PDA

Zobrazit v plné verzi : Ktere repro vzit z techto?

Haski
28.11.2002, 09:37
Creative 5300 5.1 OEM (http://www.czechcomputer.cz/inshop/scripts/big_picture.asp?img=../pictures/store/rec531b.jpg&name=REPRO%20Creative%20Labs%20Inspire%205.1%20530 0%20OEM) za nejakych 2900,-
Logitech Z-640 5.1 (http://www.czechcomputer.cz/inshop/scripts/big_picture.asp?img=../pictures/store/rel004b.jpg&name=REPRO%20Logitech%20Z-640%205.1) za nejakych 3700,-
Genius SW-5.1 Home Theater (http://www.czechcomputer.cz/inshop/scripts/big_picture.asp?img=../pictures/store/reg001b.jpg&name=REPRO%20Genius%20SW-5.1%20Home%20Theater) za nejakych 4600,-

Co by stacilo koupit?
Ty Geniusy vypadaji dobre, ale zdaji se mi prilis velke,stoji za to?
Logitech zase nema dalkovy ovladac, ale zase ma 2-zaruku.
Creative znacku nemam v oblibe, ale maji i ovladani na kabelu ... a nevypadaji spatne.
Jde mi hlavne o cisty zvuk bez sumu..nejde moc o zvuk ve hrach....hlavne posloucham M.Oldfielda, Vangelis, Pink Floyd...ci zkouknu nejakej film i v DVD...atd.

Napiste nejake klady a zapory...i jednotlive...nemusite srovnavat vsechny sestavy dohromady.

DeeKay
28.11.2002, 09:51
Creative 5300

subwoofer ujde, ale ty plastovy pidisatelity sou takovy nevyrazny a hudba mi na tom prijde takova roztristena a neco ji chybi - takze todle sou tak bedny na hrani...

Z-640

neslysel sem... ale bude to to same co 540 akorat pridanej stredak. 540tky maji lepsi bassy nez i5300 ale tem satelitum taky proste neco chybi...

Genius

Todle je trochu jina trida, zvukove o dost lepsi nez predchozi, i kdyz kvalitni bedny k HiFi jsou samozrejme lepsi. Nevuhodou je velikost a pro me i barva svetlyho dreva....

Haski
28.11.2002, 12:04
hmmm...takze Genius...ale ty satelity mi jako satelity nepripadnou.....no budu premyslet...snad to za tu cenu bude stat.

Braindead
28.11.2002, 13:07
jednoznacne geniusy ;) proste nad nicim nepremejslej a mazej pro ne do kramu ;D

Massaro
28.11.2002, 13:12
Co by stacilo koupit?
Ty Geniusy vypadaji dobre, ale zdaji se mi prilis velke,stoji za to?
Logitech zase nema dalkovy ovladac, ale zase ma 2-zaruku.
Creative znacku nemam v oblibe, ...
Myslím, že sis tak trochu odpověděl sám ;) . Genius.

Haski
28.11.2002, 13:35
No nerad bych se zklamal.

Jedu ted doma na podomacku vyrobenych 3-pasmovych asi 40L bednach s basakem RTO 140W 30cm v prumeru a hnanej zesikem 2x20W RMS a hudba je az na sum pri mensi hlasitosti vynikajici a nerad bych byl zklaman....
....diskusy o Genius 5.1 home theatre jsem si precetl
takze rad privitam i nejake zkusenosti s Logitechem.
Ja slysel Logitech Z-340 2.1 a hrajou dobre, vykon zesileni nic moc. Je ten basak stejnej jako pri Z-640?

kecinzer
29.11.2002, 09:59
No jeslti máš prachy na ty Geniusy, tak se vůbec nerozhoduj. Já mít prachy a 5.1 zvukovku, tak si pro ně doběhnu poslepu ;D.

Jestli prachy nejsou, tak Logitech, ale Creative neber.

