíc vč. DPH ? ...... odpovědi typu - projdi si fórum - si prosím nechte od cesty :wink:

jago
22.06.2004, 21:52
by spy

No zvažuji právě,zda jít do nějakého LCD...jak dlouho jsi měl na mysly čekat?Mám na to nějakých 15K....co nechci?..kupovat za rok nebo 2 nový.
Hry zapařím občas,spíš do compu čumím+filmy,ale určitě by mě štvalo,kdybych na něm viděl nedostatky v podobě duchů apod.

Tak pár měsícu až rok bych počkal,ale pokud se nic extra nechystá,jdu ho koupit teď

edit:
Ještě jeden dotázek,proč je DVI o tolik dražší?A včem čekat jeho přínos?3K rozdíl jen kvůli DVI se mi zdá dost

Xima
22.06.2004, 23:47
No zvažuji právě,zda jít do nějakého LCD...jak dlouho jsi měl na mysly čekat?Mám na to nějakých 15K....co nechci?..kupovat za rok nebo 2 nový.
Hry zapařím občas,spíš do compu čumím+filmy,ale určitě by mě štvalo,kdybych na něm viděl nedostatky v podobě duchů apod.

Tak pár měsícu až rok bych počkal,ale pokud se nic extra nechystá,jdu ho koupit teď

edit:
Ještě jeden dotázek,proč je DVI o tolik dražší?A včem čekat jeho přínos?3K rozdíl jen kvůli DVI se mi zdá dost
Ono to totiz zalezi co mas ted na koukani k dispozici. Pokud mas kvalitni CRT, tak bych do LCD nesel, pokud mas nejakou starou rakovinu, tak ano.
Zalezi taky jak moc jsi citlivy na zobrazeni. Kazdymu vyhovuje neco jinyho, nekdo rad kontrastni obraz, nekdo mene a tak...
Proste zajdi do kramu a porovnej obrazy LCD-cek s tim co ted mas a podle toho se rozhodni :-)
Nevim jestli je DVI o 3k drazsi (uved kde a jaky model), ale ja bych si osobne LCD bez DVI nekoupil. Nejde totiz jen o kvalitu, ale take serizeni obrazu.

Hrochoslon
23.06.2004, 12:21
Zitra si jedu pro Samsung 172x, tak drzte palce, at tam neni vadny pixel.. Doufam ze to bude dobra koupe.. Videl sem ho v Alzasoftu, pripojenej na Analog, mel vydny pixel (na dost spatnem miste) ale hlavne mi pripadalo, ze uz jen za myskou zustava docela viditelny duch.. :? Myslite ze to bylo kvuli nepripojeni pres DVI?

mam ho taky pres analog a stopa za myskou neni.. je mozny ze v alzasoftu meli jeste ten starej typ s realnou odezvou kolem 25, tusim ma pva matici. Kdezto novejsi verze ma tn a odezvu kolem tech 12

Jezyn
23.06.2004, 12:24

mam ho taky pres analog a stopa za myskou neni.. je mozny ze v alzasoftu meli jeste ten starej typ s realnou odezvou kolem 25, tusim ma pva matici. Kdezto novejsi verze ma tn a odezvu kolem tech 12

chci si to nakonec taky objednat - ale co mám chtít po prodejci, aby mi nedal náhodou ten "pomalejší" ?

Hrochoslon
23.06.2004, 12:31
dneska uz na ten starej model tezko narazis. To bylo aktualni tak pred 2 mesicama. Vzhledem k zajmu o nej pochybuju, ze by nekde meli ve skladu zasobu tech starych.

dybys chtel mit jistotu tak si ho nech predvest.. tu odezvu poznas i ve win a navic ten pomalejsi model by mel mit lepsi uhly - kdyz se podivas zaspoda tak bude furt jeste relativne stejnomernej obraz.

