PDA

Zobrazit v plné verzi : Kto ma 5.1 repro na 5.1/4.1 zvukovke rychlo kuk sem

Marek
13.10.2002, 14:42
Ak mate zvukovku 5.1:Prosim skuste nastavit v softwari system na 4.1 ,vytiahnut jack subwoofer/center a napiste ci potom subwofer hra alebo nehra(ci sa jeho signal potom prenasa aj cez front/rear).Alebo skuste zapichnut sub/cent jack do zdierky pre front/rear, ci bude sub hrat normalne, lebo niekto mi tu pisal ze to nepojde, lebo na 5.1 zvukovkach je nejky filter?...

Ak mate zvukovku 4.1:napiste ako to fachci
Ide o to ze mam 4.1 zvukovku a chcem si kupit 5.1 repro a sub/cent zapojit(teda vlastne len subwoofer, center ani netreba pripajat,aby nekazil dojem ;D ) cez rozdvojku na front.Novu zvukovku este kupovat nechcem.

Potreboval by som to vediet este dnes t.j. nedela.

Mikhaill
13.10.2002, 14:46
Toto ti nepoviem,ale ak je kvalitne repro tak,ked zapojis sub na stereo v predu tak by to malo hrat.Ak je to smejd tak ti prestane fungovat stereo a bude fungovat len mono.Da sa to upravit dvomi odpormi a ide to.

Paolo.n
15.10.2002, 12:02
Mel jsem ve starsim pocitaci 4.1 zvukovku a i presto ze jsem nemel pripojenej subwoofer kablikem do zdirky na karte (nebylo kam) tak subwoofer hral. Signal pro subwoofer se scita z prednich kanalu, pak se prozene pres filtr (dolni propust) a pak se zesili.
Pokud se prepne 5.1. zvukovka do 4.1 pomoci ovladaciho panelu, funguje to stejne. Jedinej pripad kdy subwoofer nehraje, kdyz je 5.1 zvukovka nastavena na 5.1 a vytahne se oranzovej konektor (center/sub).

Dix
15.10.2002, 18:44
U většiny repro to funguje, ale je lepši si zjistit podrobnosti u prodejce

Marek
15.10.2002, 22:18
Idem kupit inspire 5300ky, a zistil som ze to bezi v pohode aj na 2 analogovych vystupoch, ten subwofer sa taha z frontu.To ale potom tie repraky musia rozpoznat kedy maju pripojeny kablik cent/sub a kedy nie.
(vlastne ked sa tam strci , rozpoji sa nejaky kontakt a uz vedia, ale co ak ho potom nestrcim do zvukovky, asi sub nebude hrat?)