Loki12
29.11.2002, 15:46
Mozem le povedat tolko:

Genius mam doma cca tyzden.

zvuk je kvalitny. ale vezove panasonic co som obcas pouzil maju lepsie rozdelenie medzi vyskami a bassmi - holt ale to je Hifi

so subwooferom je potrebne sa fakt pohrat, kam ho dat, softwarovo upravit bassovanie, manualne nadstavit bassovanie.

zadne repraciky su fakt len efektove, ale je to zaujimave (toto poznaju ti co uz okusili real 360 zvuk)

v kazdom pripade
mne trvalo cca 1 den kym som to vyladil na spravne pocuvanie a hranie (rozvesal som ich po stenach, stredovy pouzivam aj ako velmi vkusnu policku :-))
filmy su suprove
mp3 a CD hudba ako vino - nebrat doslovne, ze hudbofilovia
hry ako delo
ale maju jednu velmi velku nevyhodu, pokial zijes s rodicmi (ako ja) tak mas utrum pokial su doma.
mal som to tak ticho ze uz zanikali efekty priestoru (NFS HP2) ale moja mamka stale tvrdila ze ma pocit ze lezi pri dialnici.
Ale ak nie su doma tak - ides - ked niekoho killnes v UT2003 a vyhodi ho to do vzduchu, podbehnes ho tak v reprakoch pocut ako dopadne na zem a dolame si kosticky (suciastky) a to pekne krasne zo zadu.
a to nehovorim o tom ze ked trosku pridam subwooferu tak mi rezonuje doma vsetko (este aj nieco v nohaviciach :-))

Sam Hawkens
29.11.2002, 20:09
Geniusy jsou ve sve cenove skupine BEZKONKURENCNI. Ale hudbu na nich poslouchat nemuzu.

DeeKay
29.11.2002, 20:11
Geniusy jsou ve sve cenove skupine BEZKONKURENCNI. Ale hudbu na nich poslouchat nemuzu.

Ja vubec nemuzu poslouchat hudbu na jakemkoliv 4.1 nebo 5.1 nebo i 2.1.. proste mi vadi kdyz je bassak oddeleny od satelitu :)

Vilca
30.11.2002, 10:44
Creative 5300

Genius

Todle je trochu jina trida, zvukove o dost lepsi nez predchozi, i kdyz kvalitni bedny k HiFi jsou samozrejme lepsi. Nevuhodou je velikost a pro me i barva svetlyho dreva....
No jasne, ale jde o repro k PC a ne o Denony nebo B&W, ze? s tou velikosti me vazne docela zvedate tlak. Rikate, ze to nejsou bedny k Hi-fi a pak si stezujete na velikost ??? Centr je dobrej, basak taky, predni mohli byt vetsi a satelity urcite! Poradny bedny, aby dobre znely musi mit nejaky objem!!! Takze s tou velikosti jste celkem mimo. Komu se nelibi "velikost" at si koupi umely vylisky od crative nebo nekoho jinyho :-)))

Vilca
30.11.2002, 10:47
Ja vubec nemuzu poslouchat hudbu na jakemkoliv 4.1 nebo 5.1 nebo i 2.1.. proste mi vadi kdyz je bassak oddeleny od satelitu :)

Jo, satelity mely byt dvoupasmovy, ale s tema basama nevim. Kdybych za tebe dal bask tak stejne nepoznas od kud basy jdou. To bys byl lepsi jak netopyr :wink:

Voky
30.11.2002, 14:25
von taky vypada jako netopir ;D

Krupa
30.11.2002, 18:00
ja bych bral Geniuse bude je mit voky tak si to prijdu poslechnout ;D ;D ;D

Entita
30.11.2002, 22:17
Kazdy je z niecim nespokojny. Spravte si vlastné a mate po problemoch.