Jezyn
23.06.2004, 15:16
samsung 172X - zítra pro něja jdu - cena 15.670,- vč DPH

wong
23.06.2004, 15:27
co to kecate s tema hrama? mne to jede v pohode, ikdyz nativni rozliseni je nativni, ale 1280x960 - zadnej problem, 1024x768 a 800x600 v pohode
nerikam, ze to neni poznat, ale ze by to byla nejaka tragedie? ja uz bych do CRT nesel, ikdyz to mam vlastne na hry a filmy

Hrochoslon
23.06.2004, 15:37

kde tak levne? :D

spy
23.06.2004, 16:11
co to kecate s tema hrama? mne to jede v pohode, ikdyz nativni rozliseni je nativni, ale 1280x960 - zadnej problem, 1024x768 a 800x600 v pohode
nerikam, ze to neni poznat, ale ze by to byla nejaka tragedie? ja uz bych do CRT nesel, ikdyz to mam vlastne na hry a filmy

zalezi na zvyku, ale ja treba ihned na prvni pohled poznam i kdyz treba wokna jednou v 1024x... na 17" LCD s nativnim rozlisenim 1280x...

celej obraz je proste mirne rozblurovanej...

ale jak rikam, de o zvyk...

Hrochoslon
23.06.2004, 16:13
zalezi na zvyku, ale ja treba ihned na prvni pohled poznam i kdyz treba wokna jednou v 1024x... na 17" LCD s nativnim rozlisenim 1280x...

nno tak to by poznal i slepej :wink:
ale ve hrach to tak poznat neni

Halen
23.06.2004, 16:31

No to je prave ono, na desktop bych si jine nez nativni rozliseni nedal, bleee ;D ale v tech hrach to je opravdu v pohode. Dokonce bych rekl (ale to je subjektivni dojem vlastnika LCD) ze Diablo 2-LoD vypada na LCD mnohem lepe, nez na 17 CRT. U D2-LoD totiz nejde zapnout AA (zkuste to, hehe, to je neco sileneho)

spy
23.06.2004, 23:06

ne vzdy :-)

znam lidi ktery ti to nedokazou jednoznacne rict...

Jezyn
24.06.2004, 19:18
tak teď jsem zprovoznil toho samsunga - vypadá to fakt bombasticky - jdu zkusit nějaý 3d pařby ;D :evil:

Jirka_koffee
24.06.2004, 19:25

chci si to nakonec taky objednat - ale co mám chtít po prodejci, aby mi nedal náhodou ten "pomalejší" ?

Asi je to subjektivni pocit.. Za myskou mi sice stopa zustava i pres DVI, ale pri filmech je to ostry jako britva :-)

Ja ho kupoval u CC za neco pres 16k a predvedou ti ho naprosto v pohode.. Me promitali ruzny barvy - na vadny pixely - zadny nemam :-) Jinak i pri praci ve win poznas ze to neni zadny louda!! Obraz je mooc pekny :-)

Jezyn
24.06.2004, 19:29

Asi je to subjektivni pocit.. Za myskou mi sice stopa zustava i pres DVI, ale pri filmech je to ostry jako britva :-)

Ja ho kupoval u CC za neco pres 16k a predvedou ti ho naprosto v pohode.. Me promitali ruzny barvy - na vadny pixely - zadny nemam :-) Jinak i pri praci ve win poznas ze to neni zadny louda!! Obraz je mooc pekny :-)
už ho mám, ale žádnej stín za myší nevidím .... kua

Jirka_koffee
24.06.2004, 22:03
už ho mám, ale žádnej stín za myší nevidím .... kua
A jaky mas nastaveni? Neni to stin.. Jen se ta myska trosku rozmazne, kdyz s ni jedu pomalejc, tak je to trosku videt, ale jen kdyz to zkoumam..

Michall
24.06.2004, 22:16

Taky uvazuju o 172X. Kde jsi ho prosimte koupil?
za tak dobrou cenu.
Diky

Jezyn
24.06.2004, 22:39

Taky uvazuju o 172X. Kde jsi ho prosimte koupil?
za tak dobrou cenu.
Diky

u nás v Šumperku

mno -- nevím, nevím - já to kupoval k počítači - proto jsem dostal tak dobrou cenu ......

Jezyn
25.06.2004, 09:23
tak - oproti půl roku starýmu LCD Acer AL732 se 16 ms odezvou mi ten samsung 172x připadá pomalejší - zaměřil jsem se na to zobrazování stínu při pohybu myši - u toho aceru tam téměř žádný rozmazání není, kdežto u samsungu JE to rozmazání nepatrně výraznější .....

Jirka_koffee
25.06.2004, 21:23
tak - oproti půl roku starýmu LCD Acer AL732 se 16 ms odezvou mi ten samsung 172x připadá pomalejší - zaměřil jsem se na to zobrazování stínu při pohybu myši - u toho aceru tam téměř žádný rozmazání není, kdežto u samsungu JE to rozmazání nepatrně výraznější .....

Jsem rad, ze to nevidim jen ja.. :-) ono to rozmazani je patrny nejvic pri pohybu do stran... Nahoru/dolu to je v ok.. Stejne tak i text...

Hrochoslon
25.06.2004, 21:31
trochu tam je to je pravda.. ale je fakt minimalni... ä podle me pozorovatelny jen pri extra pomalym pohybu cb textu. snad nikde jinde (ve hrach vubec )
Vsiml sem si ale jine veci... Napriklad v photoshopukdyz si necham vykreslit prolnuti jedne barvy do druhe nebo kdyz vybiram barvu na berevne palete.. tak to proste nevykresli ten barevnej prechod plynule .. sou tam misty svetlejsi/tmavsi smouhy.. Deje se vam to nekomu taky ??? Napada me ze by to mohlo pripojenim pres analog Dvi zatim na karte nemam.

Jezyn
25.06.2004, 21:38
trochu tam je to je pravda.. ale je fakt minimalni... ä podle me pozorovatelny jen pri extra pomalym pohybu cb textu. snad nikde jinde (ve hrach vubec )
Vsiml sem si ale jine veci... Napriklad v photoshopukdyz si necham vykreslit prolnuti jedne barvy do druhe nebo kdyz vybiram barvu na berevne palete.. tak to proste nevykresli ten barevnej prechod plynule .. sou tam misty svetlejsi/tmavsi smouhy.. Deje se vam to nekomu taky ??? Napada me ze by to mohlo pripojenim pres analog Dvi zatim na karte nemam.

mno nevím, jestli to tím může být, ale řeknu ti, že já pozoruju DOST velkej rozdíl mezi analog, nebo DVI - ten analog je proti tomu DVI rozmazanej

Jirka_koffee
25.06.2004, 21:45
ad 1) Jo, je to jen pri pomalym pohybu.. U me ma ten stin tak 1-1,5mm delku.. Ale delaji to i okna... o5 jen plati jen pro pomaly phyb..

ad 2) Ja sem zkousel prechody v GIMPu - Nemecka, Francouska vlajka - plynule prechody a zadny pruhy sem nezaznamenal.. BTW mam Dvi..

spy
26.06.2004, 10:55
Tak druhej den koukam do sveho noveho Acera AL 1721ms a sem uplne nadsen.

Obraz krasnej, a co se tyce odezvy tak je to fakt bajo....ty veci jak tu popisujete se stinem za kurzorem naprosto nepozoruju (a nebo sem slepej a nebo nevim na co koukat) a srolovani textu se mi zda taky naprosto fpoho.

Chvili sem neco paril, a nejak sem nepozoroval nejake problemy, dokonce se mi zda ze vidim vice detailu, ktery sem na crt nikdy nevidel (krev strikajici z postav v Q3 :)

Potesilo me ze soucasti baleni byl i DVI kabel, i kdyz myslim oficialne nema byt soucasti...

Zatim ho mam ale pripojeny na analog, pac moje obstarozni g4mx dvi nema :)

Jirka_koffee
26.06.2004, 10:59
2 SPY: A hral jsi neco jako PES3 nebo FIFU? Me se tam ty hraci vzdycky rozmaznou, kdyz se rozbihaji, nebo kdyz leti mic po vykopu a kamera sleduje mic a hraci jen stoji... Neni nic strasnyho, ale je to trosku viddet..

spy
26.06.2004, 12:58
2 SPY: A hral jsi neco jako PES3 nebo FIFU? Me se tam ty hraci vzdycky rozmaznou, kdyz se rozbihaji, nebo kdyz leti mic po vykopu a kamera sleduje mic a hraci jen stoji... Neni nic strasnyho, ale je to trosku viddet..

Bohuzel nic takoveho nehraju, takze nefim....

Hral sem ET, Q3, CMR4 a necejtil sem nejake problemy.

Pouze na textu je poznat ze to neni nativni rozliseni a je takovej krapatko blurovanej - ale to je rozliseni, ne odezva.