DeeKay
30.11.2002, 22:24
Creative 5300

Genius

No jasne, ale jde o repro k PC a ne o Denony nebo B&W, ze? s tou velikosti me vazne docela zvedate tlak. Rikate, ze to nejsou bedny k Hi-fi a pak si stezujete na velikost ??? Centr je dobrej, basak taky, predni mohli byt vetsi a satelity urcite! Poradny bedny, aby dobre znely musi mit nejaky objem!!! Takze s tou velikosti jste celkem mimo. Komu se nelibi "velikost" at si koupi umely vylisky od crative nebo nekoho jinyho :-)))

No myslim z vis jak sem to s tou velikosti myslel.. kvalitni stereo bedny zaberou min mista nez tyhle 5.1 ;)

Vilca
01.12.2002, 11:06
No to je prave ono. asi si pod kvalitou kazdej predstavujeneco jineho. Jestli si videl na VLASTNI oci ten basak tak poradna bedna by mela byt priblizne stejne velka. Pokud chces vykon a kvalitni zvuk. Mel jsem bedny a ty byly priblizne stejny. Mozna kratsi a o neco vyssi.

Jiste, ze zaberou min mista, protoze jsou dve narozdil od sesti :-) Ale jestli myslis velikost jako rozmery a rikas, ze jsou mensi tak nevim co mas za bedny ??? Jeste neco mensiho hmmm no neviiim

Haski
02.12.2002, 09:02
Ted o vikendu jsem si mohl vyzkouset Logitech Z-340 2.1....hrajou dobre..neni to nic prevratneho....cekal jsem vic.....vykon take nic moc.....proste to ohulim a basy traci ten efekt basu..uz nezesiluji....ten basak v tom subbw. je proste slabej (20W RMS). Takze asi fakt pujdu do tech Geniusu...videl jsem je v obchode a myslel jsem, ze jsou vetsi....ta velikost je good.....az se ted bojim, zda nejsou az moc maly.

od ENTITA: >> Kazdy je z niecim nespokojny. Spravte si vlastné a mate po problemoch......
A kde sezenu zesik 5.1 za takove prachy? Vlastni repro mam :?

DeeKay
02.12.2002, 09:10
No to je prave ono. asi si pod kvalitou kazdej predstavujeneco jineho. Jestli si videl na VLASTNI oci ten basak tak poradna bedna by mela byt priblizne stejne velka. Pokud chces vykon a kvalitni zvuk. Mel jsem bedny a ty byly priblizne stejny. Mozna kratsi a o neco vyssi.

Jiste, ze zaberou min mista, protoze jsou dve narozdil od sesti :-) Ale jestli myslis velikost jako rozmery a rikas, ze jsou mensi tak nevim co mas za bedny ??? Jeste neco mensiho hmmm no neviiim

Achjo.... nevim jestli to fakt nechapes, nebo to delas naschval a jenom se snazis delat chytryho a prudit :lol: ....
Tak nebo tak to teda vysvetlim este jednou - dve stereou bedny mi zaberou v pokoji min mista nez tyhle 5.1 geniusy. (nehlede na to ze bych nemel kam dat u geniusu zadni repro a stred...). A to prave proto, ze "normalni bedny" jak uz jsi rekl jsou sice vyssi (coz nevadi protoze ve vertikalnim rozmeru omezeni vlastne nijak nejsou), ale jsou proste dve a to misto kam je postavit se na ne najde.

Vilca
02.12.2002, 14:40
prudit jsem urcite nechtel jen jsme si nerozumneli :-)

Slusnak
10.12.2002, 09:02
No s tim mistem nevim nevim. Poradny stereo bedny si asi na stul nepostavis. Kdezto satelity + pripadne stredovy si poskladas na stul (a za sebe, ze) a basak nekam strcis.

Profesor_m
12.12.2002, 12:30
Co vubec resis????? :evil: GENIUS!!! :-D

pitro
12.12.2002, 18:08
Zvukovku 5.1 mám teď bych ještě chtěl mít zbytečnejch 5000 Kč a hned bych pro ty Geniuse běžel a ani nepřemýšlel.Co jsem o nich kde četl tak je každý chválí, takže už se alespoň snažím šetřit :lol:

Lopan
12.12.2002, 18:19
No s tim mistem nevim nevim. Poradny stereo bedny si asi na stul nepostavis. Kdezto satelity + pripadne stredovy si poskladas na stul (a za sebe, ze) a basak nekam strcis.

Pravda pravdouci, ja svoje bedny (2) pouzivam nekdy jako velke a vysoke zidle ;D