Jirka_koffee
26.06.2004, 16:05

Bohuzel nic takoveho nehraju, takze nefim....

Hral sem ET, Q3, CMR4 a necejtil sem nejake problemy.

Pouze na textu je poznat ze to neni nativni rozliseni a je takovej krapatko blurovanej - ale to je rozliseni, ne odezva.

No, to nativni rozliseni je krasny :-) ale dneska sem si poustel 3DM03, jen pro vyzkouseni a doscela sranda je pak zkusit precist ty pismenka a cisla pri CPU testu :-)

Jinak sem hral Call Of Duty a FarCry a tam taky no problem.. Jen ten fotbal :-/

Michall
26.06.2004, 16:11
Uz jsem byl rozhodnuty pro Samsung 172X.Ale jak ctu vase prispevky ohledne stinu za mysi jsem zase na pochybach. Asi vezmu Acer 1721ms,
oproti Samsungu je cca o 4000 levnejsi. Co jsem si procetl forum tak prevazuji kladne reference :wink:

Jirka_koffee
26.06.2004, 16:22
Uz jsem byl rozhodnuty pro Samsung 172X.Ale jak ctu vase prispevky ohledne stinu za mysi jsem zase na pochybach. Asi vezmu Acer 1721ms,
oproti Samsungu je cca o 4000 levnejsi. Co jsem si procetl forum tak prevazuji kladne reference :wink:
Od toho to 4um je :-) ne, ty stiny nejsou strasny.. Pri normalni praci si toho ani nevsimnes.. Jen kdyz to budes poradne zjoumat.. Pri hrach to taky nezjistis...

Helium
26.06.2004, 16:48
Od toho to 4um je :-) ne, ty stiny nejsou strasny.. Pri normalni praci si toho ani nevsimnes.. Jen kdyz to budes poradne zjoumat.. Pri hrach to taky nezjistis...

a nejsou ty stiny nahodou generovany SW kdyz je detekovan LCD,
pamatuji ze ve widlich takove nastaveni bylo extra pro notebooky-LCD

Jirka_koffee
26.06.2004, 21:54
a nejsou ty stiny nahodou generovany SW kdyz je detekovan LCD,
pamatuji ze ve widlich takove nastaveni bylo extra pro notebooky-LCD

To zjistim jak? :oops:

Milx
26.06.2004, 22:12
Tak já vám nějak nevím a spíš tady u někoho mám podezření na šedý zákal ;D Stíny opravdu nemám a nebo je to taková nepatrnost, že si toho z těch +/- 50 cm od panelu asi nevšimnu a abych si toho všimnul, tak to asi bych musel po panelu doslova lozit nosem a to fakt nemusím :wink:. Mám to samosebou přes DVI.

Sice Michale "ušetříš" 4ku, ale teď bude ještě záležet jestli to bude šetření na správném místě :roll: a věř, že Acer o ty čtyři levnější ti víc muziky rozhodně nezahraje a to ani nejde. Já říkám 172X = spokojenost.

Jirka_koffee
26.06.2004, 22:26
Tak já vám nějak nevím a spíš tady u někoho mám podezření na šedý zákal ;D Stíny opravdu nemám a nebo je to taková nepatrnost, že si toho z těch +/- 50 cm od panelu asi nevšimnu a abych si toho všimnul, tak to asi bych musel po panelu doslova lozit nosem a to fakt nemusím :wink:. Mám to samosebou přes DVI.

Ja mam v monitor jen kousek od sebe.. Cekam na stul.. Tak sem zkusil ten xicht dat od monitoru dal a nejsou videt.. Nebo.. Jsou, ale to uz je musim vylozene hledat.. Zkusil sem dneska NHL 04 a tam je to videt dost.. Ale stesti ze me nebavi :-) Jinak sem taky spokojenej!!! Rozhodne lepsi nez moje byvaly AOC - to se neda srovnavat...

jago
27.06.2004, 12:01

edit:
Ono to totiz zalezi co mas ted na koukani k dispozici. Pokud mas kvalitni CRT, tak bych do LCD nesel, pokud mas nejakou starou rakovinu, tak ano.
Zalezi taky jak moc jsi citlivy na zobrazeni. Kazdymu vyhovuje neco jinyho, nekdo rad kontrastni obraz, nekdo mene a tak...
Proste zajdi do kramu a porovnej obrazy LCD-cek s tim co ted mas a podle toho se rozhodni :-)
Nevim jestli je DVI o 3k drazsi (uved kde a jaky model), ale ja bych si osobne LCD bez DVI nekoupil. Nejde totiz jen o kvalitu, ale take serizeni obrazu.

No mam teď na stole 15" DELTA-570.Obraz je v poho ,ale plocha mala :eek: 1024*768/85Hz.Rozhoduji se,zda koupit,nejake docasne CRT,nejaky repas 19" a potom koupit LCD nebo už teď.

Jde mi taky o to,když se budu dívat na filmy,aby se se mnou mohlo dívat aspoň 5 lidí(2,5m od monitoru )...jsou dostatečné na toto pozorovací úhly?

Asi půjdu do toho SAMSUNGU,přeci jen je to značka,které spíš věřím(bude zajímavé,jak na tom budou tyto modely od ACERu a SAMSUNGu za pár let ... který udrží své parametry lépe :?: )

Xima
27.06.2004, 15:29
pokud chces koukat na filmy v peti lidech, tak bych koupil za 5k nejakej repas Trinitron 21" a budes spokojen a jeste usetris.

jago
27.06.2004, 15:45
pokud chces koukat na filmy v peti lidech, tak bych koupil za 5k nejakej repas Trinitron 21" a budes spokojen a jeste usetris.

No to já jsem to nemyslel,že budu jen koukat na filmy :wink:
Spíš tak,že když se s kámošema a kámoškama ;D půjdu dívat na nějaký filmek,jestli to to LCD zobrazí důstojně.

Jinak ta 21" by se mi sem asi nevešla(vešla,ale musel bych to tu překopat :roll: mám na ni krátký stůl)

Xima
27.06.2004, 23:31
tak to bych zas rekl, ze LCD obstoji dustojne, no a tem kamoskam se bude i vic libit :-)

Hrochoslon
28.06.2004, 10:00

No to já jsem to nemyslel,že budu jen koukat na filmy :wink:
Spíš tak,že když se s kámošema a kámoškama ;D půjdu dívat na nějaký filmek,jestli to to LCD zobrazí důstojně.

Jinak ta 21" by se mi sem asi nevešla(vešla,ale musel bych to tu překopat :roll: mám na ni krátký stůl)

jakmile si uz tak metr a pul od monitoru tak mas zobrazovasci uhel velkej hafo, takze 2,5m ... tam nacpes i zajezd nemeckych turistu :-)

jago
28.06.2004, 11:36
Ještě by mě zajímalo,jak je to s tím ANALOG a DVI....já mám u karty redukci z ANALOG na DVI,takže bych ANALOG LCD mohl připojit přez DVI :idea: ....pokud by to bylo jen o nekvalitě provedení ANALOG výstupu u GK,tak by to bylo COOL řešení,ale jak jste tu již psali,je to i o srovnání obrazu.....

Mohli by ste mi napsat,co bych získal,tím mým postupem

Hrochoslon
28.06.2004, 11:45
Ještě by mě zajímalo,jak je to s tím ANALOG a DVI....já mám u karty redukci z ANALOG na DVI,takže bych ANALOG LCD mohl připojit přez DVI :idea: ....pokud by to bylo jen o nekvalitě provedení ANALOG výstupu u GK,tak by to bylo COOL řešení,ale jak jste tu již psali,je to i o srovnání obrazu.....

nic .. Signal by se musel stejne v karte prekonvertovavat jako pro klasickej CRT monitor.

Murdoc
28.06.2004, 14:03

redukce ANALOG na DVI - co je to za blbost?

jago
28.06.2004, 14:22

Jaká blbost ???
Já jsem ji dostal k mé kartě R9500,do jednoho konce připojím monitor(analog) a na druhym konci je DVI(vypada to jako ANALOG vystup z GK + DVI vystup z LCD spojene dohromady)....takhle jsem třeba připojil dva analog monitory na mou kartu,jeden přez DVI redukci a druhý normálně a dívali jsem se na filmíky na dvou monitorech ;D

Murdoc
28.06.2004, 14:26

Jaká blbost ???
Já jsem ji dostal k mé kartě R9500,do jednoho konce připojím monitor(analog) a na druhym konci je DVI(vypada to jako ANALOG vystup + DVI vystup spojene dohromady)....takhle jsem třeba připojil dva analog monitory na mou kartu,jeden přez DVI redukci a druhý normálně a dívali jsem se na filmíky na dvou monitorech ;D

no tak to jo, to je redukce DVI-ANALOG. jenže tys to psal obráceně a to je nesmysl

jago
28.06.2004, 14:45
napsal jsem to dobře ANALOGOVÝ monitor či LCD připojím na DVI výstup z mé grafické karty :-)

ctrl_j
28.06.2004, 17:30
napsal jsem to dobře ANALOGOVÝ monitor či LCD připojím na DVI výstup z mé grafické karty :-)
To by me zajimalo na jakym principu to teda funguje?
To prevede ten signal z analogovyho monitoru na digitalni nebo to DVI prijima analogovej signal ?

Hrochoslon
28.06.2004, 17:38
To by me zajimalo na jakym principu to teda funguje?
To prevede ten signal z analogovyho monitoru na digitalni nebo to DVI prijima analogovej signal ?
ano udela to to ze digitalni signal kerej leze z dvi konektoru na karte se prevede na analogovej. Muzes takhle tedypripojit dva monitory anlogovy na kartu co ma 1xdvi a 1xanalog

wong
28.06.2004, 21:55
divali sme se na film na LCD i v 10 lidech a pohoda
rozdil mezi analog a DVI je obrovskej - mel sem tak pripojeny dva kompy a prepinal sem - v obou Radeon 8500LE
a redukce DVI-ANALOG - pri pripojeni normalniho monitoru se dodava skoro ke kazde karte - aspon u vsech co sem kupoval to bylo

Murdoc
28.06.2004, 22:23
rozdil mezi analog a DVI je obrovskej - mel sem tak pripojeny dva kompy a prepinal sem - v obou Radeon 8500LE
a redukce DVI-ANALOG - pri pripojeni normalniho monitoru se dodava skoro ke kazde karte - aspon u vsech co sem kupoval to bylo

no u kvalitní grafické karty+kvalitní LCD rozdíl mezi DVI a Analogem nepoznáš...

jago
29.06.2004, 00:04

no u kvalitní grafické karty+kvalitní LCD rozdíl mezi DVI a Analogem nepoznáš...

To jo,ale to se nesmíme bavit o značkách Nvidia a Ati....ikdyž Ati věřím víc(kvalita zobrazení),ale pořád to není MATROX....takže si myslím že pro nás,kteří hledáme u GK především výkon(ATI,NVIDIA) je dost důležitý DVI :idea:

Murdoc
29.06.2004, 00:24

To jo,ale to se nesmíme bavit o značkách Nvidia a Ati....ikdyž Ati věřím víc(kvalita zobrazení),ale pořád to není MATROX....takže si myslím že pro nás,kteří hledáme u GK především výkon(ATI,NVIDIA) je dost důležitý DVI :idea:

tak to máš pravdu :wink:

Jezyn
29.06.2004, 06:51

tak s tímhle nesouhlasím ( saphire r 9700pro + samung 127x - což považuju za kvalitní komponenty) - já to teda poznám - a to dost ZNATELNĚ ve prospěch DVI

Halen
29.06.2004, 17:17

tak s tímhle nesouhlasím ( saphire r 9700pro + samung 127x - což považuju za kvalitní komponenty) - já to teda poznám - a to dost ZNATELNĚ ve prospěch DVI

Nezbyva nez souhlasit, protoze na karte muze byt sebelepsi DA prevodnik a v monitoru je zase AD prevodnik, ktery bude 100 procentne horsi. Co je lepsi propojeni DIGI-DIGI nebo D->A ANALOG KABEL A->D Neda se to vubec srovnat, navic u DVI nemusim nic doostrovat, stelovat atd ;D

jago
29.06.2004, 18:21
Mám ještě dotázek,nevíte někdo o nějakém odkazu na vývoj LCD(cen)...jen mě tak zajímá,jestli v dohledné době(cca 3 měsíce) se nechystá na svět nějaká new 17-ka s lepšími parametry než 172x

jago
29.06.2004, 18:28
Jěště by mě zajímalo,jak je to s těma barvama u LCD,to zobrazuje pouze
16 mil. (24bitů) barev....kolik zobrazí monitor??